Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    po normale mer refer 1.se per ty nuk behen 80 musliman ne te gjith boten.dihet qe musliman ne bote je ti ebu muadhi ai dangalli nga bosnja dhe ia tjeri ne kuvajt.sigurisht edhe ky dangall.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    mire qenka me perqindje jo keq dhe kan me u bo akoma me shume....

albani1 Kam nje pyetje

--------------------------------------------------------------------------------
    Sali Berisha qe eshte kryeminister i vendit a eshte mysliman apo jo?
    Dhe pyetja eshte edhe per emra te tjere politikanesh.
    Pastaj tjeter bektashinjte sa % te popullsis perbejne?
    Sepse kam pershtypjen se perbejne ndoshta diku tek 5-10 %
    Dhe ne qofte se i bashkojme me shifren larte behen diku tek 85-90 %
    Dhe nqs futim % e katolikeve qe jane ndoshta tek 5-6 % atehere shkon deri ne 90-96%
    Duke futur dhe Protestantet qe perbejne rreth 0.7-0.8 % ndoshta po i themi 1% atehere shkon perqindja deri tek maksimumi 92-97%
    Tani po te fusim edhe sektet e ndryshme se bashku qe jane diku tek 0.5% mendoj te gjitha shkon shifra e perqindjes diku tek 92.5-97.5 %
    Po te futesh komunitetin grek qe ndoshta mund te jete diku tek 2% atehere shkon 94.5 deri tek 99.5 %

Tani me sa di une ka ateist ne shqiperi qe po i themi nje shifer kot diku deri tek 5-6% ndoshta dhe me shume por po themi kot. Atehere shifra shkon diku tek 99.5-105.5 %
    Por duke qene se harruam Orthodhokset qe me sa di une jane ca te pakten ndofte tek 15-20 % shkojne atehere shifra shkon diku tek 114.5-125.5 %

Mendoja pak te lutem 114.5-125.5 %
    Me duket se jane arritur objektivat e shokeve dhe shoqeve te kooperatives punetori per 5 vjecarin e fundit.Shoket dhe shoqet jane shume te gezuar tani qo po ja thyejme brinjet revizionizmit amerikan.'' Partia paska bere pune te mire''
    Sali Berisha qe eshte kryeminister i vendit a eshte mysliman apo jo?
    Dhe pyetja eshte edhe per emra te tjere politikanesh.
    Albani,pasi un nuk mirrem shum me shifra dhe numra,un po të[ përgjigjem vetëm kësaj pyetje.
    Sali Berisha dhe tërë partijashët e kujtëdo partie qofshin edhe pse mund të jenë humanista ma të mëdhaj,demokratë ma të mëdhaj në botë,përsëri nga ana islame ata janë kafira,(mosbesimtarë,tagutë,shejtan) ma të mëdhaj,pra ata janë koka e shejtanit vetë,të cilët thirrin në adhurimin e demonkrejzit dhe khaosit.
    Por këto fjalë ndoshta për juve janë shokuese sepse njeriu për të arritur deri te ky rezultati imi,duhet të ket njohuri minimale për besimin islam që do jetë i mjaftueshëm për të dalluar se kush janë shejtanët dhe ata që ndihmojnë iblisin dhe kush jan ata që me të vërtetë ndihmojnë islami,fenë e Allahut.
    Dhe ka nji rregull në islam i cili thot kështu :'' kush dyshon në kufrin (se a janë ose nuk janë shejtan këto njerëz) edhe ai është sikur ata.Ose nëse thotë :''ok, pajtona me të gjitha por Sali Berisha dhe këto të tjerë shum kan bërë për popullin dhe demokracinë ja i kan bërë tërë rrugët edhe pse ata janë demokrat por pasi kan thënë se janë musliman un nuk i shpall kjafira-ATËHER KY PERSON ËSHTË MA KJAFIR SESA ATA POLITIKANËT,SEPSE DYSHON NË KUFRIN E TYRE DHE NUK I SHPALL KJAFIRA NDIMSAT E DJALLIT,dhe me ktë ka prishur shtylëën e parë të shehadetit pra të bërit kufr bit-tagut.
    Për ktë shkak shoku nëse DËSHTIRON TË DALLOSH SE KUSH JANË NJERËZIT E MIRË (djem e mirë në të vertetë) dhe kush janë të këqinj,atëher mëso islamin dhe besimin e tij dhe me këtë Allahu do ti tregon të gjith msheftësit e njerëzve..
    Dhe ai i cili voton për këta shejtan,le ta din se ka bërë iman në ta (besim në shejtanin) kurse ka bërë kufr në Allahun,sepse e keqja nuk duhet të ndihmohet me duart e tue përkundrazi ALLAHU NA URDHËRON :
    ''Dhe me të vërtetë që Ne kemi dërguar te çdo Ummet (bashkësi njerëzish, popull, komb) të Dërguar (duke shpallur): "Adhuroni vetëm Allahun dhe shmanguni dhe i rrini larg Tagutit (shejtanëve ose çdo gjëje tjetër që adhurohet pos Allahut)." (En Nahl:36)
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar Maska e che_guevara86
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    verdalle anej ktej
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    Per jezuitat dhe apostuijt e greqise dhe te janullatosit

Un jam kunder edhe disa ekstremistave muslimane edhe te krishter por mos harro se ka nje dallim ne mese te ekstremistave musliman dhe atyre te krishter

Ekstremistat musliman jan vetem ekstremista fetare

Ekstremistat e krishter jan shum me te rrezikshem per faktin se ekstremizmi i tyre eshte anti kombetare ata nuk jane ekstrmista edhe aqe fetare sa jan nje rrezik permanet kombetare pasiqe kan ambicie qe permes fes krishterimit duke rritur numrin e krishter orthodokes sidomos ne jug te shqiperise me ndihmen e fuqishme te greqise dhe pastaij ti asimiloij keta dhe ne nje te ardhme te afert ti greqizoij ku nje dite keta do te dalin edhe me aktin e kryer se doijn ti bashkohen GREQISE ...

KY ESHT RREZIKU I VERTET JO KETA KAQAMAIJT ISLAMIK SE KETA JAN VETEM EKSTREMISTA FETARE ..

Ter kete strategji greqia e ka elaboruar shum mire ju shqiptaret duhet te ruheni nga ekstremizmi islamike ky eshte rreziku juaj ..

Kurse realiteti esht kreijt tjeter rreziku real i cili i kanoset shqiperise esht ai i cili vjene nga kisha greke e cila ka derguar ne shqiperi edhe emisarin e vet jenullatosin i cili esht duke e kryer kete sherbim fashist idiotik ne meyre shum te qete dhe i pa penguar nga askushe i cili ka arritur edhe rezultate shum te medha dhe te rezikshme te cilat po vazhduan mund te qoijn edhe deri te coptimi ndarja e shqiperis

Nuk ka estremizem ne shqiperi hiqe nga mendja .
    Nuk shikoje Bushin ti se si dilte ne konferenca dhe thoshte Ekstremista Islamik kur Islam do te thote Paqe dmth dhe Ekstremist dhe Paqedashes .

Une bej pjese i ketij 80% dhe jam krenar .
    Qe shqiptaret ne statistika jane me shume musliman kjo dihet , po eshte per te ardhur keqe qe komunizimi i la njerzit pa identitet pa fe pa liri fjale dhe SHUMICA JANE ATEIST NGA KY 80 PERQINDSH .
    Imagjinoje cfare ndodh me ate 20 perqindsh tjeter .
    Bëji nder qenit, që ai të kafshojë këmbën

Për ta sjellë të plotë artikullin, mqs pashë që mungonte pjesa e fundit në postimin hapës

Gjatë viteve '90, në Shqipëri u prezantuan edhe grupe të reja fetare duke përfshirë kishat ungjillore, Kisha e Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme, Dëshmitarët e Jehovait dhe sekte të reja të tilla islamike Selefi. Konvertimet dhe përpjekjet për të konvertuar në të krishterë nga levizjet e sapokrijuara nxitën ide midis intelektualëve në Tiranë se Shqipëria nuk kishte një shumicë myslimane.

Disa studiues konsideruan që pjesa më e madhe e popullsisë muslimane të Shqipërisë të jetë "crypto-krishtere", duke pohuar se ata janë muslimanë në dukje dhe të krishterë në lidhje me besimin e tyre.

http://www.balkaninsight.com/en/main/news/22817/
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-08-2009
    Postime
    102
    Nuk e besoj aisher nbot qe ne Shqipri shumica jane myslimon. Vetem po te bohet nai census shteteror atehere mund te flasim per statistika,ca eshte ky studim leshi...

Qe shumica e shqiptareve jane myslimane ne fe kjo nuk eshte as ndonje gje e re dhe as perben lajm. Po mua me habit verberia e disave ketu qe ngaterrojne qenien mysliman ne fe dhe qenien besimtar. Te gjithe (sidomos brezi qe u rrit para viteve 90-te) e dime mire sesa fetar jane shqiptaret. Tek e tuk gjen besimtare te feve te ndryshme por nuk eshte kurresesi masive. Mbas viteve 90-te u shtua numri i besimtareve (dhe kjo per te gjitha fete, jo vetem ate myslimane) por te kalosh ne lufte shifrash qe behet ketu eshte ose miopi ose deshire per vetkenaqje pasi mungon argumenti. Nuk rritet numri i besimtareve dhe as forcohet feja duke genjyer veten me shifra jo reale. Kush bie pre e kesaj gjeje jo vetem qe nuk i sherben paster besimit qe pretendon se ka por behet dhe qesharak ne syte e shoqerise.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Nuk e quaj argument ta ndash besimtarin nga praktikuesi per ti dhen shqiperis nje imazh anti-fetar, un personalisht njoh shume musliman qe s'jan praktikant, por jan prezent ne muajin e shenjt te ramazanit, ne faljen e bajramit, ne dhenjen e zekatit, kurse ka edhe prej atyre qe se agjerojn as muajin e ramazanit, por kurrsesi nuk e quajn veten ATEIST, apo dic tjeter, ata i thon vetës Musliman, sepse besojn ne Njeshmërin e Zotit SUPREM ! Ata besojn ne librin famelart, Kur'anin fisnik, besojn Allahun dhe botën tjeter, besojn gjykimin e fundit sepse besojn ne drejtesin hyjnore, besojn ne parajsen dhe xhehnemin ! Dhe keta njerez jan ndoshta edhe me shume se 80% qe te deklarohen si musliman.

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga mltn Lexo Postimin
    Shqipëria ka afër 80% musliman
    Pershendetje mltn,
    me fal se dua te kuptoj prandaj dhe me lejo nje pyetje :
    Musliman ne Shqiperi quhet nje qe ka mbiemrin Musliman ? Nje qe thote se eshte Musliman ? Apo nje qe edhe ne jeten e tij normale vepron si nje Musilman (nuk pi alkol, nuk ha mish pervecse te therur enkas sipas zakoneve, nuk kurveron, etj etj ) ??

Theksoj se jam injorant ne kete fushe (per fat te keq jam rritur me bindje ateiste) dhe nuk deshiroj te ofendoj askend.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga KokeKatrori Lexo Postimin
    Pershendetje mltn,
    me fal se dua te kuptoj prandaj dhe me lejo nje pyetje :
    Musliman ne Shqiperi quhet nje qe ka mbiemrin Musliman ? Nje qe thote se eshte Musliman ? Apo nje qe edhe ne jeten e tij normale vepron si nje Musilman (nuk pi alkol, nuk ha mish pervecse te therur enkas sipas zakoneve, nuk kurveron, etj etj ) ??

Theksoj se jam injorant ne kete fushe (per fat te keq jam rritur me bindje ateiste) dhe nuk deshiroj te ofendoj askend.

musliman quhet ai njeri qe beson All-llahun si Zot dhe Muhamedin si profet pa mar parsysh a gjendet ne shqiperi ,rusi, senegal apo australi,ky eshte celsi sol i islamit,ketu rol nuk luan emri, emri eshte zgjidhje e ytja.

ndersa ai qe i praktikon keta qe thua ti po ashtu eshte musliman,

njerezit gjykohen sipas veprave, edhe ata musliman qe pijne alkool e kurverojne e bejne gjera tjera ata do japin llogari ne boten tjeter.

mendoj qe isha pak i qarte nese te intereson dica tjeter urdhero

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •