Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47

Tema: Dan Brown

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga laura.. Lexo Postimin
    Jo mo fol ska problem nuk shaj kollaj une jo...
    e lexove dhe ste pelqeu?
    e kam lexuar qe ne tetor...
    me ka pelqyer. e kam perpire per pak dite...
    madje me zi prisja ta lexoja dhe e kam blere menjehere sa ka dale ne librari...

shume informativ dhe historia eshte mjaft terheqese...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e laura..
    Anėtarėsuar
    03-02-2010
    Postime
    539
    A se harova PERLA urime per temen ....
    po duket shume terheqes deri tani po me kete bicim forum sna mbetet kohe....
    Me mire te rrosh nje dite
    dhe te vdesesh si nje LUAN, se sa i roberuar dhe te jetosh si nje dele

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Mua me pelqen ta quaj me dashamiresi,Dane dallaverja...

Smile

Citim Postuar mė parė nga [Perla] Lexo Postimin
    Dan Brown (sqt. Den Brauni) lindi mė 22 qershor 1964 nė Exeter, New Hampshire. Ėshtė autor i disa librave tė suksesshėm, midis tė cilėve rrjeshtohen dhe Kodi i Da Vinēit dhe Engjėj dhe Djaj. Para se tė merrej me shkrimin e librave ai ishte mėsues i gjihės angleze. Dan Brovni jeton dhe shkruan nė Massachusetts nė ShBA, ai dhe bashkshortja e tij (Blythe) janė njohės tė mirė tė historisė dhe kulturės evropiane. Librat e tij karakterizohen nga tema e zbulimit tė aventurave misterike, tė bazuara jo gjithmonė nė ngjarje dhe personazhe tė vėrtetė.

Nė shkurt 2006, Michael Baigent dhe Richard Leigh, dy nga tre autorėt e librit The Holy Blood and the Holy Grail hodhėn padi kundėr publikuesit britanik tė Kodi Da Vinci. Akuza ishte pėr plagjiaturė tė librit dhe u hodh poshtė nga gjygji si akuzė e pabazė. Mendohet se me kėtė akuzė autorėt e librit The Holy Blood and the Holy Grail u munduan tė bėjnė reklamė pėr librin e tyre, i cili pas kėsaj arriti po ashtu si libri i Dan Brown rekorde nė shitje.

Mė 2006 libri i tij The Da Vinci Code u xhiruar nga Ron Howard me Tom Hanks nė rolin kryesor dhe Ian McKellen qė u shfaqur mė 17 maj nė disa vende tė botės, nė ShBA mė 19 maj, njė pjesė e filmit u xhiruar nė muzeumin Louvre.

Veprat letrare

* Digital Fortress
    * Angels and Demons (sqt. Engjėj dhe djaj)
    * Deception Point
    * The Da Vinci Code (sqt. Kodi i Da Vinēit)
    * The Solomon Key

wikipedia
    I kam lexuar te 5 librat e Dan Brown. Me terhoqi Kodi i Da Vincit, keshtu u bera kurioze dhe i ndoqa te gjitha botimet e tij. eshte interesante menyra se si shkruan, dhe informacionet qe paraqet, pasi duhen mjaft kerkime per te paraqitur vende, histori dhe situata si i paraqet ai ne romanet e tij. thote qe librat e tij jane thjesh pjelle e fantazise, por kjo eshte per t'u diskutuar. pasi kur doli ne botim KODI nuk i parapriu si ne romanet e tjere qe ishte nje liber i bazuar ne fantazi.
    Me gjithe polemiken qe krijoi, mendoj se u ndje i detyruar ti quante librat e tij ne vazhdim fantazi, qe te mund tia paraqiste lexuesve.
    pavaresisht se romanet e tij nuk kane nje moral te mirefillte jane interesante.
    PS A e dini qe Dan Brawn kur ka qene i ri filloi karrieren si aktor ne filmin "HAPPY DAYS" me Fonzin e famshem, ku luante rolin e Ricky Caningam?)

ps. teme intersante PERLA
    - Frangar, non flectar

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ketty f Lexo Postimin
    PS A e dini qe Dan Brawn kur ka qene i ri filloi karrieren si aktor ne filmin "HAPPY DAYS" me Fonzin e famshem, ku luante rolin e Ricky Caningam?)
    hahaha. ketty, ai eshte regjizori ron howard. jo dan brown...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    hahaha. ketty, ai eshte regjizori ron howard. jo dan brown...
    YOU ARE RIGHT aDmiral. my mistake.
    i vemendshem eeee,
    - Frangar, non flectar

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ketty f Lexo Postimin
    YOU ARE RIGHT aDmiral. my mistake.
    i vemendshem eeee,
    no problem!!! :-)
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    161
    Desha tju pyes dicka ne lidhje me librin Engjej dhe djaj, nuk mundesha te pyes ne temen Illuminati! Kulti i syrit qė sheh ēdo gjė ishte e mbyllur meduket po shkruaj ketu. E kam lexuar librin Engjej dhe djaj ishte interesant por ajo qe dua te di eshte se Galileo galilei a ka qen i perfshire ne sektin Iluminati ne at koh apo jo ose a ka qen nje nder themeluesit e sektit si e thot libri poashtu edhe Bernini, un pash ne wikipedia qe thoshte se Iluminati eshte krijuar ne vitin 1776, Galileo ka vdek ne vitin 1642 dhe Bernini ka vdek ne vitin 1680 kjo vjen ne kundershtim, mund te ma shpjegoj dikush , shpresoj qe Darius mund te me ndihmoj per kete ..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga number : 20-11-2012 mė 20:54

Galielo dhe Bernini thuhet se kane qene masone (sic thuhet per te gjithe iluministet dhe rilindasit e asaj epoke). Dhe me duhet te te korrigjoj nje koncept: Illuminati nuk eshte sekt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    161
    Oki une bazohem ne liber ku thuhet qe ka qen sekt i lashte , ndoshta tash nuk eshte sekt nejse nuk ka rendesi kjo , desha te di kur eshte krijuar ne cfar viti kur ka filluar them per Iluminatin ti thua qe kane qene masone une pyes per Iluminatin sipas librit, a ka filluar kur kane qen keto gjall, sepse ato datat me vine ne kundershtim. Tjeter dua te di a jane te verteta ato qe ka shkruar ne liber down brown apo jo, a e ka vrare vatikani galileon apo jo. Mund te me pergjigjesh ne keto pyetje

Kalo mir

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •