Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 76
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Zeu_s, faleminderit per kontributin. Gjermanet paskan bere nje pune te mire me perkthimin e te dyve.
    Me ndere qofsh, por fatkeqsisht filmin e dyte nuk e gjeta dot te synkronizuar (perkthyer me fjale e jo me shkrim).

Kur jemi te synkronizimi, a ka dikush nga forumistet deshire, kohe, aftesi dhe zė te bukur qe ti synkronizoj keta dy filma ne gjuhen shqipe, sidomos ate te parin.

P.sh. ti Darius nuk perton te beshe perkthime dhe shkrime gjigante ketu ne forum, mos perto se paku nje perkthim me shkrim ta beshe, e pastaj do e gjejme dikend tjeter qe ta synkronizoj, qe te mos ia ngarkojme te gjitha vetem njerit. Natyrisht qe bene edhe dikush tjeter ti perktheje keta dy filma.

pjesa e pare (2007) eshte shume me interesante, e per shume kend ndricuese.
    Pjesa e pare eshte me t'vertet ndriquese, dhe me leht per ta kuptuar.

Sic kam deklaruar ne nje shkrim me heret, ndonese nuk besoj ne telepati kam filluar te dyshoj ne ekzistimin e nje forme te indukcionit mendtal rruzullor te njerezimit si nje teresi unitet ideshe.
    Mua personalisht me ndodhin shpesh here gjera (se paku 1 here ne jave po) qe me detyrojne te mendoj per ekzistencen e telepatise, por ma mer mendja qe eshte me teper te kuptuarit e njerzve, gjerave, gjendjeve etj. qe na rrethojne sesa "telepati". Me lexue njerin, thot populli. Ne kete rast me lexue pak ma shum se vetem njerin.

Sic kam thene - nje rend i ri shoqeror dhe i avancuar - thjeshte do te kerkoje mbeshtetje ne bazat e organizimit Kanunor, i cili rregullon jeten shteterore pa kurrfare nevoje per struktura qeverisese.
    Sa ti rrehin ni damare bankave qendrore anglo-amerikane, s'bahet kjo.
    Sepse siē e pame ne film, Presidentet, qeverite dhe popullata e ketyre shteteve jan totalisht te pafuqishme ndaj tyre. Nese nje levizje e tille tregon suksesin me te vogel, atehere te jemi me se te sigurt qe do te filloj lufta e trete botrore, pa kurrfar dyshimi.

Citim Postuar mė parė nga PantherTouch Lexo Postimin
    Addendum pjesa I eshte vetem siperfaqja e sistemit bankar. Nuk ka aspak konspiracion, madje perkundrazi shpjegohet sistemi bankar shqeto dhe sakte. Eshte minimumi per te kuptuar dicka nga sistemet bankare te vendeve perendimore. "The money masters" po qe ka konspiracion dhe qe te ben te hapesh syte dhe te kuptosh qe si ka mundesi qe shteti me i fuqishem ne bote ka pasur me shume presidente te vrare se c'do shtet tjeter. Te kuptosh qe boten s'e levizin aspak qeverite apo presidentet.

Pjesa III nga ana tjeter per mendimin tim eshte nje irritim i brendshem i autoreve duke pare sa e veshtire eshte te dalesh kunder bankiereve, korporatave dhe te medhenjve dhe e vetmja zgjidhje per ta eshte ndryshimi i rendit boteror ne sistem jo qeverises. Pjesa III eshte e kunderta e mesazhit te Zeitgeist I. Per mendimin tim e vetmja gje qe po e mban boten akoma jo-teresisht ne doren e "te fuqishmeve" eshte pikerisht nacionalizmi. Eshte pikerisht larmia e rraces njerezore qe e ben ate kocke te forte per tu ngrene nga nje grup elite. Nje grup elitar mund te kontrolloje nje shtet apo dy, por jo nje larmi rracash.
    I couldn't agree more. Ne fakt Zeitgeist eshte bazuar shume ne analizat e Alex Jones, sidomos ato mbi 9/11 dhe pjesa tjeter eshte materiali i grumbulluar ne vite ku peshen kryesore e ka Jordan Maxwell. Une personalisht Zeitgeist (te dy ata) do ja bashkangjitja edhe ketij dokumentari tjeter:

E gjykoj nje must per te gjithe ata qe duan te kuptojne me shum mesazhin e Zeitgeist dhe qe duan te hapin syte per ate qe po ndodh rreth nesh.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Dokumentar antikrishter, dhe per mos e quajtur atė "antikrishter", autori perdor nje fjal shum banale duke then qe eshte "njesoj per te gjitha fet", ne fakt, jo te gjitha fet ngjajn njera me tjetren. Nėse ndokush me kopjon mua, at here ai qenka gabim e un me te drejt ? Kurse ne dokemtarin e mesiperm, nuk eshte keshtu. Sikurse logjika te jet offside.

Dokumentar i kot, kėto qe u than i kem dit.

ēja fut kot ti more????

paske ik per lesh ti

Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    Dokumentar antikrishter, dhe per mos e quajtur atė "antikrishter", autori perdor nje fjal shum banale duke then qe eshte "njesoj per te gjitha fet", ne fakt, jo te gjitha fet ngjajn njera me tjetren. Nėse ndokush me kopjon mua, at here ai qenka gabim e un me te drejt ? Kurse ne dokemtarin e mesiperm, nuk eshte keshtu. Sikurse logjika te jet offside.

Dokumentar i kot, kėto qe u than i kem dit.
    Arpos fatmiresisht jo te gjithe ne kete bote e shohin realitetin si te krishtere e antikrishtere, muslimane e antimusliman. Une i bashkohem idese se autorit, fete jane njesoj dhe te gjitha nje surrat kane. Kete mos e ngaterro me besimin tek Krijuesi. Fete jane krijuar per te manipuluar mendjen njerezore. Sa me heret te kuptohet kjo, aq me mire eshte per njerezimin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Darius, mos don te na thuash qe ligji eshte i pa nevojshėm. Me rėndesi eshte qe te egzistoje Gjykatėsi ??? Se kam te kjart kete.

Ligji? Arpos ligji eshte krijuar qe te sigurojne mbrojtjen dhe zbatimin e drejtesise, jo qe te corodise mendjen e njerezve dhe ti hedhe ata kunder njeri tjetrit. Ai nuk eshte ligj po kob dhe fete jane kobi i njerezimit. E kane ngerthyer ate keq prej 2 mije vjetesh dhe po ja zene frymen deri sa ti dali shpirti.

p.s. E rihapa kete shkrim per te kundershtuar dhe njehere shembullin qe ke dhene. Ne rastin konkret krahasimi ligj gjykates - krijues fe eshte tejet i gabuar. Ligjet jane bere nga njerezit per njerezit. E kupton ndryshimin besoj? Tjetra, do ishte mire qe kjo teme te mbetet per ate qe eshte hapur dhe jo per fe e besime. Nese nuk jeni ne gjendje te argumentoni ate qe eshte shkruar pa e perzjere me elementa fetare atehere me mire mos merret pjese fare. Nuk do e kthejme cdo nenforum e cdo teme ne FE.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Nje indoktrinim qe kerkon te crrenjose nje indoktrinim tjeter. Kafte te shkeputura nga konteksti, te keqkuptuara por te lidhura bashke me zinxhir te arte, qe te marrin me shume kuptim. Per te qare hallin.

Peytja qe kam une eshte:A eshte rendi (shoqeror ose boteror, nuk ka rendesi) qe ben njeriun, apo njeriu qe ben rendin? Kam menduar te dyten. Me sa duket qenkam ne minoritet.

Une jam i bindur se kjo fryme do ta pushtoje globin ...
    Shumekush qe nuk i ka ende te artikuluara keto gjera ne domenin racional - permbajtjen e tyre do ta perjetoje si nje ndricim shpirteror klasik dhe perjetim spiritual.

Sic kam deklaruar ne nje shkrim me heret, ndonese nuk besoj ne telepati kam filluar te dyshoj ne ekzistimin e nje forme te indukcionit mendtal rruzullor te njerezimit si nje teresi unitet ideshe....

Sic kam thene - nje rend i ri shoqeror dhe i avancuar - thjeshte do te kerkoje mbeshtetje ne bazat e organizimit Kanunor, i cili rregullon jeten shteterore pa kurrfare nevoje per struktura qeverisese.

Por megjithate "indikcioni" mendor per te cilin fola ne fakt funksionon permes qarkullimit te informatave, dhe kur ato jane te mjaftueshme per te prodhuar nje konkluze- individe te ndryshem pa asnje lidhje te mundmshe nga e gjithe bota do te fillojne te mendojne per te njejten gje.

Pershendetje @all
    Teknologjia nuk mund te zevendesoje moralin. Kanuni nuk behet me teknologji por me moral. Dhe une kete nuk e shoh ne kete sistem, ose e mendoj ate si absolutisht absolutisht te pamundur ne sistemin e ri Zeitgeist komunist-anarkist-ruso-kinezo-indian!

Shpjegimi per bankat...Uhaaaaaa-HA.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 20-11-2008 mė 21:38

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Preferoj te kem bote se sa te mos kem.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Zeitgeist - "The greatest story ever told"
    Nga Jack Watson nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-11-2009, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •