Po e filloj me një konstatim që askujt nuk i ka bërë përshtypje.
Të ashtuquajturit shkencëtarë thonë se Neandertali ishte një shkallë më poshtë për kah zhvillimi evolutiv se sa Homo Sapiensi, pra e paraqesin si një dallim vertikal.
Në anën tjetër mënyra se si e shpjegojnë zëvendësimin e Neandertalit me Homo Sapiensin flet për një dallim horizontal dmth raca të ndryshme ku ajo Sapiense i zuri vendin Neandertalit.
Gjithnjë për ta është e rëndësishme që Sapiensi të ketë prejardhjen nga Afrika.
Si mundet që në Afrikë të evoluojë njeriu më tepër se sa në Europë?
Si mund të jetë Neandertali një shkallë më i ulët se Sapiensi kur dihet që Neandertali përballoi klimën e akullnajave burrërisht?
Neandertali kishte flokë të kuqe, fytyrë pikaloshe, lëkurë të bardhë, hundë konvekse. Kishte dy lloj: dolikocefalë dhe brakicefalë.
Neandertalët jetuan pikërisht në viset ku sot jeton raca e bardhë, Europë, Lindje e Afërme.
Neandertalët dolikocefalë janë gjetur pikërisht në viset ku edhe sot jetojnë dolikocefalët (nordikët), psh në luginën Neanderthal në Gjermani.
Kurse Neandertalët brakicefalë janë gjetur pikërisht në viset ku edhe sot jetojnë brakicefalët (dinarikët), në Krapinë të Kroacisë.
Deri në vitet 40.000 p.e.s. në Europë kishte vetëm Neandertalë. Nga kjo kohë deri në vitet 30.000 p.e.s. në Europë, sipas gjetjeve arkeologjike bashkëjetojnë Neandertali me Sapiensin. Pas 30.000 p.e.s. nuk ka më Neandertalë.
A mjaftojnë 10.000 vite që Neandertali të evoluojë në Sapiens, pa pasur nevojë për ardhje nga Afrika?
Me çfarë logjike mundet që Afrikani truvogël, t'i zërë vendin një Neandertali që kishte trurin 3 herë më të madh?
Ndryshimet mes Neandertalit dhe Sapiensit nuk janë aq të mëdha dhe krejt kanë të bëjnë me përshtatjen në klima të ndryshme.
Vetë antropologu Karlton Kuni thotë që popullësia e Europës që jeton këtu nga Paleoliti i Lartë është një përzierje e Neandertalit dhe Sapiensit. Ai vetë kishte gjetur eshtra njerëzish në shpellat e Palestinës ku disa ishin Sapiensë ca të tjerë Neandertalë dhe të tjerë hibridë.
Teoria se njeriu erdhi nga Afrika nuk ka të bëjë asgjë me të vërtetën. Është një teori e nxitur nga politika komuniste dhe modern-komuniste, për të thënë se të gjithë njerëzit janë njësoj, kemi prejardhje të përbashkët, shkurt, për të promovuar multi-racizmin.
Europianët kanë prejardhje nga Neandertali, gjegjësisht Nordikët, Dinarikët, Alpinët, dhe derivatet e tyre.
Mesdhetarët janë me prejardhje nga Afrika, ose Azia.
Krijoni Kontakt