Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 114
    i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    S'kishte si te zgjidhej Dykrenarja Arberore...
    "e bizantit", pasi flamuri Bizantin eshte Yll dhe Hene dhe ai tash e gjithe diten zbukuron flamujt e popujve jevg aziato-afrikane.
    Babtist me fal per nderhyrjen e vonuar, por gjysem hena me yllin eshte simboli Pellazg i ARTEMIDES te cilin e moren osmanet (qe ne fakt 200 familjet qe krijuan perandorine osmane jane me origjine nga keltet e detit te zi)si simbol te tyre per te treguar qe rridhnin nga gjak hyjnor.Kurse shqiponja dy krenore per here te pare eshte cuar ne Bizant nga JUSTINJAN DARDANI i cili eshte perandori i pare romak i ati qyteti mbas pushtimit te tij nga romaket.Gjendet dhe te Hititet e Anadollit si basoreljev ne nje trupore te Dhemetres datuar rreth 1500 vjet p,k.Kurse krishterimi nga i cili e morren dhe te tjeret(greket sllavet e tjer) e ka si simbol nga koncili i Nikeas me deshiren e KOSTANDINIT TE MADH qe pa dashje dhe ai ishte nga i njejti gjak me JUSTINJANIN

Me terhoqi shume vemendjen fotoja e krahut te djathte. Pervec piramides (jam shume i interesuar te di datimin e pllakes qe permban kete figure) eshte shenja e dualitetit, ne krahun e djathte siper. Ky simbol eshte dhe ne runat druide. Pervec atyre eshte gjaperi ne mos gabohem dhe simboli qe nese jam i sakte duhet te jete rrufe qe personifikon forcen nga qielli. Te kater keto elementa perbejne ate koncept qe sot e njohim si shprehje: As Above, so Below. Shpjegimi im eshte thjesht profan gjykuar nga ajo qe mund te shoh por kombinimi i atyre elementave ne tabelen djathtas nuk eshte aspak i rastesishem.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Gjermanet e moren kete simbol ngo nje vazo ILIRE zbuluar ne nje tume midis Austrise dhe Zvicres ne mos gaboj ne 1936 dhe e vendosen si simbol te tyre duke vazhduar rugen e BISMARKUT qe per te zhdukur te verteten mbi paresine e gjuhes tone e tjera perdori termin (Shqiperia nocjon gjografik).
    Tungjatjeta Gjergjani. Sigurisht qe as invidividet, pa le sistemet nuk mund te mahniten nga nje simbol dhe ta adoptojne ate rastesisht. Gjermaniet e dinin mire qe simboli ishte Meduza, quaje ne dac edhe Graeqija.

Njekoheshisht qe eshte ai njeriu qe ariti te nderroje emrin e gadishullit nga ILIRIK ne BALLKANIK duke i njgjitur si mballome nje emer malesh ne Bullgari.)
    Si vertetohet kjo? Qe Hitleri krijoi nofken Ballkan?

Per flamurin mund tu them qe peshon mbi 50kg dhe eshte trasheguar brez pas brezi nga bajraktaret e BOGES (gjendet akoma sot ne shqiperi)
    Sa breza mendohet te kene kaluar qe nga koha kur eshte krijuar ky flamur? Ka ndonje kuptim te vecante pesha e tij? Mund te thoni dicka per B (G?)ogen dhe bajraktarine e saj?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin

Me terhoqi shume vemendjen fotoja e krahut te djathte. Pervec piramides (jam shume i interesuar te di datimin e pllakes qe permban kete figure) eshte shenja e dualitetit, ne krahun e djathte siper. Ky simbol eshte dhe ne runat druide. Pervec atyre eshte gjaperi ne mos gabohem dhe simboli qe nese jam i sakte duhet te jete rrufe qe personifikon forcen nga qielli. Te kater keto elementa perbejne ate koncept qe sot e njohim si shprehje: As Above, so Below. Shpjegimi im eshte thjesht profan gjykuar nga ajo qe mund te shoh por kombinimi i atyre elementave ne tabelen djathtas nuk eshte aspak i rastesishem.
    ...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Babtist me fal per nderhyrjen e vonuar, por gjysem hena me yllin eshte simboli Pellazg i ARTEMIDES te cilin e moren osmanet (qe ne fakt 200 familjet qe krijuan perandorine osmane jane me origjine nga keltet e detit te zi)si simbol te tyre per te treguar qe rridhnin nga gjak hyjnor.Kurse shqiponja dy krenore per here te pare eshte cuar ne Bizant nga JUSTINJAN DARDANI i cili eshte perandori i pare romak i ati qyteti mbas pushtimit te tij nga romaket.Gjendet dhe te Hititet e Anadollit si basoreljev ne nje trupore te Dhemetres datuar rreth 1500 vjet p,k.Kurse krishterimi nga i cili e morren dhe te tjeret(greket sllavet e tjer) e ka si simbol nga koncili i Nikeas me deshiren e KOSTANDINIT TE MADH qe pa dashje dhe ai ishte nga i njejti gjak me JUSTINJANIN
    Paske bere ca zbulime te reja.
    Jena e artemides eshte keqinterpretim...
    Harku i artemides simbolizon harkun e saj te shigjetave, armen e saj te preferuar qe eshte ngaterruar me vone me henen. Mes tjerash nuk ka kurrfare ylli te asocuar me te...

A mua ke gjete te me tregosh se kush e solli shqiponjen dykrenare ne mbreterine e Bizantit a?

Po keta "osmanet" e tu, nga kush e moren ate yll e hene?
    Nejse, sidoqofte faleminderit per leximin.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Tungjatjeta Gjergjani. Sigurisht qe as invidividet, pa le sistemet nuk mund te mahniten nga nje simbol dhe ta adoptojne ate rastesisht. Gjermaniet e dinin mire qe simboli ishte Meduza, quaje ne dac edhe Graeqija.
    Me duket pak naivitet te krahasosh kete simbol me meduzen aq me shume me Graeqian , megjithe ate ky eshte mendimi juaj uroj te mos zhgenjeheni me vone
    Mos haro meduza nuk ishte nga titanet eshte e me vonshme.KADMI ne zbulimet qe jane bere e ka simbol ne qender te mburojes se tij dhe KADMI eshte TITAN
    Si vertetohet kjo? Qe Hitleri krijoi nofken Ballkan?
    Ndoshta duhet ta lexosh me me shume qetesi ate qe kam shkruar,BISMARKU jo HITLERI, sa per ta vertetuar mud te shikoshe HISTORINE E MADHE te Akademise Greke te fillimit te shekullit te 20 ku ne asnje harte te botuar nga ajo nuk gjendet terimi BALLKANIK por ILIRIK

Sa breza mendohet te kene kaluar qe nga koha kur eshte krijuar ky flamur? Ka ndonje kuptim te vecante pesha e tij? Mund te thoni dicka per B (G?)ogen dhe bajraktarine e saj?
    Ky flamur sipas trashegimtareve mendohet te jete rreth 70-80 vitera perpara lufterave te SKENDERBEUT,megjithate mesa di une para viteve 90 ne institutin e fizikes berthamore i eshte bere nje test me izotopet te fosforit radioaktiv nga PR SKENDER KOJA ish drejtor i institutit,nga e cila del me i vjeter, por perseri ngelet per turiverifikuar.Sa per BOGEN kam degjuar qe ka dale ne qarkullim nje liber i botuar vite perpara ne amerike me kujtime nga nje udhetare amerikane qe ka bujtur ne kullat e ketij bajraktari dhe e permend kete flamur.do ta gjej titullin qe ta lexosh

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    gjergani

per mua jeni nje vullkan me dituri .Do ju thoja se Barat-Styx-Darius-javan-kanani etje etje kane njohuri perreth temes edhe munden te te kuptojn me sy mbyllur.Si i ri ne forum edhe me keto njohuri do ju thoja te mos demoralizoheni pasi keshtu jane keto punet e forumeve--hyjne serioze-karabusher e femije.Nje keshille miqesore qe te mos rrembeheni edhe te beni gabimet e mija ne nevra e siper .Uroj qe zeri yte te degjohet pasi hapen shtigje te reja te cilat me sa di vetem ju jeni ne gjendje ti coni me thelle edhe atije ku duhet.

Te nderuar miqe te forumitu ftoj ta perkrahni gjerganin me kokoren e dhise te ndertuar nga zoti ne trojet shqiptare pasi njohurit e tije tregojn nje klase shume te larte .Sa te mesoj te perdorin komjuterin mire edhe keni per tu mahnitur nga postimet e tija.

mirese erdhe gjergan

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    Sa te mesoj te perdorin komjuterin mire edhe keni per tu mahnitur nga postimet e tija.
    --------------------------

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ky flamur sipas trashegimtareve mendohet te jete rreth 70-80 vitera perpara lufterave te SKENDERBEUT,megjithate mesa di une para viteve 90 ne institutin e fizikes berthamore i eshte bere nje test me izotopet te fosforit radioaktiv nga PR SKENDER KOJA ish drejtor i institutit,nga e cila del me i vjeter, por perseri ngelet per turiverifikuar.Sa per BOGEN kam degjuar qe ka dale ne qarkullim nje liber i botuar vite perpara ne amerike me kujtime nga nje udhetare amerikane qe ka bujtur ne kullat e ketij bajraktari dhe e permend kete flamur.do ta gjej titullin qe ta lexosh
    Po qe se se flamuri eshte para Skenderbeut, si shpjegohen simbolet e tij? Se ne e dijme qe flamuri yne kombetar rrjedh nga Skenderbeu. Pra duhet sqaruar pyetja kush eshte ky fisi Boga, dhe a ka lidhje me Skenderbeun, Aleksandrin etj.

Durhamin e kam lexuar, por ajo nuk permend ndonje fis Bogajsh ne malci. Mbase ke parasysh ndonje udhetare tjeter (Rose Wilder, Mary Adelaide Walker) te cilat nuk i kam lexuar ende.

Diku kam lexuar per nje tjeter flamur, dhe mbaj mend qe nuk kishte pikture. (po e postoj me poshte) Sa veshtire eshte do dokumentosh artifakte te tilla kaq te rendesishme per vendin tone me piktura dhe me intervista nga anetaret e fisit? Neser dikush e vjedh flamurin dhe ne nuk kemi asnje gje per te treguar vec llafeve.

Le qe harrova, historianet e gazetaret tane jane te zene me reportazhe nga konsujt e vizave greke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 24-01-2009 mė 08:16

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Artikulli qe kam une per flamurin e Bajraktareve. Nuk kam degjuar per Bogajt.

Flamuri 125-vjeēar, nė derė tė bajraktarėve

L. Ēela

Flamuri me shqiponjėn dykrenare dhe diellin nė mes qėndron nė ballė tė shtėpisė sė Ndue Bajrakatarit. Ėshtė pikėrisht ai flamur qė mė 10 qershor tė vitit 1878, pėrfaqėsuesi i Kashnjetit, Dedė Kolė Bajraktari, nė emėr tė 900 shtėpive tė bajrakut tė Dibrit dhe tė 1000 luftėtarėve e ka shpalosur pėrpara delegatėve tė Kuvendit tė Lidhjes sė Prizrenit. Mbi kėtė flamur ėshtė bėrė betimi pėr ēlirimin e trojeve shqiptare. Nėn kėtė flamur kanė luftuar burrat e zonės pėr mbrojtjen e trojeve shqiptare tė Plavės, Gucisė, Hotit dhe Ulqinit nė vitin 1880. Ėshtė po i njėjti flamur qė ėshtė ngritur nė qytetitn e Lezhės nė ditėn e pavarisė kombėtare, mė 28 nėntor tė vitit 1912. Nė tė duken qartė njollat e gjakut dhe gjurmat e plumbave dhe Nduje Bajrakatari thotė se ai nuk ka rėnė kurrė nė dorėn e armikut. Sipas tij, ky flamur, qė nė kokė tė shqiponjės dy krenare ka njė diell, ėshtė ruajtur brez pas brezi nga familja e tij, madje kjo ėshtė bėrė edhe gjatė regjimit komunist.

Nėna e Ndues pėr vitete tė tėra kėtė flamur e ka ruajtuar nė jorganin qė kurrė nuk e ka hedhur pėr t’u mbuluar. “Nė vitin 1957 ne na internuan dhe na dogjėn shtėpinė. Nėna, Mara i lutet njė oficeri qė tė futet nė shtėpi pėr tė marra rroba pėr fėmijėn, ndėrkohė qė nė gji merr vetėm kėtė flamur. Nė internim e ka futur mes palėve tė jorganit deri nė vitin 1990 ku ne mundėm ta shpalosnim sėrish tė lirė”, -thotė Nduje Bajraktari.

Flamuri ėshtė i pėrmasave 90x75 cm me pėlhurė pambuku e punuar nė tezgjah artizanal. Pėrveē kurorės sė argjendtė diellore, mbi kokat e shqiponjės nė flamur dallohen dhe dy kurora mbretėrore, identike me ato tė flamurit tė Kastriotėve dhe tė stemės heraldike tė Lekė Dukagjinit. Simbolet heraldike tė kėtij flamuri duke qėnė tė ngjashme dhe autentike me atė tė flamurit kombėtar tė Skėndėrbeut dėshmojnė sipas studiuesve se flamuri i Bajraktarėve mund tė jetė trashėguar qė nga kjo epokė. Ndėrkohė qė nė ditėt e sotme ky flamur ėshtė shfaqur pėr herė tė parė mė 28 nėntor tė vitit 1999, ku lideri i opozitės nė atė kohė, Sali Berisha, nė njė miting me rastin e shpalljes sė Pavarėsisė shpalosi kėtu pėrpallė simpatizantėve tė kėsaj force politike flamurin 125- vjeēar tė Bajraktarėve.

25/09/2005

Sigurisht qe objektivi aparatit nuk ishte Flamuri por Berisha.

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •