Moderatorët janë ata që po veprojnë në mënyrë të njëanshme dhe po fshijnë gjithçka që nuk përshtatet me "politikën e redaksisë". S'është për t'u çuditur, kështu ka qenë ky forum dhe kështu ngelet, ata që moderojnë ashtu siç moderojnë janë pajtuar me rregullat e lojës së pistë.
E para e punës, unë në asnjë moment nuk e kam mbrojtur as këtë të dyshuarin, e as ndonjë tjetër. Ai është arrestuar, do të gjykohet e do të dënohet nëse dëshmohet se është fajtor. Kaq. Çfarë ka këtu për t'u shtuar?! Ore, amerikani thotë "i dyshuar për përgatitje të akteve terroriste" e jo thoni "terrorist". Ka dallim, jaran, ka dallim. Po u vërtetuan akuzat, ishalla e mbajnë përjetë në burg, s'ka ç'më dhimbset dikush i cili me vetëdije të plotë e ka zgjedhur rrugën dhe mënyrën më të gabuar për ta "ndihmuar" Islamin.
Ajo që më shqetëson është sulmi që i bëhet gjithë komunitetit musliman për shkak të një individi. Ore, a çdo vrasës katolik e bën komunitetin katolik vrasës?! A çdo kriminel ortodoks e bën komunitetin ortodoks kriminel?! Çfarë logjike është kjo?! Për çfarë arsye i jeni sulur çdo muslimani shqiptar?! A jeni çmendur a çfarë dreqi ju ka mbi në bark?!
Po mundoheni ta shfrytëzoni rastin e këtij të arrestuar shqiptar për të hedhur helm e vrer kundër të gjithë shqiptarëve muslimanë, kundër çdo gjëje islamike. Po mundoheni që nëpërmes këtij rasti sporadik t'i shpallni të gjithë shqiptarët muslimanë si terroristë. Kjo është lojë perfide, lojë mashtruese dhe jo të gjithë bijnë në kurthe të tilla. Represioni juaj shihet edhe në atë që po i fshini mendimet e muslimanëve, ndonjëherë me të drejtë të tensionuar e të irituar nga fakti se përtej çfarëdo mase të tolerueshme jeni duke atakuar shqiptarët muslimanë duke i quajtur me lloj-lloj emrash nënçmues.
Kështu që zotrote, mos u shtir se gjoja nuk din se çfarë po ndodh këtu kur vetë je pjesë e kësaj propagande të pështirë. Për aq kohë sa dikush do t'i përkrah këto thirrje të urrejtjes dhe të linçimit, do të ngelet anti-shqiptar, dorë e zgjatur e armiqve tanë.
Krijoni Kontakt