Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Pogradecari
    Jam kurjos dhe e kam megjithe mend
    pse Romaket me duket nja 2000 vjet perpara u munduan ti shfarosnin keta cifutet
    dhe
    pse Germanet me duket nja 60 vjet perpara u munduan ti shfarosnin keta cifutet

cfare ben ky milet(cifutet) qe i terbon miletin keshtu ?
    thanx in advance
    Ta quash veten te zgjedhur te Zotit ne Lindjen e Mesme ku jane Muslimane eshte po aq keq sa ne Evropen Krishtere.

Populli hebre ka pasur nje histori teper te lavdishme mijra vjet me pare, por edhe te trishtueshme. Te skalleveruar me pare, te liruar e me pas te debuar dhe te emigruar ata u ngulen ne Evrope. Ne Evrope jo vetem Roma qe nuk i deshte se i quante dhe tradhtar me pas, per cka i ben Jezusit por edhe Anglia dhe Franca i hoqen ... derisa gjeten vend ne Gjermani.

Ne cdo vend qe keta kane shkuar nuk u eshte lejuar e drejta te kene toka. Asnjehere hebrejte nuk kan pasur te drejte te kene toka. Kjo ka bere qe ata te jene shume fanatik per ato pak gjera qe kishin, dhe me kalimin e shekujve u bene shume te pasur.

Ne Gjermani ata u rrenjosen mire me bizneset, duke marre toka me qira etj etj. Nderkohe Gjermanet mbas luftes se pare boterore u detyroheshin nje mal me pare Aleateve si demshperblime. Edhe pse Amerika e ndihmoi goxha Gjermanine perseri uria e pushtoi ate vend dhe femijet gjerman po vdisnin dit per dite. Hitleri kur hypi i kerkoi ndihme hebrejve dhe bankave te tyre... por ata nuk dhane gje hic. Naten e Kristaleve, Hitleri fillon hakmerrjen e tij te madhe per ta... qe disa thone ka qene e rrenjosur thelle ne filozofine e Nietzsches dhe te Heiddegerit. Me thene te drejten kam lexuar pjese nga aforizmat e Nietzsches kur ai i shan ata... dhe duhet nje skolar i vertete qe te bej nje lloj argumenti qe ta mbroj Nietzschen si nje person qe kishte thjesht opinionet e tija dhe se nuk ishte rracist me keto. Nderkohe popullata gjerat i merr ndryshe. Eshte fakt qe mbas luftes se pare Boterore keto njerez morren nje popullaritet teper te madh. Nietzsche lexoheshe nga te gjithe veteranet dhe u be dhe boshti filozofik i Gjermanise Naziste. Jo vetem ai, por edhe Kanti me etiken e tij te bazuar komplet tek aresyeja njerezore dhe jo fetare krijoi kete idene e mbinjeriut etj etj. Fakti eshte qe un per shume aresye do e mbroja debimin qe Gjermania mund ti bente ketij kombi.. por djegjet e masakrimet jo.

Kane vdekur 20 e ca milion Rus do thuash ti... por kane vdekur ne lufte dhe jo ne ate fare menyre, pa atdhe pa asgje. Fakti eshte qe qysh para se te krijoheshe shteti i Izraelit ka pas ekzistuar te pakten 1 milion hebrej arab ne ato toka. Me pas u populluan nga te gjithe qe u kthyen.

Pse u krijua shteti i Izraelit? ... gjithmone eshte subjekt interpretimesh
    Pse keta njerez debohen keshtu? .. pak a shume ta kam ilustruar siper, nuk te duron njeri ti besh pordhe tek memedheu i tij. Dhe fakti qe ata e quajn veten popull te zgjedhur.
    Problemi eshte qe Izraeli po perdor dhunen qe i behet si arme per ta bere DYFISH ate dhune... dhe ti nxjerri barbar ato popuj. Un prandaj jam kundra ketyre akteve qe Hamasi kryen ... pasi thjesht japin shkas per ata qe ti kryejn me nje magnitude shume me te madhe. Izraeli nuk eshte Amerika. Amerika eshte Amerik dhe shef interesat e veta. Izraelitet ne Amerik u treguan te zgjuar dhe i blene te gjithe tokat ne kohen e luftes se dyte boteroe dhe sidomos pas saj. Ato toka tani vlejn BILIONA BILIONA dollare. Pikerisht ate qe nuk e lane Evropjanet te benin... e "la" Amerika. Mos kujto se ketu jane njerezit qe duhen me shume... perkundrazi nuk i do njeri. Dita do i vi dhe atyre qe ti lejn vendet ketu sepse jane shume konservator dhe gjithmon jetojne me idene se dikush do ja fusi. Izraeli per mua do ishte mire te kishte stabilitet.. dhe vetem atehere shtetet Arabe mund tja thyejn hundet nqs ata bejn vickla perseri. Por kshu sic eshte gjendja, Israeli ben cte doje aty pasi keta i japin shkas te bej cte doje. Aty shihet qe me vrasjen e Rabinit ata nuk dun politikan te tille ne Izrael... atehere e vetmja menyre mbetet qe Islami te tregoj dhembet e tolerances dhe jo te dhunes... dhe vetem ashtu ke pretendime... ndryshe po u morre me ata liderat qe dalin ne Irak ... punet sdo jene ne terezi hic.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Cyclo do te shtoj disa mendime te mijat per te saktesuar disa gjera lidhur me sa shkruan per Izraelin.
    Eshte e vertete qe historia e tyre e dikurshme dhe e vone ka pasur shume momente lavdije dhe tragjizmi. Po per per te qene realist mua me duket se pjesa me e lavdishme e tyre jane shekujt e gjate te mbijeteses per tu shfaqur me nje vitalitet te cuditshem.
    Dhe jo vetem ne Europe. Sidomos mbas pushtimit te tokave te tyre nga arabet muslimane pjesa me e madhe u detyruan me force te shpernguleshin mbasi u vune para alternatives se konvertimit ose vdekjes. Nje perseritje e koheve te Faraonit apo Nabukodnezorit por me ndryshimin se tashti kombi u shprenda neper bote nga India ne Angli.
    Mbas kaq shekujsh ata ja dolen te mbanin fene, gjuhen e traditat aq sa nje hebre i Siberise mbas 1500 vjetesh ndarje flet per bukuri me nje hebre gentleman anglez.
    Jam dakord se perndjekjet e tyre ne Europen e krishtere (dhe ne Rusi) kishin shkaqe fetare, politike por sidomos ekonomike per ti zhvatur mbasi ishin minoritet qe aftesite ekonomike dhe vizionet e gjera mbi qarkullimin monetar i pasuronin. Po mos te kishin keto aftesi do kishin perfunduar si romet qe u ka humbur gjuha e origjina e do shetisnin neper cirqe.
    Hitlerin e sabotuan dhe kjo i dha pretekstin e mbylljes ne kampe por nuk jutifikon kurrsesi vrasjen e miliona te pafajshmeve sidomos gra pleq e femije.
    Ne USA bene hajer sepse ai shtet nuk eshte nacional po fiton me i zoti, te tjerat jane dytesore.
    Ideja e kthimit ne token e te pareve me kryeqytet Jeruzalemin qe nga themeluesi i tij Davidi eshte shtylla e identitetit te izraelit. Ata kurre nuk harruan dhe e percollen ne breza se dikur do te kthehen ne token e te pareve prej nga ishin shperngulur me dhune. Dhe rasti erdhi qysh ne fillim te shekullit te 20 mbas shembjes se Perandorise turke qe sundonte ne Palestine. Qysh atehere filluan perpjekjet qe u konkretizuan me sukses mbas luftes se 2 boterore.
    Ata u kthyen ne token e stergjysherve duke ju bashkuar atyre 1 milion hebrejve qe kishin mbetur aty, bile pranuan ta ndajne pergjysem me palestinezet qe tashme ishin nje realitet qindravjecar.
    P.sh. edhe sot Hebroni i mbetet palestinezeve kur dihet mirefilli se aty jane varret e profeteve te izraelit nje nder vendet me te shejta per ta. Po kjo nuk e ndryshon faktin se 96% e popullsise jane palestineze SOT.
    Reagimi arab:
    Qe nga krijimi shtetet arabe per arsye thjesht fetare (simbas tyre cdo musliman e kishte per detyre xhihadin mbasi te pafete po zinin tokat islame - pa e vrare shume mendjen se po vinte i zoti qe i kishte me letra e dokumente me vende e me data historike qe i di gjithe bota) por edhe politike nuk e pranuan ate. Qe nga 1948 jane zhvilluar 6 luftra arabo-izraelite, te gjitha te filluara nga arabet. Parulla:"Ti hedhim izraelitet ne det, ta zhdukim shtetin hebre nga faqja e dheut". Te gjithe e dime se kush i fitoi, bile edhe grate hebreje u detyruan te luftonin mbasi eshte nje shtet me popullsi te vogel dhe arabet ishin shumefish ne numer.
    Po ja qe sasia nuk do te thote cilesi. Lufta e fundit me 1967; yryshi arab mbaroi shpejt dhe koalicioni i tyre u shpartallua keqas. Ne 6 dite Izraeli pushtoi Palestinen, lartesite golan te Sirise dhe gjithe gadishulline Sinait e doli ne detin e kuq.
    Izraeli gjithmone ka qene i interesuar per paqe me shtetet arabe mbasi nuk ka pasur interes te shpenzoje aq shume per luften dhe te humbe ate treg kolosal. Sa here qe i shte ofruar paqe e ka pranuar. p.sh. Egjiptit ja ktheu gjithe territorin mbas nenshkrimit te traktatit te paqes ku Egjipti e njeh shtetin hebre.
    Po cti ktheje Sirise qe me arrogance thote ma kthe territorin qe me pushtove mbasi te sulmova i pari dhe nuk dua te te njoh si shtet? Apo palestinezeve qe deri dje e kishin ne kushtetute si arafati ashtu edhe Hamas qe nuk e njohim shtetin e Izraelit dhe qellim final kemi zhdukjen e tije.
    Atehere si mos te jene ne pushtet tendencat militare. Populli ka nevoje per siguri dhe garanci. Si te mos kete dhune kur gjendja e luftes vazhdon tash 50 vjet?
    E prape se prape sot shteti izraelit eshte shteti me demokratik ne lindjen e mesme politikisht, ekonomisht e social. Eshte ai shtet ku jetojne qindra mijera arabo-palestineze nenshtetas hebrej por edhe mbi 200 mije palestineze ilegale qe nbajne faniljet me buke.
    Po me thuaj cyclo a mundet 1 hebre i vetem sot te jetoje shtepine e vet ne west bank apo Gaza?

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga Arrnubi
    VRASJA E LIDERIT TE HAMASIT, KESHILLI I SIGURIMIT NE TAKIM URGJENT

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka zhvilluar, për herë të dytë brenda këtij muaji, një takim urgjent pas vrasjes së udhëheqësit të grupit militant Hamas. Vendet arabe, të zemëruara nga vrasja, të shtunën e kaluar, të Abdel Aziz Rantisit planifikojnë që të paraqesin një rezolutë e cila do të dënonte veprimet e Izraelit. Ambasadori i Izraelit në OKB, Dan Gillerman, i tha Këshillit se vrasja e zotit Rantisi ishte në kuadër të luftës globale kundër terrorizmit dhe jo vetëm një veprim mbrojtës i Izraelit. Dr Mahmoud al-Zahar është një lider tjetër i Hamasit, i cili deri tani ka arritur të mbijetojë.

Te gjithe evropianet i denojne aktet e israelit kurse dordolecet amerikane e perkrahin .Lufte kunder hebrejve do jete vizioni i ri i botes ne te ardhmen.
    Se mos mblidhej ndonjihere KS te OKB kur Rantisi i dergonte "komandot" e tij te hidhnin ne ere autobuza me femije shkolle, kafene, kinema, etj ku vriteshin cifute nga ata qelbesirat palestineze....Jo ....Kur vritet nje kriminel ordiner, Keshilli i Sigurimit menjehere mblidhet i shqetesuar.....Dhe pastaj Amerika apo Izraeli duhet te marrin parasysh zemerimin e vendeve arabe....E kur doli nje vend arab ne OKB te denoje terrorrizmin? Asnjihere....
    "Who is John Galt?"

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    P.S.

Meqe ra fjala per heqjen qafe te terroristeve....Bin Ladenin e kapin ( ose e vrasin ) ne gusht te 2004 amerikanet....Se nga e mora vesh mos pyesnii....erdhi dhe ma tha nje papagall ke veshi!
    "Who is John Galt?"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

gjermanet dhe cifutet

dhe

thanx in advance
    Sic ka thene hebreu i madh Albert Ajnshtajn:"E verteta eshte teper e thjeshte".
    Kjo vlen edhe per urrejtjen e gjermaneve ndaj cifuteve.
    Eshte thjesht zilia ,zilia ndaj cifuteve qe i ndersen gjermanet dhe europiane te tjere kundra tyre!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gjermani moj e mjere
    C'e ke ate goje zehere
    Qysh s'te qeshi nje her buza
    E ke mendje tek meduza
    Tek meduza me Hitler
    S'ke pak shpirt per te tjere
    Gjermani hapi syte
    Mos kerko Hitler te dyte
    Beju vend zemergjere
    Qe te te nderojne te tjere

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    dhe

thanx in advance
    Perpara Romakeve ishin Asirianet e Babilonasit te cilet i shperngulen me force Hebrenjte nga tokat e tyre. Me ardhjen e Perseve ne fuqi Hebrenjte u lejuan te kthehen. Sa per Romaket: duhet te kuptosh qe Hebrenjte nuk ishin nje popull qe durojne zgjedhen e huaj per arsye fetare. Atyre nuk u lejohet te shoqerohen as te transaksionojne me 'jo-cifute'. Si te tille gjithmone kane qene te prirur per revolta. Romaket bene sic bene pararendesit e tyre Asiriane e Babilonas: I rane shkurt e i shperngulen. S'kishte Human Rights e United Nations atehere

Gjermanet: Ata ishin Caesar-et e Mesjetes te Perandorise te Shenjte Romake. Pra si 'Romake' qe ishin bene te njejten gje sic beri Tiberius para 2000 vjeteve. Kishin precedent. Le te mos harrojme qe vizioni Hitlerian ishte rikrijimi i nje Perandorie te re sipas shembullit te asaj Romake.

Nga ana tjeter te qenit Hebre te ben armik me te gjithe te tjeret per shkak te Judaizmit. Nqs ata jane 'populli i zgjedhur' atehere te gjithe te tjeret nuk jane. Kjo shkakton nje inat rracional tek 'gentile'-s jo-cifute. Cifutet e dine mire se 'te qenit me i mire se tjetri kushton.'
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qafir Arnaut : 27-04-2004 më 22:38

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Toro
    P.S.

Meqe ra fjala per heqjen qafe te terroristeve....Bin Ladenin e kapin ( ose e vrasin ) ne gusht te 2004 amerikanet....Se nga e mora vesh mos pyesnii....erdhi dhe ma tha nje papagall ke veshi!
    Te besoj. Vete jam pro-Amerikan por keto thashetheme arabe jane me buke (for a change).

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga wittstar
    Izraeli vrau Yassinin,dhe tani Rantisin.Cool!
    U zhduken edhe dy plehra nga ky planet.
    E keshtu do te zhduken me rradhe te gjithe kriminelet e Hamasit deri sa te na bien syte e veshet rehat e mos degjojme me per sulme kamikaze kunder qytetareve te pafajshem ne Izrael.
    Po kete fat do kene edhe lideret e El_Kaides,me homoseksualin Osama Bin Laden ne krye.
    Se fundi i fundit te gjitha keto organizata terroriste si El-kaida,Hamas etj,s'jane gje tjeter vec
    klube homoseksualesh te stilit arab!

__________________________________________________ __
    Dy plehra ? I njeh kshu personalisht qe ishin plehra apo vetem fakti qe ishin muslimane te ben te nxjerresh jashte gjithe vrerin tend ?
    Lali , para se te hidhesh ne ofendime injorantesh si kto qe ke ba ma siper , mundoja ti shohesh te dyja anet e medaljes ! Normal qe media perendimore minimizon vrasjet dhe barbarizmat qe bejne cifutat dhe trumbeton me te madhe ato qe bejne palestinezet ! Jane me mijera palestineze te vrare dhe masakruar vetem e vetem se kerkojne te jetojne te lire ne token e vet ! Cfare beri bota perendimore kur u vrane 800 gra femije e pleq ( te prere ne fyte ) ne nji kamp refugjatesh ne Liban qe ishte nen mbikqyrjene cifuteve ? Ca ben bota perendimore kur avionat dhe tanket e cifutave futen jo vec ne palestine por edhe ne Liban e Siri duke bombardu dhe vrare cdo njeri qe i del para ?
    Paqe atje nuk do kete kurre perderisa cifutet si nje virus shkaterrues i pandalshem te mbajne te pushtuar tokat palestineze !
    Cifutat u masakruan nga Gjermania dhe bota i martirizoi , tashi qe cifutat po bejne te njejten gje me palestinezet...kush duhet fajesuar ? Palestinezet qe mbrojne vendin e vet , shtepite e veta apo Hitleri qe nuk i shfarosi te gjithe si minjte ?
    ...

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds
    Paqe atje nuk do kete kurre perderisa cifutet si nje virus shkaterrues i pandalshem te mbajne te pushtuar tokat palestineze !
    Epo meqe qenka puna keshtu une jam me Cifutat per aq kohe sa Arabet nuk e mbledhin mendjen. Me kete dua te them qe ata duhet te reflektojne jo mbi te shkuaren e lavdishme por mbi te tashmen e permjere, dhe te kuptojne qe pa nje reformim te mendjes e Islamit do te na cojne te gjitheve ne nje ferr te perbashket.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    A i keni bere ndonjehere pyetjen vetes : Pse i beri "sapun" Hitleri cifutet ?!
    Pse pikerisht ato dhe asnje popull tjeter ?!

Sa per Bin Laden , nuk kam menduar dhe nuk do mendoj ndonjehere qe te jete i lire. Gjithmone kam dyshuar qe ai eshte dhe punon per amerikanet. Ai eshte karremi per te kapur peshqit qe kerkojne ato. Ka dy variante : 1- Ai eshte ne USA dhe do e nxjerrin amerikanet kur te jete koha e nevojshme si tek filmi "Wag the dog" . Gjasme e kapen tani dhe ....Urrrraaaaaaaaa xhaxhi Bushi
    2- Ai rob eshte i vdekur dhe emri i tij perdoret vetem per qellimet e tyre. Kane video te rregjistruara perpara dhe i paraqesin here pas here. Dmth kane disa dhe nxjerrin nga nje ne 6 muaj. Populli mbare boten ...BESON me naivitet !

Ndoshta dyshimi im po shkon shume larg tani , por une kam krijuar nje pershtypje qe USA ( ose me mire klani BUSH ) e ka kurdisur vete atakun e 9/11! Vallai keto lloj gjakpiresish nuk duan t'ja dine per ca koka robsh , ca pallate dhe ca materiale te humbura.
    USA ne cdo lufte e ka vertetuar qe ecen me moton : Me mire pulen mot , sesa vezen sot!

Cifutet , qofshin kush qofshin se nuk me plas fort vallai . Mendimi im i bazuar ne ate qe shoh e degjoj eshte se ato jane strumbullari i cdo kaosi dhe percarje ne kete bote...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vritet me armë zjarri deputeti i PS, Fatmir Xhindi
    Nga Jack Watson në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 249
    Postimi i Fundit: 28-12-2013, 06:50
  2. Vritet adoleshentja, refuzoi trafikimin
    Nga iliria e para në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 10-11-2006, 19:28
  3. Londër: Burg përjetë vrasësit shkodran
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 21:34
  4. Vritet udhëheqësi rebel çeçen
    Nga Hyllien në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 10-05-2005, 13:36
  5. A ben te vritet njeriu ne Ramazan ???
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-01-2003, 20:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •