Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Pikerisht, a do te kishe mundesi qe te jetoje vetem brenda nje anije kozmike per disa vite gjer sa te shkoje ne nje planet tjeter. A do te kishe force shpirterore te jetoje larg familjes tende , ne nje vend te ngushte pa asnje lloj motivacioni per te jetuar, dhe per me teper a do te kishte trupi juaj mundesi te perballonte indikacionet e fushave te ndryshme te trupave te ndryshem? Si do te ndiheshe kur te mendoje se ne gjithe ate rruge qe ke bere per x vite dhe akoma nuk ke arritur ne destinacion. Dhe per me teper kur do te vinte koha te ktheheshe aty ku je nisur? Kjo do te ishte e tmerrshme dhe ashtu i dobet fizikisht dhe emocionalisht do i jepje fund jetes pa perfundur dy muaj ne hapesire ose do te kaloje ne depresion. Pamjet HD nuk punojne atje lart...
    Kurre njeriu nuk eshte ne gjendje te largohet nga Toka. . .
    Prandaj shkencetaret , ose per ta saktesuar disa mjeke, kane dhene qindra mendime kuner mundesive per udhetime te tilla.

Por mos harro qe pergatitja psikologjike e shpirterore qe i behet astronauteve eshte nga me te persosurat. Kot nuk shpenzohen muaj te tere trajnimi, kohe dhe para. Pikerisht per kete qellim ata jane dhe njerezit me te perzgjedhur jo vetem profesionalisht por edhe psiqikisht e fizikisht. Kam pare dikur nje emision mbi trajnimin qe u behet. Ti marresh te keqen boot camp

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Po dhe kjo vetem per te shkuar ne stacionin hapesinor. Pa mendoje me larg? heeeh, vetem nese sterviten gjithe jeten, gjersa te vdesin...

p.n.a.p.m.q.g.q.n.t.v.
    Anëtarësuar
    03-06-2005
    Vendndodhja
    Berat-Tirane-Milano
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin

Fillozofise ska budallallek qe i afrohet. Eshte gjeja me e tmerrshme qe ka nxjerre mendja njerezore. Ajo nuk i ka dhene kurre botes asgje dhe as do i jape gje.
    Filozofine e kam mesuar me ane te shkences, letersise sepse ka qene e vetmja menyre per mua. Ke degjuar per Platonin? Te te pyes po per Aristotelin? Po per Rene Dekartin? (Asgje nuk duhet filluar nga besimi por nga dyshimi - fjalia qe ndryshoi komplet shkencen) Po per Sartrin? Zhan Zhak Ruso? Konfuci ? Nicen? Sigmund Frojd? Xhon Lok? Lao Ce? Volte? Nikolla Makiaveli? Tomas Maltus? Frensis Bekon (themelusi i parimeve dhe ideve themelore te kushtetutes demokratike) Te me falesh por ca eshte nate ca s'po me vine ndermend emra te tjere por besoj se keta te mjaftojne qe te bindesh se filozofia ka qene mema e shkences. Pa dyshimin qe paraqet filozofia, nuk mund te kishte dhe nuk mund te kete shkence.

Me fal se ndoshta eshte fusha jote e studimit por une nuk e duroj sa budallalleqet mban mbi krahe.
    Nuk eshte fusha ime. Po te ishte, jo vetem ti po kushdo do te kishte pranuar filozofine si fe te vetme. Megjithate, duke qene se letersia moderne dhe politika jane pasioni im dhe keto te fundit jane derivate te filozofise kam disa informacione principtas per kete fushe.
    Nëse thonë se lufta dëmton paqen unë "m.g.q.n.t.v." po ju them lufta për liri është paqia vetë!

i/e regjistruar Maska e olsetto
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Po dhe kjo vetem per te shkuar ne stacionin hapesinor. Pa mendoje me larg? heeeh, vetem nese sterviten gjithe jeten, gjersa te vdesin...
    Une s'po them se do t'i largohemi Tokes neser , Do t'i largohemi kur shtepia jone e perbashket s'do te jete me nje vend per te jetuar.Dhe Toka s'do te jete me nje vend ku jetohet pas miliona vitesh nga rritja e vellimit te diellit.Deri atehere njeriu do te kete zhvilluar teknologji te reja qe neve s,na i merr mendja ashtu sic s'ia merrte mendja paraardhesave tane per sot.Deri atehere njeriu duhet te perballoje problemet e pasgjidhurasunamet,Vullkanet,Ngrohjen Globale,Asteroidet etj.
    1,2 Freedy comes for you;
    3,4 Jason's at your door.

Edhe kur te jete i detyruar p.sh nga kushtet natyrore qe ne shekujt e ardhshem pritet te mos jene me si kto aktualet?

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Pikerisht, a do te kishe mundesi qe te jetoje vetem brenda nje anije kozmike per disa vite gjer sa te shkoje ne nje planet tjeter. A do te kishe force shpirterore te jetoje larg familjes tende , ne nje vend te ngushte pa asnje lloj motivacioni per te jetuar, dhe per me teper a do te kishte trupi juaj mundesi te perballonte indikacionet e fushave te ndryshme te trupave te ndryshem? Si do te ndiheshe kur te mendoje se ne gjithe ate rruge qe ke bere per x vite dhe akoma nuk ke arritur ne destinacion. Dhe per me teper kur do te vinte koha te ktheheshe aty ku je nisur? Kjo do te ishte e tmerrshme dhe ashtu i dobet fizikisht dhe emocionalisht do i jepje fund jetes pa perfundur dy muaj ne hapesire ose do te kaloje ne depresion. Pamjet HD nuk punojne atje lart...
    Prandaj shkencetaret , ose per ta saktesuar disa mjeke, kane dhene qindra mendime kuner mundesive per udhetime te tilla.
    Si te shprehem ty? diqka qe nuk mundet me perceptu truri yt pse mendon se nuk nje dit nuk mund te behet realitet sa i perket teknolgjis ( mos harro se franqezet udhetimin me 45 Km/h e kan qujt limiti i shpejtsis, Arsyja pse ju ka ndal fryma shoferit ) kurse sa i perket ndjenjave amocionale po kush qan koken per familje e per token per kete mos u merzit ti se dot ndjehen krenar kurreshtaret e ketij udhetimi, ndersa sa i perket menyres se udhetimit kerkimet me shum jan te perqenduara ne alternativa se sa ne udhetime me vite e me shekujsh.

Ndoshta nje dit do te na tregojn UFO-t se si kan arrit me ardh deri tek ne

p.n.a.p.m.q.g.q.n.t.v.
    Anëtarësuar
    03-06-2005
    Vendndodhja
    Berat-Tirane-Milano
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin
    Si te shprehem ty? diqka qe nuk mundet me perceptu truri yt pse mendon se nuk nje dit nuk mund te behet realitet sa i perket teknolgjis ( mos harro se franqezet udhetimin me 45 Km/h e kan qujt limiti i shpejtsis,
    E di per cfare me vjen keq, me vjen sepse nuk do te jem ne kohen kur anijet kozmike do ti thone "shpejtesise se drites" do te hipesh apo te nisem.

Me ka terhequr ideja e levizjes se hapesires, e zgjerimit te saj, por qe kjo te vihet ne funksion te njerezimit (nuk ka gje qe njerezimi nuk ka per ta perveetesuar) duhen 1 apo 2 apo 10 apo 100 apo 1000 shekuj, por ama ka per tu pervetesuar nga njeriu.

Une besoj se qenia njerezore ka aftesi te bej te pamunduren te mundur!
    Nëse thonë se lufta dëmton paqen unë "m.g.q.n.t.v." po ju them lufta për liri është paqia vetë!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Rrusho, sa per punen e limitit te shpejtesise francezeve u merr te keqen sepse jane populli simbol i civilizimit boteror dhe kultures.
    UFO-t harroji qe jane sic i degjon ne doc. Jane poezi ato doc.

Ju thashe se jeni me shume optimiste sesa duhet per te ardhmen. Pse? Sepse ka shume prova se fraksione te se shkuares kane qene me te zhvilluara se e tashmja. Kujdes!

i/e regjistruar Maska e olsetto
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Te jesh optimist eshte gje e mire.Duke ditur se njeriut truri s'i mungon.
    1,2 Freedy comes for you;
    3,4 Jason's at your door.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Të jetojmë sipas Kur’anit
    Nga intel inside në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 23:42
  2. Ne kemi jetuar me shqiptarë, dhe do vazhdojmë të jetojmë!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  3. Si ta jetojmë Javen e Madhe?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 16:44
  4. Ja si jetojmë të ngujuar në kulla 140 vetë të një fisi"!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 17-11-2004, 21:19
  5. Pse jetojme?
    Nga Failed Rapper në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 05-07-2003, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •