Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 73
    man of honor Maska e trinity
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    europa.eu
    Postime
    88

Pse Islami nuk gezon simpati tek joislamet?

Pse Islami nuk gezon simpati tek joislamet

Pershendetje djema.

Mos i apasiononi shume bisedat sepse i yni eshte vetem diskutim virtual.
    Desha te shtoj nje diēka si frut i mditimit tim kur jam ne tren apo neper tragete.
    Faktikisht Islami kurre nuk ka pasur ndonje simpati tek joislamet.
    Ka me shume simpati per fete e tjera te lindjes si; budhizmin,shintoizmin,konfucizmin,induizmin,etj.
    Ne syte e mi me te vertete keto Doktrina jane rilasante dhe te paqshme.Te mesojne per jeten dhe per respektin ndaj te tjereve.
    Te me ndjejne vllaznit tane mysliman por doktrina islame(flas per ate ne vendet islamike) te le te kuptosh vetem dhunen dhe kontraktimin.
    Te le te kuptosh reduktimin e te drejtave njerezore dhe shikimin e tjetrit si armik potencial dhe te "pafč".
    Jo vetem kaq por jo me elegance ve ne dyshim sistemin e vlerave te krijuar nga civilizimet e tjera.
    Eshte qesharake se Islamiket kur gjykojne perendimoret perdorin sensin kritik te "vjedhur nga vete perendimoret".
    Pra me "metrin" e krijuar nga te tjeret ata i lejojne vetes te Gjykojne.
    Kete gje une e ve re nga nje bisede qe pata me nje shtetas arab.
    Ay theshte se mamaja apo babai im jane injorante dhe nuk dine shume mbi islamin.Jam une qe i'u shpjegoj atyre se ē'eshte.
    Kete ai e pohon pasģ e ka rrudhosur pak trurin ne perendim dhe ka lexuar literaturen e tij.
    Te kete kuptuar valle te verteten dhe kacavaret ne pasqyra?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Feja

Per mue eshte nje mjet manipulimi, por nese ajo nuk del kufijve
    te vete skam kurrgje kunder.
    Muslimanet te gjithe tjeret i quajne te pa fe.Mue sme pengon se jam ashtu.
    Ju pengon te tjereve se te gjithe e dine se njerzit ma te prapambetur dhe analfabet jetojne ne shtetet islamike dhe per
    kete ju duket e veshtiri te pranojne ligjerata nga analfabetet.

Ky eshte mendimi im.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

man of honor Maska e trinity
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    europa.eu
    Postime
    88

*

A e shikoni se edhe ne hollande e kane humbur durimin dhe i kane dhene voten te djathtes.
    Shkaku per kete eshte vetem qendrimi i islamisteve.

Kur edhe hollandeset arrijne te humbin durimin per tolerance fetare lere me pastaj se ē'behet.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    feja
    Per mue eshte nje mjet manipulimi, ....

Pershendetje iliria e para!

Jo, feja-besimi nė Zot nuk mendoj se ėshtė manipulim, por, besimi ėshtė njė metodė njohjeje. E keqja ėshtė se njerėzit, besimet e llojllojshme, por nė shumė raste edhe ata qe e predikojnė fenė, e kan shėndrruar atė duke I dhėnė kahje tė tjera, duke ikur realitetit deri sa mund tė thuhet nė shumten e rasteve edhe manipolime tė ndryshme!

Cili ėshtė mjeti nė dispozicion tė njeriut pėr tė njohur?
    Ėshtė arsyeja: arsyeja ėshtė mjeti qė njeriu ka pėr ta njohur diēka. Pėr kėtė mund tė themi se besimi ėshtė njė metodė pėr tė njohur qė ja pėrket arsyes. D.m.th. njė njeri nuk do tė kishte mundėsi tė besojė nė qoftė se nuk do tė ishte i pajisur me kėtė aftėsi qė quhet arsyeja, qė pėr kėtė arsye duhet tė kuptohet jo si njė cilėsi, por si njė pjesė pėrbėrėse tė kustetutės (tė natyrės) sė njeriut.
    Pra besimi nuk ėshtė njė devocion ndaj Zotit, nuk ėshtė njė ndjenjė ndaj Jezusit apo ndaj shejntėrve, nuk ėshtė njė alucinacion, nuk ėshtė njė ndjenjė mėshirė ndaj tė tjerėve, nuk ėshtė tė dish pėrmend ligjet morale tė imponuar nga njė libėr tė shenjtė, nuk ėshtė tė vishesh nė njė mėnyrė tė caktuar sepse je prift apo motėr...Besimi ėshtė njė metodė njohjeje e arsyes, arsyes qė nuk ėshtė njė cilėsi pėr tė arsyetuar nė njė mėnyrė logjike, por ėshtė njė pjesė pėrbėrėse esenciale nė njeriun kėshtu qė mund tė themi se njeriu u shfaq nė kėtė botė kur njė materie filloi tė jetė e pajsur me tė.

Pse e arsyes?
    Sepse arsyeja ėshtė sistemi nėpėrmjet tė cilit njeriu njeh gjithēka. Sepse faktori i njohjes nė njeriun ėshtė njė metodė (metodė d.m.th. formė, sistem, dinamika) njohjeje sė arsyes. Jo sė engjėjve, por sė arsyes! Jo sė Shenjtit, por sė arsyes!

Pse, duke qenė njė metodė njohjeje sė arsyes, quhet besimi?
    Cfarė metodė njohjeje ėshtė?
    Ėshtė njė metodė njohjeje sė arsyes nė njė mėnyrė indirekte, d.m.th. nėpėrmjet njė dėshmitari.
    Njohja direkte nuk ka nevojė pėr njė dėshmitar? Zakonisht jo: 2 + 2 = 4 pėr mua, s’ka nevojė e vėrtetimit tė dikujt tjetrit. P.SH: Nxėnėsit e Krishtit, apostujt e tė tjerėt qė ishin me tė, paten njohje direkte. Ata jetuan tė gjitha mrekullitė e Jezusit deri nė ngjalljen e Krishtit.

Ne sot per ato ngjarje lexojmė nė Libra (ungjijt). Nė anen tjeter dihet se shkruesit e ungjijve ishin ata persona tė cilėt i percollen ngjarjet per se afermi. Si perfundim dihet se ēdo herė qė lezojmė njė libėr, apo qė mėsojmė astronomi, ēdo njohje qė thithim nga libra e nga media, ka njė karakter indirekt.

Nėse besimi ėshtė njė metodė njohjeje sė arsyes, nėpėrmjet njė dėshmitari
    ( nėna ma ka thėnė. E kam lexuar nė njė libėr. E kam parė nė televizion), problemi ėshtė qė dėshmitari tė jetė i besueshėm, qė tė mė thotė tė vėrtetėn, qė tė mos mė mashtrojė. Problemi ėshtė besueshmėria e dėshmitarit: qė unė ta di mirė atė qė ju them e qė nuk doja t’ju mashtroj.

Tani vetėm dy verejtje:
    a) Nėse besimi ėshtė njė metodė njohjeje sė arsyes, ai nuk ėshtė njė fenomen qė merret me krishtėrimin, apo me myzlymanizmin, me ateizmin...Ai ėshtė veti karakteristike e njeriut, e natyrės njerėzore. Njerėzit nuk do tė njihnin as 1/10 tė gjėrave qė i njohin, nėsė kjo metodė njohjeje nuk do tė ekzistonte. Njerėzit nuk do tė kishin mundėsi tė jetojnė nė shoqėri nėse nuk do tė kishin nė dispozicion kėtė metodė njohjeje indirekte, tė bazuar nė mundėsi tė veproj sipas besueshmėrie apo jo besueshmerie ndaj atyre qe mė rrethojnė.

b) Merret me krishtėrizmin kjo metodė njohjeje indirekte? Po, sepse krishtėrimi flet pėr Zotin, pėr unitet dhe trinine e tij, shpall misterin e misherimit tė personit se dytė tė trinisė sė Shenjtė.
    Si i njeh njeriu kėta dy mistere e besimit?
    Cfarė duhet tė bėjė pėr ta njohur?
    Shqyrton Zotin?
    Studion Zotin?
    Si pėr shėmbull Pasteur ka zbuluar bakteret duke shikuar me njė mikroskopi?
    Pėrgjigja do tė jetė: JO.
    Sepse njė i krishter i njeh kėto mistere nėpėrmjet njė dėshmitari, nė njė mėnyrė indirekte, pra nėpėrmjet Jezusit. Atėherė problemi ėshtė nėse Jezusi ėshtė e besueshėm apo jo.

Kėtu tash lindė ni pytje e tjeter:

A ėshtė Jezusi I besueshėm apo jo?
    Per mua PO, ndersa per dike tjeter nuk jap pergjigje. Edhe pėr kėtė pytje sė shpejti do tė postoj ndoni shkrim kėshtu qė tė japim shpegime edhe mbi arsyen e besimit nė Krisht.

P.S. sherbyer pjesėrisht nga enciklikes se Papes Gjon Palit ll.

respekte nga
    toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Toni, ky postimi im daton nga 2002 dhe kam mesuar me mire shqip se sa disham ne ate kohe.
    Per mue besimi dhe feja jane dy gjera te ndryshme. Feja permban rituale dhe gjera tjera qe mue nuk me duhen. E kam then qe brenda kufinjeve te normales mue nuk me pengon, cila do qofte. Ketu ishte tema per nje religjion specifik.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Zanafilla 16

1 Por Saraj, gruaja e Abramit, nuk i kishte dhėnė asnjė fėmijė. Ajo kishte njė shėrbyese egjiptase qė quhej Agar.

2 Kėshtu Saraj i tha Abramit: "Ja, Zoti mė ka ndaluar tė kem fėmijė; oh, futu te shėrbysja ime, ndofta mund tė kem fėmijė prej saj". Dhe Abrami dėgjoi zėrin e Sarajt.

3 Kėshtu pra Saraj, gruaja e Abramit, mbasi ky i fundit kishte banuar dhjetė vjet nė vendin e Kanaanėve, mori shėrbyesen e saj Agarin, egjiptasen, dhe ia dha pėr grua burrit tė saj Abramit.

4 Dhe ai u fut tek Agari, qė mbeti me barrė; por kur u bind se kishte mbetur me barrė, ajo e shikoi me pėrbuzje zonjėn e saj.

5 Atėherė Saraj i tha Abramit: "Pėrgjegjėsia pėr fyerjen qė m'u bė le tė bjerė mbi ty. Kam qėnė unė qė tė hodha nė krahėt e shėrbyeses sime; por qė kur e mori vesh qė ėshtė me barrė, ajo mė shikon me pėrbuzje. Zoti le tė jetė gjykatės midis meje dhe teje".

6 Abrami iu pėrgjegj Sarajt: "Ja, shėrbyesja jote ėshtė nė dorėn tėnde; bėj me tė ē'tė duash". Atėherė Saraj e trajtoi nė mėnyrė tė ashpėr dhe ajo iku nga prania e saj.

7 Por Engjėlli i Zotit e gjeti pranė njė burimi uji nė shkretėtirė, pranė burimit nė rrugėn e Shurit,

8 dhe i tha: "Agar, shėrbyesja e Sarajt, nga vjen dhe ku po shkon?" Ajo u pėrgjigj: "Po iki nga prania e zonjės sime Saraj".

9 Atėherė Engjėlli i Zotit i tha: "Kthehu tek zonja jote dhe nėnshtroju autoritetit tė saj".

10 Pastaj Engjėlli i Zotit shtoi: "Unė do t'i shumėzoj fort pasardhėsit e tu aq sa tė mos mund tė llogariten pėr shkak tė numrit tė tyre tė madh".

11 Engjėlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrė dhe do tė lindėsh njė djalė dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhėrimin tėnd;

12 ai do tė jetė ndėrmjet njerėzve si njė gomar i egėr; dora e tij do tė jetė kundėr tė gjithėve dhe dora e tė gjithėve kundėr tij; dhe do tė banojė nė prani tė tė gjithė vėllezėrve tė tij".

13 Atėherė Agari thirri emrin e Zotit qė i kishte folur: "Ti je El-Roi", sepse tha: "A e pashė me tė vėrtetė atė qė mė shikon?".

14 Prandaj ai pus u quajt "Pusi i Lahai-Roit". Ja, ai ndodhet midis Kadeshit dhe Beredit.

15 Kėshtu Agari i lindi njė djalė Abramit; dhe Abrami i vuri djalit qė Agari kishte lindur emrin Ismael.

16 Abrami ishte tetėdhjetė e gjashtė vjeē, kur Agari lindi Ismaelin pėr Abramin.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga trinity Lexo Postimin
    Pse Islami nuk gezon simpati tek joislamet

Pershendetje djema.

Mos i apasiononi shume bisedat sepse i yni eshte vetem diskutim virtual.
    Desha te shtoj nje diēka si frut i mditimit tim kur jam ne tren apo neper tragete.
    Faktikisht Islami kurre nuk ka pasur ndonje simpati tek joislamet.
    Ka me shume simpati per fete e tjera te lindjes si; budhizmin,shintoizmin,konfucizmin,induizmin,etj.
    Ne syte e mi me te vertete keto Doktrina jane rilasante dhe te paqshme.Te mesojne per jeten dhe per respektin ndaj te tjereve.
    Te me ndjejne vllaznit tane mysliman por doktrina islame(flas per ate ne vendet islamike) te le te kuptosh vetem dhunen dhe kontraktimin.
    Te le te kuptosh reduktimin e te drejtave njerezore dhe shikimin e tjetrit si armik potencial dhe te "pafč".
    Jo vetem kaq por jo me elegance ve ne dyshim sistemin e vlerave te krijuar nga civilizimet e tjera.
    Eshte qesharake se Islamiket kur gjykojne perendimoret perdorin sensin kritik te "vjedhur nga vete perendimoret".
    Pra me "metrin" e krijuar nga te tjeret ata i lejojne vetes te Gjykojne.
    Kete gje une e ve re nga nje bisede qe pata me nje shtetas arab.
    Ay theshte se mamaja apo babai im jane injorante dhe nuk dine shume mbi islamin.Jam une qe i'u shpjegoj atyre se ē'eshte.
    Kete ai e pohon pasģ e ka rrudhosur pak trurin ne perendim dhe ka lexuar literaturen e tij.
    Te kete kuptuar valle te verteten dhe kacavaret ne pasqyra?
    Shum thjeshte, dhe kjo nuk ka te bej fare me fene islame, por ka te bej me propaganden anti islamike!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    sepse ju qet rrenat ne shesh, krejt hajnit ju nderpriten ,i varferi asht i barabart me te pasurin.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Pse Islami nuk gezon simpati tek joislamet?
    Nese qenka keshtu , esht shkaku i luftes qe kan ngrit mediumet (te mbeshtetura) kunder Islamit , lufta mediale esht shum frytdhense , sidomos kur sje ne gjendje me e njoft realitetin.
    psh. Serbia ka pas nje taktik shum efektive kur ishte ne pytje kjo luft , duke perserit te njejtat gjera donin te bindin popujt , nxjerrnin libra me te njejten tematik : Kosova djep i Serbis , Kosova shpirti i Serbis , Kosova zemra e Serbis , Kosova .... e Serbis.

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Duhet tja besh kete pyetje ature djemve te 75-85 qe kur erdhen Fustanellat e para nga Arabia(flas per Tiranen),shkun e u mbullshin neper apartamente e mesonin Kuranin dhe mesonin si tu Falnin,dhe me vone kur erdhen Amerikanet shum nga keta djem dhe vajza,mbas pak kohe u gjeten ne pishin duke u pagezuar.
    Nuk di si tja vej emrin ketyre veprimeve

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  4. Skandali i ambasadorit shqiptar nė SHBA, Fatos Tarifa
    Nga Pride nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 30-11-2007, 18:18
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •