Close
Faqja 315 prej 1135 FillimFillim ... 215265305313314315316317325365415815 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,141 deri 3,150 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2008
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    195
    Ekzistenca e Muhamedit paqja qofte mbi te nuk ka mbetur te dy libra o vellezer.
    KA mijera fakte mjaft te mesosh pak dhe per Kur'anin kane rene ne konsensus shkencor dijetarer fetare dhe laike se nuk ka dyshim ne autncitetin e tij si liber nga Zoti!
    Mjafton ta lexosh dhe do ta veresh vete kete pa u hapur shume!
    Por a e dini qe kur ne nje gote uje te paster hedhim nje pike boje boja fillon ta ngjyrose edhe ujin?
    Keto jane fukset ose ndryshe popullorshe Cafrrat e skuthet qe perdoren me tavan persiper nga ato qe luftojne kunder kesaj feje!
    A e dini qe mes dy vetave besimtare i Treti eshte Zoti?

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    atehere parola statura deriva dal albanesesepse nuk mund nga sette cioe shtate
    teorikisht,statura,statica,stato(gjendje) ,statua,statistica e ndonje fjale tjeter qe me shpeton.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    profet!te parathuash te ardhmen!kjo eshte e pamundur!vete termi eshte absurd?
    Jo se me behet vone per termin profet por eshte koncepti ai qe me intereson. Absurditeti qendron ne pamjaftueshmerine e dijeve qe kemi lando. (se kam me ty). Te ashtuquajtur profet sipas nje besimi fetar rendom merret gabimisht dhe barazohet me fuqi te mbinatyreshme. Por qenia profet (sot mund ta emertosh ultrasensitiv, clairvoyant, remote viewer etj) eshte thjesht aftesi pertej normales. Ka disiplina mendore sic ka dhe droga te ndryshme kryesisht sekrete te perdorura vetem nga shamanet e Amazones dhe te Tibetit qe te zhvillojne ose me sakte hapin vatra te fjetura te trurit qe cdo njeri i ka por jo te gjithe arrijne ti aktivizojne. Jane disa tema tek ai forumi qe kam une me per zemer qe kane materiale me baze shkencore dhe qe argumentojne mundesine e ekzistences se ketij fenomeni.

i/e regjistruar Maska e sniper-1
    Anėtarėsuar
    19-04-2008
    Postime
    30
    arsya e keti ajeti esht se zoti ka then ne gjdo popull ne pergjithsi ,e jo ne kombe apo si e ke hapur kete tem kush ishte profeti i shqiptarve ,nuk i dergoi zoti profetet per kombe apo per raca po per popuj qe kishin egzistuar ne ate kohe ne pegjithsi edhe pse nuk di aq shum kjo verehet nese pak e legjikon

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Jo se me behet vone per termin profet por eshte koncepti ai qe me intereson. Absurditeti qendron ne pamjaftueshmerine e dijeve qe kemi lando. (se kam me ty). Te ashtuquajtur profet sipas nje besimi fetar rendom merret gabimisht dhe barazohet me fuqi te mbinatyreshme. Por qenia profet (sot mund ta emertosh ultrasensitiv, clairvoyant, remote viewer etj) eshte thjesht aftesi pertej normales. Ka disiplina mendore sic ka dhe droga te ndryshme kryesisht sekrete te perdorura vetem nga shamanet e Amazones dhe te Tibetit qe te zhvillojne ose me sakte hapin vatra te fjetura te trurit qe cdo njeri i ka por jo te gjithe arrijne ti aktivizojne. Jane disa tema tek ai forumi qe kam une me per zemer qe kane materiale me baze shkencore dhe qe argumentojne mundesine e ekzistences se ketij fenomeni.
    krejtesisht dakord,e kisha fjalen per menyren si e kuptojne profetin,monoteistet,librat e "shenjte"te tyre.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga sniper-1 Lexo Postimin
    arsya e keti ajeti esht se zoti ka then ne gjdo popull ne pergjithsi ,e jo ne kombe apo si e ke hapur kete tem kush ishte profeti i shqiptarve ,nuk i dergoi zoti profetet per kombe apo per raca po per popuj qe kishin egzistuar ne ate kohe ne pegjithsi edhe pse nuk di aq shum kjo verehet nese pak e legjikon
    UNE nuk po mundem te kuptoj i nderuar .beje me te shkoqur ate qe do te thuashe.

per popujt qe ekzistonin ne ato kohe??Cilet?Ēfar njihni ju nga ajo kohe?.
    a e dini se para shek 5 p e s nuk eshte lexuar asnje mbishkrim i lashte perveē shqipes pellazge?.Pa na i thuaj pak popujt e leshtė.

Elhamdulil-lah SHQIPTAR Maska e b3s1
    Anėtarėsuar
    06-04-2008
    Vendndodhja
    Nė Dynja pėrkohėsisht!!!
    Postime
    62

Talking Per Styx-in..... :)

Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Nje profet (nga ata qe kane mbetur ne kujtesen njerezore) mendoj te kete qene Hylli/Iljas/Ilia. Ky eshte profeti i pare Hyll (se me pas ka nja 300 te tjere te zgjedhur me vota njerezore).

Dikur kam pas lexuar per rreth 250.000 mije profete te derguar nder popuj te ndryshem. Mbase gaboj pak ne numur. Sidoqofte, kjo deshmon per nje larmi te madhe popujsh dhe gjeneratash.
    PERSHENDETJE " STYX " FLM PER POSTIMIN MIREPO DESHTA QE TI PERMIRESOJ DISA GABIME SHUME TRASHANIKE...

1.PROFET ME EMRIN " HYLL" NUK KA EKZISTU KURR,AS QE DO TE EKZISTOJ BILE...

2.PROFETI "ILJAS" OSE "ELJESA" KA EKZISTU DHE PERMENDET NE KUR'AN ME KETE EMER, NDERSA NE BIBEL PERMENDET ME EMRIN "ELISHA"...

3. PROFETI "ILIA" OSE " ELIJA" KA EKZISTUAR DHE PERMENDET VETEM NE BIBEL...

4. MIRE QE E PASKE LEXUAR RRETH NUMRIT TE PROFETVE,POR NUMRIN E SAKTE NA JEP VETEM MUHAMMEDI A.S. NE NJE FJALE TE TIJ KUR THOTE: " NE TOKE KANE QENE 124.000 NEBIJJ ( QE NUK KANE PASUR LIBRA), DHE MBI 300 RESUL ( QE KANE PASUR LIBRA OSE FLETUSHKA) "...

KALONI BUKUR EDHE ZOTI JU FALT DHE JU UDHEZOFT NE RRUGE TE DREJT...AMIN....

Anėtarėsuar
    06-04-2008
    Vendndodhja
    Nė Dynja pėrkohėsisht!!!
    Postime
    62

Talking Profeti I Shqiptarve Ishte....!!!

Pershendetje Antare Te Nderuar Te Forumit Shqiptar,te Nenforumit Agnostik Dhe Ateist....

Me Lejoni Ti Them Nja 2 A 3 Fjale Rreth Temes Dhe Pyetjes...

E Pash Nga Shkrimet E Disa Antarve Te Forumit,qe Kishin Shfaqur Deshiren Per Pergjigjen E Temes...

Se Pari Pyetja Nuk Duhet Bere " kush Ishte Profeti I Shqiptarve ???" Por " kush Eshte Profeti I Shqiptarve ???", Ose " kush Meriton Te Quhet Profet I Shqiptarve ???" ....etj...

Por Sa Per Fillim, Profet Ka 2 Kuptime Tek Shqiptart...psh Si :
    1. Profet Nga Ana E Politikes Dhe
    2. Profet Nga Ana E Fese...

Une Do Te Doja Qe Ti Pergjigjesha Vetem Kuptimin Te 2-te Pra...
    "kush Eshte Profeti Shqiptar Nga Ana E Fese???"...pergjigja Eshte...

Profeti Shqiptar Nga Ana E Fese Eshte Profeti Muhammed A.s....pse???...

Sepse, Te Gjithe Profetet E Zotit U Derguan Vetem Tek Populli I Tyre,dhe Vetem Per 1 Periudhe Te Caktuar,dmth-ne,deri Ne Ardhjen E Profetit Pas Tij....
    Ndersa Tek Jezusi Gjejme Diqka Tjeter, Ai Asnjeher Nuk Tha Se Kam Ardhur Si Profet Per Gjithe Boten, Dhe Per Te Gjithe Popujt...por Ai Vet E Tha Me Gojen E Tij," Kam Ardhur Vetem Tek Delet E Humbura Te Izraelit"...

Ndersa Tek Muhamedi A.s. Gjejme Gjithqka...si Psh..

1. Feja Islame E Persosur ...
    " Sot Persosa Per Ju Fene Tuaj, Plotesova Dhuntine Time Ndaj Jush, Dhe Zgjodha Islamin Per Fe Tuajen"...

2. Kur'ani I Pamundur Qe Te Ndryshohet Nga Dora E Njeriut Dhe I Zbritur Nga Zoti I Madh...
    " Ne Me Madherine Tone E Zbritem Kur'anin Dhe Ne Jemi Mbrojtesit E Tij..."

3. Muhammedi A.s. I Derguar "profet" Per Te Gjithe Popujt...
    " Ne Te Derguam Ty (muhammed) Vetem Meshire Per Te Gjithe Botrat (popujt)...

Dhe Ne Fund Dalim Ne Konkluzion Se: Muhamedi A.s. Eshte Profeti I Shqiptarve,sepse Muhamedi A.s. Eshte I Derguar Per Te Gjithe Popujt Dhe Per Te Gjithe Boten, Mirepo Kete Nuk E Tha Muhamedi A.s., Por Kete E Tha Zoti I Madh....

" Dhe Muhamedi A.s. Eshte Profeti I Shqiptarve, Deshtem Apo Sdeshtem"...

Ju Pershendes Te Gjithve Dhe Ju Uroj Udhezim Sa Me Te Shpejt Ne Rruge Te Drejt...ashtu U Befte ....amin....amen....

Anėtarėsuar
    06-04-2008
    Vendndodhja
    Nė Dynja pėrkohėsisht!!!
    Postime
    62

Talking Per Land-in....

Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Ti nuk lexon, andaj edhe nuk mund ta dishe nje gje te till, dhe kjo si pasoj te bene te mendosh qe diqka e till nuk mund te ndodh, pra te bene te besosh vetem ne gjera qe preken dhe shihen. Ksaje i them une materializem, dhe se teoria e te tilleve tanime dihet se ku ka perfunduar.
    BESI_84 PERSHENDETJE,VETEM DESHTA TE NDERLIDHESHA ME POSTIMIN QE JA KE BERE "LAND-IT" APO "WALTER-IT"...

NORMAL QE JU DUKET ABSURDE SHPREHJA PROFET...

KETA I KANE DISA PROFETA QE I MBAJN NE ZEMER E NUK I QESIN SI PSH...

NOSTRADAMUS, MERLIN, DARWIN, ENGLES, LENIN, STALIN, DHE NE FUND ENVER HOXHA...

TE GJITHE KETA QE I PERMENDA, KANE QENE PARASHIKUES, MATERIALISTA...ETJ..
    ME NJE FJALE PROFET ME PLOT KUPTIMIN E FJALES SIPAS JUSH...

INTERESANTE ESHTE EDHE NESE KETYRE ATEISTEVE QE BESOJN VETEM NE GJERA QE PREKEN DHE SHIHEN,T'JU FLAKARESHESH NJA 2 SHUPLAKA NE FYTYRE, E KUR TE THOJN, OHHHHHHH PSE MA MSHOVE SE PO DHEMB APO DJEG FAQJA, DUHET TI THEMI, OHHHHHHH ME FAL, POR UNE NUK PO SHOH DHEMBJEN DHE DJEGIEN E FAQES TENDE...

NEJSE PAK E TEPROVA POR DESHA VEQ TI SQAROJ GJERAT....SORRY....

i/e regjistruar Maska e sniper-1
    Anėtarėsuar
    19-04-2008
    Postime
    30
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    UNE nuk po mundem te kuptoj i nderuar .beje me te shkoqur ate qe do te thuashe.

per popujt qe ekzistonin ne ato kohe??Cilet?Ēfar njihni ju nga ajo kohe?.
    a e dini se para shek 5 p e s nuk eshte lexuar asnje mbishkrim i lashte perveē shqipes pellazge?.Pa na i thuaj pak popujt e leshtė.

une bazona tash me ne librat e zotit e jo ne ato te njerzve qe nuk din meshum se 5 shekuj po i lexoj ato libra qe te tregojn prej fillimit te jetes se njeriut e deri ne mbarimin e kesaj jete .

ne gjdo popull qe egzistonte zoti e kishte quar nga nje te derguar

zoti i kishte nda popujt kur ni i derguar ishe ne mesin e nje populli edhe pse ai i derguar vdiste ata qe e njekshin rrugen e ti edhe mbas vdekjes se ti quhej populli ti dri kur djalli i degjeneronte prap njerzit postaj zoti e qonte prap nje te derguar ne nje popull tjeter se ai popull qe degjeneronte nuk ishte me prej popullit te ati te derguari qe i besonin ati po ishe nje popull tjeter i degjeneruar edhe per ata Allahu e dergonte nje prafet tjeter ne at popull qe te shpie ne rrugen e vertet te zotit e kshu i ka quajtur zoti ata popuj apo ajetin me lart permendur

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •