Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet shteti te jete me i ashper ndaj besimeve qe kercenojne identitetin shqiptar?

Votues
64. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po, shteti te marre masa

49 76.56%
  • Jo,shteti le te qendroje pasiv

9 14.06%
  • S'jam i/e sigurte

1 1.56%
  • Abstenim

5 7.81%
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 99
    I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=kDzdAOsTeXQ

Ketu siper jemi ne nje kishe orthodhokse ku kendohet ne greqisht…, por qe nuk jane greke…, por qe nuk jemi as ne Shqiperi! Por jemi ne Itali dhe jane ata arbereshet …, qe kendojne ne greqisht! Po pse nuk ngrihen italianet dhe te denojne arbereshet qe kendojne greqisht??? Ta them une pse nuk e bejne. Pasi italianet nuk vuajne nga komplekse inferioriteti si disa nga ne ne Shqiperi ose perreth saj…!!!

http://www.youtube.com/watch?v=CrJwx8Zd_go

Ja ketu po arbereshet kendojne Ungjillin e Shenjte ne shqip, por po ashtu italianet nuk kane as me te voglin dyshim qe Italia nuk “rrezikon” nje pushtim eminent nga shqiptaret…!
    Mendo qe shqiptaret o arbereshet kendojne ne shqip dhe mbajne emblemat e Atdheut te tyre qe prej pese shekujsh…, por nuk kane dale ne Itali njerez qe te irritohen ose argumentojne si ju.

http://www.youtube.com/watch?v=0J70aYGSb5U
    Pastaj lere fare ne USA, po ne kishat orthodhokse shihen flamure dhe emblema shqiptare gjithandej…, por edhe ketu nuk doli njeri te qahet qe USA na u rrezikoka nga pakicat shqiptare.

Une me qellim perdora shembuj nga kishat orthodhokse…, por qe fare mire mund te sillja argumente edhe nga Egjipti, Turqia, Greqia, Rumania, Ukrahina, etj, etj…! Ku ka shqiptare ka edhe flamure shqiptare, po ashtu si ku ka pakica kombetare ka edhe flamure dhe emblema me perkatesine kombetare te atyre pakicave. Kjo eshte nje e drejte qe duhet ta gezojne minoritetet ne gjithe boten.

Anastasi, Kryepiskopi i orthodhokseve shqiptare nuk duhet qe te mohoje vendlindjen e tij, vetem e vetem qe ti beje qejfin disa qarqeve ekstremiste brenda dhe jashte kufirit Shqiptar…, kjo gje nuk i kerkohet nga orthodhoksit shqiptar, per te mbajtur postin qe mban.
    Pastaj kush mund ta mohoje faktin qe ne Shqiperi ka minoritet grek? E pra ky minoritet gezon te drejten e tij edhe te manifestoj edhe perkatesine kombetare dhe ate fetare…, ku eshte problemi?
    Pastaj ne kerkojme te drejta, duke i mohuar te tjereve po ato te drejta…!?
    Pra siē kane te drejte shqiptaret ( prej shekujsh) ne bote te perfaqesohen, te manifestojne dhe te ngrene lart emblemat dhe flamujt e tyre me krenari, lejoni qe edhe te tjeret tek ne te bejne te njejten gje.
    Kjo eshte demokraci!
    Mendoni se ē’fare do te thonin e do te benin italianet dhe jo vetem keta, kur mjekerr palaret me peshqire ne koke dhe me flamujte palestinese, dalin ne turrma dhe me britma histerike neper qendrat e kryeqyteteve Evropiane, ē’fare mund te ndodhte ne Itali, Gjermani etj,etj.? Pikerisht ato vende qe shduken miliona e miliona njerez me ate aresyetimin e ceket dhe jotolerant siē jeni duke trumbetuar ju ne kete rast!
    Nuk do te behemi kurre evropiane ne se nuk fillojme te jemi tolerues ne atdheun tone me pakicat!
    Tema eshte krejt tjeter!!!
    Nuk di ne se kryepiskopi yne ka bere agjitacion dhe propagande antishqiptare, kush ka fakte le ti sjelli!
    Por qe Greqia nuk eshte vend armik si i pelqen ndokujt ta quaj, pasi mban me buke gati 1/5 e shqiptareve,
    ketu flitej per besime fetare qe bejne propagande antishqiptare, ose propagandojne sjellje qe bien ndesh me rregullat dhe etiken e shqipetareve, pra nga zakonet deri tek veshjet, nga trajtimi i te drejtave te njeriut siē jane edhe baza “filozofike” e ndonje besimi fetar, ose deri ne perplasje haptazi me sistemin shoqeror ne vendin tone, duke aluduar hapur sisteme mesjetare dhe gjakatare te importuara nga shkretetirat e largeta!
    dhe nje here po riperseris;
    krahasimet qe juvet beni jane totalisht te pa vend!
    une po them shqip se;
    Janullatosi eshte Grek, dhe paturpesisht drejton kishen ortodokse shqiptare.
    megjithate perderi sa janullatos eshte ne krye te kesaj kishe,nuk ka te drejte morale as ligjore,qe ne evenimente te tilla serioze kishtare te valvise flamurin e kombit Grek duke injoruar Flamurin shqiptar dhe mbare kombin tone!!
    nuk kuptoj se si juve mundoheni paturpesisht te i anashkoloni keto veprime armiqsore te janullatosit!!

lereni tani me se nuk ka fare kuptim debati juaj ne kete teme!dhe nje femij 7 vjec e kupton qellimin e janulles dhe bashkpuntorve te tia!!!

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    nuk jam une ai qe shpik gjera te tilla,mundesh fare lehte ti,apo secili do te verefikoje ne kete videon poshte keto qe une sa po thashe!!!
    http://uk.youtube.com/watch?v=h5AatLS7g1A

eshte turpi i botes qe keto veprime antishqiptare te mos denohen ashpersisht !

Ore se marr vesh ca dreq manie keni ta perdridhni cdo teme me hoxhe e prifterinj. Hapesja e temes e ka bere te qarte qe ne fillim qe behet fjale per 'fe' te cilat rrezikojne kombin tone, kulturen dhe traditat tona, perdorimi i tyre per qellime aspak hyjnore e jo per specifika te tipit hoxhe me callme e prift me mjeker. Na plaset me kete mani per ta kthyer cdo debat ne sherr te krishteret me myslimanet. Nese nuk e kuptoni temen atehere lexoni me mire dhe mos shkruani fare. Eshte nenforumi i Ceshtjes Kombetare dhe jo ai i fese.

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Ore se marr vesh ca dreq manie keni ta perdridhni cdo teme me hoxhe e prifterinj. Hapesja e temes e ka bere te qarte qe ne fillim qe behet fjale per 'fe' te cilat rrezikojne kombin tone, kulturen dhe traditat tona, perdorimi i tyre per qellime aspak hyjnore e jo per specifika te tipit hoxhe me callme e prift me mjeker. Na plaset me kete mani per ta kthyer cdo debat ne sherr te krishteret me myslimanet. Nese nuk e kuptoni temen atehere lexoni me mire dhe mos shkruani fare. Eshte nenforumi i Ceshtjes Kombetare dhe jo ai i fese.
    pikerisht dhe une ju permbajta temes,duke shprehur mendimin tim per te!
    nuk besoj se kam shprehur ndo nje gje jash teme!thjesht thashe qe shteti do duhet te nderhyje ne raste te tilla kur komunitete fetare,me veprimet e tyre kercenojne kombin tone,sic eshte ky rasti i Janullatosit,por nuk duhen lene mbas dore as komunitetet e tjera!

faleminderit!

Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    pikerisht dhe une ju permbajta temes,duke shprehur mendimin tim per te!
    nuk besoj se kam shprehur ndo nje gje jash teme!thjesht thashe qe shteti do duhet te nderhyje ne raste te tilla kur komunitete fetare,me veprimet e tyre kercenojne kombin tone,sic eshte ky rasti i Janullatosit,por nuk duhen lene mbas dore as komunitetet e tjera!

faleminderit!
    He pra ti qe i permbahesh temes, me thuaj nje rast te vetem ku fortlumturia e tij kryepiskopi i Tiranes, Durresit dhe gjithe Shqiperise ( jo te gjithe shqipetareve ne ē'do vend ku jane ), te kete kryer apo te jete shprehur kunder Memedheut qe ne shqiptaret e quajme Shqiperi. Me thuaj nje rast te vetem!
    Fakti qe nuk eshte shqiptar i lindur, nuk perben krim! Kjo eshte thjesht keqedashje ndaj nje komuniteti te tere...
    Kjo eshte nje kompleksitet aq i madh sa pa u ekzagjeruar mund ta quaj fare mire, Sinfoni idiote!
    Pra nuk jam duke ofenduar njeri, por qe te thuash qe nje i huaj, eshte fajtor ose armik i Shqiperise, vetem pse eshte i huaj, kjo eshte ne kompleksitet IDIOTSI!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    organizatat islamike arabe apo cfardoqofshin te huaja duhen zhdukur pa meshire nga territori i Shqiperise .rruge tjeter nuk ka.

nga krishterimi nuk i vjen e keqe Shqiperise,nuk cenon traditat Shqiptare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 12-01-2009 mė 13:23
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Pikerisht Shqiperise dhe shqiptareve e keqja i vjen nga religjone te imponuara dhe importuara nga jasht dhe jo nga ato besime qe historikisht jane tashme dhe me te drejte konsiderohen; Pasuri kombetare, siē eshte krishterimi ne dy deget e saja kryesore, Orthodhokse dhe Katolike, po ashtu edhe ajo myslimane ne deget e saja kryesore Synite dhe Bektashjane..., por qe ne themel te ruajne karakteristikat qe historikisht kane patur ne Shqiperi dhe jo te pesojne transformim ne saje te rregullave "te reja" apo fale komunikacionit qe ka marre permasa te papara ne lidhje me kohen kur keto perfaqesi fetere kane vene rrenje ne territorin e Shqiperise. Duhet te vazhdojne te jene pararoje e bashkejeteses dhe ne menyre qe ti shpalosin botes, qe ne ne Shqiperi kemi patur perhere bashkejetese fetare, pa perkitur integritetin e vendit dhe zakonet e shqiptarit.
    Nje nga keto besime qe historikisht njihen si autoktone eshte edhe besimi orthodhoks.

Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    [FONT="Arial Black"]vertet ndihem jo mire,kur me detyroni te perseris vetevehten!
    prandaj shikoje me vemendje dhe njehere kete vidio,ne te cilen ke per te pare se; ......
    I nderuar, kjo qe je duke bere nuk eshte perseritje ( tashme ), por une do ta quaja; te ringrohesh te njejten gjelle per nje jave te tere!!!
    Po te vazhdonim kete diskutim..., ti po kesaj vrime do ti bije, pasi fyelli yt ka vetem kete brime!
    Megjithe ate, ti ke argumentet e tua..., ku vazhdo pra ti biesh po asaj vrime!
    Pershendetje!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Arben-30 Lexo Postimin

Mir e ka jul-linda na pelqen apo sna pelqen Shtet te "lodhur" kemi ....

Ne lidhje me temen :
    Shumica prej jush mbase jetoni jash Shqiperise dhe nuk e njihni realitetin Shqipetar ,keshtu qe mos flisni kot .....

Lind pyetja :Perse ne Universitetet Shqipetare te lejohen Femra qe vishen si "prostituta".
    Apo meshkuj si "Homo"
    Dhe te mos lejohen keta te fese ??????

ata e kan lirin dhe shprehin ata qe ndiejn e nuk jan si njerzit e prapambetur qe akoma ne shekullin e 21 jetojne me tabut e mesjetes.
    me mire ai qe praonon realitetin se sa ata qe fshihen pas fehrexheve.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Kete teme po e hap per arsye qe dihen. Sot rastesisht po flisja me nje shoqen time turke dhe e pyeta :"Si do te sillej shteti turk nqs dikush do te donte te vinte shami ne Universitet?". Ajo pa ju dridhur qerpiku mu pergjigj :"Te perjadshtohet nga universiteti. Nuk lejohen prapambetje te tilla ne vendin tone". Une shqeva syte ne fakt sepse jo vetem qe eshte Turqia mbi 93% muslimane, por mu duk shume agresive si pergjigje per nje komb te cilin ne shqiptaret sot e ksaj dite i mbajme pergjegjes per prapambetjen tone. Termi "anadollak" barazon "anakronikun" ne fjalorin tone, por gjerat dihet se jane shume ndryshe nga se mendojme ne. Tani qe te futem ne teme. Ne Shqiperi degjon lloj-lloj absurditetsh si puna e atij djalit ne Durres qe beri namin se rektori se pranonte ne universitet me callme. Ndonese shteti yne eshte LAIK dhe tolerant persa i perket besimeve fetare, kjo tolerance qe ka lindur spontanisht midis shqiptareve po behet shkak shfrytezimi per pune te mbrapshta nga qarqe te caktuar anti-shqiptare. A duhet shqiptaret te jene me pak tolerante ne prag te ketij kercinimi te identiteti tone? A duhet dhe Shqiperia te marre shembullin e Turqise qe te beje nje "secularisation" te thelle ne institucionet e veta? Ju si mendoni?

P.S. Mos harroni qe babai i turqve "Kemal Ataturk" ishte shqiptar dhe turqit e kane ne vend te Zotit per shkak se i solli perparim te papare shtetit te mykur islamik.
    Une mendoj se shteti shqiptar ka bere te gjithe te munduren per te debuar rrymat religjioze. Shteti shqiptar ka nje kushtetute, e cila si sistem te organizimit shoqeror e deklaron haptazi demokracine liberale. Demokracia liberale eshte refuzimi me i madh qe njeriu ka zbuluar deri me sot kunder religjioneve. Sidomos kunder Islamit. E them sidomos, per shkak se shtetet e krishtera perendimore tani me kane pervoje qindravjeqare me demokracine liberale dhe "synetimet" qe ia ben ajo religjioneve, keshtu qe ne shoqerite e krishtera perendimore demokracia liberale s'eshte gje e re.

Demokracia liberale nuk eshte vetem nje sistem i zbrazet i vlerave, por merr pjese drejtperdrejt ne debimin e fese nga shoqeria. Sepse ajo i katalogizon dhe monopolizon vlerat shoqerore dhe vendos ne krye te tyre te drejtat e njeriut. Te drejtat e njeriut, si per shembull e drejta e mendimit te lire, e drejta e informacionit, e drejta e shkences, paraqesin paisjen e mjaftueshme juridike per njeriun per te "sqaruar hesape" me te gjitha doktrinat religjioze. Per te analizuar, kunderargumentuar e refuzuar haptazi fete dhe mesimet e tyre, dhe per te publikuar keso refuzime ne libra dhe per te futur keto libra ne programin detyrimor te sistemit shkollor e univerzitar. Keshtu qe shteti shqiptar e ka bere te veten ne kete drejtim. Ne pyetje tani jemi neve, bartesit e te mirave kushtetutore, qe te perdorim keto. Jam optimist se do shoqeria shqiptare do dali faqebardhe kete qellim, edhe pse mendoj se duhet pak me shume kohe sesa disa pak vite.

.

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Pėrgjigje: 1385
    Postimi i Fundit: 07-10-2011, 09:52
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Qendrimi i Skenderbeut ndaj Besimeve Fetare
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:06
  5. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •