Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
Sumerian is Albanian
Vertet, per fat nuk eshte Semitike, se po te ishte keshtu nuk do ishte Shumeriane. Por duhet te dish se gjuha e pasardhesve te Shumereve,-Akado-Babilonasve ishte Semitike dhe ata huazuan shume fjale nga gjuha Sumere, sidomos ne liturgji. Sa per reklamat ato i ben tjeterkush.
Sumerian is Albanian
pushka top tu befte lol,postimi im i fundit ne kte teme.
Te prift e mbara![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Pergjigjja eshte po, dmth si edhe Sitchin, analizat jane historiko-logjike dhe etimologjike, perfshire edhe ca nga Bibla. Mendoj se problemi eshte me i veshtire persa i perket historise, sepse materialet qe duhen vleresuar jane me kontradiktore se te themi pllakat Origjinale Shumere te pamanipuluara. Dhe nga ana tjeter vete pllakat Shumere do na e tregojne historine. Sidoqofte, "Gjuha eshte themeli i kombit, ajo qe na ben te vecante" nga te tjeret. E pra ne kete rremuje "historike" na mbeten faktet "para-historike" - pllakat Shumere dhe mbeshtetja ne ate qe eshte pranuar boterisht, ne dyndjet IE.
Sumerian is Albanian
Gjuha sumere eshte gjuhe e izoluar mer. Sben pjese ne asnje familje gjuhesh.
Ndersa gjuha shqipe eshte pjese e familjes indo-europiane , edhe pse e izoluar brenda kesaj familje ashtu sic eshte edhe greqishtja apo armenishtja.
Gjuha sumere ska te beje fare me gjuhen e sotme shqipe per arsyet me lart.
Nqs do te ecesh me shume mbrapa ne kohe , atehere kur njerezit hipnin neper peme per tu ushqyer , atehere ky debat do zhytet nga nje hipoteze ne tjetren.
E kam fjalen per makro-familjet e gjuheve.
Keshtuqe kjo eshte teme eshte wayyyyyy too subjective .
Humbje kohe dhe vrasje llogjike e panevojshme.
Une e thashe qe kjo teme eshte perralle .S'diskutohet qe krahesimet e hapesit te temes jane qesharake , por kujtova sikur ti ne menyre indirekte e perfshive gjuhen sumere ne gjuhet semitike , kur the qe, shqipja ska te beje me gjuhet semitike.
![]()
Kisha dhe dicka qe me erdhi ne mendje !
Emri i AFRIKES , kur daton ? A ka lidhje ky emer me kohen e SHPERNGULJES SE MADHE ? Ne rast se eshte keshtu atehere ky emer duhet te tingelloje shqip AFRIK= A FRIK , pra tregon vendin ku eshte frike te rrosh , vendin ku ka ndodhur dhe po ndodh nje katastrofe e madhe . Ku kthimi prapa eshte nje frike e madhe !
Ndryshuar për herë të fundit nga Popull Thjesht : 31-10-2009 më 05:46
Krijoni Kontakt