Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 76
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Shume faleminderit Dalan. MAteriali ishte shume interesant (sidomos pjeset e gojedhenave). Vetem nje pyetje kisha une: kush i ka bere ato shenimet neper liber ? Thejshte kureshtje.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Shume faleminderit Dalan. MAteriali ishte shume interesant (sidomos pjeset e gojedhenave). Vetem nje pyetje kisha une: kush i ka bere ato shenimet neper liber ? Thejshte kureshtje.
    Eh, intelegjentja, kjo eshte qeshtje tjeter, dalan mund te jete edhe ndonje profesor i shquar, njė autor dhe figur e njohur e kultures shqiptare, une e kam nje ide por kurresesi nuk do ti thejmi rregullat e forumit....por ne mendje kam M.Z....ndoshta gabohem....me e rendesishme eshte se edhe nderhyrja e tij eshte shumė e fortė....
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Nuk e di se kush i ka bėrė ato shėnime.
    Materiali ėshtė siguruar nga njė anėtar tjetėr i forumit, unė thjesht e kam ndihmuar duke e skanuar dhe postuar nė forum materialin.

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Eh, intelegjentja, kjo eshte qeshtje tjeter, dalan mund te jete edhe ndonje profesor i shquar, njė autor dhe figur e njohur e kultures shqiptare, une e kam nje ide por kurresesi nuk do ti thejmi rregullat e forumit....por ne mendje kam M.Z....ndoshta gabohem....me e rendesishme eshte se edhe nderhyrja e tij eshte shumė e fortė....
    Kreksi, ti po hedh idene se idhulli im i feminise merrka pjese ne forum?! Sa kalamaj e kalonin kohen duke enderruar te kishin shtepi me bodrum e te gjenin amfora duke kerkuar macen? Me siguri vetem ata qe lexonin librat e tij.

Nuk di cfare te them, jam pa fjale. Por po qe e vertete se dikush ketu eshte vete ai, po dergoj pershendetjet e nderimet e mia me te zjarrta.

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Kreks mendon se M Z do te jepte materjal per te tjeret?per kete mund te pyesesh ku i ka cuar materjalet qekamarre nga PR DHIMITRI PILIKA.Mund te shkoni ne shkoder dhe te pyesni c'fare u thote ai tregetarve te kostumeve te vjetra popullore:[kur te te vine te huaj per te blere kostume te tilla i thoni qe simbolika e ketyre kostumeve eshte hebraike mbi 4000 vjecare qe tua shisni sa me shtrenjte].JO te jape nje materjal qe nuk gjendet.

Mos ka dashur te thote pellazge dhe gabimisht si i pa kualifikuar qe eshte ka thene hebraike

Kur te sosne
    e kur te rrahne
    te plackitne e te vrane
    far' e keqe e tradhtise
    percmim i njerezise...

Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Kreks mendon se M Z do te jepte materjal per te tjeret?per kete mund te pyesesh ku i ka cuar materjalet qekamarre nga PR DHIMITRI PILIKA.Mund te shkoni ne shkoder dhe te pyesni c'fare u thote ai tregetarve te kostumeve te vjetra popullore:[kur te te vine te huaj per te blere kostume te tilla i thoni qe simbolika e ketyre kostumeve eshte hebraike mbi 4000 vjecare qe tua shisni sa me shtrenjte].JO te jape nje materjal qe nuk gjendet.
    cfare s'po degjoj nga ju o cuna... me keqardhje po i terheq pershendetjet e mia te zjarrta...:-(

Do me falni per nderhyrjen se gjithmone pendohem kur shkruaj tek keto tema, po kisha nje pyetje..cili eshte mali POLIANUS qe permend Strabo si shembull malesh Ilire e Epirote bashke me Tomorin?

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Mos ka dashur te thote pellazge dhe gabimisht si i pa kualifikuar qe eshte ka thene hebraike

Kur te sosne
    e kur te rrahne
    te plackitne e te vrane
    far' e keqe e tradhtise
    percmim i njerezise...
    Darius ne 1929 populli i Durrsit perzuri nga kisha e Shenavlashit peshkopin grek pastaj me radhe i perzune nga e gjithe Shqiperia [vetem Korca e prishi ca punen se shpuri pa dashjen e tija te zoti]dhe pastaj filloje te ekzistoje KISHA ORTODOKSE SHQIPTARE .Ne 1967 kryetari i organizates rinise se Durrsit me urdher te shokut Rita Marko filloj per here te pare te shkateroj objektet e kultit ne Shqiperi,percudi e para u prish kisha e Shenavlashit, dhe kazmen e pare e vuri ky inderuari kryetari i rinise.Ne fillim te viteve 1990 ne Shqiperi na shugurohet peshkop nje grek ne krye te Ortodoksise Shqiptare po ne kishen e Shenavlashit ne Durres rastesi interesante.Pellazg me Semit nukedi ben vaki?!
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    a ben ta shmangim religjionin ortodoks me gjithe problemet e tij fetaro-politike nga kto lloj temash...(shoku rita priste shirita,kjo ishte ddetyra e tij)......dhe flasim per dodonen pelaszgjike

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Si e tham edhe me siper, ne po kerkojmi e jo revandikojmi njė Dodon tjeter por dodonen e vertete...
    Ku duhet te ndodhet ajo ?
    Biseduam se Perikli Ikonomi e cek ne librin e tij se Dodona e vertete duhet te jet ne afersi te malit Tomorri ne Shqiperi, ndersa disa antar ne kete tem dhan mendimet e tyre se pprallat e moēme apo gojdhnat perputhen me gjetjet arkeologjike per rrethe fshatrave te malit Tomorr.
    Athua vetem se eshte nje mal i lartė Tomorri duhet patjeter te kete nje faltore s'iē kane shume popuj tjere apo vetem duke u bazuar ne referencat e autorve antikė ne sot bsojmi se egziston Dodona ?
    E permendem edeh hipotezen tjeter, naltesine mbidetare, sie thote edhe autori Georg Stadtmüller se per te kerkuar origjinen e shqiptarve duhet hulumtuar ne naltesinė mbidetare permbi 600 metra....
    Pra nese e kerkojmi Dodonen tek Tomorri i Beratit atehere duhet kerkuar diku ne naltesin mbidetare si e thote ku hulumtuesi e jo ne arat e fshatarve poshte ne lugina por diku rrenze ketij mali.
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Arvanitėt
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 48
    Postimi i Fundit: 13-03-2018, 05:15
  2. Vendi i I-rė nė Lugano-Teatrit Dodona
    Nga diamant abrashi nė forumin Arti botėror
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 17:09
  3. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •