Monoteizmi kunder trinitetit
35 Tė tėra kėto tė janė treguar, nė mėnyrė qė tė pranosh se
Zoti ėshtė Perėndi dhe qė nuk ka asnjė tjetėr veē tij.(Ligji i Pėrtėrirė - Kapitulli 4)
39 Mėso, pra, sonte dhe mbaje nė zemrėn tėnde qė Zoti ėshtė Perėndi atje lart nė qiejt dhe kėtu poshtė nė tokė, dhe
se nuk ka asnjė tjetėr (Ligji i Pėrtėrirė - Kapitulli 4)
7
Nuk do tė kesh perėndi tė tjera pėrpara meje.(Ligji i Pėrtėrirė - Kapitulli 5)
39 Tani e shikoni qė unė jam Ai dhe qė
nuk ka Perėndi tjetėr pėrbri meje. Unė tė bėj qė tė vdesėsh dhe tė jetosh, unė tė plagos dhe tė shėroj, dhe nuk ka njeri qė mund tė tė lirojė nga dora ime.Ligji i Pėrtėrirė - Kapitulli 32
Isaia per Monoteizmin
5
Unė jam Zoti dhe nuk ka asnjė tjetėr; jashtė meje nuk ka Perėndi. Tė kam rrethuar, ndonėse ti nuk mė njihje,Isaia 45/5 dhe po tek
9 Kujtoni gjėrat e kaluara tė kohėve shumė tė vjetra,
sepse unė jam Perėndia dhe nuk ka asnjė tjetėr; jam Perėndia dhe askush nuk mė ngjet mua,Isaia 46/9
(Isaja 42:1011 )"...kėshtu qe te me njohėsh, tė kuptosh e tė besosh se unė jam ai. Asnje Perendi nuk u krijua pėrpara meje dhe
nuk do te kėtė njė te dytė me pas. Una dhe vetėm
unė jam Perendia dhe perveē meje nuk ka Shpetimtar tjetėr";
Moisiu per Monoteizmin
(Eksodi 20)
1.
"Nuk do tė kesh perėndi tė tjerė para Meje".
2. "Nuk do tė bėsh skulpturė ose shėmbėlltyrė tė asnjė gjėje.... Nuk do tė pėrkulesh para tyre dhe as do t'i shėrbesh".
3. "Nuk do ta pėrdorėsh emrin e Zotit, tė Perėndisė tėnd, kot".
4. "Mbaje mend ditėn e shtunė pėr ta shenjtėruar".
Gjashtė tė fundit janė rreth dashurisė pėr njeriun
5. "Do tė nderosh atin tėnd dhe nėnėn tėnde".
6. "Nuk do tė vrasėsh".
7. "Nuk do tė shkelėsh besnikėrinė bashkėshortore".
8. "Nuk do tė vjedhėsh".
9. "Nuk do tė bėsh dėshmi tė rreme kundėr tė afėrmit tėnd".
10. "Nuk do tė dėshirosh...asgjė tjetėr qė ėshtė e tė afėrmit tėnd".
Jezusi per Monoteizmin kunder trinitetit
Markut 12/ 28-34: "28. atėherė njė nga skribėt qė e kishte dėgjuar diskutimin e tyre, duke kuptuar se si iu ishte pėrgjigjur mirė iu afrua dhe e pyeti: Cili ėshtė I pari I tė gjitė urdhėrimeve? 29. Dhe Jezusi iu pėrgjigj: -Urdhėrimi I parė I tė gjithėve ėshtė:
Dėgjo, o Izrael! Zoti, Perėndia ynė ėshtė I vetmi Zot. 30. Dhe, duaje Zotin, Perėndinė tėnd me gjithė zemrėn tėnde, me gjithė shpirtin tėnd, me tė gjithė mėndien tėnde e me tė gjithė forcėn tėnde! Ky ėshtė I pari urdhėrim. 31. Dhe I dyti I ngjan kėtij: Duaje tė afėrmin tėndi porsi vetveten. Nuk ka urdhėrim tjetėr mė tė madh se kėta. 32. Atėherė skribi I tha: Mirė mėsues, the sipas tė vėrtetės
se ka vetėm njė Perėndi dhe s'ka asnjė pėrvec Tij, 33. dhe ta duash me gjithė zemėr, me tė gjithė mėndien, me gjithė shpirti e me gjithė forcė dhe ta duash tė afėrmin porsi vetvetja vlen mė tepėr se sa tė gjithė olokaustet dh fllijimet. 34. Dhe Jezusi duke e parė se ai ishte pėrgjigjur me mend, I tha: Ti je nuk larg nga mbretėria e Perėndisė. Dhe mė askush nuk guxoi mė ta pyesė."
"(Gjoni 14:28); "Zoti ėshtė Perendia juaj, Zoti e askush tjetėr"
(Marku 12:29); "Perendia im, Perendia im
Perėndia im dhe Perėndia juaj."Gjonit 20/ 17)
Krijoni Kontakt