Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 77

Tema: Enigma pi

Kur te barazohesh ti dhe te tjeret si ty me Darius per aq informacion gratis dhe kohe e mund te shpenzuar ne kete forum atehere mund te flasim bashke. Perkundrazi menyra sesi mu drejtove e konsideroj shume ofenduese dhe refuzoj ti pergjigjem here tjeter. Nese nuk e di se cfare eshte prerja e arte atehere perdor google se ke informacion me bollek dhe meqe di dhe gjermanisht, perktheje dhe hidhe ne forum ta lexojne dhe te tjeret. Nga ana tjeter nese hapet nje teme dhe mungon njohuria atehere do ishte me mire mos hapej fare.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Une nuk tu kam drejtuar ne asnje menyre perqmuese provokative vetem ju pyeta pasi qe ju e potencuat se e dini sakte.
    Per temen qe kam hapur kur te duash mbylle se jeni vete moderator gjithashtu te gjitha postimet e mia shlyej me vien keq per mundin qe kam dhene ne kete forum sa kam njohuri matematikore besoj jam pak mbrapa bletes sa i njof gjerat ne kete lami se besoj se do te me kundershtojn dy kusheri te mit qe jane doktorr shkencash matematike , fizike.
    Jam bind se per ne eshte me interesante qe vlera pi te jete me nje bilion shifra mbrapa sepse e ka vlersuar nje kinez apo nje grek apo nje tjeter ,nese eshte vler konstante ka nje fillim dhe mbarim gjdo gje qe ka fillim ka edhe mbarim .
    Ju kam rrespektuar ,dhe prap do tju rrespektoj .
    Por jo per inferioritet apo profesionalitetin apo pozicionin tuaj apo per njohurin qe keni ajo eshte qeshtje juaja.
    Tani me nderoni ju i nderuar bema nje rrespekt dhe ketyre 630 postimeve te mia djerrakohese ju bjer vi te kuqe ,fshis komplet .

Une do te jam vetem nje lexues .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 07-03-2009 mė 16:17

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    XHGashi, nuk kuptoj pse pyet Darius, kur ai dhe une kemi sjelle se paku 3 linqe me dikutime te gjata si edhe pershkrime te bollshme te prerjes se arte.

Me qe keto nuk mjaftojne, po ta them une me nje fjali. Prerja e arte nuk eshte asgje reale, por nje nocion fiktiv i raportit me te cilin jane ndertuar shume mikro/makro gjera ne univers.

Besoj kjo mjafton. Elaborimet jane njerezore sic eshte edhe matematika, filozofi etj.

Nuk kuptoj perse u dashka te te fshihen shkrimet, apo te mbetet hatri posa qe dikush nuk eshte dakord me mendimin tend. Kjo duket feminore.

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Jo Javan mua sme mbetet hatri se me kritikon ndonjeri sidomos kur e kan me te drejt por
    te vlersosh njeriun duke nenqmuar kjo eshte absurde .
    Gjdo njeri mendoj se ka nje ego.
    Nese s'me pelqen diskutimi thjesht skam pse te flas nuk kyqem ,por forumi eshte per te diskutuar . Javan reagimi nuk eshte gjest feminore po nejse . Kam ceke me heret se jam ndertimtare dhe se ndertimtaria eshte nje profesion qe e kam trashegim nga stergjyshi .Po e praktikove mire ndertimtarin je nje mjeshter por kjo mjeshtria nuk ka fund apo pike kulminante.
    Ndertimtaria ka bazat kryesore ne sistemin tone diellor me sakt te metoda e pitagores 3,4,5.
    Prerja e art eshte 1.618 eshte vetem nje e milionta pjes e vlerave te arta kjo vler eshte zemra e planetit tone dhe gjdo gjesendi qe ekziston gjer te krijuesi. megjithse te gjitha fshehtesit e kesaj bote njeriu nuk do te mud ti zbuloj edhe po sikur te jetonte nje milion vite sepse me ne fund jemi vdekatare dhe duhet falenderuar krijuesin sepse vetem ai eshte i gjithfuqishem dhe preciz i gjthedijshem njekohsisht eshte fales , vetem Zotin e adhuroj , falenderoj dhe vetem atij i perulem .Shpirti i njeriut eshte vlera e art edhe SHPIRTI eshte ne harmoni me prerjen e art edhe ky ka nje numer te art sikurse qendra e tokes .
    Metoda 3. 4. 5
    Pra kjo metode eshte mare si baze e ndertimtaris edhe te piramidat.Por gjithnji me ka interesuar te di se cila ishte masa matse e ndertuesit te piramidave.
    Masa kryesore e perdorur nga ndertuesit e piramidave ka qen diametri i botes son qe eshte 12.756 km i matur sipas sipas gjeologve te sotem, sidomos numri fundit gjasht ka rendesi te jete i sakt por si do qe te jete prej kohes kure eshte ndertuar piramida e khafit-keopsit eshte nje periudh e gjate kohore duke mare parasysh permbytjet apo ndryshimet e poleve magnetike te tokes ose zhvendosjet e kores se tokes ,pllakave tektonike te tokes pra diametri mund te kete ndryshuar por jo me shum se 0,004 te qintat e njisis te milimetrit apo edhe kjo mas paraqet nje numer vlere te veqant te rendesishme .
    Kjo qe e them eshte jo hamendje por fakt sepse metoda 3,4,5 e zbulon identifikon llojin e masave matse qe kan perdor ndertuesit e piramides sidomos asaj te Khafit-keopsit .
    Diametri i tokes 12.756 km
    Nje e njeqinta e rrethit te ketij e diametrit te tokes 12.756x3,14 do te ishte 40.053.km 840 m
    40.053.840 metra piestue me 100 = 400,538,4 pra 1 e 100 pies e rrethit te globit -botes apo nje Pi .
    400,538,4/3,14= 12,756 kjo shume pikerisht eshte te piramida e Khafit si shuma e shtuar ne bazen e piramides pra 1e 2 e kesaj shume duhet te jet mesi piramides
    12,756 -2 Pi -4 prerje te arta=12,756-6.28-6,472 = 0.004
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 07-03-2009 mė 19:35

Ta ka thene javan me dy fjale dhe spo e zgjas me shume per ate pike. Informacioni eshte, mjafton te lexohet. Kjo ishte dhe arsyeja e 'nxehjes' time. Kaq per kete.

Sa per permasat qe permend mos harro qe njesia matese ne kohen e piramidave (ose me pare e me pas) eshte i ashtuquajtir kubit, e njejta njesi matese qe perdoret dhe ne bibel.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Ke te drejt sepse per ne te paditurit te shpjegosh gratis eshte apsurditet .Neve qe japim mendimet tona ketu gratis s'na mbetet tjeter vetem te lexojm ashtu kot .
    Prerja e arte eshte gjithandej ,mendova se do te me shpjegosh shkurtimisht pasi qe deklaruat se e dini ne saktesi kuptimin e kesaj vlere , ska dert megjithate te falemnderit.
    Kete mund te ta spjegoje xFiles me mire se une, por per t'i rene shkurt e trup e drejte ne zbatim praktik po te tregoj disa nga ato qe une i di pak me sigurt.

E para: nuk ekziston "prerje e arte"! Ne kuptimin e keputjes por te ndarjes ne regjione te nje teresie te pakeputur. Ne realitet;
    - Ekziston vetem e vetem "Perpjesa e Arte", [Raport i Arte], e qe eshte:

1 ndaj Fi

[Fi eshte quajtur konstanta e kesaj perpjese dhe vleren numerike e praktike te saj mund ta nxjerresh keshtu: ]

Fi = { [ ( rranja katrore e 5 + 1 ) ] / 2 }
    Fi = 1.6180339887498948482045868343656

pra, qe rri sikur: (1) ndaj (1.6180...), apo thjeshte:

1 : 1.6180

Pra eshte fjala per perpjesat e nje teresie te pakeputur, e jo per prerje.

..................................................
    ..................................................

Pra ku teresia e segmentit te pare siper (te ndare ne te kuqe dhe te gjelber) eshte ne perpjese te njejte me gjatesine e pjeses se kuqe sikur qe e gjelberta eshte ndaj te kuqes.

Pra e kuqja / per e gjelberta eshte e barabarte me e kuqja + e gjelberta / e kuqja ; apo ta perdorim te kalterten krahasuese poshte e kalterta thye per e kuqja eshte njesoj sikur e kuqja thye per e gjelberta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 07-03-2009 mė 20:46
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Eshte thene qe prerja e arte eshte nje nocion relativisht metaforik. Njihet proporcioni ose perpjestimi ose raporti i arte. Ne kete adresen me poshte (ndonese eshte nje faqe me background fetar) ka nje pershkrim shume interesant te kesaj vlere duke filluar me sekuencen e Fibonacit.

The Measure of Beauty Created in Nature: The Golden Ratio

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Baptist eshte e sakt se kam mundur Xfiles ti tregoj dhe ne fakt per pyetjen qe ka be ka marr pergjigjjen me nje mesazh besoj se ishte i knaqur me pergjigjjen time.
    Gjithashtu per pyetjen qe i kam bere Dariusit me ka interesuar te di per kete vlere, apo sie thuani ju perpjestimin 1.618 sepse e kam rrespektuar dhe kam thene ka gjasa qe Darius per kete shumen ti them Fijen ka ndoshta nje shpjegim me te thjesht apo nje stil te vecant nga te tjeret sepse kam lexuar shume mendime dhe llogaritje te personave qe as nuk njof dhe as sme intereson ti njof por Darius e mori pyetjen time si provokacion .
    Pra per mua eshte interesante nje menyre personale sa me e thjeshte qe e pecakton identifikimin e kesaj shume-vlere kushdo qe te jet , pamvaresisht se cilat masa perdor kjubitin , elen , modulin , fitin ,pashin apo metrin ska rendesi , nese ishte e njohur kjo shume edhe ne kohra qe skishte mjete te persosura matese ,teknike te nivelit te lart ne krahasim me kohen e sotme .
    Kam thene me lart se masa baz te piramida e khafit-keopsit ishte diametri i rruzullit toksor ne miniature ne perpjestim me gjatsin diametrin e rruzullit te tokes e kam thene me bindje sepse gjdo gje eshte e perputhshme astrologjikisht sidomos te projektuesi i piramides se khafit-keopsit ndersa analizuar historikisht dhe perkthyer bukfalisht kjo mase te ne ishte nje emer i njohur Pellazg DEMETRA .

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Tungjatjeta XhGashi.
    Une mendoj se i jam pergjigjur pyetjes tende ashtu shkurt e thjeshte sic ke kerkuar,
    Por per me gjeresisht e me imtesisht jam i sigurte se mund te te udhezoje e te sqaroje xfiles...

mjafton qe di te llogarisesh ate numer praktikisht ne vend se ta mbash ne mend, per fillim.
    ---
    Shiko ne keto fotografi dhe na trego cka shkon e cka nuk shkon
    apo cila shkon me mire se tjetra dhe po munde na e jip arsyen.

http://photoinf.com/Golden_Mean/Laur...ut/Jogger1.jpg

http://photoinf.com/Golden_Mean/Laur...ut/Jogger2.jpg

Ose prej ketyre:
    http://photoinf.com/Golden_Mean/Laur...yout/Sail1.jpg
    http://photoinf.com/Golden_Mean/Laur...yout/Sail3.jpg
    http://photoinf.com/Golden_Mean/Laur...yout/Sail2.jpg

Ose pasi ti kesh pare keto, na fol pak per kete foto
    http://photoinf.com/Golden_Mean/Laur...yout/flood.jpg
    Dhe po munde ma sqaro perse kjo mua me duket nje foto shume gjeniale si per nga permbajtja e informata qe jep ashtu edhe per nga kompozicioni...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    ...
    Por per me gjeresisht e me imtesisht jam i sigurte se mund te te udhezoje e te sqaroje xfiles...
    ose po tallesh ,
    ose po me mbivlereson,
    nuk di asgje me teper mbi PHI perveē asaj qe dihet boterisht. Pastaj sejcili e lidh me filozofine e tij sipas deshires .

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Enigma ... u zgjidh
    Nga kosovar nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-01-2018, 06:14
  2. ENIGMA - Robert d'Angély
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-06-2012, 14:35
  3. Enigma e Hartave para 12 000 vite...
    Nga Kreksi nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-09-2009, 06:20
  4. Enigma e nje vajze
    Nga bona x nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 01-08-2007, 20:58
  5. Enigma e papunėsisė shqiptare
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-06-2004, 06:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •