Ketu ke shume te drejte dhe jam dakort, biles kjo eshte edhe nje nga pengesat kryesore sepse ata jo vetem qe nuk do realizojne qellimet dhe deshirat e te tjerva por nese ato qellime dhe deshira rrezikojne ata vete ateher do mundohen me cdo mjet qe ato te mos i realizojne as te tjeret.Shpresat dhe deshirat e njerezve pa pushtet jane shume te ndryshme nga shpresat dhe deshirat e atyre me pushtet. Dhe mqs pushtetin e kane keta te fundit, atehere do realizojne deshirat dhe qellimet e tyre dhe jo ato te te tjereve.
Kurse ketu nuk jam shum dakort, nje shoqeri "jo-materialiste" nuk do te thote medoemos Idealiste.Per me teper te mendosh qe do ngrihet nje shoqeri "jo-materialiste" per mua eshte jashte realitetit. Qe ne kohen e njeriut te shpelles eshte pikerisht materializmi (interesi materialist) dhe synimi per pushtet (qe te dyja keto permblidhen me fjalen e vetme: UNI) qe ka qene "motorri" i cdo lloj shoqerie qe njeriu ka shpikur. Edhe strukturat qe jane vet-shpallur "jomaterialiste" ose kane mashtruar qe ne fillim, ose ai "idealizmi" ka vdekur rruges (shume shpejt madje) dhe eshte shnderruar serish ne mashtrim, pra eshte kthyer ne origjine.
Jo te gjith popujt qe kane dale nga shpellat kane ndjekur rrugen materialiste ka patur nga ata qe kane arritur nje shkalle shume te larte shpirterore e aspak materialiste.
Njeriu ose UNI nuk zbritur ne toke per te patur sa me shume shtepi, makina,motora, tv,anije,flori,para,etj.... por per tu zhvilluar shpirterisht dhe menderisht ne nje shkalle gjithnje e me te larte.
Fakti qe shum UNA kur kane arritur ne maje te nje mali me materie te krijuar prej tij e ka ndier veten perseri bosh, dhe disa prej tyre jane vetevrare nga boshlleku qe kan ndiere brenda tyre.
Evolimi i cdo njerit prej nesh nuk ka lidhje me fene.
Njeriu lind, pastaj rritet fizikisht,dhe ka harruar se rritja vazhdon, sepse mbas rritjes fizike vjen ajo shpirterore, ku sipas aftesive te sejcilit arrin ne shkalle te ndryshme.
Mbas vdekjes njeriu nuk merr dot asgje materiale, ndersa qe ka mundesi them ka mundesi te marre ate nivel shpirteror qe ka arritur gjate zhvillimit te tij mbi toke.Ne nuk jemi vetem materie por edhe energji,edhe shpirt te cilat mendoj se nuk zhduken por shnderohen ne nje shkalle me te larte ose me te ulet sipas eksperiences qe ke kaluar ne toke.
Eksperienca materialiste e qenies sone po verteton rrugen e gabuar qe po ndjekim , dhe qe nuk mund te na coje me larg se sa kemi arritur.
Ne te kundert qenia jone do veteshkaterrohet nga "kultura materialiste"
dhe "injoranca shpirterore"
Kurse mua nuk me ka pelqyer kurre te shoh se si luajne te tjeret ,gjithmon kam preferuar te luaj vete ,dhe shpesh here kam luajtur mire ,saqe me kan bere edhe kapiten, e kam bere edhe gola te bukur.Prandaj une per vete kam hequr dore nga "deshirat" dhe "shpresat". Meqenese nuk shoh me futboll (sepse nuk me duket me si sport) ndjek ngjarjet politike qe ne menyre ironike me duken me "sport" sesa futbolli.
Gjithmon ne porten e kundershtarit.
Krijoni Kontakt