Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 114
    i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    [QUOTE=XH.GASHI;2152207] Bizant a ka nevoj te perkthehet kuptimi ketij vizatimi ne kete pllak,sa po lyp per perkthim?

Darius pelqej me faktin qe kjo pllak ka nje vlere te pa'qmuar dhe duhet patjeter te jete nen sigurim kombtare Shqiptare.
    Kjo pllak per mendimin tim duhet analizohet koha e punimit materiali eshte vendor apo i sjellur nese eshte vendor duhet te gjindet piramida ne rrethine te vendit ku eshte gjetur kjo pllak pastaj mund te flasim te japim mendime.

Gashi te kater pllakat jane gjetur ne 1982 ne vargmalet e vetetimave ne Vlore nga GEZIM URUCI.Jane nga i njejti materjal gjeologjik qe eshte dhe zonen ku jane gjetur.Per kete zbulim ne ate kohe eshte shkruar nje artikull nga zbuluesi ne gazeten lokale te Vlores.Pllakat i jane dorezuar Lambi Durollit ish drejtorit te muzeut te Vlores.Me c'kam dijeni ne nje zone tjeter te jugut gjenden dhe rreth 27-30 pllaka te tjera me mbishkrime dhe simbole te tilla, por qe jane te medha dhe kerkojne grup njerzish dhe mjete per ti zbritur nga ajo lartesi ku gjenden.Interesant jane dhe dy shkrimet e para te cilat gjenden dhe sot, jane te incizuara ne nje faqe shkembi.Per te parin NIKO STILLO pasi ja kane derguar me imel grafikat e tija dhe te pllakave eshte shprehur se:
    Ky lloj shkrimi zhduket ne menyre misterjoze dhe te menjehereshme ne mijvjecarin 3500-4000 para Krishtit dhe quhet shkrimi MESAP .
    Zona ku ky shkrim bashke me pllakat eshte gjetur quhet MESAPLIK .Per te verifikuar vjetersine e punimit te tyre nuk besoj se te ne eshte e mundur.Sa per jashte ka halle te tjera QEVERRIA.
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Unė jam i mendimit qė fillimisht ėshtė konceptuar si njė krijesė, ka me dhjetra mijra stilizime qė paraqesin krijesa tė tilla nė variacione nga mė tė ndryshmet shkaktuar nga ky fenomen natyror.
    Mė vonė ėshtė konceptuar si rrufe dhe cfurk, duke i veshur simbologjinė qė pėrmend mė lart.
    DALAN te lutem me dergo nje andrese imeli te te coj nje foto te nje jeleku,qe eshte pjese e nje kostumi popullor femeror sepse nuk mundem ta postoj vet ne forum.Them se eshte interesant per kete teme
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Kjo eshte anashkalim i pyetjes, dhe jo pergjigje Gjergan.

Mbase ky eshte nje gabim i thjeshte ne te shprehur, por ne histori merr vlere ose si fakt i vertete ose si falsifikim. Ne nuk kemi luksin te humbasim kredibilitet, prandaj le t'i saktesojme gjerat.
    Sakte Javan sakte por nuk kemi as mundesine as deshiren ne disa raste per ti ruajtur disa gjera.Ju ve ne dijeni se ne vitet 1994-1995 larte ne malin mbi KALANE E BORSHIT nga krahu i QEPAROIT ndodhet nje kala shume e vjeter me emrin; KALAJA E IKARUSIT eshte bere nje germim nga te huaj dhe cfare eshte gjetur atje eshte larguar me helikopter jashte Shqiperise.Nuk besoj qe ta dish kete fakt por mund te verifikohet kollaj nga kushdo qe mund te pyes atje.Ne nuk e kemi kete luks te perdorim helikoptere jo se s'duam por nuk kemi ate shkalle lirie dhe as politikane idealiste.Mua per te vertetuar nje dyshim vetem per tu ngjitur ne nje mal me jane dashur mbi 8 ore.Sa per kredibilitetin eshte shpejt te flasim

Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    DALAN te lutem me dergo nje andrese imeli te te coj nje foto te nje jeleku,qe eshte pjese e nje kostumi popullor femeror sepse nuk mundem ta postoj vet ne forum.Them se eshte interesant per kete teme

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg Lexo Postimin
    Ja dhe nje shembull tjeter ku duket njeriu mashkull si dhe kryqi i famshem pellazg kryqi i stineve.
    Kam degjuar nje teori per pyetjen qe me ben
    Qe ti bie pak shkurt mbasi eksperimetri eshte bere me shpeze deti ,njeriu bente ate qe i binte me shume ne sy ,per kete jane studjuar disa ministatuja ku paraqitesh femra me organet femerore te stermedha ,bile nganjehere fytyrat nuk dallohen .Nje ide te tille paten egjyptjanet [nga Katapano kjo] qe krijuan shkrimin e tyre me figura te ndryshme shpendesh, zvaranikesh ,kafshesh etj
    Per me shume lexo nga Shpend Bengu ''Demtohet shpella e Lepenices Vlore''
    Pllaka e ripunuar e gurit te Lepenices gjendet ne muzeun kombtar ne Tirane.
    ajzberg

nuk po feston aspak sonte ti?mire une qe e kam large amoren po ti ca do ne kete ore ne internet?hahaahhh.Si e gezon shendetin.

me beri shume pershtypje rrethi me kryq ne fillim i cili ka kater figura njerzish perreth tije.Nje ide e tille munde permbaj nje histori te tere --keshtu duhej te shkruhej ne kohet me te lashta.p sh.Kokorja e Gjergjit me brinjet e dhis tregon legjenden e lindjes edhe rritjes se Divit,po keshtu edhe rrethi me kater njerzit perreth duhet ta ket legjenden e vete.

me poshte rrethi me kryq ne mes gjendet ne linear b si rrokja "ka".

Mė bėri pėrshtypje tė madhe ky motivi.

Kjo mė duket si e njėjtė me atė tė gjetur nė njė shpellė andej nga gadishulli i Indokinės, nė dokumentarin "Vizitorė nga Kozmosi"
    ... Very strange !!!

E merr vesh tani Dalan pse thashe As above so Below Ky simbol eshte si per ata te qiellit ashtu dhe per ata te nentokes. Nejse se do i vije rradha per me shume...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    ajzberg

nuk po feston aspak sonte ti?mire une qe e kam large amoren po ti ca do ne kete ore ne internet?hahaahhh.Si e gezon shendetin.

me beri shume pershtypje rrethi me kryq ne fillim i cili ka kater figura njerzish perreth tije.Nje ide e tille munde permbaj nje histori te tere --keshtu duhej te shkruhej ne kohet me te lashta.p sh.Kokorja e Gjergjit me brinjet e dhis tregon legjenden e lindjes edhe rritjes se Divit,po keshtu edhe rrethi me kater njerzit perreth duhet ta ket legjenden e vete.

me poshte rrethi me kryq ne mes gjendet ne linear b si rrokja "ka".
    Hej mik ,festen e gezojne te rinjte, ne perplasim koken ne forum i cili na ka perpire te gjitheve,persa i perket asaj qe kam shkruajtur per shkrimin ,mendoj qe ai lindi si nevoje e njeriut te lashte ,keshtu po te shikosh shpellat prehistorike gjejme te vizatuar bizone, luane,qen,njerez e cka mbushte jeten e perditeshme te atyre njerezve te cilet ndoshta per mburrje,per trimeri,per dicka te brendeshme te tija gjuetine e pasqyronte ne muret e shpelles ashtu sikurse dhe sot fotografojme apo marim me kamera dicka qe na pelqen per ta ruajtur ne memorjen e disketes ,femijet e vegjel neper kopeshte vizatojne te tilla gjera ku babi eshte nje person i gjate detyrimisht dhe mami me floke te fryra dhe me nje fustan si parashute ................
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    E merr vesh tani Dalan pse thashe As above so Below Ky simbol eshte si per ata te qiellit ashtu dhe per ata te nentokes. Nejse se do i vije rradha per me shume...
    Po mirė, kjo "As above so Below", ēfarė thotė pėr gjithė kėto "veglat" qė rrethojnė kėtė "astronautin" ?

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •