Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 59
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Irak, 90 studentë vriten me gurë për “stilin perëndimor të flokëve”

Rreth 90 studentë irakenë janë qëlluar me gurë deri në vdekje për modelet e tyre të flokëve, tejet moderne dhe perëndimore, nga ekstremistët fetarë në Bagdad muajin e shkuar.
    Veprimi është pjesë e një goditje më të gjerë mbi të rinjtë në atë që zyrtarët e cilësojnë si ‘shfaqje perëndimore’ në vend.
    Në një deklaratë të të ashtuquajturës polici morale, thuhet se ata vishen në mënyrë të çuditshme, me rroba të ngushta dhe kanë fotografi ku shfaqen modernë. Kanë po ashtu vëthë në hundë e gjuhë e bëjnë veprime të çuditshme.
    Që nga koha kur kjo deklaratë u publikua, ekstremistët kanë ngacmuar dhe vrarë të rinjtë që kërkojnë të duken ndryshe.
    Persona të armatosur i morën me dhunë këta studentë dhe i çuan në një zonë të veçuar ku u qëlluan me gurë derisa i vranë. Më pas, trupat e tyre i hodhën nëpër kosha mbeturinash nëpër kryeqytet.

http://www.lajmifundit.com/lajme/201...or-te-flokeve/

Dhe amerikanet do u lene ne dore pushtetin pastaj irakieneve te cilet na paskan konsoliduar demokracine ?

Gjithsecili ka te drejten te beje floket si te doje por aty mesa duket do te sundoje perseri sheriati dhe terrorizmi .
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Ne Irak nuk ka sunduar sheriati por diktatura e Huseinit qe ishte e ngjashme me regjimin e Mubarakut apo te al Assadit, ku elementi fetar ndrydhej ndersa radikalizmi ishte inekzistent si pasoje e sbtypjes se pushtetit. Ajo qe amerikanet ndermoren, ishte lufta per gjoja demokracine ndaj nje vendi qe sot eshte jetim dhe ku unitetin kombetar ia siguronte regjimi i Huseinit, ku me pas ekstremizmi fetar lindi si kerpudha pas shiut. Shtrohet pyetja: Si u dol ne perfundim se irakenet kishin nevoje per "demokraci"?
    relata refero

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Po shihet qarte se eshte nje SHPIFJE.

Ku jane burimet?? Nga e moret ket lajm?? Cili agjension i lajmeve e transmeton kete??? SKA PERGJIGJE!

A 1 milion personat e pafajshem te vrare nga Amerikanet te cilet ua sollen Demokracine ne emer te kryqit??? Cka thoni per kete??? Kjo eshte ne perputhje me civilizimin bashkohor apo??? Cfar dyftyresie!

Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Po shihet qarte se eshte nje SHPIFJE.

Ku jane burimet?? Nga e moret ket lajm?? Cili agjension i lajmeve e transmeton kete??? SKA PERGJIGJE!

A 1 milion personat e pafajshem te vrare nga Amerikanet te cilet ua sollen Demokracine ne emer te kryqit??? Cka thoni per kete??? Kjo eshte ne perputhje me civilizimin bashkohor apo??? Cfar dyftyresie!
    http://www.dailymail.co.uk/news/arti...t-clothes.html

Ja me dy sekonda kerkim del burimi nga e kane perkthyer lajmin agjensite shqiptare .

Sa per sheriatin , ai eshte nje regjim te cilin e kerkon çdo njeri fetar dhe s'kam pare nje vend qe te zbatohet pa cenuar te drejtat e njerezve dhe pa cenuar jetet e tyre .

Sheriati ka qene dhe eshte nje model i terrorizimit te popullsise ne shekuj qe nga koha e vendosjes se ligjeve fetare dhe te ndeshkimeve si ai i vrasjes me gure duke nisur nga Muhamedi i cili ka qene nxites i ketij lloj ekzekutimi .
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    http://www.dailymail.co.uk/news/arti...t-clothes.html

Ja me dy sekonda kerkim del burimi nga e kane perkthyer lajmin agjensite shqiptare .

Sa per sheriatin , ai eshte nje regjim te cilin e kerkon çdo njeri fetar dhe s'kam pare nje vend qe te zbatohet pa cenuar te drejtat e njerezve dhe pa cenuar jetet e tyre .

Sheriati ka qene dhe eshte nje model i terrorizimit te popullsise ne shekuj qe nga koha e vendosjes se ligjeve te gurezimit per vdekje nga Muhamedi i cili ka qene nxites i ketij lloj ekzekutimi .
    Sa per informat: Sheriati nuk ka kesi ligji qe per "stilin e flokeve" dikush te gurrezohet! Kjo eshte e para.

Edhe e dyta, ne Irak tash nuk ka Sheriat!

Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Sa per informat: Sheriati nuk ka kesi ligji qe per "stilin e flokeve" dikush te gurrezohet! Kjo eshte e para.

Edhe e dyta, ne Irak tash nuk ka Sheriat!
    Po ti e di fare mire qe denimi i vrasjes me gure eshte karakteristike e sheriatit dhe e mesimeve te fese .

http://www.searchtruth.com/book_disp...19&number=4193

Sahih Muslim

17 Kitab al hudud

4194

'Abdullah b. 'Abbas reported that 'Umar b. Khattab sat on the pulpit of Allah's Messenger (may peace be upon him) and said: Verily Allah sent Muhammad (may peace be upon him) with truth and He sent down the Book upon him, and the verse of stoning was included in what was sent down to him. We recited it, retained it in our memory and understood it. Allah's Messenger (may peace be upon him) awarded the punishment of stoning to death (to the married adulterer and adulteress) and, after him, we also awarded the punishment of stoning, I am afraid that with the lapse of time, the people (may forget it) and may say: We do not find the punishment of stoning in the Book of Allah, and thus go astray by abandoning this duty prescribed by Allah. Stoning is a duty laid down in Allah's Book for married men and women who commit adultery when proof is established, or it there is pregnancy, or a confession.

'Abdullah b. 'Abbas ka raportuar se' Umeri b. Hatabi u ul në minderin e të dërguarit të All-llahut (paqa qoftë mbi të) dhe tha: Vërtet All-llahu dërgoi Muhamedin (paqja qoftë mbi të) me të vërtetën dhe Ai e zbriti librin me të, dhe ajetin e gurezimit është përfshirë në atë që i eshte zbritur atij. Ne e recituam atë, e ruajtem në kujtesën tonë dhe e kuptuam ate. I Dërguari i Allahut (paqa qoftë mbi të) i dha dënimin e gurë deri në vdekje (për të shkelësin dhe shkelësen e kurorës) dhe, sipas tij, ne gjithashtu dhame dënimin me gurë, unë kam frikë se me kalimim e kohës,populli (mund të harrojë ) dhe mund të thotë: Ne nuk e gjejmë dënimin me gurë në Librin e All-llahut, dhe kështu devijojnë duke braktisur këtë detyrë të përshkruara nga Allahu. Gurëzimi është një detyrë e përcaktuar në librin e All-llahut për burrat e martuar dhe gratë që shkelin kurorën, kur prova është gjetur, ose ka shtatzëni, ose një rrëfim.

Keta djem te rinj , shpirti ju prehte ne paqe , jane vrare per imoralitet dhe kunder kodit moral te islamit , vrasje te organizuar nga policia fetare , e cili lejon vetem veshje dhe zakone arabe , ky krim eshte bere me bashkepunimin e heshtur te ministrise se brendshme te Irakut .

Duket se cfare lloj rregjimi do vendoset aty qe pa ikur amerikanet .

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Pse ja fut kot o njeri kur s'ke dituri per keto gjera.

Sipas sheriatit gurrezimi eshte vetem per ate burre ose grua te martuar, qe e tradhtojn bashkshortin-en e tij\saj edhe per kete deshmojn 4 deshmitare, kusht qe eshte shume rende te plotesohet, andaj ky eshte nje nder denimet me te rralla qe ka ndodhur ndonjeher...

E tash kush e keqperdor kete, eshte problem i atij, mirepo Sheriati nuk ka faj per kete.

Ky denim eshte me shume parandalues, se sa qe ekzekutohet ne realitet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    73
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin

Rreth 90 studentë irakenë janë qëlluar me gurë deri në vdekje për modelet e tyre të flokëve, tejet moderne dhe perëndimore, nga ekstremistët fetarë në Bagdad muajin e shkuar.
    Veprimi është pjesë e një goditje më të gjerë mbi të rinjtë në atë që zyrtarët e cilësojnë si ‘shfaqje perëndimore’ në vend.
    Në një deklaratë të të ashtuquajturës polici morale, thuhet se ata vishen në mënyrë të çuditshme, me rroba të ngushta dhe kanë fotografi ku shfaqen modernë. Kanë po ashtu vëthë në hundë e gjuhë e bëjnë veprime të çuditshme.
    Që nga koha kur kjo deklaratë u publikua, ekstremistët kanë ngacmuar dhe vrarë të rinjtë që kërkojnë të duken ndryshe.
    Persona të armatosur i morën me dhunë këta studentë dhe i çuan në një zonë të veçuar ku u qëlluan me gurë derisa i vranë. Më pas, trupat e tyre i hodhën nëpër kosha mbeturinash nëpër kryeqytet.

http://www.lajmifundit.com/lajme/201...or-te-flokeve/

Dhe amerikanet do u lene ne dore pushtetin pastaj irakieneve te cilet na paskan konsoliduar demokracine ?

Gjithsecili ka te drejten te beje floket si te doje por aty mesa duket do te sundoje perseri sheriati dhe terrorizmi .
    ndersa ne afganistan 1200 vajza u perdhunuan dhe u varen pasi i kishin mbytur ne uj te piset duke i djegur me vajgur sepse kishin pare big brother ne top chanel.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2010
    Vendndodhja
    Franc
    Postime
    180
    Pse ja fut kot o njeri kur s'ke dituri per keto gjera.

Sipas sheriatit gurrezimi eshte vetem per ate burre ose grua te martuar, qe e tradhtojn bashkshortin-en e tij\saj edhe per kete deshmojn 4 deshmitare, kusht qe eshte shume rende te plotesohet, andaj ky eshte nje nder denimet me te rralla qe ka ndodhur ndonjeher...

E tash kush e keqperdor kete, eshte problem i atij, mirepo Sheriati nuk ka faj per kete.

Ky denim eshte me shume parandalues, se sa qe ekzekutohet ne realitet.
    Nese e vjedhi nje molle apo dardhe nga urija duhet te me prehet dora????

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga dardangashi Lexo Postimin
    Nese e vjedhi nje molle apo dardhe nga urija duhet te me prehet dora????
    Nese ti ter jeten punon dhe kursen te holla 200.000 per ni koh te gjAte
    DHE HYJ UN DHE TI VJEDHI 200.000 euro , E BLEJ NI VILL I SHPENZOJ TE GJITHA,HY NE BURG PER 5 VJET edhe dal prej burgu TA MerR MENDJA QE ESHT I DREJT KY LIGJ ?
    SKE NEVOJ ME VJEDH HIQ ME I HY NJREIT NE HAK ME MAR DJERSEN E DIKUJT TjTEER.
    " Injoranca është Terri më i madh në Botë "

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •