Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 93
    Po dal pak nga tema po e dini ju qe nuk e kam dhe aq keq une me kete survival techniques kit? Qeveria Hollandeze ka te pakten 1 muaj qe i drejtohet qytetareve te saj qe te pergatiten per raste fatkeqesishe dhe te grumbullojne ushqime, uje te pijshem, bateri etj:

The Hague - minister Ter Horst want people to be better prepared for a disaster and get an "emergency kit"

"We are so used to electricity and running water that we do not realise what kid of problems we have if they run out. When you have take of yourself ,the first 24 hours ,after a disaster you really should everthing you need in the house." according to min Ter Horst.

She has repeatedly said that people should be prepared to take car of themselfs after a big disaster. She has put togetter an emergency kit containing first-aid-kit, pocket knife, SOS flags ,transsitor radio etc.
    It's for sale for only 70,- euro. People need to take of food supplies and fresh water them selfs. Goverment officials receive this kit (for free) with there christmas bonus.
    Arsyeja pse e postova kete eshte se pikerisht sot ne nje radio ishte nje lajmerim ne forme spoti publicitar i qeverise ku teksti sipas tranksriptit ishte i tille:

In Holland we have everything we need but have you stopped to think, one day we may not!
    Did you stop to think what it would be like if suddenly we had no,running water,
    No electricity, no gas, no heating, no....... and on and on he went, describing every possible scenario possible, every possible scenario which we conspiracy theorist discuss all the time!
    But this was the Dutch Government warning it's people.
    The advertisement went on to say we want, YOU TO BUY A SURVIVAL KIT AND STOCK UP ON FOOD AND OTHER ESSENTIAL GOODS!

Kete Pakistanin e kane vene ne shenjester me duket. Ne mos i rente Amerika e Obames e para, kane per ti rene hindute e Indise me bekimin e Administrates se re Amerikane. Po ja shtrojne mire "ustallaret" tapetin presidencial Obames
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Po dal pak nga tema po e dini ju qe nuk e kam dhe aq keq une me kete survival techniques kit? Qeveria Hollandeze ka te pakten 1 muaj qe i drejtohet qytetareve te saj qe te pergatiten per raste fatkeqesishe dhe te grumbullojne ushqime, uje te pijshem, bateri etj:

Arsyeja pse e postova kete eshte se pikerisht sot ne nje radio ishte nje lajmerim ne forme spoti publicitar i qeverise ku teksti sipas tranksriptit ishte i tille:

Hollanda, ashtu si New Orleansi eshte nen nivelin e detit, mbrohet nga diga artificiale dhe per cdo vit rrezikohet nga stuhite dertare te Detit te Veriut. Ne pregatitemi cdo vere, ata cdo dimer per ngjarje katastrofale. Lajmerime si ai i mesipermi, per ne fillojne ne maj e mbarojne ne shtator dhe jane te perditshme. Plot njerez kane ne shtepi kutite e evakuimit e mjete te emergjences, uj, deri te jeleke shpetimi. Per te mos permendur urdhrat e vazhdueshem per te zbrazur qytetin e per te ikur nga syte kembet per cdo vere-do na kishte rene ndonje infrakt deri tani. Po ne e trajtojme si dicka normale per vendin ku jetojme dhe te njejten gje besoj se bejne dhe ne Hollande. Me sa c'di une ata po testojne nje fare sistemi lajmerimi qe jane gati ta zbatojne ne Janar.
    E shkruaj kete, vetem per te thene se jo gjithshka ka lidhje me teorite e fshehta. Nuk dua ne asnje menyre te nenvleftesoj rendesine e pregatitjes per situata katastrofale, madje mendoj njesoj si Darius per kete pike dhe po shpresoj se do na beje nder e postoje disa referenca per ato "survival techniques" qe permendi.

Po New Orleans e kaloi nje Katrina. Hollanda deri tani ka qene fare e pashqetesuar. Plus qe nuk eshte fenomen vetem dutch. Edhe vende te tjera. Se kisha dicka nga Anglia dhe Belgjika po spo e gjej. Sa per survival techniques net eshte plote me ato. Une kam goxha e-books. Po ju deshen ndonjerit qe do te mesoje si te mbjelli vete drithera, si te prodhoje gjera te domosdoshme me mjete rrethanore, si ti mbijetoje nje shperthimi berthamor etj atehere buzz in ne privat dhe ja dergoj.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kush do Survival Techniques (underground books) le te me thote se i kam me bollek
    I ke nė PDF kėto apo si?

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Me thanė drejtėn mė interesojnė kėshtu si temė, poqese nuk tė humb kohė, mė dėrgo ndonjė ose kėtu ose MP.

***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    E dini cfare me beri pershtypje kur po shikoja ngjarjen ne TV. Ushtria e Indise. Ata ushtaret kur zbrisnin nga makina avash-avash sikur te ishin nuse qe po shkonin te vjerra; leqe dukeshin sikur kishin nja nje vit pa ngrene; thashe me vete ishalla su bie te viket ketyre para kamerave.
    Moderator, e di vet ti...

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Ilira2 Lexo Postimin
    Aha, ma morri mendja se po keqkuptohesha diku. Ti nuk po krahason klasa te ndryshme brenda nje vendi por klasa te njejta ne vende te ndryshme. Por ky krahasim eshte paksa "flawed". Sipas shifrave te 2007 (FMN, BB) Amerika eshte vendi me fuqine me te madhe blerese ne bote (gati 14 milion $) . Duhen bashkuar gjithe vendet e EU per t'ja kaluar SHBAve me nja 2 milion dollare. (Po i them milion ketyre numrave por i mungojne nja 8 zero nga mbrapa)

Ne vendin e dyte vjen Kina, e cila ka vetem gjysmen e fuqise blerese te Amerikes (perafersisht 7 milion $). India eshte e gjashta ne liste me dicka me shume se 2 milion. Kjo, sa per fuqine ekonomike e vendeve.
    Nuk po thote njeri qe keto dy shtete po consuming me shume se europa apo amerika per momentin,edhe pse kjo akoma si stat mund te jete e diskutueshme. nqs nje cokollate vlen 1$ ne amerike e 60 pence ne angli , ne kine ajo cokollate vlen 10 cent ose 5 pence. mbase edhe me pak kushton ne indi. keshtuqe ska pse te bleje 10 cokollata indiani apo kinezi per te barazuar ameriken apo europen ne consuming. Cdo gje atje eshte shume here me e lire se ne perendim.
    se kisha fjalen aty anyway. nuk pretendova qe keto dy superfuqite ne rritje , po consuming njesoj sa perendimi , por ne nje te ardhme jo shume te larget kane per ta zoteruar tregun ne cdo sektor. kina eshte ne elektronike e dyta per nga konsumi momentalisht. e tregu i elektronikes eshte goxha treg i madh.
    kina per nja dy dekada nga 40% middle class qe ka , do kaloje ne 75% .
    india pritet per nja dy dekada qe te kaloje ne 600 milion numri i middle class.
    me fal por keto shifra jane marramendese te cilat as ''american dream'' nuk i ''enderronte'' .

Kur i perpjeston keto shifra per te krahasar fuqine blerese te individeve, SHBA zbret ne vend te 6 ndersa Kina ne te 100 e India ne diku ne te 129. Vendet qe ja kalojne Amerikes jane vende te pasura por te vogla ne numer si Katari, Norvegjia, Finlanda etj. Dhe keto jane shifra te 2007, kur ekonomia amerikane ka marre shume goditje per shkak te shpenzimeve kolosale te dy luftrave dhe deficitit kombetar.
    Po flasiM per ''rising power'' ketu , e jo per rep e irlandes apo dubain .

Eshte e pamundur te krahasohet klasa e mesme amerikane me ate te Indise. Te ardhurat e tyre ndryshojne kryekeput. Keshtu, i bie qe familja ime e klases se mesme, ta bleje nje familje indiane te po kesaj shtrese nja 5 here me gjithe rroba, bicikleta dhe makina. Kjo do te thote se nese burimet jane te kufizuara, cmimi per produktin do rritet dhe une qe kam me shume fuqi ekonomike do jem ne gjendje ta blej ate para dikujt ne Indi apo Kine. Ligji baze i ekonomise.
    po ,por edhe cokollatat nuk vlejne njesoj sa ne amerike edhe ne kine apo ne indi.
    behen krahesimet sipas tregut te secilit vend .

SHBA-s nuk i hiqet dot viza kaq kollaj me keto teorirat se fuqia amerikane ka marre fund sepse numri i bleresve ne Indi e ne Kine po rritet. Ne fakt keto jane tregje te reja per shume produkte amerikane. Nuk po them se Amerikes nuk do i vije fundi, sic ka ndodhur me shume qyteterime te se kaluares, por kjo s'ka per te ndodhur ne nje te ardhme te afert dhe per me teper nuk ka per te ndodhur per arsye ekonomike.
    S'po ja heq njeri vizen amerikes, mirepo konsumerat indiane e kinez , po bejne qe rezervat e produkcioni i perendimit te thahet para kohe. une ketu po mundohem te dal.
    ndersa sa per pjesen e dyte shume gabim. cdo qyteterimi i ka ardh fundi per shkak te ekonomise. mbase edhe faktore te tjere kane ndikuar por sa ndikon ekonomia , nuk ndikon asnje gje tjeter. bashkimit sovjetik ra per kete arsye. japonia i ra pearl harbour per arsyen se amerika ja preu import-eksportin atij vendi. perandoria e anglise ra sepse nuk kishte me fuqi financiare te kryesonte commonwealth i ti mbante sipas kerkesave. edhe hitleri erdhi ne power per arsye ekonomike. e humbi luften po per arsye ekonomike. ekonomia eshte faktori baze per cdo perandori te ngrihet apo te bjere.
    une kesaj gjeje ja kam me shume friken. nqs perendimi e shef qe india e kina do i sundoje ne market , atehere ka per ti rene perendimi ketyre vendeve ''as a last resort '' , sic ja beri japonia amerikes ne pearl harbour.
    ka per te ardh koha kur ''cheap labour'' qe india e kina po i afron kompanive gjigande perendimore , te transformohet ne ''expensive labour'' , sa keto kompani sdo keNe me fuqi ta perballojne si treg, e si pasoje bjeri qe ti sundojme me pahir ka per te ndodh.
    nuk e di sa e vertete eshte se ne nje radio ketu ne angli e degjova, por amerika i ka borxh kines , 1 trilion dollare.
    i'm sorry , por shifra te tilla te ben te mendosh qe ky eshte ''the beginning of the end'' , sic e tha dhe ministri i finances gjerman per krizen ekonomike qe ra ne amerike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 01-12-2008 mė 16:57

SmthPoetic,

Per cilin 'produkcion qe po thahet' e ke fjales se nuk po te kuptoj. Pastaj, permenda gje fjalen konsum une? Po flisja per fuqine blerese te nje vendi ose individi te nje vendi qe maten me shifrat qe permenda. Quhet Purchasing Power Parity (PPP). Eshte indeksi ne baze te te cilit krahasohen fuqite ekonomike, varferine etj te vendeve te ndryshme. Ky index eshte eshte i rregulluar, pra merr parasysh inflacionin dhe ndryshimin e niveleve te cmimeve te vendeve te ndryshme kundrejt dollarit. Ato qe po thua ti per cokollatat i kane marre marre parasysh ekonomistet para se une e ti te kishim lindur. Nuk e shpika une prandaj mos mu turr kot mua. As shifrat si llogarita une. Jane ne faqet e Bankes Boterore e FMNse.

Tani per tani Kina dhe India jane tregje per produktet Amerikane qe nga interneti e deri te kepucet Nike. Tregu amerikan per keto produkte eshte "i ngopur" prandaj gjenden tregje te reja diku tjeter. Me miliardat e njerezve ne Indi e ne Kine, kompanite amerikane vetem jane pasuruar e s'i ka ardhur asnje e keqe. Amerika ka ende avantazh absolut konkurrues ne shkence dhe shpikje. Eshte vendi me i fuqishem teknologjik. Kur ja nxjerrin gjithe fitimin e mundshem nje produkti hidhen tek tjetri.

Kush foli per Dubain si rising power? Une ne fakt i permenda ato vende vetem per te theksuar pikerishte qe SHBAja eshte fuqi absolute. Vetem tete vjet me pare kishte suficit shteteror prandaj nuk kane per ta pasur problem ta perserisin mbylljen e deficitit dhe kalimin ne suficit.

Kina ka pa ekzagjerim nja 100 vjet qe eshte ne vend te dyte per nga fuqia ekonomike. Do t'i duhet, kushedi, dhe nja 100 te tjera qe t'i afrohet SHBAve dhe pastaj dhe nja 100 te tjera qe t'ja kaloje. Si Kina, ashtu dhe India kane nje numer te llahtarshem te varferish qe duhet ti absorbojne. Po flas per varferi si ne shqiptareve nuk na kane pare syte.

Sa per ate "beginning of the end" E gjithe bota eshte duke pesuar renie ekonomike.

Qyteterimet e vjetra jane rrezuar per dy shkaqe kryesore: katastrofa natyrale (si nderrimi i drejtimit te Nilit ne Egjipt) dhe luftrat njerezore. Dhe kjo e dyta eshte dhe permbajtja e kesaj teme, me duket. Do zoti nuk perjetojme asnjeren megjithse duket si fillimi i te dyjave! (sigh)

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Arme Ne Counter Strike
    Nga KOKASHTA nė forumin Lojra nė kompjuter
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 02-03-2005, 08:39
  2. Foto nga loja me e shitur ne te gjithe boten
    Nga mercedes2003 nė forumin Lojra nė kompjuter
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 12:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •