Postuar mė parė nga
Zėu_s
Per te qene ahmak i madh sikur ti, duhet te kesh sepaku 10 vite stazh si budalle profesionist. N'keto far shkrimet e tua (neper tema te ndryshme te forumit) po duket qe iu paske afruar shum afer kohes se penzionimit. Me ēfar hobby mirren turqit ortodoks te ballkanit kur te penzionohen ? - Me siguri mirren me fe (politike) per ta bere ate racen e vet te vrugt me ere te thart, pak me te bardhe dhe me ere pak me te durueshme per te tjeret, si p.sh duke bindur (natyrisht me nje dong te mire parashe) shkallen me te ulet dhe me te prapambetur te shoqerise Shqiptare qe te degradohen nga Shqiptar ortodoks ne turqi ortodoks te ballkanit te vetquajtur gabimisht si "grek" apo "hellen".
-----------------------
Ndersa juve Shqiptarve/Epiroteve te vertete dhe pasardhesve te denje te te madhit Gjergj Kastrioti Skanderbeut po jua tregoj nje ngjarje. Para disa viteve kur kam qene i ri, me ra rasti te punoj me nje Torbesh, dikur filluam biseden per origjinen e tyre, dhe ai me tha qe Torbeshet/Goranet jan Shqipetar te asimiluar/sllavizuar, pas 2-3 diteve une fillova te mundohem ta bindi ate qe te rikthehen perseri ne origjinen e vet, pra ne Shqiptar. Pasi e perfunduam biseden, shkuam ne pauze dhe ai nuk u ul me neve Shqiptaret ne tavoline por shkoj dhe u ul te Shkiet dhe iu tregonte se ēka biseduam ne. Nje shok i imi me i vjeter se une qe ishte prezent kur mundohesha une ta ktheje Torbeshin/Goranin ne Shqiptar filloj te qeshe dhe me tha: "Hė "Zeus" a e bere Shqiptar ? - Kjo ēka po mundohesh te beshe ti eshte hamendje, nuk eshte aq e lehte siē po kujton ti, se kete Filan Fistekun prinderit e vet e kan pjelle Shka dhe e kan rrite si Shka, e ti po mundohesh ta beshe Shqiptar. Ti ndoshta gjuhen ia nderron, por kurre jo mentalitetin, kulturen dhe mendjen e prishur te nje Shkavi te pabese, dhe her do kur do ai te pret ty ne bese per hater te vllezerve te vet Shkie. Pra ma mire leri keto budallalleqe se Shkavi asht Shka dhe nuk bene ti zeshe bese, pa mare para syshe se ēfar gjuhe flet ai." Ai kishte plotesisht te drejte, edhe pse mua atehere nuk me erdhen hiq te mira ato fjale te tije.
Edhe ju, vazhdoni keshtu se gati i keni ba Shqiptar ata qe kan lind e jan rrite si Shkie te pabese e pa kurrfar yndyre te njeriut.
Veq mus harroni qi qeni m*tin nuk munet me lane pa e hangur, e pur me hangur m*t q'ai far seni qi e pjell kuqka, duhet q'ai hypsi i kuqkes patjeter me kane qen e i biri qenit, se pur ndryshe kuqka nuk munet me marue qen qi han m*t sikur krejt qent tjere.
Ky ishte postimi im i fundit ne kete forum ... nuk po ia vlene hiq, se te keta eshte bere kohe e gjate qe ia kan pjeke ne krye, dhe ēka piqet, leht nuk hiqet.
Pershendetje te perzemerta nga une vetem per Shqiptaret dhe dashamiret e tyre, ndersa dalshin fare ma frik dashakeqet e Shqiptarve, patriotat turqi ortodoks, turqi musliman dhe latino katolik ne trojet tona.
Krijoni Kontakt