Harrova te shtoj. Une kam bere nje llogaritje arbitrare te tille. Nje shenje Zodiaku fillon me lidjen/vdekjen e perfaqesuesit te tij. Me qe ne jemi tek Peshqit ku hyjne Jesus dhe Muhameti, kjo ere nuk ka filluar pare lindje ose vdekjes se me te hershmit prej tyre, qe eshte Krishti.
Per te qene brenda une mora shekullin e ketert para eres sone, qe sipas disa te dhenave te diteve te fundit eshte percaktuar si koha e lindjes se Jesus, por qe nuk do ndryshohet zyrtarisht per shkak te volumit te madh te korrektimve qe duhen bere.
Kjo do te thote qe ne jemi ne viton 2008+4 ose 5 (kur llogaritet viti faktik) = 2013. Pra pas kesaj llogarie kemi 2160-2013=47 vjet kohe.
Diku ne kete forum kam lexuar nga theniet qe jane sjelle ne fene muslimane, qe Muahmeti te kete thene se ka pasur frike ne se do vije ai me pare me kumtin e tij apo katakizma. Sic duhet Muhameti jetoi rreth 2/3 e kokes ne yjesine e Peshkut. Kalendari i Mayave e vendos ate ne vitin 2012 es, ose 2012+4=2016 ne yjesine e peshkut.
Po te shikoni me kujdes kemi 2160 (pas meje, me sakte sabeizmit) dhe 2016 pas Mayave. Nuk eshte shume ne shkallen e gjerave qe po diskutojme, por qe eshte ceshtje jetike ne rastin tone.

Krijoni Kontakt