Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 117
    i/e regjistruar Maska e Anas60
    Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Me pak fjale, e gjykon thjesht si deshifrim te nje mitologjie apo rekorde historike te harruara nga memoria kolektive?
    Me qe ke lexuar librat e Sitchin duhet ta kuptosh qe artikulli paraqet dhe pranon edhe pikpamjet e tij, gje e cila duket nga perfundimi se gjuha shqipe eshte apo mund te jete gjuha e profesoreve te quajtur "Nefilim". Faleminderit.
    Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
    Sumerian is Albanian

Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga BANISHED_ Lexo Postimin
    shqipja nuk eshte nje gjuhe semitike.
    Vertet, per fat nuk eshte Semitike, se po te ishte keshtu nuk do ishte Shumeriane. Por duhet te dish se gjuha e pasardhesve te Shumereve,-Akado-Babilonasve ishte Semitike dhe ata huazuan shume fjale nga gjuha Sumere, sidomos ne liturgji. Sa per reklamat ato i ben tjeterkush.
    Sumerian is Albanian

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    pushka top tu befte lol,postimi im i fundit ne kte teme.
    Te prift e mbara
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar më parë nga Anas60 Lexo Postimin
    Me qe ke lexuar librat e Sitchin duhet ta kuptosh qe artikulli paraqet dhe pranon edhe pikpamjet e tij, gje e cila duket nga perfundimi se gjuha shqipe eshte apo mund te jete gjuha e profesoreve te quajtur "Nefilim". Faleminderit.
    Kjo eshte pergjigje pa pergjigje. Dmth nuk mora pergjigje fare per pyetjen time. Meqe ishte jashte teme po e le dhe le te vazhdoje tema me subjektin e vet.

Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48

Ok

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Kjo eshte pergjigje pa pergjigje. Dmth nuk mora pergjigje fare per pyetjen time. Meqe ishte jashte teme po e le dhe le te vazhdoje tema me subjektin e vet.
    Pergjigjja eshte po, dmth si edhe Sitchin, analizat jane historiko-logjike dhe etimologjike, perfshire edhe ca nga Bibla. Mendoj se problemi eshte me i veshtire persa i perket historise, sepse materialet qe duhen vleresuar jane me kontradiktore se te themi pllakat Origjinale Shumere te pamanipuluara. Dhe nga ana tjeter vete pllakat Shumere do na e tregojne historine. Sidoqofte, "Gjuha eshte themeli i kombit, ajo qe na ben te vecante" nga te tjeret. E pra ne kete rremuje "historike" na mbeten faktet "para-historike" - pllakat Shumere dhe mbeshtetja ne ate qe eshte pranuar boterisht, ne dyndjet IE.
    Sumerian is Albanian

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Degjo,nese ti je anastasi qe ke shkruar artikullin neper gazeta....une e kuptoj fare mire nevojen qe kane gazetat per tu shitur,pra konkurenca,dhe per ta bere kete gjejne artikullshkrues sensacionale si puna jote.Problemi eshte se gjithe ai artikull vlen vetem per nje dite diten qe eshte shtypur gazeta dhe kaq.
    Shqiptaret nuk kane absolutisht asgje te perbashket me sumeret,as rrac ore,gjuhesore,historike apo te ndonje lloi tjeter.pike,dhe perqasjet biblike qe ben ti me gjuhen shqipe jane kryekeput budallalleqe per vet faktin e thjeshte qe shqipja nuk eshte nje gjuhe semitike.
    kerkoje suksesin per tu bere i njohur ne drejtim tjeter,jo me perralla
    As gjuha sumere seshte gjuhe semitike

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Anas60 Lexo Postimin
    Vertet, per fat nuk eshte Semitike, se po te ishte keshtu nuk do ishte Shumeriane. Por duhet te dish se gjuha e pasardhesve te Shumereve,-Akado-Babilonasve ishte Semitike dhe ata huazuan shume fjale nga gjuha Sumere, sidomos ne liturgji. Sa per reklamat ato i ben tjeterkush.
    Gjuha sumere eshte gjuhe e izoluar mer. Sben pjese ne asnje familje gjuhesh.
    Ndersa gjuha shqipe eshte pjese e familjes indo-europiane , edhe pse e izoluar brenda kesaj familje ashtu sic eshte edhe greqishtja apo armenishtja.

Gjuha sumere ska te beje fare me gjuhen e sotme shqipe per arsyet me lart.

Nqs do te ecesh me shume mbrapa ne kohe , atehere kur njerezit hipnin neper peme per tu ushqyer , atehere ky debat do zhytet nga nje hipoteze ne tjetren.
    E kam fjalen per makro-familjet e gjuheve.

Keshtuqe kjo eshte teme eshte wayyyyyy too subjective .
    Humbje kohe dhe vrasje llogjike e panevojshme.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    As gjuha sumere seshte gjuhe semitike
    Lexo mire cfar shkruaj une

,dhe perqasjet biblike qe ben ti me gjuhen shqipe jane kryekeput budallalleqe per vet faktin e thjeshte qe shqipja nuk eshte nje gjuhe semitike.
    Dhe meqenese bibla eshte shkruar ne gjuhen aramaike,nje gjuhe semitike kjo,nuk ka te beje aspak me shqipen

se me detyrove te shkruaj perseri ketu

tung lol
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Une e thashe qe kjo teme eshte perralle .S'diskutohet qe krahesimet e hapesit te temes jane qesharake , por kujtova sikur ti ne menyre indirekte e perfshive gjuhen sumere ne gjuhet semitike , kur the qe, shqipja ska te beje me gjuhet semitike.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Kisha dhe dicka qe me erdhi ne mendje !

Emri i AFRIKES , kur daton ? A ka lidhje ky emer me kohen e SHPERNGULJES SE MADHE ? Ne rast se eshte keshtu atehere ky emer duhet te tingelloje shqip AFRIK= A FRIK , pra tregon vendin ku eshte frike te rrosh , vendin ku ka ndodhur dhe po ndodh nje katastrofe e madhe . Ku kthimi prapa eshte nje frike e madhe !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Popull Thjesht : 31-10-2009 më 05:46

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •