Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 117
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Planeti i 12 eshte vetem njeri nga 10 librat qe ka shkruar Stitchin. Kronika e Tokes fillon me Planetin e 12 dhe shtjellohet me detaje ne 6 libra te tjere. Sme intereson se cfare thuhet per Stitchin neper Wikipedia apo blogs apo revista shkencore. Kete lloj qendrimi kam mbi 15 vjet qe e shoh jo vetem ndaj Stitchin por mbi 60 vjet me pare me Velikovskyn e te tjere. Nuk me habit dhe as me ndikon ne opinion. Stitchin akuzohet per interpretim ndersa ai shprehet me force qe eshte vetem perkthim dhe jo interpretim. Pra ti hysh kesaj eshte e kote. Sme intereson debati per Stitchin por diskutimi pse jo dhe pse po gjerat qe shpjegohen ne mitologjine sumere jane pa argumenta dhe pa baze. Llafe ne tym leshohen kollaj. Prandaj quhen dhe llafe.
    Ke te DREJTE ,pore Sumeret,dihet ku kane qenun,dhe civilizimi i tyne dihet,mirepo,mue me brengose,si ashte e mundur te caketojne vjetersin e disa exponateve,qe shkojne deri me 7 000 vjet te vjetra,kure dihet se Carboni c 14 u qpike vone,dhe shume vjetersina,po i permirsojne me mija vjet,dmth,nuke munde te caktohet vjeteresia ?Atehere si te diskutojme,NJi GJA ashte e SIGURTE,fjale SHQIPE DUHET EGZISTUE,TEK Sumeret,mirepo edhe fjale PELLAZGE,Ilire,Shqipe,pse e them kete,sepse KULTURAT GJATE KOHES PO ENDRYSHOJNE EMRAT MIREPO SHENJAT PO JESIN TE NJEJTA,DIELLI HANA dhe shume gjana tjera.

i/e regjistruar Maska e Anas60
    Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Sme intereson se cfare thuhet per Sitchin neper Wikipedia apo blogs apo revista shkencore. Kete lloj qendrimi kam mbi 15 vjet qe e shoh jo vetem ndaj Sitchin por mbi 60 vjet me pare me Velikovskyn e te tjere. Nuk me habit dhe as me ndikon ne opinion. Sme intereson debati per Sitchin por diskutimi pse jo dhe pse po gjerat qe shpjegohen ne mitologjine sumere jane me ose pa baze. Llafe ne tym leshohen kollaj. Prandaj quhen dhe llafe.
    Kane baze dhe bazat jane te forta...., me gjuhen Shqipe!

Fjala "Anunnaki" qe gjendet edhe si "Annunaki", eshte nje nga fjalet baze apo fillestare nga ku niset Sitchin ne arsyetimet e veta, pavaresisht se si e perkthen ai ne librat e vet, ne Shqip ka lidhje dhe kuptim plotesisht te lidhur me teorine e Sitchin:

Etimologjia besoj se ka keto dy mundesi:
    1. Annunaki = Arnun A Ki" = i Ardhun asht ky = Alien
    2. Annunaki = Ar dun A Ki" = "Ar don asht ky", ky esht nga ata qe duan ar...

Fjala "Nefilim" gjithashtu eshte fjale baze e arsyetimeve te Sitchin

Nefilim = Ne Fillim = ata qe erdhen ne fillim u quajten Nefilim.

Sitchin thote se Nefilim ishin zotat e pare apo kryesore qe erdhen ne planetin tone dhe dallimi midis "Nefilim" dhe "Annunaki" (alien workers) eshte me i qarte e plotesisht i sakte po te pranojme perkthimin nga Shqipja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anas60 : 08-11-2009 më 15:44
    Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
    Sumerian is Albanian

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Prapa te Anunnaki

The audacious idea of protecting a planet thermally by creating a shield of particles in its upper atmosphere is not as revolutionary as it seems. Ideja guximshme për mbrojtjen e një planeti thermally duke krijuar një mburojë e grimcave në atmosferën e sipërme nuk është aq revolucionare si duket. It was, I wrote in my 1976 book The Twelfth Planet , exactly the reason why the Anunnaki - "Those who from Heaven to Earth came" - had come here some 450,000 year ago from their planet Nibiru. Kjo ishte, kam shkruar në vitin 1976 librin tim Planeti dymbëdhjetë, pikërisht arsye pse Anunnaki - "Ata që nga Qielli në Tokë u" - kishte ardhur këtu rreth 450.000 vit më parë nga planeti Nibiru e tyre.

On Nibiru -- 'Planet X' of our Solar System - the problem was the opposite one: Loss of internally generatedheat due to a dwindling atmosphere, brought about by natural causes and nuclear wars. Në Nibiru - 'Planet X' të sistemit tonë diellor - problemi ishte e kundërta: Humbja e intern generatedheat për shkak të një atmosferë u pakësuar, e sjella nga shkaqet natyrore dhe luftërat bërthamore. Nibiru's scientists, I wrote, concluded that the only way to save life on their planet was to create a shield of gold particles in their upper atmosphere. Shkencëtarë Nibiru's, kam shkruar, arriti në përfundimin se mënyra e vetme për të shpëtuar jetën në planetin e tyre ishte për të krijuar një mburojë e grimcave ari në atmosferën e tyre të sipërme. It was in search of the needed gold that the "gods" of the ancient peoples had come to Earth. Ai ishte në kërkim të arit e nevojshme se "zotat" e popujve të lashtë kishte ardhur në Tokë. Basing my conclusions on Sumerian and other texts from the ancient Near East, I wrote that the Anunnaki began to arrive on Earth some 445,000 years ago, establishing settlements in the E.Din (later Mesopotamia) and mining gold in southeast Africa. Duke e bazuar konkluzionet e mia mbi gjuha sumeriane dhe tekste të tjera të lashtë në Lindjen e Afërme, kam shkruar se Anunnaki filloi të arrijnë në Tokë rreth 445.000 vjet më parë, ngritjen e vendbanimeve në Din E. (më vonë Mesopotami) dhe ari e minierave në Afrikën juglindore.

As I have written in subsequent books, "modern science is only catching up with ancient knowledge." Siç kam shkruar në librat e mëvonshëm, "shkenca moderne është vetëm zënë hapin me njohuri e lashtë." The idea of 'geo-engineering' is borrowed from technologies of the Anunnaki. Ideja e 'gjeo-inxhinierik "është huazuar nga teknologjitë e Anunnaki.
    http://translate.googleusercontent.c...oB2n9zELzgp4WA

Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga Anas60 Lexo Postimin
    Kane baze dhe bazat jane te forta...., me gjuhen Shqipe!

Fjala "Anunnaki" qe gjendet edhe si "Annunaki", eshte nje nga fjalet baze apo fillestare nga ku niset Sitchin ne arsyetimet e veta, pavaresisht se si e perkthen ai ne librat e vet, ne Shqip ka lidhje dhe kuptim plotesisht te lidhur me teorine e Sitchin:

Etimologjia besoj se ka keto dy mundesi:
    1. Annunaki = Arnun A Ki" = i Ardhun asht ky = Alien
    2. Annunaki = Ar dun A Ki" = "Ar don asht ky", ky esht nga ata qe duan ar...

Fjala "Nefilim" gjithashtu eshte fjale baze e arsyetimeve te Sitchin

Nefilim = Ne Fillim = ata qe erdhen ne fillim u quajten Nefilim.

Sitchin thote se Nefilim ishin zotat e pare apo kryesore qe erdhen ne planetin tone dhe dallimi midis "Nefilim" dhe "Annunaki" (alien workers) eshte me i qarte e plotesisht i sakte po te pranojme perkthimin nga Shqipja.

Fjala Shumere "magur" sipas Sitchin dhe sumerologeve boterore perkthehet anije (ship). Por Sitchin sqaron se ato anije perdoreshin per transport minerali (te arit) nga minierat ne Afriken e jugut, per ne Shumer ku ishin burimet energjitike dhe teknologjia per perpunimin e tij. Prandaj ketu Shqipja eshte e drejtperdrejte ne "perkthim" apo me mire lexim:

MAGUR = Ma Gur = Mban gurë, transporton gurë.
    Sumerian is Albanian

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    ARKEOLOGJIJA KOSOVARE,LAJMERIM ;PER TE GJITHE ATA QE DESHIROJNE TE ANTARESOHEN,NE SHOQATEN E ARKEOLOGEVE,ALBANOLOGEVE,dhe HISTORI KOSOSOVARE,LE TE LAJMROHEN Te XH. GASHI,ne RENDE ,te PARE ata qe JANE GJUHETARE,DHE ARKEOLOGE ME DIPLOMA,DHE QE ZOTOJNE SE PAKU NJI GJUHE TE HUEJ,ANTARESIMI,ASHTE i LIRE,vetem per Studenta ,dhe NXENES te tjeret,paguejne ,nji qmime,simbolik,KJo,SHOQATE,KA SYNIM,te PUNESOJE,ARKEOLOGET,DHE ALBANOLOGET,ne Shtete e JASHTEME,mirepo,te RITE EDHE NIVELIN,E ARKEOLOGJISE ,KOSOVARE,Ku do te Hapen,Simpoziueme,per HISTORI,GJUHE,Dhe ARKEOLOGJI,ME METODA,MA TE AVANCUEME,DHE DERI ME SOTE ,te PANJOFTURA,NE RENDE TE PARE GJUHA PELLAZGE,GJUHA ILIRE,DHE GJUHA SHQIPE.FLM

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Lu-ma-lah (lum mu la)- "lundertar".

http://translate.googleusercontent.c...5em9GeI3iWiw0w

Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Lidhur me kete, po shtoj dicka nga nje pergjigje per situaten e gjuhes shqipe te folur e te shkruar ne media:

"Dashi duhet kapur nga briret" thote nje fjale e urte.

Kjo lidhet kryesisht me luften per te mbrojtur identitetin tone, i cili eshte ne fund te fundit vete Gjuha Shqipe, ajo na ben te vecante nga te tjeret, eshte themeli i identitetit tone. Ne nje kohe kur identiteti yne sulmohet ne te gjitha fushat e jetes, ne histori kundra heronjve tane, ne kulture duke qemtuar vetem faktet negative e duke anashkaluar pozitivet, ne media duke u mare me te cmendurit e duke qesendisur shqiptarizmen, pra duke perhapur kudo helmin anti-personalitet, synohet ne zhberjen e ketij kombi, duke sulmuar cdo ndjenje kombetare, e cila ne jete te jeteve mbetet nje stimul moral i pakrahasueshem, me i rendesishmi, me themelori nga te gjithe. Prandaj, lufta per identitetin eshte lufte per krijimin e personalitetit, njeriu qe rritet pa personalitet shitet kollaj, dhe keshtu kombi e vendi i tij shkon drejt renies, drejt shkaterrimit.

Ashtu sic identiteti yne sulmohet cdo minute, ashtu edhe ata qe e kuptojne kete, duhet te luftojne cdo minute per forcimin por edhe per zbulimin e pjeseve te tij qe jane mbuluar me djallezi dhe me harrese. Kapja e dashit nga briret fillon me vertetimin para shqiptareve dhe botes te zanafilles se kombit/gjuhes shqipe, ne menyre shkencore. Kjo do te krijoje bazen e zhvillimit te personalitetit, te subkoshiences se qendrueshme, e cila nevojitet si per shendetin e mire mendor ashtu edhe per perparimin ekonomik e kombetar !!!

Mund te jete fare e vertete ekzistenca e nje komploti kunder Shqipes. Qendrimi i njohur per asimilimin dhe zhdukjen e Shqipes mund te kete lidhje me zhdukjen e mundesise qe Sekretet e Vjetra nga pllakat Shumere, te mund te perkthehen e perhapen gjeresisht. Duke fshehur, zhdukur apo asimiluar Shqipen dhe rrenjet e saj ne Shumer, privatizohen Sekretet Shumere, te cilat shiten sot e kesaj dite si zbulime te reja.
    Per shembull: -Intuita me thote se ndoshta ai eksperimenti me dhembin e qenit qe i solli driten e syve nje pacienti, nga mjeket angleze para pak kohe, mund te jete perkthim i ndonje pllake Shumere te mjekesise......
    Sumerian is Albanian

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2003
    Vendndodhja
    Ne Kete Univers
    Postime
    147
    o Anas60,lere intuiten tende me dhembin e qenit,por......do pyetur DARIUS,se mbase ka ndonje informacion me te gjere,se kur e pyet ndonjeher Darius-in per ndonje gje te thote:"nuk ka problem lexo ato qe kam shkruajtur une nja 3,000 rrjeshta se do ta kuptosh me mire"

Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga Syte_e_Tigrit Lexo Postimin
    o Anas60,lere intuiten tende me dhembin e qenit,por......do pyetur DARIUS,se mbase ka ndonje informacion me te gjere,se kur e pyet ndonjeher Darius-in per ndonje gje te thote:"nuk ka problem lexo ato qe kam shkruajtur une nja 3,000 rrjeshta se do ta kuptosh me mire"
    Me duket se Darius po rilexon Sitchin-in e pastaj do pergjigjet.
    I'm looking forward to his answer on #92, #94, #97.

Sitchin - Planeti i 12-te, do te botohet edhe ne Shqip vitin qe vjen, do te jete gjuha e 26-te ne te cilen botohen librat e tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anas60 : 14-11-2009 më 05:02
    Sumerian is Albanian

Skam nevoje te rilexoj Sitchin per te dhene nje pergjigje. Per me teper qe pikepamjen time per kete teme e bera te qarte. Nuk bindem nga kjo tema, nuk e pranoj lidhjen e sumerishtesh me shqipen. Kete e bera te qarte qe ne fillim me komentin e pare. Nese kam vazhduar te nderhyj ne teme ka qene per te saktesuar ndonje gje ne mitologjine sumere qe eshte paraqitur gabim nga antare ose per ti vene fre delirit te ndonje tjetri si puna e hotelit.

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •