Close
Faqja 21 prej 48 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 478
    A mund te ma shpjegoje njeri se clidhje kane me temen fotot e mesiperme perfshi ketu elefantet nga Afrika? Nuk ju duket sikur po kercehet ca si shume nga nje kontinent ne tjetrin, nga nje argument ne tjetrin dhe sidomos nga nje teme ne tjetren?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    per elefantet une nuk di gje personalisht--duhet te jen te xh gashit edhe ai duhet ti kete sjelle nga kosova pas festes se pamvarsis.

per shkrimet mbi dylle po presim ca te dhena nga flora --por me omegen ne brendesi pak mundesi kane te na tregojn ndonje gjurem shqipe.

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Ne balle, shiko ne sfond (background) poshte "G" rrezore.

Sic kam shkruar kohe me pare here betimi ne rrethin tim familjar ka qene "ne gur e ne drute, nuk e kam bere X gje !"
    Shum interesant,nuk edi se nga qe an je ama ky lloj betimi perdoret edhe tek ne sidomos pleqt e perdorin shum si psh "haj gurit e drunit po ku e them un at fjal"e kshtu X raste,kshtu kur eshte fjala per ndonje fshehtsi apo fjal qe ika len kush ne bes,perdoret kjo Guritedrunit...
    Duajeni njëri tjetrin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga bela70 Lexo Postimin
    Shum interesant,nuk edi se nga qe an je ama ky lloj betimi perdoret edhe tek ne sidomos pleqt e perdorin shum si psh "haj gurit e drunit po ku e them un at fjal"e kshtu X raste,kshtu kur eshte fjala per ndonje fshehtsi apo fjal qe ika len kush ne bes,perdoret kjo Guritedrunit...
    bela70, betimi eshte Tirane-Tirane-familje shume e vjeter. dhe eshte pikerisht "gurit/e/drunit" sic i thua ti.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Jo alfeko Pirrua i kishte pas shmangur nja dy prej 200 para se ta sulmonte Romen po ku ta di une o te nderuar ashtu figurojn megjithse ne figuren tjeter kemi lumin NIL dhe lejleket zogjt shtegtar dhe piramiden dielli mbi piramid .
    Thjesht keto dy pllaka jane nje hartografi e tipit me te thjesht.Une as qe kam njohuri se ku jan zbuluar dhe ku gjenden keto pllaka.

Javan ka mundesi qe figura te jete edhe kau nese terhiqen vijat ne anen e diatht mund te figuroj kau por paksa si i dyshimt sepse brinat figurojn shum pak kur dihet mire se kau te vizatimet para eres se re kishte brinj shume te gjate por prap kur llogaritim kohen e gravimit te dyllit ka mundesi qe vijat te mungojn .
    Une nuk di c'te them por edhe ky shkrimi i ketyre pllakave Ka nje ngjajshmeri me shkrimin e pllakave te bronzta te Gjuzepe Krespit thjesht nuk di nuk kam argumente eshte shume e veshtire .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 18-02-2009 më 18:17

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    XHGashi, je i sigurte? se Pirrua nuk ka bere magji ne Dodone dhe ka kembyer krejt tufen? Une do beja be, qe ai elefanti eshte buall.

Darius, taksirat e ke te vesh lavatricen ne pune.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 18-02-2009 më 18:12

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    per shkrimet mbi dylle po presim ca te dhena nga flora --por me omegen ne brendesi pak mundesi kane te na tregojn ndonje gjurem shqipe.
    Alfeko, perse thua kete? Me sa di une "greqishtja" antike ka nje omege me nje si pune Y siper. Kurse ato datimet 3-4 pes sa here i has ne literature, i marr me kripe e piper.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Javan ketu ke terhjekjen e vijave me saktesisht tani analizoje .

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga flora57 Lexo Postimin
    Alfeko faleminderit per shpjegimin.
    Kontrollova ne internet www.mysteriousetruscans.com/religion
    dhe ne perkthimin qe i bejne fjales Karun,Charon eshte Demon of death, red hair and snake
    shpjegim shume i sakte.
    Neser do te mundohem tju dergoj disa fraza qe i kam marre nga nje kodik qe eshte mjaft i vjeter. Nuk e dime fare se per cfare flet eshte i shkruar me dore dhe jemi munduar ta
    fotografojme duke perdorur lupen.Ne se ndonjeri eshte i interesuar dhe per pllakat e dyllit
    per te cilat eshte folur dhe ne forumin tuaj do te mundohem te fotografoj dhe permbajtjen
    e tyre.
    pershendetje
    Flora i pash me interes pllakat e dyllit dhe fotot e kodikeve, per mendimin tim jane interesante. Ne eshte e mundur qe per pllakat e dyllit te paraqiten grafikisht kurse per disa faqe te kodikeve(ME DUKEN SE JANE 2) ne mundesh ti skarnosh disa faqe(1 ne cdo 15-20 faqe ose me shume si ta shohesh te arsyeshme) dhe ti postos ne forum mund te perkthehen.Sa per fjalen Karun,Charon ate kuptim i
    kane dhene jo se eshte ai.Mundohu te gjesh librin FUNDI I MISTERIT ETRUSK te Zakaria Majanit botim i 1967 ne shqip,aty e ke ne nje harte kuptimin e kesaj fjale.
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Faqja 21 prej 48 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •