Close
Faqja 569 prej 1135 FillimFillim ... 694695195595675685695705715796196691069 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,681 deri 5,690 prej 11341
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Per ate Shqiperi ku tipa te tille si keta qe jane cituar ne kete teme i marrim me shkelma dhe i degradojme si shoqeri.
    Nėse kjo quhėt kultur "shqiptare",

At here nuk ėshtė kultura ime !!!

Po ti e ke deklaruar me kohe qe sje pjese e kesaj kulture. Se marr vesh pse vazhdon shkruan akoma ketu dhe nuk shkon tek vellezerit e tu xhihadiste e taliban te luftoni bashkarisht kryqataret, sic i quani rendom ketu e ne ate gropen me plehra qe quhet forum islamik. Jepi drejtim more djale se na disifekton dhe ambjentin me distancimin tend nga qenia shqiptar.

Citim Postuar mė parė nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Shume shpejt do hapet nje faqe interneti anti-islam (jo-forum). Aty do vihen gjithe argumentat anti-islam dhe do ti behet shume reklama neper web.
    O ti ... hapni edhe mijera faqe anti-islame, shum mire shifet se cila eshte feja qe sulmon me se shumti, se ne me ndihmen e All-llahut Subhanehu We Teala kena me triumfu sikurse eshte tu triumfu qdo dite e me teper Allahu ekber

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    ... darius,

Mė pėrkthe kuptimin e fjalės KULTUR nga gjuha Angleze (jo nga gjuha shqipe) dakord ?

Fjala kulture ka me pare kuptim ne shqip pastaj ne anglisht. Une shqipen kam gjuhen e nenes dhe shqip po te flas ty.

Pse sma jep ti nje shpjegim sipas realitetit te cilit i perket dhe aderon? Me tregon pak te perbashkten e realitetit islamik me te ashtuquajturen kulture.

p.s. qyqari ti, nuk triumfon allahu o trushpelare, triumfojne ata qe te kane bere mendjen corap ty dhe te tjereve si ty. Te ishte per Allahun (di qe quhet dhe zot) do kishte triumfuar me kohe dhe sdo ishim ne kete corbe qe jemi sot. Fol me mendjen tende jo me ato te imameve.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    ØDefinimi i fjalės "kultur" nė gjuhėn shqipe s'dmth asgje,

... edhe nje here, po pate mundesi, Pėrktheje t'lutem, dhe do e kuptosh se cila eshte kultura ime dhe e gjithe atyre qė besojn njėsoj si un. (dije qe jemi shum )

Po edhe une e njoh Kosoven - keshtu qe nuk o mire me gjyku nje vend nga interneti, ku shumica jane njerez anonime dhe nuk dihet kush fshihet prapa atyre emrave. P.sh. njerez qe njoh, qe kane qendruar nje kohe te gjate ne Shqiperi jane befasuar se sa shume kane pare njerez ne Tirane qe vishen me keto pantolla te shkurtra, si islamik dhe qe ka nje numer te mire te femrave te mbuluara. Une i kam pa edhe permes TV-se. E mandej ka edhe shume e shume restorante orientale - turke, gje qe une e kam pa vete me syte e mi. Ne Prishtine nuk e di qe ka dicka asisoj.

Ketu ne kete forum ne vend se t'i perjashtojne njerezit qe bien ndesh me rregullat, te te gjitha feve, shumica e anetareve e shfrytezojne rastin e s'lene gje pa thene per Kosoven, pa asnje baze. Le te guxoje ta thote haptas ne Kosove nje person ate cfare thote ketu e mandej e sheh se si do te kaloje, e mos te flasim per imazhe te tilla.
    Eshte nje fenomen negativ i perbashket, ne te gjitha trojet shqiptare. Ne viset shqiptare te Ish-Jugosllavise ky fenomen ka moshe me te madhe, ndryshe nga Shqiperia e para viteve 90 qe ishte e izoluar. Por Shqiperia e pas viteve 90 ka bere hapa vigane ne radikalizimin fetar te nje pjese te popullsise. Eshte ende nje pjese shume e vogel ekstremiste krahasuar me popullsine ne teresi, por kjo pjese eshte teper dinamike ne aktivitetin e saj. Eshte nje pjese qe shenjestron kategorite me te ndjeshme dhe me strategjike te nje shoqerie qe jane: te rinjte qe ne shkolle tetevjecare, gjimnazistet, dhe me keq akoma, studentet, qe jane ajka e ardhshme e inteligjences se vendit.
    Dekaten e fundit ka nje bashkepunim te gjere midis ketyre grupeve fetare islamike, jo vetem midis celulave te tyre ne qytete te ndrsyhme te Shqiperise, por edhe jashte kufirit, Kosove, Maqedoni dhe Lindje e Mesme. Platforma me e mire e bashkepunimit ka qene interneti nepermjet faqeve, forumeve te ndryshme fetare, por edhe faqe interneti qe sherbejne per prezantimin e ideve ne forma audio-vizuale, sic eshte Youtube.com. Gjera qe jemi dhe vete deshmitare.
    Eshte pozitive fakti se shume prej nesh jane te ndergjegjshem per situaten, jane te mbrojtur psikologjikisht ne nje fare menyre ndaj sulmeve fetare te rrymave te ndryshme. Fakti qe shume prej nesh s'perton te demaskoje problemin ketu ne forum duke drejtuar gishtin dhe dhene prova te ndryshme per kete fenomen, tregon per nje unitet te perbashket ne ide dhe nje front luftarak kundra tij. Problemi qe shtrohet eshte se c'masa mund te marre shoqeria shqiptare ne menyre qe ta luftoje kete problem ne menyre efektive. Dhe masat qe kerkohen nuk jane vetem ato parandaluese, por kerkohen masa me te forta qe kane per qellim eleminimin njehere e pergjithmone. Pra do ishte edhe me interesant debati sikur te gjithe forumistet te perqendroheshin me teper ne kete drejtim sesa thjesht te merreshim me demaskimin e fenomenit (gje qe dhe kjo e fundit ka rendesine e vete).
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk ka aq shume, e njoh kete popull sepse gjithe jeten kam jetuar ketu, ekstremizem fetar nuk ka thuajse fare, feja ka rol paresor ne nje perqindje shume shume te vogel te popullates, po ashtu edhe besimtar te devotshem ka shume pak (nga ata qe falen 5 dite). Mos i msho kot kesaj pike, sepse e di me mire se ty.
    Nėse ti ke tė drejtėn tė thuash "e njoh popullin tim, mos mė trego mua", tė njėjtėn gjė mund tė them edhe unė, apo ndonjė bashkėbisedues tjetėr.

Shqipėria realisht ėshtė njė shoshė qė kullon gjithė plehrat fetare anė e kėnd botės.

Kur merren parasysh qė Kosova nuk ka pas ateizėm asnjėherė, e Shqipėria i ka shkatėrrue edhe kisha e xhamia e ka edukue popullin nė frymė ateiste, e kur merret parasysh qė Kosova ka 90% me back-ground islamik, ndėrsa Shqipėria as 70%, atėherė edhe po tė ishte numri i mjekrrave i barabartė Shqipėria do ishte nė disfavor, pėr shkak tė kėtyre fakteve sipėr qė duhen marrė parasysh.

Por ta shohim ēėshtjen pak mė kthjellėt, sa iu kanė pėrzie lidhjet nervore totalisht: A jeni kundėr "mjekrrave" apo kundėr Kosovės? Pyetje mjaft e rėndėsishme, pėr t'u sqaruar kjo temė.

Per ate Shqiperi ku tipa te tille si keta qe jane cituar ne kete teme i marrim me shkelma dhe i degradojme si shoqeri.
    Kėtė Shqipėri kaq tė mirė, mbrėmė e pashė nė ėndėrr. Kur mo doli gjumi doja tė kthehesha pėrsėri nė gjumė tė jetoje nė atė Shqipėrinė qė pashė aty nė ėndėrr, sepse nė realitet nuk e gjej dot.
    A mė duhet tė sjell linqe, pėr tė dėshmu diēka qė vet e din? Plot raste tė talebanėve midis Shqipėrie, Shkodėr, Tiranė, elbasan, universitete etj.

Keshtu e dashur Rina, nuk ka rendesi mbrojtje fiktive e imazhit te Kosoves po ka rendesi goditja dhe eleminimi urgjent i ketij ekstremizmi dhe verberie fetare.
    Dhe eliminimi i viruseve nuk bėhet duke i thėnė tjetrit se ai qė po shan Skenderbenė ėshtė bashkėqytetari yt dhe jo imi. Ndoshta duhet strategji tjera jashtė internetit diku nė botėn reale.

Po sikur te them une qe sme pelqen ta them ashtu sic e the ti, po dua ta them sic e thashe une? Se spo merret vesh ketu, po na dalin te gjithe profesore dhe teoriciene... Alibabe spo me njeh sot, apo jo?

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po sikur te them une qe sme pelqen ta them ashtu sic e the ti, po dua ta them sic e thashe une?
    Kjo ėshtė drejtėsia e vėrtetė Dihet qė ėshtė dėshira jote dhe jo realiteti.

Pyetja ime iu drejtua tė gjithėve.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •