Close
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 152
    Dr
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    mos e financon gje irani apo arabia saudite ket partine e sheriatit?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Shqiperise nuk i ndodh asgje nese lind nje parti e re, c'fardo emri qe ti vene, por e rendesishme eshte qe ajo te lind si nevoje e popullit dhe nga populli, kurse tek ne partite lindin si nevoje e politikaneve, dhe si nderhyrje e shteteve fqinje.

Kur u hapen dyert ne 90 te gjith filluan te merreshin me shitje, tv,lavatrice frigo,etj,
    pastaj ra ky bisnes dhe filluan furrat e bukes, me vone filloj bisnesi i pallateve,pastaj bisnesi i tenderave, dhe ne fund ai i politikes pra i partive politike sepse qe aty mund te vidhet gjithcka pasi e ke vet ne dore edhe lekun edhe dyfekun.
    Do mbaroj edhe ky bisnes dhe me siguri do filloje nje tjeter me me shum fitim.
    larguar forever

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar më parë nga rachi Lexo Postimin
    mos e financon gje irani apo arabia saudite ket partine e sheriatit?
    Une mendova se me heqjen qafe te Asim Kadise shpetoi Shqiperia, por per nje terrorist te arrestuar mbijne tre te tjere. Nuk do te kene jete te gjate te gjithe talebanet e Shqiperise.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Une e kam then qe feja eshte vegel e politikes po disave akoma su mbushet e mendja e as nuk ma merr mendja qe te kuptojn, per vete faktin se kan lexuar nje liber si gjith te tjeret dhe aty eshte e verteta,ksa i thojn rroft injoranca, dhe lufte me te verteten.

O SA MIRE QE SJAM FETAR,POR JAM VETEM SHQIPTAR.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po i perseris pietjet..

po kush jane biroja e kesaj partie?
    di kush te na sqaroje?

nje pietje tjeter me rendesi..

kush mundet te na sjelle me emra e mbiemra.. krejt kryesine e partise PBDNJ.. qe nga kryetari e deri tek kryetaret e degeve te kesaj partie ne rrethet e vendit..

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kur te mbahen zgjedhjet e ardhshme dhe kur te numerohen votat e kesaj partie, edhe ti e shume si ty do te mesoni per ekzistencen e minoritetit turk mes shqiptareve. Ne fakt, minoriteti turk eshte i perfaqesuar me se miri edhe ne kete forum, edhe ne kete teme.

Turqit e Shkodres, Prizrenit e Tiranes njiheshin ne mbare perandorine otomane si "te perkedhelurit e Sulltanit" pasi nuk i paguanin as haracin Sulltanit dhe nuk i dergonin as femijet e tyre ne lufte.

Perqindja e myslimave sunite ne Shqiperi, nuk eshte me shume se 45% e popullsise e perqendruar kryesisht ne Shkoder e Shqiperine e Mesme. Ne kete 45%, 8-10% jane minoritare turq, qe u bene "shqiptare" pas renies se Portes se Larte dhe pas shpalljes se pavaresise nga Shqiperia ne 1912. Pra numri real i "safi myslimaneve" ne Republiken e Shqiperise eshte aty tek 37% e popullsise.

20% te tjere jane besimtare myslimane bektashij, jo sunite qe banojne tradicionalisht ne Shqiperine e jugut dhe ne disa qendra te Shqiperise se Mesme. 25%-30% jane besimtare te krishtere orthodhokse, edhe keta shumica te perqendruar ne Shqiperine e Jugut, krah per krah bektashijve. Komuniteti tjeter i krishtere, komuniteti katolik eshte 10% e popullsise, kryesisht ne Malesine Shqiptare dhe Lezhe, Shkoder, Mirdite.

Bektashijte, orthodhokset dhe katoliket se bashku perbejne shumicen e elektoratit shqiptar ne Shqiperi, 55%.

Mos u habit: Demokraci + Myslimane = Shteti turk i Qemal Ataturkut, demokracia e vetme quasi-suksesshme ne bote ne kete shekullin e fundit ne nje popullsi myslimane. Pasi deshtuan me nismen e para disa viteve ne Shkoder duke i apeluar "fese Islame" te popullsise myslimane shqiptare, turqit po mundohen te perdorin nje formule tjeter. Llogjika eshte e thjeshte, nese shqiptaret myslimane nuk e praktikojne ne mase besimin e tyre ne Islam, duhet ti apelojme "identitetit kulturor islam", duhet tu apelojme "myslimaneve laike shqiptare". Shqiptaret aspirojne te hyjne ne NATO dhe BE, edhe ne (partia e re) duam te hyjme ne NATO dhe BE si myslimane pasi "Shqiperia eshte nje popull islamik".

Nuk ka asgje te keqe qe parti te tilla dalin ne skene. Ato vetem sa reflektojne realitetin demografik te Shqiperise. Askush nuk i detyron shqiptaret qe sot jane te lire te votojne per X apo Y parti nese nuk e mbeshtesin ate parti dhe programin e saj.

Kur Nano e Berisha marrin PBDNJ ne koalicionin qeverises, kur maredheniet shqiptaro-greke bejne hapa te medhenj para, keto nuk jane ne interesin kombetar te Turqise. Turqia nuk deshiron te shohi nje Shqiperi ne NATO dhe ne BE, pasi kjo per ta do te thote qe Shqiperia nuk na e ka me nevojen. Ne fakt, Shqiperia ka shanse qe te pranohet ne BE perpara se vete Turqia, qe ne syte e Erdoganit e kompani eshte nje "turp evropian per Turqine". Bashkimi Evropian eshte me i prirur qe te pranoje 4 milion shqiptaret myslimane ne BE se sa 70 milion myslimanet turq. Dhe kur te shtyje per te disaten here kerkesen e Turqise per anetaresim ne BE, evropianet do te justifikohen me "nuk kemi gje kunder fese se turqve, ja shikoni, ne pranuam shqiptaret ne BE."

Koha ka manine qe te vertetoje ato qe une shkruaj ne kete forum, ok "njeri racional"?

Albo

Albo more, nuk pushon se habituri njerezine ti ketu ne forum me ate flamurin tone me shkabe dykrenare qe mban ne profil. Te pakten hiqe e nuk do te habitej me njeri nga keto qe shkruan ne menyre sistematike.
    Po nga i gjen keto shifra e i hedh ketu, apo ec aty se dele kam perpara e do me degjojne/besojne? Kush eshte/jane burimi/et i gjithe kesaj qe ke shkruar? Pa burime te faktueshme, sa shkruan jane ne rastin me te mire DOKRRA.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Albo more, nuk pushon se habituri njerezine ti ketu ne forum me ate flamurin tone me shkabe dykrenare qe mban ne profil. Te pakten hiqe e nuk do te habitej me njeri nga keto qe shkruan ne menyre sistematike.
    Po nga i gjen keto shifra e i hedh ketu, apo ec aty se dele kam perpara e do me degjojne/besojne? Kush eshte/jane burimi/et i gjithe kesaj qe ke shkruar? Pa burime te faktueshme, sa shkruan jane ne rastin me te mire DOKRRA.
    Ka qef ai me kon ortodoks 30 % , amo naka nak .
    Qejfet jan tjeter, dhe realiteti eshte tjeter.
    Lejohet me enderru, jemi ne demokraci apo jo
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Me sa kuptoj unë Legjislacioni i Republikës së Shqipërisë i jep të drejt kujtdo grupimi, të krijojë një parti politike në rast se është në gjendje të mbledhë një numër të caktuar firmash, dhe programi i saj nuk përbën shkelje të kushtetutës.
    Si mund tua mohoni ju një të drejtë demokratike që ua garanton kushtetuta e vendit kësaj pjese të popullsisë së vendit?
    Kushdo që ka postuar kundër kësaj partie ka të drejtën e vet të mos e votojë këtë parti por aspak të drejtë ti mohoj ekzistencën
    Unë personalisht nuk do ta kisha këtë parti si zgjedhjen time të parë në listën e votimit, por do ta respektoja!
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj gjithe kete zhurme!!! Nese populli don te u japin voten, pse jo?
    Mue me shume me befason qendrimi i "muslimanve" te forumit qe e dine mire se Kurani nuk lejon formim te partive, dhe prapseprap nuk e permendin kete gje!!!!!

Na qofte me fat "HAMAS"i shqiptar! Ky eshte fillimi i fundit te kombit shqiptar.
    Atehere ne vend te nemes po ua urojmi "Hamasit" fitoren se edhe keta do e fitojne si atje ne Gaza dhe besa do çuitemi...
    U cek dikund atje ne nje tem se Arabia saudite ka miliarda e per miliarda shqiptari po e nrrojka jo vetem fene po edhe kombin...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    ... po si te duket ty kur te etiketojn si turk ose magjyp apo arab !
    Nqs ti do te vetviktimizohesh atehere vazhdo se mire e ke. Dem vetes do i besh. Habitem si se ke kuptuar ti dhe tjeret si ty qe etiketimet e mesiperme nuk i adresohen aspak cdo myslimani shqiptar, por vetem asaj kategorie ekstremiste qe ne te menduarin, shprehurin dhe sjellen e tyre nuk demonstrojne asgje shqiptare por teresisht arabe dhe magjype. Po e thashe dhe une kete fjale, magjype qe cke me te sepse nuk dua qe vendi im te mbushet me koketrashe qe sillen si arabe, flasin si arabe, mendojne si arab dhe duan ta kthejne realitetin e vendit tim ne nje strofke te ndyre Arabie, pa identitet, kulture e 500 vjet mbrapa ne kohe. Ti dhe te tjeret si ty se keni lodhur asnjehere koken te mendoni qe shume nga ata qe perdorin termat taliban, arab, magjyp, beduin etj jane vete mysliman nga familja e tyre. Jane myslimane por jane ne rradhe te pare shqiptare qe e kane te qarte se elemente te tilla ekstreme fetare skane qene asnjehere pjese e realitetit shqiptar dhe nuk jane lejuar kurre qe te prishin harmonine midis tre feve qe ekzistojne sot ne Shqiperi. Dhe skane per tu lejuar kurre pavaresisht nga endrrat delirante te disave ketu qe flasin per prerje kokash, xhihad, mallkime, kercenime, flamure jeshile e germa ne forme krrabash qe te bejne te vjellesh. Imponimit te kesaj kulture te gjithe i themi JO me te madhe dhe ska force ne bote qe te na beje te ndryshojme mendjen. Nga ana tjeter cfare ndodh me te gjithe myslimanet qe shkruajne ketu dhe ne tema te tjera te ngjashme? Direkt sapo ndihen te prekur (pa e vrare fare ate tru, nese e kane, qe fjalet e perdorura nuk jane kunder cdo myslimani por ekstremistave) ja kepusni majtas e djathtas duke etiketuar kedo qe nuk eshte dakort me mendimin tuaj si serb e grek? A ka me turp? Lodhe njehere koken dhe syte e shiko postime te antareve te caktuar qe i perkasin besimit mysliman. Ka plot prej tyre qe jane te respektuar, ftohen ne dialog dhe nuk etiketohen kurre si magjypa apo arabe apo... Ke plot te tille si Gostivari Usa apo te tjere qe sme kujtohen tani. E them kete sepse nga goja e tij dhe te tjereve si ai skam degjuar ndonjehere te shahen figurat kombetare, skam degjuar ndonjehere te perpiqen te tjetersojne kulturen shqiptare, skam degjuar (ose me sakte lexuar) qe te duan te vendosin sheriatin apo te flasin per xhihade e ekstaza te neveritshme solidariteti me kultura e popuj qe sna lidh asgje. Por ne rast kur lexoj e shikoj tipa qe bejne keto qe sapo thashe, une i pari nuk pyes nese eshte mysliman, katolik apo ortodoks. Do ja perplas ne fytyre ate qe mendoj dhe do e 'luftoj' sic ben cdo antar tjeter qe ndihet shqiptar ne rradhe te pare e me pas mysliman, katolik apo ortodoks. Para vendit tim une nuk ve asgje. Boll na kane tallur e na kane marre neper kembe te tjeret. Mos fillojme tani te tallim e te marrim veten tone neper kembe se ne dalim te humbur. Mjaft me histerizma fetare dhe sidomos ju te Kosoves e Maqedonise beni mire te kurseni fjalet grek e serb ndaj cdo antari qe smendon si ju se e kenaqet dhe serbin dhe grekun me keto gjera. Po ferkojne barkun duke pare sesi disa trushkulur qe ju eshte mbushur mendja me budallalliqe, hedhin vrer ndaj shqiptareve te tjere. Nuk i paskan thene kot, me ruaj nga miku e vllai se nga i huaji e armiku ruhem vete.

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Shumëllojshmëria e partive politike!
    Nga YoUGoTNoGaMe në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 09-04-2009, 04:53
  4. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •