Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 70
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899

A ben te vritet njeriu ne Ramazan ???

Po, kete e ka bere edhe profeti, here vet here me urdhera te tij. Ne ramazan vret babai djalin dhe djali babain. KEto jane fakte nga histroia arabe: LExoni kete shkrim dhe mesoni gjera te reja:

Qellimi i ketij shkrimi eshte tua hap syte shqiptareve te fjetur, se nje luftetar nuk m und te jete profet, perndryshe do te jete me mire ta besojme Skenderbeun!!!
    Po e risjell kete shkrim se modratori te Mesime nga Kurani cenzuori Muhametin

Adresa:
    http://www.albislam.com/libraria/lulishta.asp?NrTema=19

Autori
    Safijurrahman el-Mubarekfuri

.” I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) u gėzua dhe tha: “Marshoni dhe gėzohuni se Allahu i Madhėruar mė ka premtuar fitoren mbi njėrin prej dy grupeve37. Pėr Zotin, mė duket sikur po e shikoj qė tani vendin, ku do tė vriten ata.”

I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) mobilizoi ushtrinė dhe pėrcaktoi fushėn e betejės. Herė-herė bėnte shenjė me dorė dhe thoshte: “Kėtu do tė vritet aksh armik dhe atje do tė vritet filani nesėr, nė dashtė Allahu.”

Nė mėngjesin e ditės sė Xhuma, mė 17 tė muajit tė Ramazanit, nė vitin e dytė tė Hixhretit, tė dyja ushtritė ishin pėrballė njėra-tjetrės. I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) bėri kėtė lutje: “O Allah! Ata janė Kurejshėt idhujtarė qė kanė ardhur kėtu me kuajt e tyre dhe me mburrjen e tyre, pėr tė tė sfiduar Ty dhe pėr tė pėrgėnjeshtruar tė Dėrguarin Tėnd. O Allah! Mė jep ndihmėn, qė mė ke premtuar! O Allah! Thyeji e mposhti idhujtarėt sa mė shpejt!”

Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) drejtoi rreshtat e ushtrisė myslimane dhe i urdhėroi qė tė mos e fillonin luftėn, derisa t’u vinte urdhri prej tij. “Kur t’u afrohen juve,- tha, i godisni me shigjeta, por mbani rezervė ca nga shigjetat tuaja dhe mos i kapni shpatat, derisa ata t’ju vėrsulen ju.”

Pastaj, Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) u kthye tek tenda e tij bashkė me Ebu Bekrin (Allahu qoftė i kėnaqur me tė!) dhe iu lut Allahut shumė pėr fitoren me kėto fjalė: “O Allahu im! Nėse sot Ti do t’i zhdukėsh myslimanėt, nuk do tė adhurohesh kurrė mė. O Allahu im! Nė qoftė se Ti do, nuk adhurohesh pas kėsaj dite kurrė mė.” Aq gjatė e vazhdoi lutjen, sa i ra mėngorja nga supet. Ebu Bekri ia vuri atė pėrsėri dhe i tha: “Tė mjafton kjo lutje ty, o i Dėrguari i Allahut, sepse me tė vėrtetė, i je lutur dhe i ke kėrkuar shumė.” Idhujtarėt komandoheshin nga Ebu Xhehli.

Pėr njė ēast i Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) u kot pak, pastaj ngriti kokėn dhe tha: “Gėzohu o Ebu Bekėr, se tė erdhi ndihma e Allahut. Kėtu ėshtė meleku Xhebrail, i cili ka marrė kalin e vet pėr freri dhe po e tėrheq, duke ngritur pluhur.38” Pastaj, i Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) doli i veshur me njė kėmishė hekuri dhe kėndoi ajetin: “(Kurejshėt idhujtarė) do tė pėsojnė disfatė dhe do tė kthehen mbrapsht.” (54:45) Mori njė dorė guriēka dhe ua hodhi idhujtarėve drejt e nė fytyrė nga larg, duke thėnė: “U nxifshin fytyrat e idhujtarėve!” Dhe, pėr ēudi secilit prej tyre i ra diēka nga ato guriēka nė sy dhe nė hundė. Pėr kėtė Allahu ka thėnė: “…(Nė tė vėrtetė) ti nuk i gjuajte, por Allahu i gjuajti…” (8:17) I

I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) i urdhėroi myslimanėt tė hidheshin nė sulm kundėr idhujtarėve. Atėherė, myslimanėt sulmuan me tėrė vrullin, sepse e kishin tė Dėrguarin e Allahut ( paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) nė rresht tė parė pėrballė armikut. I ēanė rreshtat e armikut dhe ua prenė kokat shumė idhujtarėve.

Ata kishin edhe ndihmėn e melekėve, tė cilėt i godisnin idhujtarėt nė ēdo anė. I kėputej koka ose kėmba njeriut dhe nuk dihej se kush e godiste. Kėshtu vazhdoi beteja, derisa idhujtarėt u thyen.Disa idhujtarė u vranė, tė tjerėt morėn arratinė; tė tjerė u zunė rob

Nė atė betejė kishte vajtur edhe djalli, nė pamjen e Suraka ibn Malik ibn Xhu’shumit, pėr tė fuqizuar idhujtarėt dhe pėr t’i nxitur ata nė luftė kundėr myslimanėve. Por, sa shikoi melekėt, djalli u kthye mbrapsht, iku nė drejtim tė Detit tė Kuq dhe hyri nė det. Vrasja e Ebu Xhehlit Ebu Xhehli ishte midis njė grupi idhujtarėsh, qė e mbronin me shpatat e tyre si gardh

Atėherė, Abdullahu ia preu kokėn dhe vajti tek i Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!).
    I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) tha: “Allahu Ekber. (Allahu ėshtė mė i Madhi). Falenderimi i takon Allahut qė e vėrtetėsoi premtimin e Vet, e ndihmoi robin e Vet dhe i theu armiqtė.” Pastaj shtoi: “Ky (Ebu Xhehli) ishte faraoni i kėsaj bashkėsie.” Dita e Dallimit tė sė mirės nga e keqja (Furkanit) Eshtė dita, kur u zhvillua lufta e Bedėrit, mė 17 tė muajit tė Ramazanit. Beteja bėhej midis femohuesve dhe besimtarėve. Aty, njeriu luftonte kundėr xhaxhait tė vet, dajės sė vet, djalit tė vet, vėllait tė vet

Nė atė betejė Omeri (Allahu qoftė i kėnaqur me tė!) vrau dajėn e vet, As ibn Hashimin dhe Ebu Bekri u ndesh me djalin e vet, Abdurr Rrahmanin. Myslimanėt zunė rob Abasin, xhaxhanė e tė Dėrguarit tė Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!). Kėshtu, u ndėrpre lidhja farefisnore midis njerėzve dhe Allahu e lartėsoi fjalėn e besimit mbi fjalėn e mohimit dhe e dalloi tė vėrtetėn nga e shtrembra. Prandaj, ajo ditė u quajt “Dita e Dallimit”. Tė vrarėt Nė atė Betejė u vranė 14 burra nga myslimanėt: gjashtė nga muhaxhirėt dhe tetė nga ensarėt. Ata u varrosėn nė fushėn e Bedėrit dhe varret e tyre njihen edhe sot. Nga idhujtarėt u vranė 70 veta dhe 70 tė tjerė u zunė rob. Shumica e tyre ishin nga paria e kurejshėve. Nga ata, 24 kufoma u tėrhoqėn dhe u hodhėn nė njė pus tė pistė nė Bedėr. I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) qėndroi nė Bedėr tri ditė dhe kur u pėrgatit qė tė kthehej qė andej, vajti te pusi, qėndroi nė cep tė tij dhe i thirri tė vrarėt idhujtarė me emrat e tyre dhe tė baballarėve tė tyre: “O filan, bir i filanit! O filan, bir i filanit! A do t’ju pėlqente (tani) qė t’i ishit bindur Allahut dhe tė Dėrguarit tė Tij? Ne vėrtet, e gjetėm ndihmėn qė na kishte premtuar Zoti ynė. Po ju, a e gjetėt ndihmėn, qė ju kishte premtuar zoti juaj?” Omeri (Allahu qoftė i kėnaqur me tė!) i tha: “O i Dėrguari i Allahut! A po u flet trupave pa shpirt?” “Ju nuk dėgjoni mė mirė se ata,- iu pėrgjigj Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!), por vetėm se ata nuk pėrgjigjen.”

I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) nė Medine I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) u kthye nė Medine me ndihmėn e Allahut, me plaēkė lufte dhe robėr. Kur arriti afėr Safrasė, Allahu i zbriti ajetin, qė tregon urdhrin e ndarjes sė plaēkės sė luftės. Prandaj, ai mori njė tė pestėn e plaēkės sė luftės. Pjesėn tjetėr e ndau nė mėnyrė tė barabėrtė midis luftėtarėve. Mė pas urdhėroi qė tė vritej Nadir ibn Harithi. Ali ibn Ebu Talibi ia preu kokėn. Kur Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) arriti nė Araki Dhubaja, urdhėroi qė tė vritej Ukbe ibn Ebu Muiti, tė cilin e vrau Asim ibn Thabit el Ensariu (thuhet edhe se e ka vrarė Ali ibn Ebu Talibi). Krerėt e myslimanėve qė kishin dalė pėr tė uruar, e takuan tė Dėrguarin e Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) nė Rauhar. Pastaj e shoqėruan atė deri nė Medine. Shumė njerėz u bėnė myslimanė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Sigurisht qe Ramazani eshte muaji i shenjte dhe vrasja ne te nuk lejohet.

Por nese ka te tjere qe nuk te lene rehat dhe duan te shkojne te Zoti, sigurisht qe duhet plotesuar deshira e tij.

Idhujtaret i luftonin muslimanet u plackitnin shtepite, i persekutonin, nuk i linin te lire te praktikonin fene e tyre ndaj dhe u zhvillua beteja e Bedrit.

Nuk e di Alban nese dikush te te vinte ne shtepi apo atje ku rri me qellimin e vetem per te te vrare ose per te te perdhunuar njerezit e familjes tende cfare do i thoje? Do doja te dija se si reagoni ju "besimtaret" ne te tilla raste.

Gjykoni per vrasjen ulur ne kolltuqe te ngrohta dhe jepni gjykime sikur nuk ka me tjeter pervec tyre. Por kur vjen puna ne praktike, nese do kishit mundesine do tregoheshit me mizor se vete mizoret, sepse nuk keni parime hyjnore qe ju udheheqin.

Ajo qe ju udheheq ju eshte cfare t'jua prese mendja.

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550
    jo ne ramazan po as ne nje dite te perditshme nuk behet kjo pune.
    po tash qa nuk po degjojme prej arabeve.
    bejne vrasje dhe thone ''na ka dhan urdher Allahu me vra'' apo ''eshte e shkruar ne kuran''
    ku ka ma marri se kjo!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Immaculate

nese dikush na sulmon atehere duhet te mbrohemi sepse ne nuk jemi profet, por nese kemi detyre profeti atehere vrasja dhe prerja e kokave eshte sa tragjike aq edhe njerzore.

Njeriu nuk ka te drejte te varse njeriun per imponim fetar dhe ti sic din Muhameti me ushtri te vet ka sulmuar te tjeret per tua imponuar Islamin, E JO ATA MUHAMETIN . Ua impononte me dhune Islamin per te cilin as vete nuk e dinte se cfare fudi do te kete sepse shkrimi i tij zgjati 25 vjet sa edhe udheheqja e ushtrise prej tij, si komandant kryesor. Vjehri i tij Abu Bakhr preu 25 000 koka ne Persi per t“i konvertuar dhe i nderuar ajo fe qe shperndahet me gjakderdhje nuk mund te thuhet fare FARE se vjen nga Zoti se eshte kunder natyres se Zoti dhe dashurise se tij. Zoti eshte Krijuesi dhe Dashuria, jo vrasja, gjaku dhe shkaterrimi!!!

Dhe a din ti se Islami ka arritur ku ehste ngulur shpata islamike dhe a e din ti se Muhameti thot se shpata fgjendet ne hijen e xhenetit ? Dhe nese mendon se ne xhenet futen shpatat qe kane prere koka, ateher ke probleme me Zotin dhe me orientimin!!!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Immaculate ,

nuk ke lexuar shkrimin shiko kush sulmon:

.” I Dėrguari i Allahut u gėzua dhe tha:

“Marshoni dhe gėzohuni se Allahu i Madhėruar mė ka premtuar fitoren mbi njėrin prej dy grupeve37. Pėr Zotin, mė duket sikur po e shikoj qė tani vendin, ku do tė vriten ata.”

Vendin ku do te vriten ata, marshoni.....gjuhe gjenerali apo jo ?

i/e regjistruar Maska e Ndriēimi
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    E remdesishme eshte se Muhamedi nxorri nga erresira ato njerez te asaj kohe.

Albani do te ishte ndakort qe Zoti te mos dergonte asnje profet, dhe njerzit te vazhdonin te varrosnin femijet e tyre te gjalle ne dhe.

Edhe me e rendesishme eshte se kur Muhamedi i ndaloi nga ato vepra te keqija duke i LUFTUAR, njerzit pas e kishin kuptuar veprat qe kishin bere me pare fillonin dhe qanin.
    E rendesishme eshte se Muhamedi nuk vriste njerez te PAFAJSHEM femij, gra, pleq dhe kafshe.

E rendesishme eshte se para se profetit Muhamed ti vinte shpallja, njerzit e asaj kohe luftonin per ceshtje shume te vogla duke vrare njerez te pafajshem, luftonin fiset ne mes tyre .

DHE MUHAMEDI I BASHKOI KETO FISE ME ISLAMIN

D.m.th u zhduken te gjitha ato pislliqe duke LUFTUAR NE MUAJIN E RAMAZANI.

Alban me erendesishme eshte qe te mesoje dicka tjeter ne vend qe ti kalosh oret ne forum.

Migjithse ky eshte zanati qe ke marre deri tani.

Vetem me vjen keq per ato Albanat e vegjel (femijet tuaj).
    Ne kete menyre do ti edukosh?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Te nderuarit e mi

Shėn Albani hap tema te ndryshme dhe komenton (ne te njejtat tema) dicka tjeter. Kete e ka zakon ai. Kete e ka tradite ai. Kete e ka bere pasion te vetin ai. Me kete ka kaluar ne mani ai.

Ai pra e hap temen per mollen dhe flet per faren e molles. Kur flitet per mollen, cdonjeri e din se ajo eshte e shijshme, e shendetshme, permban vitamine...ne pergjithesi eshte e mire per shendetin tone. Mirepo, ani nuk flet per keto cilesi te molles por flet per faren e saj. Flet per faren kur dihet sa ajo nuk eshte per t'u ngrene. Kur dihet se ajo luan rol tjeter. Ka funksion te shumimit te mollave e jo per ta ngrene. Keshte pra na flet Shqiptari i vetequajtur i Shenjte. Flet dhe ngaterron. Ngaterron gjera me o pa qellim. Si duket, e vertete eshte kjo e para. Sjellja e hutise nder njerez.

Mirembetshi!
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Une i kam mbaruar studimet dhe ketu vije per te dikskutuar dhe per tua hapur syte te pergjumurve. Ju mund t“i mbani syte e mbyllur, kjo eshte pune e juaj. Une nuk po bej gje te keqe pos se po sjell vepra profeti dhe nese ju e besoni, ajo eshte pune e juaja, por druaj se si do t“i pergjigjeni Zotit kryesisht pasi t“i keni mesuar punet e nje " profeti".

per ju eshte pozitive vrasja dhe e lartesoni, por une njoh qindra kombe qe edhe pa islam dhe pa prerje kokash kane pasur zhvillim normal!!!

Norcali, ti vazhdimisht po mirresh me vlersime mbi mua. Sikur te ishe pskilog ose psikiater do te kuptoja, po pse te lutem luan rolin e nje sharlatani ???
    Pse nuk mirresh me vrasjet qe une i solla? Mendon se eshte mire qe t“i te vrasish babain tend pse paska nje fe tjeter ? A nuk eshte kjo veper prej paranoiku apo shizofreni dhe nese beson ti Zoti ka dhene urdhera te tilla, une keshilloj nje senace te spikologu ne fillim, e pastaj edhe te psikiatri....Te lutem behu serioz ne diskutim dhe mo u merr me spekulime!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    ti dhe studimet tua dhe ti nje person i cili don te ju hap shqiptareve syet me bere te qesh perbes me ty more djal te ne thojn as ----------------- dilet se jo me te naj hapesh syet ti neve dhe ato studime te cilat ti ke berr me vjen keq per mundin te cilen ta kan ba ata profesor se ne fund te fundit asgje spaskan berr.ti morre -------------------- ke hap syet per vete por vjen me keto shkrime kundrejt nje besimi i cili ashte sa i drejt aq edhe i vertet dhe i cili ka thelbin qysh ne krijimin e kesaj toke dhe ne krijimin e njeriut te par (ah me fal se ajo logjika jote jo e shendosh mendon se kan qen te krijuar 7qifte hhahahahahah) dhe eshte percjell nga gjdo pejgamber(profet) ti me se pari nis dhe hapja syet veti e mandej mendo pertjeter kand more i gjore.sa per luftrat qe jan bere ne kohen e ramazanit ato jan berr per shkak levizjeve provokative te cilet kan berr pabesimtaret(sikur puna jote) dhe me logjik nese dikush don te sulmoj ateher sulmi eshte ma e mirra mbrojtje.por prap po them si me par kam cek ne nje shkrim timin se me ty ashte mekat me humb kohen.
    enkela ti nuk sheh neper bot se sa mbytje po behen edhe ato jo nga arabet por nga njerezit e qytetruar si ti me siguri mendon.HEREN TJETER KE ME ME DETYRUE QE TE FSHIJE KREJT SHKRIMIN.Edhe nje hre po te terhjeki verejtjen te mos perdoresh fjale banale e ofenduese!Edhe pse ste pelqejne shkrimet duhet te ju pergjigjesh me kulture e jo te jesh agresiv.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 13-11-2002 mė 16:22

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Ju vertete me habitni,

ju keni aty fjaline se djali duhet te vriste babain dhe babai djalin, ju nuk mirreni me kete, por mirreni me mua. A domethene kjo se nese ju Muhameti ju thot vrani babain ju do ta kishit bere kete pune???
    Ketu qendron krejt thelbi i ceshtjes : une nuk kam vrare dhe nuk kam bere mekate, une nuk jam teme diskutimi, por vrasjet ne ramazan, vrasjet ne emer te Zotit DHE PREJ Profetit!!!

Pse nuk jeni te denje dhe te mbroni se vrasja e babait eshte ne rregull. Vertete une nuk kuptoj revolten tuaj. Sikur une te kisha vrare, atehere do t“ju kuptoja, por ka vrare apo ka dhene urdhera nje njeri i cili kurre nuk do te kishte guxuar te beje nje pune te tille!!!
    Eshte vrasja pune profeti ? Eshte hyjnore vrasja e babait ? ME kete duhet te mirreni, jo me mua!!! Ju nese silleni keshtu dmth. se ka gjera per te cilat eshte turp te flitet sepse keto ju shqetesojne!!! E ne fakte e verteta qenka tragjike per ju!!!

Dhe ky Shuaibi me kete emer te dashur me thot se jam kokeboshe dhe se po flas kunder Islamit:

Shume i dashur Shuaib e gezofsh kete emer Sahare, mirepo une nuk jam duke folur kunder Islamit, por VEPRA e Muhametit personalisht. Une nuk i kam bere luftra, nuk kam vrare njerez dhe nuk kam bere asnje mekat me vetedije apo te qellimshme, as nuk marre shume gra dhe nuk bej gjera te pamoralshme dhe pse ti mendon se une jam kokebosh e jo dikush tjeter. Eshte e mundur qe njeriu qe ka moral te jete kokeboshe, ndersa njeriu i pamoralshem dhe ai qe vret xhaxhain e vet, ai qe urdheron djali te vrase babain te jete i mire, e ndersa une i keq!!! Shuaib ti i din veprat e tija dhe ti me mbush mendjen se edhe ti do te kishe vrare babain tend nese te urdheronte Muhameti. Une do te pranoja ofendimet tua sikur une keto gjera t“i trilloja, por i dashur Shuaib keto jane fakte me te cilat njerzit krenohen, po pse ti turperohesh dhe me ofendon mua ???? PSe mua me sheh si fajtore per pislleqet e huaja ??? Vetem pse po i bej publike ? Po keto jan emarre nga nje faqe qe ti i beson !!!!

Shuaib i mire, Zoti te ndihmofte dhe te shpetofte nga halucinacionet, sado kjo nuk eshte e lehte se qenke zhytur thelle!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 12-11-2002 mė 20:21

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  3. Nje pyetje rreth krishterimit ...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-11-2006, 08:19
  4. Emrat Ilire
    Nga Leila nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 12-05-2006, 20:33
  5. Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 07:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •