SAKTE !!!
Skulptura nuk eshte e vjeter por eshte vendosur aty vetem disa muaj me pare. Jo vetem qe duket qarte qe eshte komplet jashte vendit por edhe si gdhendje dallohet sa ndryshim ka nga relievi origjinal i cili eshte bere qe ne vitin 1102 e.s.
Per te mbushur mendjen e te gjitheve qe astronauti aty eshte thjesht nje shaka (jo mashtrim apo spekullim) po citoj kete fragment:
the tour guide said that they repaired that bottom portion of the cathedral and added the astronaut as kind of a joke. there is also an ice cream cone carved into the building several feet from the astronaut
Me pak fjale: Shoqeruesi i grupit turistik tha se ata riparuan pjesen e poshteme te katedrales dhe shtuan astronautin thjesht per shaka. Po ashtu kane gdhendur dhe nje kaush akulloreje ne ndertese, disa kembe me poshte figures se astronautit.
Case Closed![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ēfarė pretendimi i kėtyre njerėzve !
Mendojnė qė vetėm ata ekzistojnė,sepse vetėm ata kanė tė drejtė tė ekzistojnė.
Kuptohet kjo nuk iu pėlqen disave,ZOTĖRAT ekzistojnė gjithashtu,ata janė tė vėrtetė.(ata ekzistojnė shumė kohė mė herėt se vet njerėzimi).
Por pėr tė qenė tė vetėdijshėm,edhe pėr ti parė duhet tė jesh i aftė tė shkosh deri te ata apo
tė kesh njė zemėr tė mjaft tė pastėr qe vet Zotėrat tė pranojnė tė na vizitojnė.
Ne jemi vetėm nje koloni thneglash (milingonash) pėr ballė njė cilivizimi qė ka me miliona vite pėrballė nesh.
Librat e « shenjtė » tė religjioneve kryesore nuk janė shkrimet mė tė vjetra por njė rezyme dhe njė pėrshtatje e shkrimeve qė kanė qenė mė parė.
Pėr mua tė kesh besimin,do tė thotė tė jesh i bindur nė atė qė jetojmė nė ēdo ēast ėshtė vėrtetė njė iluzion qė ne mund ta ndryshojmė sipas dėshirave tona,por ne kemi qenė aq shumė tė formatuar pėr tė menduar tė kundėrtėn,faleminderit religjioneve dhe tė tjerėve qė ne jemi tė pa aftė tė mendojmė tė kundėrtėn apo tė guxojmė tė imagjinojmė nėse kjo ėshtė e mundėshme.
Praktikisht nė ēdo muze tė ēdo vendi ka objekte qė nuk janė ekspozuar para publikut sepse nuk pėrshtaten me dogmat aktuale,sepse i shqetėsojnė historianėt dhe shkencėtarėt,sepse janė mė tė vjetra se historia jonė.
Jam pėr tė vėrtetėn dhe jam i sigurt qė ka dokumente diku tė fshehura qė flejnė dhe qė shpjegojnė historinė komplet tė njerėzimit.
Duhet bėrė dallim nė mes historisė sė njerėzimit dhe ndjenjave religjioze.
Gothicus me duket se po te shpeton thelbi i debatit qe po behet. Dhe me beso se kjo fjale po del nga goja e nje njeriu qe eshte me shume i prirur nga e gjithe anetaresia e ketij forumi per te besuar ne ekzistencen e jashtetokesoreve. Por falsifikimi dhe mashtrimi jane gjera qe me shume demtojne sesa ndihmojne. Deny Ignorance qe e kam ne firmen time e kam vene per kete arsye. Pra injoranca nuk shfaqet ne mohimin e dickaje por ne besimin qorrazi te cdo gjeje. Natyra na ka pajisur me nje tru dhe llogjike. Mjafton te perdoret ajo dhe kushdo eshte ne gjendje qe te dali ne konkluzione personale.![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Kam nje pyetje per ty.
Sa vjet do te jetosh ti ketu ne toke?
A beson vertet se do te gjesh ndonje dokument te pa qene?
Jeta nuk eshte e gjate por e shkurter dhe ti nuk arrin dot te dish se cka ne jupiter saktesisht dhe jo me te dish me shume edhe duke ditur se eshte e pamundur per ne njerezit te shkojme pertej planetit te 9-te.
Nuk ka nje planet tjeter ketu do te kesh mundesine te jetosh mire ose keq.
Ketu do te kesh mundesine te te jesh i lumtur duke dhene sesa duke marre.
Ne vend qe te shkojme nje jete me paqe dhe lumturi me Perendine dhe me njerezit por harxhohen para kot se mos gjendet ndonje jashtetokesor.
Gjith ato para te shkuara dem tani do te ishte mundesia te mos kishte asnje te pastrehe ne te gjithe boten.
Por njeriu nuk do me njerine sepse kane ne zemer te tyre lakmine per para ,fame , pushtet qe nqs dikush mund ti kete keto te treja askujt nuk i hyn ne pune.
Edhe shkojme e vrasim njeri tjeterin me tymra e gazra raketash dhe me arme berthamore dhe me gara se kush do te shkojhe i pari ne hene sikur kushedi se cfare u be asgje nuk eshte bere vetem sa eshte shqyer krejt shtresa e ozionit.
Shkohet ne hene ose ne mars dhe merr para shume dhe fame dhe nuk do tia dish fare per fukarane qe ecen neper koshat e plehrave dhe gjen ushqim per te ngrene aty ku asnjeri nuk shkel me kembe sepse eshte kaq vend i ndotur saqe as aromen 1km larg nuk do tia ndjesh.
Lihen vende te papastra dhe nuk shikohen me sy njerezit e pangopur.
me kete nuk dua te hedh posht teknologjine por te nxjerr ne pah zemren mekatare te njeriut.
Sepse teknologjia mund te perdoret per te miren e njerezve, por kush do tia dije sot?
As vllau vllane nuk do.
Jane bere te gjithe te pafrytshem te pangopur, dhe gjaksore.
Shprehja ime per kete dite eshte nje fjale nga Perendia:
Njohuria krekos por dashuria nderton.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Si ka mundesi qe nuk eshte dashuria ajo qe te lejon te postosh ketu por njohuria i nderuar?Shprehja ime per kete dite eshte nje fjale nga Perendia:
Njohuria krekos por dashuria nderton.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Se pari une nuk jam ai qe e ngaterroje fene me kombin. Jeni ju ai, i cili qdo musliman e beni arab, joshqipetare, tradhetare... Une shume mire e dalloje fene nga kombi.
Une mendova per arabet qe kane ardhur ne Kosove per ndihme(periudha e pasluftes). Vetem le te kujtojme njehere Dubain. Une kam menduar per arabet qe vijne ketu per te investuar. Keshtu une i mendova qellimet e tyre te mira. Mirpo ardhjen shkjaut, grekut, ruseve, e qeneve te tjere ne Shqipetari nuk do t'a toleroja kurre.
E tani shiqojeni mire se kush eshte diktatori absolute i paragjykimeve. Shiqojeni edhe vete. Eshte shume e vertet ajo qe tha Xhamia se vendet arabe jane pro pavaresise se Kosoves. Jo, une te them te drejten e besoj ate qe flitet neper media, une nuk e them qdohere mendimin tim pa u bazuar ne diqka. Une nuk paragjykoj sikur ju. Ne fund te fundit eshte koha ajo qe do t’a vertetoje ate qe e tha Xhamia apo t’a pergenjeshtroje. Megjithate une jam skeptike se arabet do te jene ne anen e shkijeve. Une te them te drejten mendoj dhe besoj ne ate qe thuhet ne media, pra une besoj se ato do te kene nje rol te madhe ne shpalljen e pavaresise sone. Mbetet te shihet.
Sa i perket Turqise une e di kete fjale: “Armiku i armikut tend eshte miku yte”. Mendoj se kjo eshte e vertet mirpo prape...
Une ende nuk kam pare kesi dogmati. Me te vertet nje rast i quditshem jeni. Ne fillim “Big Bang” nuk u pranua si teori mirpo tani te gjithe e pranojne ate. Me nje fjale ideja materialiste se universi ekziston ne pafundesi ka perfunduar, ka vdekur. Kjo tashme i perket te se kaluares. Ne duhet te harrojme te kaluaren ne duhet te shiqojme te tashmen dhe te verteten, te mos rrojme ne frymen e dogmatizmit. Te shiqojme te gjerat e reja, dhe perderisa bota e pranon Big Bang-un si teori atehere… Qdokush ka mendimin e tij mirpo mendimi jo qdo here duhet te jete produkt individual. Duhet te bazohesh ne diqka per te gjykuar. Universi ka ekzistuar ne infinit-kjo eshte nje paaftesi e shkencetareve per te shpjeguar formimin e tij. Duhet te pastrojme koken nga paragjykimet dhe ideve qe te qojne deri tek paragjykimet tuaja per shkencen dhe thurresit e saj.
Ide interesante. "Nga qielli bie vetem shi"-a mos e ke lexuar kete ne librin e gjeologjise apo e shpike?
Hajt bre Land gjeje ni absurditet ose ni kontradite? Sepse siq thash me larte per te thane ni gja bazohu dikund. Ose mos posto hiq. Edhe heshtja eshte e bukur edhe pse nuk te rrite numrin e postimeve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 15-01-2008 mė 21:26
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
O Goldanitus... e ke provuar ndonjehere ta mbash nje postim ne rendin e 160 karaktereve ? (sa nje sms). Ndoshta njerezit do te merrnin mundimin ta lexonin o burre i dheut.
Postuar mė parė nga land
qorrlliku nuk argumentPostuar mė parė nga Goldanitus
Notausgang: http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=82102
Krijoni Kontakt