Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221

Samaras paralajmëron shkatërrimin e Maqedonisë

Samaras paralajmëron shkatërrimin e Maqedonisë

Nga Express më 11.01.2009 në ora 16:28
    Ministri i sapoemëruar grek i Kulturës, Andonis Samaras ka deklaruar se Maqedonia do të shkatërrohet dhe nuk do të ekzistojë si subjekt i vetëm. Ministri Samaras, që është i njohur me qëndrimet e tij radikale dhe nacionaliste këtë e ka deklaruar në intervistën për televizionin shtetëror grek "ERT".

Sipas tij, Greqia nuk duhet të frikësohet nga Shqipëria e Madhe apo Bullgaria e Madhe, të cilat do të krijohen pas shkatërrimit të Maqedonisë.

“Besoj se shumë shpejt Shkupi nuk do të ekzistojë si subjekt i vetëm. Kjo do të thotë se koha është në anën tonë, dhe praktikisht është në anën tonë, për shkak se mendoj se ata nuk do të kenë sukses që të ruajnë unitetin, i cili tani nuk ekziston.Greqia është si forcë në zhvillim dhe me popullësi më të numërt dhe më të fortë dhe nuk ka pse absolutisht të frikësohemi nga ata”, ka theksuar ministri Samaras, i cili ishte ministër i jashtëm grek në vitin 1993 dhe ishte larguar nga Qeveria e kryeministrit Micotakis për shkak të qëndrimeve të tij të forta.

Ai ka shtuar se koha punon për Greqinë dhe opinioni i brendshëm sipas tij nuk duhet të frikësohet nga pozicionet e forta të Athinës ndaj çështjes maqedonase. Samaras ka shtuar se BE nuk do të heq dorë nga partneri i saj në kufirin jugor të Evropës. Lidhur me këtë ai ka theksuar se Greqia nuk duhet të pranojë që në propozimin për emrin si kompromis të ekzistojë nocioni Maqedoni dhe se për këtë nuk duhet të heq dorë Athina zyrtare. (INA)

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Epo se vendos dot Greqia e kushdoqofte aty te mos egzistoje Maqedonia. Aq me teper qe eshte nje komb me histori te lashte. Greqia te shikoje se nese ka ndonje shtet ketej rrotull per te dhene eshte pikerisht ajo qe ka bere genocide e ka zaptuar me force tokat e te tjereve dhe jo shume larg ne vite.
    Greqia nuk e do Maqedonine pikerisht se ky shtet ka histori te mpleksur me te sajen dhe kujton akoma se po te mos ishte Greqia e lashte Europa do ishte si majmuni duke mbledhur fruta neper peme (keshtu degjon rendom neper greker). Po bota e qyteteruar po e kupton perdite qe qe Black Athena afro aziatike jo vetem ska qene djep i qyteterimit po e ka huazuar ate dhe ka qene si viktime e shovinizmit te fuqive te medha si edhe shoviniste vete dhe ka rrojtur tere historine ne kurriz te te tjereve.

Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Epo se vendos dot Greqia e kushdoqofte aty te mos egzistoje Maqedonia. Aq me teper qe eshte nje komb me histori te lashte. Greqia te shikoje se nese ka ndonje shtet ketej rrotull per te dhene eshte pikerisht ajo qe ka bere genocide e ka zaptuar me force tokat e te tjereve dhe jo shume larg ne vite.
    Greqia nuk e do Maqedonine pikerisht se ky shtet ka histori te mpleksur me te sajen dhe kujton akoma se po te mos ishte Greqia e lashte Europa do ishte si majmuni duke mbledhur fruta neper peme (keshtu degjon rendom neper greker). Po bota e qyteteruar po e kupton perdite qe qe Black Athena afro aziatike jo vetem ska qene djep i qyteterimit po e ka huazuar ate dhe ka qene si viktime e shovinizmit te fuqive te medha si edhe shoviniste vete dhe ka rrojtur tere historine ne kurriz te te tjereve.
    Oki krejt jam ne pajtim me ty per krejt qa the

Vetem nuk e di nga je? Se di sa e din ti se kjo Maqedoni qe sot ekziston dhe ky populle nuk te beje asgje ama asgje me Macedonine e lashte ky populle sot qe e quan veten macedon eshte sllave thene me mire bullgar por qe dallon gjuha nga bullgarishtja pak per shkak te dialektit

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Shqipo prej Tirone ne USA jam.
    Historia thote o i nderuar se Maqedonia e lashte eshte vertet e asimiluar nga bullgaret gjate perandorise se saj (qofsha i gabuar se datat si mbaj mend mire) nga vitet 1300 a ma vone.
    Po nuk do te thote qe historia e saj nuk egziston.

Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Shqipo prej Tirone ne USA jam.
    Historia thote o i nderuar se Maqedonia e lashte eshte vertet e asimiluar nga bullgaret gjate perandorise se saj (qofsha i gabuar se datat si mbaj mend mire) nga vitet 1300 a ma vone.
    Po nuk do te thote qe historia e saj nuk egziston.
    nuk jam per ate se nuk ekziston historia ekziston por vetem se nuk i takon ajo trashegimi sllaveve besoj qe edhe ti je i nje mendimi

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Ke te drejte dakord jam e skam si te mos jem

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    fajin e kane shqiptaret e maqedonis qe se hapin gojen po jetojne si qytetatre te dores se dyte dhe nje grek flet me shume se ata

Mire e ke ti landi po do zgjidhim njehere problemet e Palestines, Afganistanit, Irakut, Pakistanit dhe kudo tjeter qe ka vellezer jeshile. Ato pune te na shkojne mire se keto te Maqedonise i zgjidh perendia.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2003
    Vendndodhja
    Ne Kete Univers
    Postime
    147
    Do zgjidhet dhe ajo pune nqs amerika i ka bere palnet e saj,se i thone nje fjale:Ne do te fitojme me JU ose pa JU,bile po qe nevoja dhe kunder jush.

Tema të Ngjashme

1. Sllavomaqedonizimi i historisë shqiptare
    Nga Artti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-06-2012, 17:46
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  4. Cilët janë deputetët shqiptarë në Parlamentin e Maqedonisë?
    Nga babadimri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-08-2006, 13:21
  5. Athina nis negociatat për emrin e Maqedonisë
    Nga Hyllien në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-10-2004, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •