Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 114
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ..........................

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Diku kam lexuar per nje tjeter flamur, dhe mbaj mend qe nuk kishte pikture. (po e postoj me poshte) Sa veshtire eshte do dokumentosh artifakte te tilla kaq te rendesishme per vendin tone me piktura dhe me intervista nga anetaret e fisit? Neser dikush e vjedh flamurin dhe ne nuk kemi asnje gje per te treguar vec llafeve.

Le qe harrova, historianet e gazetaret tane jane te zene me reportazhe nga konsujt e vizave greke.
    Javan flamuri dhe perkrenarja e SKENDERBEUT nuk trashegoheshin por i jepeshin atij qe i kishte aftesite per ti mbajtur ose me sakte ati qe ishte me izoti dhe me i dituri.Simbolika e tyre shpreh fillesen .Perkrenarja (Te mbash mbi koke AMALTHINE duhet te kesh gjak nga ZEUSI) Te mbash ne gjoks shqiponjen dykrenore(Jam Vlonjat Jam Vlonjat SHKABEN E KAM MEME E AT kenge qe e kendojne te tere shqiptaret)duhet te kesh tenden dhe ti falesh DODONES.Sa per publikimin dhe dokumentimin e ketyre artifakteve shum shpejt do botohen.Boga eshte akoma sot e kesaj dite nje fshat ne zonen e mbishkodres flamurin e ka patur bajraktari i boges.Kurse per keta te vizave harroini jane masa amorfe qe marrin formen e enes ku ndodhen pavaresisht temperatures.Nuk u shuam nuk dote shuhemi por do'te shtohemi e perparohemi Faleminderit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Javan flamuri dhe perkrenarja e SKENDERBEUT nuk trashegoheshin por i jepeshin atij qe i kishte aftesite per ti mbajtur ose me sakte ati qe ishte me izoti dhe me i dituri.Simbolika e tyre shpreh fillesen .Perkrenarja (Te mbash mbi koke AMALTHINE duhet te kesh gjak nga ZEUSI) Te mbash ne gjoks shqiponjen dykrenore(Jam Vlonjat Jam Vlonjat SHKABEN E KAM MEME E AT kenge qe e kendojne te tere shqiptaret)duhet te kesh tenden dhe ti falesh DODONES.Sa per publikimin dhe dokumentimin e ketyre artifakteve shum shpejt do botohen.Boga eshte akoma sot e kesaj dite nje fshat ne zonen e mbishkodres flamurin e ka patur bajraktari i boges.Kurse per keta te vizave harroini jane masa amorfe qe marrin formen e enes ku ndodhen pavaresisht temperatures.Nuk u shuam nuk dote shuhemi por do'te shtohemi e perparohemi Faleminderit
    Disa ketu m'i njohin huqet dhe e dine qe une nuk i gelltis mire gjerat e pashkoqitura, pavaresisht kenaqesise qe kam se u shtua edhe nje pende e re.

Kontradikte. Ne se Amalthine dhe shqiponjen dykrenore mund t'i mbanin vetem ata me gjak Zeusi (citim), fisi Boga nuk mund te jete mbeshtetur vetem ne aftesi ne mungese te gjakut nga te Zeusit. Pra, pa patur gjak te njejte (qe te ben t'i perkasesh te NJEJTIT FIS) nuk mund te TRASHEGOSH simbolet sa do i afte te jesh.

Kete logjike e mbeshtet letra e Skenderbeut derguar Princit te Tarantos ku behet e qarte se ai eshte Gjak me Pirron dhe Aleksandrin. Tjeter, ne disa vepra te antikitetit eshte shprehur qarte se Akili e perbuzte Parisin dhe Hektorin, nderkohe qe e respektonte Enean. E pra, shumekush do thonte qe Hektori qe me i afte dhe bir mbreti.

Nga ana tjeter, familja Boga mund ta kete trasheguar flamurin ne bese...

Paqartesi. Simbolika e tyre thoni shpreh fillesen. Cila simbolike? Cfare (lloji) ka qene fillesa dhe perse kemi simbolika te larmishme per te shprehur te njejtin TIP fillese?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 28-01-2009 mė 22:24

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin

Me terhoqi shume vemendjen fotoja e krahut te djathte. Pervec piramides (jam shume i interesuar te di datimin e pllakes qe permban kete figure) eshte shenja e dualitetit, ne krahun e djathte siper. Ky simbol eshte dhe ne runat druide. Pervec atyre eshte gjaperi ne mos gabohem dhe simboli qe nese jam i sakte duhet te jete rrufe qe personifikon forcen nga qielli. Te kater keto elementa perbejne ate koncept qe sot e njohim si shprehje: As Above, so Below. Shpjegimi im eshte thjesht profan gjykuar nga ajo qe mund te shoh por kombinimi i atyre elementave ne tabelen djathtas nuk eshte aspak i rastesishem.
    Gjarperi poshte,ndoshta ka te beje me krijimin e jetes,simbas Pellazgeve.
    Pellazget autokton,pretendonin qe kishin lindur nga dhembet e gjarperit Ofione.

Ne qofte se datimi e konfermon,pllaka ka mundesi ti perkasi periuthes pellasge.

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Disa ketu m'i njohin huqet dhe e dine qe une nuk i gelltis mire gjerat e pashkoqitura, pavaresisht kenaqesise qe kam se u shtua edhe nje pende e re.
    Kontradikte. Ne se Amalthine dhe shqiponjen dykrenore mund t'i mbanin vetem ata me gjak Zeusi (citim), fisi Boga nuk mund te jete mbeshtetur vetem ne aftesi ne mungese te gjakut nga te Zeusit. Pra, pa patur gjak te njejte (qe te ben t'i perkasesh te NJEJTIT FIS) nuk mund te TRASHEGOSH simbolet sa do i afte te jesh.
    Javan qe je me huqe nuk eshte fort gje e lige urime. Por te lutem harxo pake kohe dhe lexoje mire ate qe kam shkruar.Nuk me duket se them gjekundi qe familjet e tjera ARBERE kishin mungese te gjakut te hershem se ndryshe nuk do ishin ARBER. Ato simbole qe Skenderbeu mbante duhet ti meritonte me aftesite dhe dijet e tija jo se ishte nga gjak me i mire se bashkekombasit e tija eshte nje rregull qe eshte trasheguar deri vone ne trevat Shqiptare. Mundohu pak e pyet si eshte ruajtur KODIKU I PURPURT I Beratit.
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Kjo eshte anashkalim i pyetjes, dhe jo pergjigje Gjergan.

Po diskutonim per gjak hyjnor nga te Zeusit. Pra:

1. A kishin disa familje/individe gjak hyjnor nga te Zeusit apo gjithe arberit?

- Ne se te gjithe kishin gjak te Zeusit atehere mund te themi qe titujt kalonin tek me i afti. Por kjo bie poshte nga mitologjia dhe lineazhi i perpikte familiar (gjeanologjia). Sic kam shkruar me lart Akili nderonte Enean por asnje nga bijte e Priamit ndonese keta qene ne pozita te shquara udheheqese, Skenderbeu flet per gjak nga Pirro dhe Aleksandri, nena Aleksandrit, priftereshe e Dionist dhe jo cfaredo nene e panjohur sheh ne enderr te birin. Aleksandri zbret ne Dodone per pa qene bere i shquar ende, por dihej qe do te behej... e keshtu me radhe.

-Vetem, disa familje arberore kane gjak te Zeusit. Ne kete rast, posedimi i titujve relikeve te shquara nuk mund te themi se behet vetem me ane te zotesise. Eshte e pamundur.

Dua te them edhe dicka tjeter. Ruajtja a relikeve dhe posedimi i tyre jane gjera te ndryshme. Ruajta e tyre i kalohet me te besuarit per prijesin, por kjo nuk te ben prijes. Kjo do te thote se familja Boga dhe ai qe ruajti ne arket Kodiket e Beratit kane qene thjesht ruajtes te thesarit, por jo prijes apo pasues te Skenderbeut te zgjedhur nga aftesia dhe mencuria. Jo, prijesi duhet te ishte i gjakut hyjnor.

Mbase ky eshte nje gabim i thjeshte ne te shprehur, por ne histori merr vlere ose si fakt i vertete ose si falsifikim. Ne nuk kemi luksin te humbasim kredibilitet, prandaj le t'i saktesojme gjerat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 08-02-2009 mė 08:50

Me terhoqi shume vemendjen fotoja e krahut te djathte. Pervec piramides (jam shume i interesuar te di datimin e pllakes qe permban kete figure) eshte shenja e dualitetit, ne krahun e djathte siper. Ky simbol eshte dhe ne runat druide. Pervec atyre eshte gjaperi ne mos gabohem dhe simboli qe nese jam i sakte duhet te jete rrufe qe personifikon forcen nga qielli. Te kater keto elementa perbejne ate koncept qe sot e njohim si shprehje: As Above, so Below. Shpjegimi im eshte thjesht profan gjykuar nga ajo qe mund te shoh por kombinimi i atyre elementave ne tabelen djathtas nuk eshte aspak i rastesishem.
    Elementi grafik sipėr djathtas, nuk ka tė bėjė fare me konceptin As Above, so Below.
    Ky element paraqet fenomenin natyror "shkarkesė e plazmės" nė njėrin prej shumė variacioneve tė kėtij fenomeni, ku mė e shpeshta paraqitet me elementin grafik sipėr majtas, pra me njė vetėtimė.
    Vlen tė theksohet qė fenomeni qė ėshtė paraqitur me elementin qė po diskutojmė, ndodhte mė shpesh pėrpara ndoshta dhjetra mijra viteve mė parė ku Toka i nėnshtrohej shkarkesave elektrike me fuqi jashtėzakonisht tė madhe dhe me frekuencė tė shpeshtė.
    Bėj thirrje, qė kėto pllaka tė ruhen si sytė e ballit, tė jemi tė gatshėm tė paguajmė edhe para qė ato tė sigurohen.
    Ato dėshmojnė ekzistencėn e njeriut nė ato vende ku janė bėrė nė kohėn kur ndodhnin kėto fenomene.
    Sė shpejti do tė sjell njė material shumė interesant qė argumenton bindshėm, me fakte shkencore lidhjen e kėtyre elementėve grafikė dhe tė tjerė me fenomenin natyror tė shkarkimit tė plazmės nė nivel energjie tė lartė.
    Nuk jam them shumė nga fizika, por shpresoj se do tė mė ndihmoni duke mė korrektuar nė ketė material qė do tė sjell.

Aha dalan me duket sme ke kuptuar. Shpjegova kater elementet (nese jane ato) dhe dhashe shpjegimin se cfare personifikojne. Kjo sdo te thote se kombinimi i tyre nuk ka tjeter kuptim.

Aha dalan me duket sme ke kuptuar. Shpjegova kater elementet (nese jane ato) dhe dhashe shpjegimin se cfare personifikojne. Kjo sdo te thote se kombinimi i tyre nuk ka tjeter kuptim.
    Po t'i marrim njėherė njė e nga njė pastaj nė kombinim me njėri tjetrin ose tė katėrt bashkė.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670

Pse e merr si fakt qė ėshtė piramidė dhe jo shtėpi?
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •