Close
Faqja 109 prej 1135 FillimFillim ... 959991071081091101111191592096091109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,081 deri 1,090 prej 11341
    .... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    nga dheu kemi ardhur?
    Zanafilla 2:4-7 .

PS: Sinqerisht qe nuk kam qejf t'i hyj ketij debati duke perzier besimin apo mosbesimin fetar personal.

Une nga feja smarr vesh keshtuqe fetaret te me falin nese po kepus ndonje mbrockull por mesa di une 'mekati' i Eves me Adamin nuk qendronte ne bashkimin e tyre por ne 'gabimin' qe ben kur keputen mollen (lexo dijen nga pema e Diturise)...
    Te pakten ky eshte interpretimi qe kam hasur.

p.s. darwin mos u tremb nga Annunaki apo Nibiru. Lashtesine se gjykojme dot por vetem perpiqemi ta mesojme dhe kuptojme.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ndėrkohė, tokėsorėt autentikė qė marrin frymė mes nesh, (pra, jo supermenėt e llojit 'nibiru genome'/'annunaki'/'wishful thinking' - kahu i vektorit nga shkohet pėr tė mbėrritur nė kėtė temė ) mendojnė shumė mė tepėr se estetika nė sens permanenti apo dentisti:

Biologjia sintetike lėkund monopolin e natyrės
    Une shoh pikerisht rolin e dentistit dhe parukierit ne modifikimin (ekuivalent sigurisht) te nje kompjuteri nga MC ne PC me ane te ngjitjes se nje aplikimi (SW) te ri. Por edhe sikur ta marrim ne kete sens, zhvillimi jone i sotem (shekulli 21) ne toke nuk eshte as afer atij qe lejon modifikimin e species, pa le krijimin e nje te reje.

Sic kam shkruar edhe me pare (pyetur) skllavopronaret nuk kane arsye te vrasin per normat morale te sklleverve, aq me shume te atyre qe vete kane prodhuar. Perkundrazi i intereson plleshmeria e larte. Po ashtu ata nuk mbajne hesap jeten qe cdo kavie te krijuar individualisht vetem per te harxhuar kohen kot dhe ti marre ne gjykim.
    Tjetra eshte, si e shpjegojne ateistet rolin e individeve te shenjte si Jezus pershembull? Sipas jush keta ishin katalizatore te skllavopronarise? Te ishin aq te ulet shpirterisht sa te korruptoheshin vetem per nje post te larte ne jeten tjeter? Cfare eshte jeta tjeter? E me radhe.

Gjithashtu, njerezit ne toke kane veneruar fillimisht Hyjneshen. Pse valle, ne se kryqezimi me hyjnoret ka qene si njekohesisht si me meshkuj edhe me femra (hyjnore)? Pse u ndje nevoja te kalohej ne Hyjni me vone?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 24-11-2007 mė 09:53
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Adam.....Evaaaaaaaaaaaa......Belzebub

Belzebubi ja futi Eves dhe kjo ja futi Adamit,dhe e kemi brenda qe te gjithe per shkak te ketyre te dyve,dhe per ēfare???????per nje molle apo frut apo ēa dreqin ishte....hej pipell evolucioni ne nje fare kuptimi nuk ka punu tamom,perderisa ka akoma njerez qe besojne kto budalliqe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 24-11-2007 mė 11:32
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ndėrkohė, tokėsorėt autentikė qė marrin frymė mes nesh, (pra, jo supermenėt e llojit 'nibiru genome'/'annunaki'/'wishful thinking' - kahu i vektorit nga shkohet pėr tė mbėrritur nė kėtė temė ) mendojnė shumė mė tepėr se estetika nė sens permanenti apo dentisti:

Biologjia sintetike lėkund monopolin e natyrės

nyje shqip (e pėrmbledhur)

nyje anglisht (e zgjeruar)
    Tungate Darwin,
    po pate mundesi na e spjego me fjale tua se ku e ke fjalen sepse ate qe nuk po e kuptoj une eshte ilustrativi "dentist" per keto qe kishe ndermend te thoje.

Te leme anash njehere anunaki e tjera si keto pasi e kape gjenin, ndonese mua me duket heret per nje gje te tille edhe pse do te dilnim deri aty heret a vone.

Une po mundohesha ta shtroja kete spekulim bazuar ne premisat minimale te mundesise se arsyetimit te ekzistimit te ketyre qenieve ne trashegimine tone te historise arketipore.

Arsyeja per kete ndermarrje eshte ne faktin se nuk kemi si ta zhdukim apo ta shlyejm kete trashegimi parahistorike. Ajo eshte aty dhe sado qe ne mundohemi ta zhbejme ajo serish do te rezistoje. Qeshtja duhet cuar deri ne fund para se te mbyllet me nje pergjegje e cila len vend per spekulime ne vazhdim.

Pra sa eshte e mundur qe ta rikonstruktojme nje asituate te tille qe te mund te nxjerrim perfundime?

Une thash se nese nuk deshirojme t'i hedhim me injorance ato transmetime te turbullta dhe gjysem halucinante te njerezve parahistorik atehere duhet te perpiqemi qe te meremi me to ashtu qe tua japim nje kuptim te kapshem.

Supozojme si te vertete se nje grup krijesash qe ishin perzier me njerezit e atyre periudhave kishin jete shume te gjate, aq sa konsideroheshin te pavdekshem.

Supozojme poashtu se ata u kruqzuan gjenetikisht me njerezit pemes aktit te rendomte te shkembimit te materialit gjenetik.

Supozojme se ata kishin ne dispozicion vegla teknike me ane te te cilave kryenin pune te caktuara ashtu sic i pershkruan njeriu i eger ne njeren apo ne tjeteren menyre.

Supozojme se nje gje si kjo eshte e pamundur te kete qene zhvilluar ne toke parallelisht me llojin njerezor te homosapiensit dhe neandertalit si krah i majt i ketij degezimi qe eci me shpejtesi shumehere me te madhe drejte formave te shoqerise se avancuar civile se dega e mesme e homsapiensit dhe ajo e djathte neandertale dhe u zhduken duke e lene homosapiensin te pasuruar me gjenet nga te dy palet dhe qe sot gjenerojne gjithe potencen antinomike te ekzistimit te tij dhe shtyses per qendrese te pathyeshme si superstrat i llojeve tegjalla ne toke.

Atehere ajo race duhet te kete qene e rene. E rene nga qielli bukfalisht! (megjithese histori te tilla tregohen per ta edhe nga tradita pra nuk jenmi te paret qe sypozojme kete gje por jemi te dytet ata qe kete diktim e retarduan ne supozim).

Faktet konkretete, pa e nxjerre koken ne dritare fare, tregojne se ajo race nuk ekziston me. Nuk mbijetoi. U zhduk.

E si mund te zhduket nje race superiore sic na diktohet se kishin qene ata? Nje lufte e permasave asgjesuese globale. Nxuk. -Do te ishim zhdukur edhe ne!

Arsyetimet jane ato qe kisha paralajmeruar ne fillim zhvillimi i pamjaftuar i civilizimit te tyre per te ndermarre (nje veprim te tille te para kohshem) nje udhetim nderplanetar. Nje kercnim per cfarosje me shkaqe natyrore ne planetin e tyre te vendlindjes.

Pra nje katastrofe natyrale e cila i zuri ne nje stad te zhvillimit te pamjaftuar shoqeror.

Mirepo emergjenca nuk pyet per kushtet.

Keshtu, gjykuar ne pajtim me ato faktin se ata u zhduken per nje periudhe relativisht te shkurter te historise njerezore une erdha ne perfundim se niveli teknologjik qe kishte arritur ai civilizim perpos qe i shte i ndryshem nag ky qe kemi ne sot per nga performanca ne shume aspekte nuk mund te krahasohej as me kete qe kemi ne sot.

Pra nuk kisin mundesi te fluturonin pertej sistemit diellor dhe jo me gjate se disa muaj. Kjo i bene ata te jene nga nje planet i afert me Token. Dhe ky planet pasi qe nuk mund te jete Venera duhet te jete Marsi per te cilin mendoj se me nje shpejtesi te pakontrolluar kishte humbur deterat dhe atmosferen e dikurshme te cilen era solare nuk arrin ta kompensoje. Mabase per shkak te ndonje ndryshimi ekscentrik ne sferen e tij magnetike. Efektit te serres e tjera me radhe qe nk mund ti dijme.

Ndonese une mendoj se ky civilizim ndonese nuk kishte shpikur kompjuter, kishte njohuri shume me te avancuara mbi elektricitetin dhe manipulimit me fushat elektromagnetike ne menyrat qe ne nuk arrijme as t'i imagjnojme, por kjo nuk i ben me te perparuar se neve qe kemi kompjutere.

Mes tjerash parashikove se edhe aterimi i tyre ishte havari, edhe sikur te presypozojme se nuk ishte, numri i "te reneve nga qielli" ishte i kufishem. Supozojme se edhe ata shumezoheshin me shkembim te materialit gjenetik ne menyre natyrale. Supozojme tjetren gje, jo kete nuk e supozojme per kete mbeshtetemi ne faktin se gjenet kane veti te "ngopjes" reciproke. Prej ku reprodukimi i metejme permes shkembimeve te materialeve te njejta gjenetike me nuk rezulton lindje. Per ta thene trup, rezulton me starilitet te llojit apo te gjinise.

Kjo fatkeqsi mund ti ndodhte edhe njerezimit ne nje rast dhe kushte te tilla. Per mua eshte e logjikshme se "ngopja e gejnit" perpos qe rezultoka me sterilitet, nuk eshte ky i vetmi rezultat. Ajo rezulton edhe me nje tjeter veti, te produkit te vet final me pavdeksi ose thene me thjeshte me jetegjatesi te pacaktuar. Vdekja eshte e panevojshme per kete produkt te permbushur ndersa shtimi poaq i panevojshem. Kushtimisht krijese e perkryer perbrenda arsenalit te vet gjenetik. Pra ne raport me veten apo sitemit referencial te teresive te tipareve te gjeneve te tij.

(vazhdoj me vone ..)
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Nuk behet fjale per molle apo te ndonje fruti tjeter,por ketu ka dicka simbolike.Baptist a eshte Eva ARTEMISA,ARTEMIDA,ARTUNJA?Si pas nje teorie te re kjo grua njohu arin , ne nje vazo te vjeter eshte pikturuar EVA duke ushqyer gjarperin,qe nuk eshte gje tjeter ,por rruga e mundimeshme e gjarperuese ne nxjerjen e metalit te arte.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptist, ne jemi civilizimi 5te dhe me i dobeti, e kam shkruar dhe ne tema te tjera. le te supozojme per nje moment se civilizimi jone u eksperimentua nga i 4ti. Mos valle rane anije kozmike edhe per 3 civilizimet parardhese? Apo vazhdojne te jetojne me gen te pangour diku ne galaksite e tjera.

Me se fundi, kush e beri permbledhjen e civilizimeve ne nje histori qe prekshme deri ne ditet tona?
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Baptist, ne jemi civilizimi 5te dhe me i dobeti, e kam shkruar dhe ne tema te tjera. le te supozojme per nje moment se civilizimi jone u eksperimentua nga i 4ti. Mos valle rane anije kozmike edhe per 3 civilizimet parardhese? Apo vazhdojne te jetojne me gen te pangour diku ne galaksite e tjera.

Me se fundi, kush e beri permbledhjen e civilizimeve ne nje histori qe prekshme deri ne ditet tona?
    Nuk besoj ne cilesimin e epokave te zhvillimit njerezor si klase te civilizimeve te keputura qe u rimekemben ne menyre te pavarur dhe nga A-ja ne Zh pa kurrfare trashgimie paraprake.

Besoj se kjo i pergjegje ndervarshmerisht te gjitha pyetjet e siperme vargazi.

...

Po te vazhdoj ate qe lash ne gjysme del se keta te rene (nuk do t'u ngjesim emra dhe prej keetu do ti quajme Te Renit) ne nje moment te caktuar te historise sonee humben aftesine e shumimit perbrenda llojit te vet duke fituar jetegjtesine e pacaktuar, por qe nuk ishin te pavdekshem sepse mund te vriteshin si cdo lloj tjeter ose thejshte ta pesonin ne ndonje aksident. Pra pavaresisht jetegjtasise se pakufizuar ata humbnin ne numer vazhdimisht. Keshtu nje numer shume i vogel i ngelur gjalle ende dhe te tronditur nga kjo tragjedi e re ne jeten e tyre vendosen te ciftezoheshin me bijte dhe bijat e tokes.
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    po jo more une tu kam pergjigjur edhe me pare po rti si duket se ke pare po ti linde dje more po ku ishe ti me heret nuk ke nevoj te shkruash diq sepse ate qka e ka zbritur Zoti edhe shkenca ne ditet e soti me te madhe eshte duke e vertetuar se eshte e vertet
    ti gjithnje duhet ta dish qe je krijes jo Krijues dhe kete harrooooooooe se je njeri dhe dje ke lindur dhe do te vdesesh pasi ti thua qe ke mundesi ajt kur te vje vdekja thuaj jo s dua te vdes kot e mashtron vetveten sepse do te vdesesh dhe pastaj do te dalesh para Krijuesit i cili te ka krijuar ne formen me te mire po keta qe linden para teje ku ishe ti he pra trego nuk e di as vet
    Eldonel te kam kuptu tamom lol,si ty menojn dhe ca koka "t'mdhoja ketu ne forum................. rrofte zotallahojehovahozeusojupiteri gjithashtu dhe perendia RA........flm te gjitheve,tani u bona besimtar,ma keni mush menien te gjith nga iēik.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kishte njerez inferiore ne toke para se te binin "Te renet", apo keta u krijuan pas aksidentit?

Ne se kishte, kush i krijoi ata. Ne se nuk kishte perse "Te Renet" krijuan qenie te ndryshme/inferiore nga ata ndonese ruajtja races qe qellimi perfundimtar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 24-11-2007 mė 21:18
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •