Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    J@mes_Douglas

Lind pyetja, cila rryme muzikore te pelqen ty fisnik dhe ç'eshte me e rendesishmja, a te pelqen muzika?
    Une Ndegjoj qdo muzikë qe ka text te kualifikuar Pedagogjik,qe thjesht ai text te thurret dhe te arrij te lej mbresa tek une .

Dhe nje nder Kengetarët me vlera te padiksuteshme qe Trojet Shqiptare kan pasur ne gjysme shekullin e Fundit eshte padyshim ky:

Ilir Shaqiri

Thjesht ky Njeri ,te bene te mundur qe te permes nje Kenge ,ti te konsiderosh se ke lexuar nje Liber me volum 400 faqesh . Thjesht perdore nje text te mrekulleshem dhe me vlera te kjarta dhe normal texte te tilla padyshim se tek shijet e dyshimta nuk mund te kualifikohen si te mira ,por konsideroj se ky eshte problemi i me i vogel qe existon
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Citim Postuar më parë nga BesnikS Lexo Postimin
    Ku e gjen kenaqesin ti te kjo foto e pare psh, te e pimja gjersa sedi sa gishta ke n`dor, te perplasjet,,,, apo ku???? Nuk e gjej asesi..

Te kjo foto e dyte e kuptoj qarte se personat ne foto paskan dhimbje ne dhembe te tmerrshme, shikojini si kane shtrenguar nofullat :P, vibrimet e kokes japin nje kenaqesi te veqante apo jo:P

p.s. ske cka m`tregoni per muzik mu, metall e nenzhanret e metallit skan asnje vlere!
    Metall e hip hop esht shum leht per ti bo, edhepse skajsisht te kunderta, kane nje ngjashmeri, jane 0 ne cdo aspekt!
    Mos duhet te te marr doren ty apo ndonje tjetri per ate qe do me pelqejne apo sdo me pelqeje? Ti qe qenke kaq kompetent dhe po me jepke dhe leksione rracionaliteti a e ke idene qe njeriu ne kete bote eshte i lire te beje zgjedhjet qe do, te kete preferencat qe do, shijet dhe deshirat personale? Apo mos duhet te rri me mendere perpjete 5 here ne dite qe te thuash ti apo ndonje tjeter, bravo keshtu duhet?

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Kjo lloj tundje koke e shkateron njeriun, dhe kjo padyshim eshte nga shejtani, madje eshte shume e preferuar per te.
    shiat
    cifutet
    sufisten
    dhe te krishteret
    te gjithe keta e tunsin koken, tre te paret falen duke tundur koken, kurse te krishteret e kane me haeng
    ne islam eshte e ndaluar kjo lloj tundje kokesh

Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 24-12-2008 më 21:02

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    "Nje e di se Ky Lloj Muzike nuk eshte i Dedikuar per Njerez"

"Eshte interesante sa ata e bejne kete lloj Muzike zakonisht perfundojn jeten nga dozat e renda te droges dhe at qe ne rini."

Te Jesh i Pasionuar ndaj kesaj Muzike ,Eshte e Pamundur te mos Jesh edhe i Droguar NjeKohesisht"
    Fisniku Student, je shume i pasakte ne kete drejtim. Ata qe kane bere nuzike te tille e dime ne qe kane qene te droguar e te alkoolizuar, por nuk mund te fusesh ne kete thes edhe ata qe kane qejf kete muzike. Psh, jam une nje degjues i rregullt i muzikes Rock ne pergjithesi, e sidomos Hard Rock e Heavy Metal, por nuk jam as i droguar e as i alkoolizuar.

Pastaj, me mire i droguar e i alkoolizuar se sa gay apo lesbike, ashtu si jane kta kengetaret e sotem te pop-it Te pakten ata qe kane bere muzike Rock kane bere muzike te vertete, me vegla e instrumenta te gjalla, e jo muzike kanaçesh, ashtu si degjojme rendom sot.

Ndersa per temen, eshte me te vertete e rrezikshme ajo tundja e kokes, por kjo vlen per ata qe nuk ja kane haberin fare muzikes dhe menyres se si tundet koka kur degjon muzike te tille. Une nuk di ndonje rast kur ndonje kengetar te kete patur pasoja nga kjo gje.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Conquistador Lexo Postimin
    Mjekëtërcimi me këtë muzikë krijon ndjesinë e një elektro-shoku
    Rrezik: “Tundja e kokës tek ‘Metallicat’,’Motorhead’ ose ‘Megadeath’ mund të jetë e rrezikshme për shëndetin tuaj. Ky konkluzion u nxor nga një studim i publikuar ditën e enjte, ku fansat e Heavy Metall gjatë eventeve të ndryshme muzikore, fillojnë të tundin kokën lart e poshtë, duke krijuar formën e elikës së helikopterit. Me një ritëm mjaft energjik dhe agresiv. Declan Patton dhe Andrew McIntosh, anëtarë të universitetit New South Wales në Sydney, për fushën e shkencës së sigurisë dhe rrezikut, morën pjesë në vëzhgimin e teknikave të tundjes së kokës gjatë koncerteve të Hard Rock dhe Heavy Metall. Ata u morën me krijimin e një analize biomjeksore dhe nxorën si përfundim modelin teorik të tundjes së kokës. Në studimin e tyre të publikuar nga gazeta mjekësore britanike,palët u shprehen në lidhje me këtë fenomen duke treguar se këto teknika kaq të shpejta të tundjes së kokës,të krijojnë ndjesinë e një elektro-shoku. Ritmi tipik i Death Metall i përbërë nga 146 rrahje në minutë madje edhe më shpejt kombinohet me tundjen e kokës prej 45 gradësh duke shkaktuar marrje mendsh dhe dhimbje qafe. Me një tempo më të shpejt dhe gradë më të lartë është e sigurt që mund të ekzistojnë dëmtime serioze traumatike në tru. Gazetari u shpreh në mënyrë ironike për rreziqet shëndetësor që mund të vijnë nga Thrash Metall,duke theksuar që në vitin 2005 doktorët besuan se Terry Balsamo,kitarist i grupit Evanascence, pësoi një goditje në tru nga tundja tejet e shpejt e kokës. Si mund të zgjidhet ky problem? Patton dhe McIntosh në mënyrë qesharake iu përgjigjën pyetjes duke thënë:”Fansat e metallit mund të veshin një qafore gjatë tundjes së kokës,ose të ndalojnë së dëgjuari këngëtarë si Celine Dion, Michael Bolton,Enya,Richard Clyderman. Për fansat që preferojnë të dëgjojnë këtë muzikë dhe të vazhdojnë të vjellin,gazeta ofron një shembull mjaft praktik. Në saj të modelit teorik të tundjes së kokës këshillohet tundja e kokës gjatë “I wanna be Sedated”të grupit Reamon,rreth 164 rrahje për minutë. Sugjerohet që koka të jetë në një pozicion prej 45 gradësh. Por statistikat nuk janë kaq rezultative, pasi në realitet kjo këngë kërcehet me rreth 75 gradë, e cila përbën shkallën e parë të rrezikut të dhimbjes së qafës.

Mjeket shum mir i kishin dhen nji kuptim ketu , - Ata qe kan tru e ndegjojn ket muzik(dhe mund ti lendohen) , kurse ata qe skan tru atyre sju pelqen kjo muzik , kshtu qe ata pshtojn pa lendu diqka .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hard_Style : 25-12-2008 më 08:30

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Metallica kane kenduar me orkestren simfonike te san franciskos. Sa me lart duhet te shkoj muzika heavy metal qe disa tipa ketu nxjtojne te thone se muzika heavy nuk ka vlera. Sigurisht qe ka dhe grupe qe nuk degjohen dot, por ky nuk eshte faji i rrymes muzikore, por thjesht paftesia e nje grupi.

Sa per qafen i bukur kryoziteti, por deri me sot kam pare vetem njerin qe ndrydhi qafen kur ra nga paralelet....

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044
    Sa keq qe rreziku i vetem qenka vetem ndrydhja e qafes.

Me te tille lugeter, nuk do me vinte keq sikur t'i thyheshe fare.
    As qe du me dit!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •