Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 84
    i/e regjistruar Maska e HFTengineer
    Anëtarësuar
    24-04-2016
    Postime
    469

Për: Shiizmi është një "fe" apo një armë e djallit?

Sa per revoljucjonin me modern ne iran kundra shahve ishin disa faktore gjithe kishin lidhje si hesbollah ne lebanon ,forcat e shias ne irak.
    Ishin disa konflikte/politika amerikane, isralite, wahabe/saude dhe luftrat sunite e vashdushme qe hynin ne ekuacjon dhe bashkpunoinin dhe kan bashkpunuar disa here.
    Ndryshuar për herë të fundit nga HFTengineer : 07-12-2016 më 22:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2015
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    23

Ju preferoj ti shikoni këto 7 epizoda , e pastaj mund të flasim me juve .

Edhe pse mua më pëlqen më mirë të flas prë EHli Bejtitn qështjet fetare, por nejse edhe këto dokumentar kanë prëmbajtje të zhvillimit të poltikës, por ka edhe lidhshmëri me fenë

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Ikballe Lexo Postimin
    Kur trupi i Profetit Muahemd ende ishte i nxehtë, të tjeret bënë grushtet,,, gjithë ky burr i botës në furneral( në namazin e Xhenazes) nuk i morrën pjesë dhe nuk dihet se kush ja fali xhenazen, ,, Athua e meritoi Profeti Muhamed ( pqmtft) ?/
    Ky fakt flet mire se Muhamedi dhe fisi i tij barbar (qe vrisnin kedo qe nuk pajtohej me ta) respektohej vetem sa kishin fuqine, se po se respektove diktatorin te fluturon koka prej 10 deri ne 15 metra lart. Lotet e krokodilit vetem ne sistemet diktatoriale vlejne, e feja islame me plot kuptimin e fjales eshte e tille. Muhamedi s'eshte burre i botes, madje as i arabeve, e vetmja gje qe beri i konvertoi me dhune arabet pagane ne nje monoteizem qe kryesisht merr doktrina, rituale e simbole pagane dhe i inkorporon ne kete 'monoteizem' te genjeshtert. Muhamedi ka gjase qe vdiq nga nje helm dhe nuk kishte as kohe dhe as interesim qe te leje pasardhes te fese.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Shqipja jote eshte per faqe te zeze sa asgje nuk merret vesh. Wehabizmi sigurisht qe i ka rrenjet nga sunitet por me nje natyre shume te rrepte te zbatimin te islamit. Islami si fe identifikohet me paqen, miresine, dashurine dhe lehtesine ne praktimin e fese dhe kurani i meshon shume ketyre ceshtjeve. Eshte pikerisht e kundera e asaj qe ke shkruar ti nje postim me siper. Ishin pikerisht wehabitet ato qe lindin si kunderpergjigje politike ndaj perandorise Osmane dhe ishte pikerisht lufta qe wehabitet i hapen perandorise Osmane ajo qe filloi lekundjen e kesaj perandorie. Ideologjia e tyre bazohet ne nje islam strikt , jo paqesor dhe teresisht urrejtes ndaj cdo linje tjeter te predikimit islam ndryshe nga ajo wehabite. Islami bazohet ne Kuran dhe hadith, qe jane sikur Kodi ligjor. Natyra njerezore eshte e ndryshme nga njeri tek tjetri dhe ne baze te llogjikes dhe interpretimit individual lindin dhe frakturat apo ideologjite e ndryshme.
    Lekundjen e Perandorise Osmane e shkaktoi beteja e humbur per Vjenen ku osmanet u thyen keq e jo vahabistet arabe. Mos jep mendime tuaja personale per histori pa u bazuar ne fakte. Me kete do te behesh si Edita Tahiri qe flet mendimin e vet dhe i duket fakt. Pra vet e thote e vet e deklaron si te vertete.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Më vjen mirë që interesoheni për çështjes së shiitëve si pasues të Ehli Bejtit ( Familjes së Profetit Muhamed) . Shiitët e janë prëmendur edhe në Kohën e musës, edh enë kohën e profetit Ibarahim paqa qoftë mbi të. ( SHiatul Musa, Shiatul Ibrahim, - pra pasuesit e Musës, Pasuesit e Ibrahimit). Ndersa Shiatul Ali, janë prëmendur në kohën e Profetit Muhamed ( paqajq oftë mbi të dhe Familjen e tij) :. Kur Profeti Muhamed i thotë " O Ali pas meje do të kesh pasuesit e tu ( shijat e tu)...."
    Moter mos mashtro vetem sepse feja jote te nxite te genjesh. Shiite nuk ka patur ne kohen e profeteve Biblike si qe ska patur as myslimane. Ata spermenden as ne Bibel por ok qe po e zeme se Bibla eshte genjeshter dhe spo e besohet si historike por ata nuk permenden kurre as nga historianet greke, perse, romake e as te tjeret. Si mund te beni kesi pretendimesh qe edhe nje njeri me dy dite shkolle nuk do t'i pranonte.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga HFTengineer Lexo Postimin
    Desha me thene wahabistve saudite.
    Pyetja me mire do ishte ai a besoni qe wahabismi /slafismizi is saudve qe eshte fe dhe a besoni tek kjo fe qe sehste sunite tu ju printojn kuranin dhe kan eklsuzivitet megjithse jane shkolle dhe fe tjeter ?
    Ehste nje irooni ktu.
    I nderuar shiitet per vehabistet jane fe e djallit. Kta me mujt i zhdukin nga faqja e dheut. Eshte e vertete se shiat nuk kane te bejne me islamin burimor asgje, ata besimet e tyre i kane te perziera me paganizem.

Zonja Ikballe sado qe shqiptareve mundohet te ua zbukuroje fene e saj por realiteti eshte i hidhur. Shiitet jane njerez te semure psiqikisht, kur te gjithe mbi 1 miliarde myslimane u munduan ta fshehin diellin me shoshe nuk mujten sdo te mundet as kjo ta beje nje gje te tille. Shqiptareve po u vijne mendet ne koke dhe kurre sdo te behen pjese e ketyre njerezve te coroditur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2015
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    23

O spaske lidhje me realitetin, o ju paskanë larë trurin dikush me këto video amatere, njerëzit me një PRESJE ( ,) e i kanë marrë në qafë të tjerët e lëre me me këto montazhime, a paskeni shku te hinduët e te shehleret, a te dervishët, a te të pafetë, a te injorantët a ka s'paskeni shku,, më beso më vinte të vjellë derisa u pash këto video plot gërdi e mllef...

Zoti ju ndihmoftë se me të vërtet mirë që egzistojmë në krahasim me kësi lloj video që paskan për shiat, ( pasuesit ) e EHli Bejtit a.s...
    Turpi ju qoftë prë dynja e mëkati prë ahiret,, se vërtet ta mllefosush një shoqëri nuk është aq lehtë edhe këto gishta tonë që po shkruajmë në tastatur kanë me dhënë llogari..

Miredita, me lejoni te them edhe une sa mendoj.
    Nese eshte apo jo nje fe, kete e dine ata qe i besojne...
    por qe me ben shume pershtypje kur shoh qe bota arabe ne pergjithesi dhe e mbeshtetur fuqishem nga Perendimi
    sulmon vendet me mazhorance shiite..., si neIran, Irak, Siri, Liban, Jemen, etj.....
    Pse ndodh kjo, mbase vendet qe vrasin civile te pafajshem si psh Arabia saudite me bombardimet e panumerta qe kryen neper territorin Yemenit,
    duke korrur viktima nga te githa shtresat e popullsise, pra mund te kosiderohet fare mire nje GENOCID i popullit shiit yemenit ose jemenit,
    ku kjo gje behet me ndihmen dhe "bekimin" e Shba-se dhe Evropes Perendimore, por ajo qe me shume me ben pershtypje nderhyjra e Izraelit...!!!
    Pasi qe Arabia Saudite, me Turr-qit ..., po sulmojne perdite Yemenin ( jo ushtrine ose fraksionet nderluftuese ) neper sheshet e pazareve, neper
    shkolla e spitale, neper lagjet e banuara, e kudo qe gjenden grupime njerezish si psh. ne Martesa ose neper Funerale..., ju duket e drejte kjo???
    Kush pra na qenka "arma e djallit"!? shiitet apo sunitet...?!!!
    Puna ka mberritur deri atje sa nga kualicjoni qe lufton shiitet jemenit, jane terhequr Egjipti dhe Emiratet, por pernjeheresh jane zevendesuar nga
    Sudani dhe Senegali, por edhe nga vende te tjera te varfera afrikane..., jane mercenare qe luftojne per mbreterine saudite ( sunite ) kunder shiiteve.
    Pra kush jane vertete "armet djallezore" kjo del qarte, jane ata qe kryejne akte kriminale kunder popujve te pafajshem, krime njerezore, nen flamurin fetar ( gjithmone me zhgarravina)!
    Shiko se çfare kualicjoni jo-homogjen e perben forcen qe sulmon shiitet e Jemenit..., deri izraelitet, po çkane te perbashket me turre-qit ? po ameri-qenet me sudanezet?
    Ne rradhe te pare, nuk duhet te gjykohet vetem me simpati dhe me keq akoma me informacjon çalaman qe eshte filtruar disa here, nga Alzhazira deri tek Bbc e deri tek Hyryjeti....!
    Si do qe te jete si fe "shiitet" gjthone dalin me te mire nga "sunitet" per faktin qe nuk po bejne krime, jane gjithmone duke vuajtur genocidin nga sunitet,
    ku keta te fundit "sunitet" ndihmohen nga "te krishteret katoliko/protestante" dhe nga çifutet izraelit...
    Mund te konkludojme kete debat; ( ku diskutohet nese eshte "Shiizmi" arme e djallit apo jo ...) me shprehjen e bukur popullore;
    " Njeriu i keq mendon keq "! - pra nese "i keq" = me "djallin" i bie qe djallezoret jane "sunitet" dhe "armat e djallit" kush i mbeshtet ata , pra sa u tha me larte!
    Ky eshte mendim i imi personal, pasi shoh qe eshte sterzgjatur ky diskutim...
    Pershendetje.
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Si do qe te jete si fe "shiitet" gjthone dalin me te mire nga "sunitet" per faktin qe nuk po bejne krime, jane gjithmone duke vuajtur genocidin nga sunitet,
    ku keta te fundit "sunitet" ndihmohen nga "te krishteret katoliko/protestante" dhe nga çifutet izraelit...
    .
    Te krishteret nuk i ndihmojne asnje shteti qe te vrase civilet mos genje. Te krishteret nuk ua duan te keqen shiiteve por as suniteve. Nese do te pyeteshin te krishteret te gjithe myslimanet do te vinin ne besim ne Shpetimtarin e njerezimit, Jezusin e Nazaretit dhe asnje mysliman nuk do te vritej e masakrohej ne lufte Shiite vs. sunite.
    C'hyn Izraeli ketu? Irani ka thene se Izraeli duhet te zhduket nga harta e botes. Irani mbeshtet shiitet rebele ne Jemen. Mos deshte me ta mbeshtet Izraeli Iranin. Mos u be si myslimanet tane, nese Izraeli lufton shiitet e hezbollahut na del se Izraeli po ben krime lufte. Nese sauditet luftojne shiitet e jemenit, na del si mbrojtese e paqes.

Sauditet bombarduan ne dasma civilet. Kjo deshmon urrejtjen e madhe qe e kane keta ne mes vete.

Politika e jashtme nuk mund te qeveriset me fe. Nese amerikanet mbeshtesin sauditet nuk d.m.th. se te krishteret mbeshtesin sauditet. Sauditet jane arme e djallit poashtu ajatollahet jane arme e djallit. Pra manipulojne me masa dhe i dergojne njerezit dhe rinine e tyre ne radikalizem e shkatrrim. Sa para kane dhene sauditet per ekstremizimin e rinise sone ne Shqiperi, Kosove e Maqedoni, sa dhjetera shqiptare jane vrare ne lufturat djallezore te tyre. Shqiptari normal nuk i mbeshtet keta, poashtu as te krishteret nuk i mbeshtesin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 10-12-2016 më 22:13

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

O spaske lidhje me realitetin, o ju paskanë larë trurin dikush me këto video amatere, njerëzit me një PRESJE ( ,) e i kanë marrë në qafë të tjerët e lëre me me këto montazhime, a paskeni shku te hinduët e te shehleret, a te dervishët, a te të pafetë, a te injorantët a ka s'paskeni shku,, më beso më vinte të vjellë derisa u pash këto video plot gërdi e mllef...

Zoti ju ndihmoftë se me të vërtet mirë që egzistojmë në krahasim me kësi lloj video që paskan për shiat, ( pasuesit ) e EHli Bejtit a.s...
    Turpi ju qoftë prë dynja e mëkati prë ahiret,, se vërtet ta mllefosush një shoqëri nuk është aq lehtë edhe këto gishta tonë që po shkruajmë në tastatur kanë me dhënë llogari..
    C'lidhje kane shqiptaret se myslimanet para 13-14 shekujve filluan ta vrisnin njeri tjetrin. Clidhje kane shqiptaret se para 1 mileniumi e gjysme myslimanet po vrisnin familjen e profetit te tyre?

A na duhet neve vellavrasja apo mesazhi i Jezusit te Nazaretit?! Moter eja ne kete mesazh dhe nuk do te duhen as shiiat, as shahet, as bejleret e as eli bejtet. Tek Jezusi e ke 500 mije here me mire se tek keta.

Ketu ke debat dhe predikim normal per Perendine dhe Krijimin e botes dhe te gjithe universit. Nuk ke njerez qe godasin vetveten me thika dhe nuk ke njerez qe prejne kokat e femijeve te tyre. Ke njerez normal qe besojne ne Krijues duke patur parasyshe te gjitha argumentet per krijimin mbinatyror te botes ne te cilen jetojme.

Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 10-12-2016 më 22:34

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •