Close
Faqja 15 prej 110 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Unë po kërkoj i/e Nderuar : Dielli_ime,

Por nuk gjej asgjë fatkeqësisht, pse nuk ka marr askush mundin prej të Krishterëve që të shkruajnë me përpikmëri festat e tyre !!!
    Ktu unë po e verej një punë jo serioze qe na ka bërë Matrix, pa tjeter qe do të kerkoj qe të jetë nën sherbimin e tolerances anasjelltas dhe do të kerkoj qe ai të veproj sipas traditave shqiptare ndaj atyre qe nuk kan sjelljet e mira. Unë jam Dukagjinas i Malsisë së Gjakoves dhe zakonisht ata sikur ty dhe xhamia nuk i ulim në sofra te mëdha, jo, ata ne koridor me fëmij i uli sepse ne sofra te mëdha i ulim burrat qe dinë me nejtë dhe të sillen në odat dhe sofrat shqiptare. Prandaj këtu i është dhënë mundësia dikujt edhe të prishë rregullat e sofres.

Sa i perket asaj pytjes tënde, edhe pse ti disaher bëre kete pytje me paragjykime, prap, falemnderit t'madhit Zot. Them kështu pasi qe ne katoliket paskemi festa per dit!! Po pra, kemi festa gjithnjë dhe jemi të gëzuar, gjith diten dhe gjitha kohrat. Nëse je me Jezusin, shpirti i yt feston tërë kohen, kjo eshte festa e jonë e jo ashtu sikurse ti ke thënë. Ajo qe thua ti është paragjykim dhe zakonisht ktu ju merrni në thue, kjo ndodhë se ju nuk merrni mundin të pytni dhe pasi të merrni pergjigjen të vlersoni, por ju zakonisht nëse shtroni pytjen, ju veq e keni pergjigjen në xhep te pergaditur sipas llogjikes - paragjykimeve dhe bindjeve te juaja. Ky eshte gabimi. Pra, ju nuk mendoni se çka me tha mua toni, por mendoni se çka ti them unë tonit!!

Nuk ka per dit festa ne at kuptimin tëndë, por jan ditet e shenjtit, pra, gjatë historisë, qe nga zanafilla, krishterimi i ka shenjtërit, dihet ata janë shumë. Shenjti është deshmitari i Zotit, apo Deshmori sikurse themi ne gjuhen e perditshme. Shenjti e ka diten e vet qe kujtohet. Kjo nuk eshte festë ne ata kuptimin tend "bajram" por eshte ditë qe kujtohet shenjti. Kemi edhe kalendarin kishtar.

Në anen tjeter, ti ke kritikuar se pse nuk janë të shenuara, falemnderit per perkujdesjen tënde por Kisha gjithmonë është kujdesur per shenjtërit dhe martiret dhe ka shenuar dhe shenon per dit. Edhe ketu ke paragjykime sepse i kemi te shenuara, bile edhe ne kete forum por unë dhe disa anëtar nuk i kemi percjellur per secilen ditë apo javë, por unë po te postoj dy addresa ku mund te kuptojsh se; nuk jan festa sikurse ti mendon apo vlerson por janë ditet qe kujtohet shenjti apo shenjtërit, festë-kremtim i kujteses dhe nderimit e jo në at kuptimin sikurse festa e Krishtlindjes. Kisha kujton shenjtërit. Dhe e dyta; ta kuptojsh se ato janë të shenuara te gjitha dhe ruhen, kujtohend henderohen per secilen ditë.

Ndersa festat e urdhëruara janë diçka tjeter dhe ato respektohen dhe nderohen nga Kisha katolike.

http://www.forumishqiptar.com/showth...36#post2461836

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=106450
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 31-10-2009 më 09:55
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Te gjitha festat jane NATYRORE,ai ashte fakte,mirepo fakti tjeter qendrone dhe nuke mundet te livriti aspak ,24 25 ashte lindja e krishtit edhe ate ne vitin 6 dhe menjihere vjen viti i 5,dmth ndermjet 6 dhe 5,kjarte ashte qe nuke mundet te jet ma e kjarte,mirepo kalendari i vjeter nuke kandryshue,ase pake,ashte e vertet se saturnalia ashte me 17 mirepo kurkunde nuke ceket sa dite zgjate,mirepo tue mare parasyshe lindjen e Krishtit,ne ket date,te gjithe Dijetaret dhe Shkencetaret pajtohen me ket date,mundet te shkruej gjithekushi qka te doje,mirepo ne gurin e BABILONIT gjindet ne londer ashte pershkrue kjo ngjarje,shume mire,mirepo edhe astrologet e medhej e dine qe ashte sakesishte data e lindjes ,pikerishte ne ate dite ekemi edhe nji ylle qe shihet,vetem gjate lindje se Krishtit,ylli shtate,nuke ashte e mundur,kurqyesh te jete ylli i 7 shtate ne qiell dhe nuke mundet kursesi me ndofhe,mirepo shkenca te shume dijetare ma te mehej e ka vertetue kete ne nji KONSTALACION,dhe pikerishte sipas shkrimit te vjeter ,i takon kesaj dite,gjdo perpjekje per ta MOHUe ka ra ne uje sepse ashte e vertet,pore per ta tregue,se si,ateher duhet te hyhet ne dijuri te nalta pore ketu nuke ka asi dijetaresh,titulli i PRIFTIT ne FILLIm KA QENE SHUME I NALTE,SHUME SHUME I NALTE,pore sot mundesh te bahesh prifte edhe hoxhe edhe pa shkolle,pse jo??barnat si marojne ma ase prifti ase hoxha,meteorolog e kane ne radio,krejte i kane,mirepo e dijne vetem nji gjuhe kurse perpara ska shanse prifti pa 5 6 gjuhe,large jeni diskutimit shume large fillozofit eKrishtit i Pranon Shkenca,pse SEPSE BIBLA KA HY NE FILLOZOFI PARA 1700 VJETE,dhe tashe lehte ashte,shume lehte kure te pelqen te gjejshe nji informate per gjuhe histori arkeologji MULE SE KISHA KA NJOFTIME PER KETO TE KALUEME,MULE SE VATIKANI KA SHKRUE,MULE SE PAPA KA THANE,ky zotnia qe ka shkrue per FESTA ,krejte INFORMATAT I KA MARUN NGA ROMA VATIKANI DHE TASHE SHET MENE PER FESTA sepse ai ashte FILLOZOF I BIZNISIT DHE I PARAVE,ASEGJA TE RE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hoteli : 31-10-2009 më 10:04

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    VITI 2857,hyna ne komjuter,te internetit,dhe data qe ishte ne te nuke e kupetova,VITI 1997aha NONA TEREZA,PASKA QENE SHQIPETARE,jo more e indis,apo e shef,se VARRIN e ka ne KALLKUTA,jo morre gabim ashte se ne SHKUP ka linde,nuke ashte shqipetare pore maqedone,a din qka te shkoje ne arhive te ROMES,te VATICANIT,sssshhhhh NONA TEREZA SHQIPETARE E LINDUN NE SHKUP,PREJ PRINDEVE SHQIPETARE,SHERBEU NE BOTE,DHE NE KALLKUTA TE INDISE,NDRROI JETE NE VTIN 1997,hm sa mire ARHIVA E VATIKANIT,krejte po shkruen REALISHTE.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Hotel me gjithe respektin per ty , por mundohu te shkruash shqipen si duhet sepse nuk kuptohesh qka thua .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Dielli_ime thot:

"Nuk pretendoj te kem as njohuri te ceketa, por as njohuri te tepruara per Kur'anin. Mua thjesht nuk ma rrok truri qe pasardhesi i Jezusit (profetit tuaj), shpirti i se vertetes (sipas asaj qe pretendoni ju duke i lexuar vargjet e Ungjillit mbi Shpirtin Shenjt), te jete nje njeri poligamist..."

Me trego i nderuar disa citate biblike per grate e profeteve te me parshem, apo me sakt per numrin e tyre. A nuk ishih edhe ata poligamist (gjithehere sipas Bibles)?!!!!!! A nuk beson ti ne profecine ?!

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    I nderuar Bibla eshte shkru tek mas vitit 325 e.s mbas keshillit te Nikes pra aty ka patur zera dhe jo 1 apo 2 qe kan qen kunder Jezusit Zot.

Po kujt ju lutke Jezusi sa ishte edhe Zot edhe njeri ne Toke ??

Per sa i perket komentit te pare qe ke bere ketu jam pergjigj ndersa per sa i perket pyetjes dua te them qe . Me lutje nuk nenluptojme vetem komunikim me Zotin dhe qe e adhurojme Ate por edhe qe kalon nje kohe te mire ne bashkbisedim dhe Jezusi duke qene ndryshe nga njerezit sepse eshte Zot nuk po i kerkon ndihme Atit dhe nuk po kutet per ta adhuruar por eshte duke folur me Te dhe duke ndare gjera te ndryshme tamam nje kohe miqesie. A ke qene ndonjehere ne kafe me nje shok te ngusht , keshtu Jezusi kishte nje marrdhenie me Atin dhe pavarsisht qe jane te barabarte ne natyre, kur ishte ne toke lutej per shkak te formes te Tij njerezore dhe sic thashe kjo behej si nje komunikim . Nuk ka rast ne bibel qe Jezusi te kerkoje ndihme nga Ati por gjithmone kane bashkebiseduar.. Kjo eshte marrdhenia mes tre Personave te trinitetit .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Hotel me gjithe respektin per ty , por mundohu te shkruash shqipen si duhet sepse nuk kuptohesh qka thua .
    AHA ,nuke kupetojshe SHKRIMIn,shume mire po terhjekena prej ketuhit,se po ja u prishi SOFREN ,se kame ditur qe nuke die me shkrue,haj mazamakeq haj,sigurishte qe nuke e kupeton GJUHEN E DREJTE ,SHQIPETARE,se tu ka perzie me ARABISHTEN E PERSISHTEN e KU TA DI UNE SOORRRY?

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Nese ke vudhnet mu pergjigje,me rrespekt.
    Shiko problemi qendron ketu: Ne si te krishtee besojme qe Jezusi eshte krijuesi dhe Zoti Perendi, nese ti e beson kete gje atehere i bie te jesh i krishtere dhe jo Mysliman, nese nuk e beson atehere kjo me jep te kuptuarin qe nuk e beson dhe e nderon Jezusin ashtu sic une e nderoj.
    Persa i perket Muhametit, te them te drjten nuk kam shum informacion , madje edhe ate qe kam e kam lexuar me se shumti ketu ne kete forum. Te vetmet informacion qe une e kam ditur me pare pa lexu ketu jane qe ka qene i martuar ndoshte me 4 ose deri ne 7 gra , ka bere qe njerezit ne Arabi te largohen idhujve prej skulpture duke thene qe te besojme vetem nje Zot dhe jo shume dhe kjo ka qene e mire. Ka bere shume luftra nuk e di perse por ne kete menyre e ka ndare Islamin dhe kjo ka ngelur si nje shembull i keq sepse fjala e Zotit nuk i jepet askujt me dhune, dhe ka thene qe Zoti i ka dhene librin e kuranit gje qe me ben pak dyshues se pse Zoti do te bente dicka te tille pikerisht me Muhametin . A nuk kishte te tjere njerez te tjere me te sinqerte se ai? Dhe qe kerkonin Zotin me shume se ai?
    Si dhe ka thene qe Jezusi nuk eshte Zot dhe qe ishte nje njeri por kjo per mua si i krihtere eshte blasfem,i.
    Sepse Jezusi eshte Zot, vdiq ne kryq dhe u ringjall te treten dite. Nuk besoj se Zoti do ndryshonte planet e Tij dhe mendim as se do te lejonte qe shkrimet e shenjta te meparshme do te deformoheshin.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Kane qen 12 apostuj apo ?? Dhe vetem 4-5 prej tyre paskan shkru ?

Te tjeret a kan shkru e nuk i jane bashkangjit Bibles apo qfare ??

Toni une e lexova , por ti jep sqarime prej Bibles kur ne nuk e marrim per baze se eshte e vertet .

Une pyta pse ne keshillin e Nikes pate kunder dhe jo 1 apo 2 ?
    Para se te shkruaj shpresoj se i ke lexuar te gjitha pergjigjet e mia sepse nuk besoj se ka kuptim te shkruaj te njejten pergjigje dy tre here.

Fjala Apostull dmth i derguar i Zotit dhe te derguar ka pasur shume , por kur themi per 12 appostujt e kemi fjalen per 12 dishepujt qe i kishte gjithmone prane. Realisht kane shkruajtur Pali, Gjon Marku, Mateu, Lluka , Pjetri, Gjoni, Juda,Jakobi, persa i perket dhjates se re. Te them ne keto letra qe na jepen na jepet nje mesazh krejt i qarte dhe i cili nuk ishte as kunder mesazhit te Jezusit dhe as nuk ishin mesazhe kunder njeri tjetrit. Perderisa ishin ne harmoni te gjitha keto shkrime dhe qe jane edhe sot atehere besoj se edhe sikur dikush tjeter te kete shkruar dhe te ishte kunder atehere nuk ka kuptim qe mesazhi i tij te merret si i vertet ose si kanunor per shkak sepse i bie te kete kubdershti me mesazhin e Jezusit edhe ate te apostujve te tjere,Une nuk e pranoj nje mesazh te dikujt si nga Zoti nqs shikoj keto gjera:
    e para: te jete ne kundershtim me mesazhin e Jezusit.
    e dyta: te jete ne kundershtim me mesazhin e apostujve qe kishin qendruar prane jezusit, sic ishin Pjetri, Jakobi, Gjoni, Juda, Marku, MAteu etj
    e treta: nga nje dishepull qe nuk i kishte qendruar prane vete Jezusit ose qe Jezusi nuk i ishte shfaqur.
    Pali nuk kishte ndejtur prane Jezusit por e kishte takuar rruges per ne damask dhe madje kishte takuar edhe apostujt e tjere per tu ballfaquar me ta keshtu qe eshte person i besueshem.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    AHA ,nuke kupetojshe SHKRIMIn,shume mire po terhjekena prej ketuhit,se po ja u prishi SOFREN ,se kame ditur qe nuke die me shkrue,haj mazamakeq haj,sigurishte qe nuke e kupeton GJUHEN E DREJTE ,SHQIPETARE,se tu ka perzie me ARABISHTEN E PERSISHTEN e KU TA DI UNE SOORRRY?
    Oj shqipe a kupton ti se nuk je kerkah me rregullat e drejteshkrimit , mbas qdo fjale ve presje , shkruan pa etik etj.

Mundohu te shkruash me bukur sepse nuk dihet ku fillon dhe ku mbaron fjalia.
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Para se te shkruaj shpresoj se i ke lexuar te gjitha pergjigjet e mia sepse nuk besoj se ka kuptim te shkruaj te njejten pergjigje dy tre here.

Fjala Apostull dmth i derguar i Zotit dhe te derguar ka pasur shume , por kur themi per 12 appostujt e kemi fjalen per 12 dishepujt qe i kishte gjithmone prane. Realisht kane shkruajtur Pali, Gjon Marku, Mateu, Lluka , Pjetri, Gjoni, Juda,Jakobi, persa i perket dhjates se re. Te them ne keto letra qe na jepen na jepet nje mesazh krejt i qarte dhe i cili nuk ishte as kunder mesazhit te Jezusit dhe as nuk ishin mesazhe kunder njeri tjetrit. Perderisa ishin ne harmoni te gjitha keto shkrime dhe qe jane edhe sot atehere besoj se edhe sikur dikush tjeter te kete shkruar dhe te ishte kunder atehere nuk ka kuptim qe mesazhi i tij te merret si i vertet ose si kanunor per shkak sepse i bie te kete kubdershti me mesazhin e Jezusit edhe ate te apostujve te tjere,Une nuk e pranoj nje mesazh te dikujt si nga Zoti nqs shikoj keto gjera:
    e para: te jete ne kundershtim me mesazhin e Jezusit.
    e dyta: te jete ne kundershtim me mesazhin e apostujve qe kishin qendruar prane jezusit, sic ishin Pjetri, Jakobi, Gjoni, Juda, Marku, MAteu etj
    e treta: nga nje dishepull qe nuk i kishte qendruar prane vete Jezusit ose qe Jezusi nuk i ishte shfaqur.
    Pali nuk kishte ndejtur prane Jezusit por e kishte takuar rruges per ne damask dhe madje kishte takuar edhe apostujt e tjere per tu ballfaquar me ta keshtu qe eshte person i besueshem.
    Une thash apostuj dhe jo apostull . Mes 12 apostujve vetem 5 kan shkru ungjij , ata 7 tjere a kan shkru ??

Sa per Palin lexoje nje shkrim ne faqen tjeter edhe e shef .

Faqja 15 prej 110 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •