Close
Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 189
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Per te hapur chakren e Syrit te trete ndiq keto gjashte hapat nga (Edgar Cayce):

1. Gjej nje vend te qete per tu ulur/shtrire dhe relaksohu.

2. Lesho muzike te qete. Zgjidh vetem muzike jo dhe kenge, sepse nese degjon muzike te shoqeruar me kendim do te aktivizoje perdorimin e dy aneve te trurit. Ketu duhet te perdoresh vetem njeren ane te trurit, pjesen e majte qe nenkupton intelektin. Do te ju sugjeroja Enya ose Yanni.

3. Tani je gati per te medituar. Ju preferoj te shtriheni ne shpine dhe duart te kryqezuara. Shtrihu dhe mos bej asgje, lejo qe muzika te ju dergoj atje.

4. Frymemarja eshte esenciale per meditim. Mer fryme thelle me ane te hundes, dhe nxjere frymen me ane te gojes. Beje kete rreth 100 here derisa te ndjesh se trupi yt eshte relaksuar plotesisht.

5. Tani, me mendjen tuaj, shiko sikur je jashte trupit tend duke pare vetveten, dhe koncentrohu me perpikshmeri tek syri i trete i cili gjendet ne mes vetullave tua. Pastaj, kur te kesh nje pamje te qarte te saj, thuaj mendes tende qe te hap chakren, nuk eshte me rendesi se me cilet fjale i drejtohesh, vetem qellimi ka rendesi. Imagjino se si dalgadale hapet. Pastaj pamja e nje drite nga universi vin nga tavani dhe hyn direkt ne sy.

6. Ne kete pike Syri i trete eshte hapur dhe nuk ke nevoje te emocionohesh akoma. Ri i relaksuar pa marre parasysh se si ndjehesh. Tani eshte e rendesishme se si e perfytyron, “ Per shpirtin eshte jeta, truri eshte ndertuesi, dhe ana fizike eshte rezultati.” (Edgar Cayce). Perfytyro veteveten akoma me syrin e hapur. Tani numero prapsht nga 15 dhe imagjino veteveten se si ri-hyn ne trupin tend me hapjen e re te syrit. Tani leviz me trupin tend ngadale. Hapi syte. Dil jashte dhe gezoju. Syri eshte hapur!!! Qe te perforcosh hapjen vazhdo te meditosh dhe te concentrohesh.

...wow, kam ndjere dicka te mrekullueshme, vibrime e shtytje te frikshme e njekohesisht te embla...you see the world differently and the light as well (again)!
    e bukur, do ta provoj.

Edhe njehere, ju lutem pa komente te kesaj natyre ne teme. Lexoni dhe mesoni pa qene nevoje te jepni deklarata pelqimi apo mospelqimi e sidomos rezultate te testeve.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anėtarėsuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Ē'tė tė them unė o dardanjan, pėrveē se mė vjen keq qė keni harxhuar aq shumė kohė tė shkruani, pėr mė tepėr nė rradhė tė parė nuk mė keni kuptuar hiē se ku e kisha fjalėn, dhe tjetėr ke shkruar pėr gjėra pėr tė cilat unė jam e ngopur deri nė fyt, aq sa nė disa tema kam folur edhe pėr mjeshtart Yogi pozitivisht pėr ta, kam folur edhe pėr besimin budist, kam pasur deri vonė edhe si firmė Om Mani Padme Hum etj etj...dhe pikėrisht nė kėtė forum i kam stėrthenė kėto gjėra...aq sa me shaka nė kėtė forum, ka pasur nga ata qė mė kanė quajtur edhe budiste dhe shamaniste ...

Sa pėr energjinė, me thėnė tė drejtėn shquhem pėr energji, aq sa ēuditėrisht edhe nga numerologjia numri im doli 8, qė karakterizohet pėr energji tė pashtershme. Po ashtu edhe nga mosha ime, e kam si karakteristikė tė fortė vitalitetin, shtoji kėsaj edhe rregjimin ushqimor (meqė ma pėrmende) jam vegjetariane, plus edhe aktiviteti fizik qė edhe po ta lė mėnjanė nuk mundem se ma kėrkon vetė trupi.

Tani tė dalim nga pėrvojat e mia personale, pėr tė ta konkretizuar atė qė po tė thoja, nėse dikush atė meditimin dhe energjinė qė ndjen, e arrin me anė tė yoga-s, hapje chakras, dhe me njė muzikė nė sfond tė zen meditation, unė e arrij nė mėnyrė spontane, dhe pėrqėndrimi tek ajo energji e brendshme mė vjen po aq lirshėm, dhe duke pasur nė sfond muzikė epike ose klasike, sipas rastit, sepse kėtė ma do mė shumė shpirti (kam goxha pėrputhje). Dmth nuk kam nevojė tė qėndroj nė pozicionin padmasana e tė ndjej atė ndjesi tė rrallė e tė mrekullueshme, qė besoj secili prej nesh e ndjen ndryshe dhe nuk di ta pėrshkruajė mė fjalė - as me tė shkrume dhe as me tė folme...

Kjo varet sesa e ndjen veten pjesė e vetė kozmosit, kur e ndjen veten pjesė e pandashme e universit, kur e ndjen se je njė shfaqje e tė gjitha formave tė tė njėjtit Burim qė ėshtė e Tėra, aq sa je vetė pjesė e univerist - aq ėshtė pjesė e pandashme edhe universi vetė tek ty....

Qė do tė thotė, se kjo vjen nga ajo qė ti vetė si njeri je brumosur dhe sa e sheh veten pjesė e sė Tėrės. Psh ajo lloj ndjesie qė ti e ndjen nė yoga, ndjesi tė veēantė ndjej edhe unė (dhe e kam ndjerė disa herė) edhe kur kam qenė nė Det, sepse shumė mirė mund ta ndjesh se pjesė e sė Tėrės, duke qenė se gjendesh duke shijuar tė 5 elementet : ujin sepse je nė Det, zjarrin - tek Dielli, Ajrin, Tokėn, Eterin sepse je duke i ndjerė brenda Shpirtit, plus kėsaj edhe Erėn....
    Je duke shijuar vetė njė pjesė tė Eternitetit, dhe e ndjen veten pjesė e vetė Energjisė se Gjithēkaje...
    Nuk dua tė zgjatem shumė nė kėtė pikė, se ėshtė temė mė vehte, po ta pėrmenda si njė nga mėnyrat e pafund qė ka vetė njeriu pėr tė ndjerė atė lloj ndjesie.
    Ja njė ndėr rastet kur e kam pėrmendur edhe praktikimin e yoga http://www.forumishqiptar.com/showpo...6&postcount=39

Por por..ajo qė po them ėshtė se nuk janė vetėm kėto lloj teknikash dhe mėnyrash, qė tė mundėsojnė pėrjetime tė tilla, dhe nuk po flisja pėr lexim romanesh me dashuriēka, se nuk i preferoj fare, por vura theksin se ndryshe mund ta gjejė veten nė spiritualitet dhe forcim tė mendjes njė njeri qė ėshtė kultivuar me njė tjetėr kulturė - ku ka si djep tė sajin letėrsinė si mjeshtre tė analizės se njeriut, dhe filozofisė si mjeshtre tė fuqisė mendore. Unė besoj shumė tek fuqia e mendjes, dhe e them nga pėrvoja, mgjs nuk jam nė moshė edhe aq tė madhe...

Budistėt, kanė si primare ēlirimin nga mendja, ndėrsa ne europianėt kemi fuqinė e mendjes, tani mė thuaj ti si mund tė kenė tė njėjtin ndjesi spiritualiste njerėz qė i pėrkasin kulturave tė ndryshme tė fuqisė intelektuale dhe shpirtėrore...
    Pse njė europian psh mund tė pėrshtatet kollaj metodave hinduiste, ndėrsa ky i fundit do ndihej i humbur nė kulturėn europiane?

Njeriu merr e ēliron energji edhe duke pėrdorur forcėn e mendjes, qė budistėt thonė tė ēlirohesh prej saj, sepse e quajnė pengesė tė tė parit tė Dritės...ndėrsa Ne - siē po tė them e kemi mjet tė kėrkimit tė sė Vėrtetes...
    Unė sado jam munduar ta pėlqej muzikėn budiste, nuk mund ta krahasoj me ndjesinė qė mė jep klasikja, s'bėhet fjalė - e kam ilaē shpirtėror...sepse i pėrkas asaj kulture qė e ka kultivuar ...

Ti e ke gjetur veten nė kėto metoda, ndėrsa unė edhe pse i kam provuar kėto metoda, mė nė fund u riktheva nė origjinė...
    Kjo ėshtė puna...
    Ke shkruar aq shumė, por nuk po zgjatem ta bėj tė njėjtėn gjė, sepse jo vetėm qė do dilnim nga tema, por e shoh qė nuk ma ke kuptuar atė qė doja tė thoja, dhe po mė vjen keq qė paskeni harxhuar kaq shumė kohė....
    Te lexova me vemendje cfare ke shkruar,gjithashtu lexova po me aq vemendje dhe Dardajan-in,mendoj se ju qe te dy rrihni ne nje pike,Jeni para nje PORTE ku njeri e sheh nga daljen,nga BRENDA-JASHTE dhe tjetri eshte daljen nga JASHTE-BRENDA,pra ne fund te fundit,ju qe te dy aty do kaloni..........
    Pra,si chakra,yoga,meditimi,ushqimi,Pavaroti,Mjeksia Kineze,Arabe ect.....e mund ti veme cfare emrash te duam,jane nje gje,ENERGJI,dhe ne mendoj se me njohurine qe marrim gjate kesaj qe i themi JETE,secili nga ne eshte nje katalizator,jemi ne ndihme ose shperberje te kesaj Energjie,sepse mendoj qe askush nga nuk eshte me i pervetshem se tjetri,pavaresisht se sa te hapura i ka Chakrat,apo sa te mbyllura i ka,te gjithe jemi pjese dhe Energji e ketij Universi.
    Kjo ishte ideja ime e permbledhur Shkurt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Ē'tė tė them unė o dardanjan, pėrveē se mė vjen keq qė keni harxhuar aq shumė kohė tė shkruani, pėr mė tepėr nė rradhė tė parė nuk mė keni kuptuar hiē se ku e kisha fjalėn,
    Tani o jemi ne te tjeret shum te trash dhe nuk te kuptojme ty, ose je ti qe nuk shpjegohesh mire , pra dmth qe mendon dicka tjeter dhe shkruan dicka tjeter, prandaj per te freskuar mendjen po te bej disa citime te postimit tend nga ku u bazova dhe dhash pergjigjen.

Njė europian, mendimin e tij , shpirtėroren, dhe ndėrtimin e karakterit tė tij, e bėn duke lexuar letėrsinė e kulturės sė tij, e zhvillon mendimin e tij me anė tė filozofisė , bazuar nė veprat e filozofėve tė mėdhenj tė kulturės europiane - qė janė djepi i kulturės europiane, mallėngjehet kur shkon nė njė shfaqje operistike etj etj ...

nuk mund tė mė japė njė kėnaqėsi shpirtėrore dhe intelektuale as chakra, as yoga e ma the ta thashė, se sa kur dėgjoj muzikė klasike, dhe kur lexoj letėrsinė dhe filozofinė europiane, e cila mė pėrpin tė tėrėn, dhe mė brumos si karakter.

Dhe un te jam pergjigjur se me keto lloj metodash nuk arrin asgje, nga ato qe fliten ne kete teme.

Pra ne kete teme nuk flitet per kenaqesine qe te jep leximi i filozofeve te medhenj, apo mallengjimi kur shikon nje shfaqje operistike, apo shikimi i nje ndeshje futbolli, apo emocionet qe provoj une kur shof garat e makinave ne Formula 1, keto jane gjera normale, tek cdo njeri ndersa ketu flitet per gjera qe e kalojne mendimin dhe kenaqesine normale.
    Kjo qe thua ti eshte dicka normale tek te gjith njerzit.

Prandaj ky forum quhet fenomene paranormale, dhe jo fenomene normale nga jeta ditore.

Shpresoj te kem kuptuar kesaj rradhe, por me shum shpresoj te me kesh kuptuar ti nese mund te drejtohem me Tu.

Megjithate meqe lexoke evropianet mund te them te lexosh Wilhelm Reich dhe energjia Orgonica e zbuluar prej tij qe eshte e njejta qe shpjegova dhe une, por nga ana e filozofis kineze, ndersa ne japoneze quhet Hadoo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 05-09-2011 mė 16:22

Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Tani o jemi ne te tjeret shum te trash dhe nuk te kuptojme ty, ose je ti qe nuk shpjegohesh mire , pra dmth qe mendon dicka tjeter dhe shkruan dicka tjeter, prandaj per te freskuar mendjen po te bej disa citime te postimit tend nga ku u bazova dhe dhash pergjigjen.
    Nuk u zgjerova shumė nė shpjegim pėr 2 arsye : sė pari , gjėrat e stėrholluara - i'a humbin shijen thelbit.
    Sė dyti dhe, mė e rėndėsishmja: duke pasur parasysh se nė kėtė temė, marrin pjesė njerėz qė minimalisht do kenė ndonjė chakra tė hapur, atėherė pėrse tė stėrholloja idenė, kur kam tė bėj me njerėz qė, duhet sė paku tė kuptonin edhe pa e thėnė shumė qartė atė qė shkruajta, sepse chakrat duhet tė japin efekt, apo jo? Tė rrisin aftėsitė e tė perceptuarit, fuqinė intuitive etj etj..dhe nėse do zgjatesha shumė nė shpjegim, do ishte njėsoj sikur tė fyeja chakrat qė i keni tė hapura.

Dhe un te jam pergjigjur se me keto lloj metodash nuk arrin asgje, nga ato qe fliten ne kete teme.

Pra ne kete teme nuk flitet per kenaqesine qe te jep leximi i filozofeve te medhenj, apo mallengjimi kur shikon nje shfaqje operistike, apo shikimi i nje ndeshje futbolli, apo emocionet qe provoj une kur shof garat e makinave ne Formula 1, keto jane gjera normale, tek cdo njeri ndersa ketu flitet per gjera qe e kalojne mendimin dhe kenaqesine normale.
    Kjo qe thua ti eshte dicka normale tek te gjith njerzit.

Prandaj ky forum quhet fenomene paranormale, dhe jo fenomene normale nga jeta ditore.

Shpresoj te kem kuptuar kesaj rradhe, por me shum shpresoj te me kesh kuptuar ti nese mund te drejtohem me Tu.

Megjithate meqe lexoke evropianet mund te them te lexosh Wilhelm Reich dhe energjia Orgonica e zbuluar prej tij qe eshte e njejta qe shpjegova dhe une, por nga ana e filozofis kineze, ndersa ne japoneze quhet Hadoo.
    Shpjegimin besoj se tashmė ta kam dhėnė , dhe besoj se duke qenė se i ke chakrat e hapura, nuk do kem nevojė tė sqaroj gjė tjetėr mė tutje, se besoj kam qenė tejet e qartė nė idenė time.
    Qė mos tė harroj, Yin dhe Yang, nuk e ke shpjeguar nė rregull, por nga ana ime, mos u merakos se e di goxha mirė.
    Tani ē'tė them, nėse ty tė pėlqen tė bėhesh Buda i cili u bė vetėm me njė ēast frymėmarrje dhe, thuhet se aty menjėherė e zbuloi tė vėrtetėn, unė nga ana ime preferoj tė jem ithtare e Sokratit, Pitagorės etj etj...tė cilėt e shihnin mirė Dritėn...

Ah, se mos tė harroj kolosėt e europės, nuk kanė qenė thjesht filozof apo shkrimtarė, artistė apo thjesht muzikantė, kanė qenė shumė mė tepėr se kaq, sidomos njohės shumė tė mirė edhe tė anatomisė sė njeriut, dhe mbi tė gjitha tė kuptuarit e Njėshit! Kanė zotėruar dijet e tė Lashtėve tanė...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 05-09-2011 mė 17:08

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Sokrati e Pitagora shihnin njė lesh tė madh.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Sokrati e Pitagora shihnin njė lesh tė madh.
    Ua ke parė ti, kėtė "gjėnė" qė shihnin?

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Ua ke parė ti, kėtė "gjėnė" qė shihnin?
    Ku e di ti cfarė ka parė Sokrati ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Ku e di ti cfarė ka parė Sokrati ?
    Po ti, nga e di qė ka parė atė "gjėnė"?
    Mos e devijo temėn, se i ha barashkat unė pastaj...

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nuk flasin pėr dritė ata, nuk ėshtė ajo primarja tė paktėn. Flasin pėr balancė, balancim etj, por nė formė supertėrishkruar nga kishtarėt qė e kanė bėrė corap. Sot ky sistem po na shitet si filozofi lindore po nesje.

Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •