Shume faleminderit Dalan. MAteriali ishte shume interesant (sidomos pjeset e gojedhenave). Vetem nje pyetje kisha une: kush i ka bere ato shenimet neper liber ? Thejshte kureshtje.
Shume faleminderit Dalan. MAteriali ishte shume interesant (sidomos pjeset e gojedhenave). Vetem nje pyetje kisha une: kush i ka bere ato shenimet neper liber ? Thejshte kureshtje.
Homo sum; humani nil a me alienum puto.
Eh, intelegjentja, kjo eshte qeshtje tjeter, dalan mund te jete edhe ndonje profesor i shquar, njė autor dhe figur e njohur e kultures shqiptare, une e kam nje ide por kurresesi nuk do ti thejmi rregullat e forumit....por ne mendje kam M.Z....ndoshta gabohem....me e rendesishme eshte se edhe nderhyrja e tij eshte shumė e fortė....
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Kreksi, ti po hedh idene se idhulli im i feminise merrka pjese ne forum?! Sa kalamaj e kalonin kohen duke enderruar te kishin shtepi me bodrum e te gjenin amfora duke kerkuar macen?Me siguri vetem ata qe lexonin librat e tij.
Nuk di cfare te them, jam pa fjale. Por po qe e vertete se dikush ketu eshte vete ai, po dergoj pershendetjet e nderimet e mia me te zjarrta.
Kreks mendon se M Z do te jepte materjal per te tjeret?per kete mund te pyesesh ku i ka cuar materjalet qekamarre nga PR DHIMITRI PILIKA.Mund te shkoni ne shkoder dhe te pyesni c'fare u thote ai tregetarve te kostumeve te vjetra popullore:[kur te te vine te huaj per te blere kostume te tilla i thoni qe simbolika e ketyre kostumeve eshte hebraike mbi 4000 vjecare qe tua shisni sa me shtrenjte].JO te jape nje materjal qe nuk gjendet.
Mos ka dashur te thote pellazge dhe gabimisht si i pa kualifikuar qe eshte ka thene hebraike
Kur te sosne
e kur te rrahne
te plackitne e te vrane
far' e keqe e tradhtise
percmim i njerezise...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
cfare s'po degjoj nga ju o cuna... me keqardhje po i terheq pershendetjet e mia te zjarrta...:-(
Do me falni per nderhyrjen se gjithmone pendohem kur shkruaj tek keto tema, po kisha nje pyetje..cili eshte mali POLIANUS qe permend Strabo si shembull malesh Ilire e Epirote bashke me Tomorin?
Darius ne 1929 populli i Durrsit perzuri nga kisha e Shenavlashit peshkopin grek pastaj me radhe i perzune nga e gjithe Shqiperia [vetem Korca e prishi ca punen se shpuri pa dashjen e tija te zoti]dhe pastaj filloje te ekzistoje KISHA ORTODOKSE SHQIPTARE .Ne 1967 kryetari i organizates rinise se Durrsit me urdher te shokut Rita Marko filloj per here te pare te shkateroj objektet e kultit ne Shqiperi,percudi e para u prish kisha e Shenavlashit, dhe kazmen e pare e vuri ky inderuari kryetari i rinise.Ne fillim te viteve 1990 ne Shqiperi na shugurohet peshkop nje grek ne krye te Ortodoksise Shqiptare po ne kishen e Shenavlashit ne Durres rastesi interesante.Pellazg me Semit nukedi ben vaki?!
Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.
a ben ta shmangim religjionin ortodoks me gjithe problemet e tij fetaro-politike nga kto lloj temash...(shoku rita priste shirita,kjo ishte ddetyra e tij)......dhe flasim per dodonen pelaszgjike
Si e tham edhe me siper, ne po kerkojmi e jo revandikojmi njė Dodon tjeter por dodonen e vertete...
Ku duhet te ndodhet ajo ?
Biseduam se Perikli Ikonomi e cek ne librin e tij se Dodona e vertete duhet te jet ne afersi te malit Tomorri ne Shqiperi, ndersa disa antar ne kete tem dhan mendimet e tyre se pprallat e moēme apo gojdhnat perputhen me gjetjet arkeologjike per rrethe fshatrave te malit Tomorr.
Athua vetem se eshte nje mal i lartė Tomorri duhet patjeter te kete nje faltore s'iē kane shume popuj tjere apo vetem duke u bazuar ne referencat e autorve antikė ne sot bsojmi se egziston Dodona ?
E permendem edeh hipotezen tjeter, naltesine mbidetare, sie thote edhe autori Georg Stadtmüller se per te kerkuar origjinen e shqiptarve duhet hulumtuar ne naltesinė mbidetare permbi 600 metra....
Pra nese e kerkojmi Dodonen tek Tomorri i Beratit atehere duhet kerkuar diku ne naltesin mbidetare si e thote ku hulumtuesi e jo ne arat e fshatarve poshte ne lugina por diku rrenze ketij mali.
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Krijoni Kontakt