Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Për: Udhëheqësit dhe gjykatat e kufrit dhe shirkut.

Abdurrahman,

A je i martuar ? Nese po, aje i kurorezuar ne komune ? A ke pasaport te shtetit laik ? A ke femije qe i ke nenshtruar ndaj ketij shteti me an te çertifikates se lindjes ? Nese po, pse behesh pjese e kufrit ?!

Vella i nderuar, ne si kemi kuadrot per t'pasur shtet fetar, s'i kemi madje as besimtaret ne nivel qe t'kuptojn thelbin e besimit, keshtu qe mos shih endrra me sy hapur ngase shqiptaret ka pak kohe qe kan filluar te i kuptojn besimet e tyre fetar ! Do t'duhet ndoshta edhe 100 apo 1000 vite per t'ardhur ne vete !

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga abdurrahman12 Lexo Postimin
    Se pari ata qe i bejne keto ligje adhurojne veteveten, pastaj ata qe jane te kenaqur me keta, apo i mbrojne duke hyre ne ushtrite dhe policine e tyre, apo i ndihmojne duke i votuar apo e dine gjendjen e tyre dhe i konsiderojne musliman (nuk i bejne tekfir), te githe keta jane adhurues te tyre.

Allahu nuk i udhëzon në rrugë të drejtë mohuesit.” (En-Nahl: 107).
    Ki kujdes kur shkruan, se njerezit mund ti kuptojne dallash gjanat. Fjalet qe shkruan kane aq kuptim te gjere, saqe ai qe i lexon mendon se jav dedikon krejt dynjase, dhe pas mos e vazhduar me tej ndihet i prekur, i rrezikuar, i frigesuar. Keto qe shkruan vlejn EKSKLUZIVIKISHT per muslimanet, dhe vetem per muslimanet......dhe e din, dhe e dijm, se nuk ka musliman mbi rruzull qe nuk e don ligjin e Allahut....jo per pune dashurie, frige ose inati, port thjeshte nga arsyeja e shendoshe e njeriut qe mendon !

Selam
    albanish by nature

Citim Postuar më parë nga Evian Lexo Postimin
    Abdurrahman,

A je i martuar ? Nese po, aje i kurorezuar ne komune ? A ke pasaport te shtetit laik ? A ke femije qe i ke nenshtruar ndaj ketij shteti me an te çertifikates se lindjes ? Nese po, pse behesh pjese e kufrit ?!

PAISJA ME PASAPORT APO LEJE TE UDHETIMIT A ESHTE KUFR?

Zbulimi i dyshimeve

Dyshimi i cili thotë: Pajisja me pasaportë është pranim i ligjeve të kushtetutës të atij shteti, andaj në bazë të këtij pranimi është e njëjtë çdo gjë tjetër në bazë të kësaj kushtetute: si puna në polici, votimi i partive e të tjera nga veprat të cilat janë mohimi i besimit të pastër.

Përgjigje: Me emrin e Allahut, falënderimi i takon vetëm Allahut.

Ata të cilët kapen më këto dyshime argumentojnë për dy lloje të injorancës tek ata:
    1.Injoranca ndaj dispozitave të sheriatit
    2.Injoranca e realitetit

Andaj themi: Pajisja me pasaportë, letërnjoftim e të ngjashme nga dokumentet ku janë të shënuara emri dhe mbiemri i njeriut, të cilat mirren në bazë të drejtave të një shteti laik, gjithë këto nuk kanë të bëjnë me kufrin dhe shirkun që e nxjerrin njeriu nga feja dhe as që janë këto prej gjërave të njëjta si votimi i ligjeve të kufrit, mbrojtja e tyre me fuqi, pranimi i tyre e të ngjashme prej veprave të kufrit.

Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka pranuar xhivarin- mbrojtjen (sigurimin) e El-***’im ibni Adij pasi që është kthyer në Mekke nga braktisja e banorëve të Taifit, Ebu Bekri radiallahu anhu ka pranuar xhivarin- mbrojtjen (sigurimin) e Ibni Daganes, Umeri radiallahu anhu ka pranuar xhivarin- mbrojtjen (sigurimin) e El-As ibnu Uail, gjithashtu Sahabet radiallahu anhu të cilët u larguan nga Mekkeja dhe emigruan në El-Habesheh të gjithë ata e pranuan xhivarin- mbrojtjen (sigurimin) e Nexhashijut para pranimit të Islamit. [[Zadul Mead 3/28 – Historia e Pejgamberit të Salabit]]

Të gjitha këto pranime nga ana e Pejgamberit salallahu alejhi ue selem dhe sahabeve të tij radiallahu anhum te mbrojtjes (sigurimit) nga jobesimtarët, asnjëherë nuk janë llogaritur se ata kanë qenë të kënaqur me fenë e tyre të kotë, apo kanë miratuar diçka nga kufri dhe shirku i tyre, apo nuk i kanë luftuar dhe armiqësuar fenë e tyre, assesi, në asnjë mënyrë nuk kanë qenë të kënaqur me ligjet, zakonet dhe fenë e tyre të kotë, mirëpo ky xhivar – mbrojtje sigurim ka qenë vetëm mjet për të qëndruar në vend për thirrje në rrugë të Allahut tebarake ue teala.

Bazuar në këtë pajisja me pasaportë nuk është tjetër pos dokument të cilin ta japin shtetet laike për të arritur lëvizjen dhe udhëtimin nëpër vendet tjera dhe në të cilin janë të shënuara informatat e personit që e bartë atë pasaportë, për marrjen e së cilës nuk është kusht pranimi i kushtetutës dhe ligjeve të saja, ashtu siç nuk ka qenë dhënia e xhivarit-sigurimit nga ana e jobesimtarëve e kushtëzuar me pranimin e fesë së tyre.

Ndërsa çdo dokument i cili kushtëzohet me shprehje te kufrit, miratim të kufrit, nuk ka dyshim se pranimi i asaj është kufër pos nëse ka dhunë (valide me kushtetet e saja) ndryshe llogaritet kufër i qartë që të nxjerrë nga feja.

Përmbledhje: Marrja e pasaportës dhe letërnjoftimit është nga çështjet administrative të cilat nuk kanë të bëjnë me kufrin aspak, por është e drejtë të cilat ta sigurojnë shtetet laike për lejeqëndrim, lëvizje dhe udhëtim, ashtu siç ka qenë sigurim dhe mbrojtje në kohën e Pejgamberit salallahu alejhi ue selem, ngase prej ligjeve të kohës së tyre ka qenë se ai i cili e siguron ndonjë person nuk lejohet cenimi i sigurisë së tij dhe të tilla janë këto dokumente, andaj nuk krahasohet me votimin e ligjeve të kufrit të cilat janë shfaqje e kënaqësisë me ato ligje, gjithashtu me mbrojtjen e atyre ligjeve me fuqi siç është policia e të ngjashme.

Paqja dhe përshëndetjet e Allahut qofshin mbi më të mirin e të dërguarve Muhamedin.

Vella i nderuar, ne si kemi kuadrot per t'pasur shtet fetar Vella i nderuar, ne si kemi kuadrot per t'pasur shtet fetar, s'i kemi madje as besimtaret ne nivel qe t'kuptojn thelbin e besimit, keshtu qe mos shih endrra me sy hapur ngase shqiptaret ka pak kohe qe kan filluar te i kuptojn besimet e tyre fetar ! Do t'duhet ndoshta edhe 100 apo 1000 vite per t'ardhur ne vete !

Evian nuk na detyron neve Allahu te formojme shtet islam nese nuk i kemi mundesite, por ajo qe duhet te bejme ne ne kohen tone eshte te ruajm vetet tona nga kufri dhe ti therrasim njerezit ne besimin e pastar, kaq me lejen e Allahut te gjithe kane mundesi te bejne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga abdurrahman12 : 26-08-2015 më 11:17

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

O abdurrahmon a lejohet me legalizu martesen ne gjendje civile? Apo dhe kjo quhet kufr?

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    O abdurrahmon a lejohet me legalizu martesen ne gjendje civile? Apo dhe kjo quhet kufr?

Nuk e di....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Nuk e di....
    Abdurrahmon kur sje i zoti me dhon pergjigje at'her mos sill shkrime cope paste dhe ti hedhesh ktu si papagall. A je i martum? Nqs nuk je do martohesh nje dite. Si do t'ja bosh? A do ta regjistrosh martesen tate n'gjendje civile apo jo? Nqoftse po at'here je duke ju nenshtru ligjeve te shtetit te kufrit (sipas teje). Nqs nuk do regjistrosh at'here figuron beqar dhe neser pasneser sipas ligjeve te shtetit ku jeton kalamojt te quhen kopila dhe gruja jote do pyetet per at'sin e tyne. Akoma me keq gruja jote ne rast fatkeqsie nuk perfiton asgjo. Pra, Abdurrahmon msoje fen islame sic duhet dhe boll bone papagallin athuajse ca je duke shpik. Islami nuk osht fe qe i sjell muslimonve probleme n'jeten e tyne por esht fe te cilen e ka zbrit Allahu xh.sh per ''lehtesim''.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Me pelqen jashtezakonisht nje thenie e hz Aliut r.a qe thote: Armiqte tane nuk jane as te krishteret dhe as hebrenjte por eshte injoranca jone.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Meriamun për postimin:

mesia4ever (01-09-2015)

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Abdurrahmon kur sje i zoti me dhon pergjigje at'her mos sill shkrime cope paste dhe ti hedhesh ktu si papagall. A je i martum? Nqs nuk je do martohesh nje dite. Si do t'ja bosh? A do ta regjistrosh martesen tate n'gjendje civile apo jo? Nqoftse po at'here je duke ju nenshtru ligjeve te shtetit te kufrit (sipas teje). Nqs nuk do regjistrosh at'here figuron beqar dhe neser pasneser sipas ligjeve te shtetit ku jeton kalamojt te quhen kopila dhe gruja jote do pyetet per at'sin e tyne. Akoma me keq gruja jote ne rast fatkeqsie nuk perfiton asgjo. Pra, Abdurrahmon msoje fen islame sic duhet dhe boll bone papagallin athuajse ca je duke shpik. Islami nuk osht fe qe i sjell muslimonve probleme n'jeten e tyne por esht fe te cilen e ka zbrit Allahu xh.sh per ''lehtesim''.

El Hajthem ibn Xhemili [Allahu e mëshiroftë] thotë: “Imam Maliku është pyetur për dyzetetetë çështje. Për 32 çështje ai është përgjigjur me fjalët: “Nuk e di”. Ndërsa për gjashtëmbëdhjetë çështje është përgjigjur në kuadrin e asaj që dinte” “Sijarul Ealemu Nubele“ (77/8).

Imam Maliku [Allahu e mëshiroftë] thoshte: “Mburoja e dijetarit është fjala e tij “Nuk e di”. “Terikhu Dimeshk“ (363/8) dhe“Sijarul Ealemu Nubele“ (77/8).

Une nuk e kam studiu kete pune dhe nuk e kam nijet te jap pergjigje.

Nje shkrim i mire ne lidhje me kete eshte postuar me lart "PAISJA ME PASAPORT APO LEJE TE UDHETIMIT A ESHTE KUFR? ".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

El Hajthem ibn Xhemili [Allahu e mëshiroftë] thotë: “Imam Maliku është pyetur për dyzetetetë çështje. Për 32 çështje ai është përgjigjur me fjalët: “Nuk e di”. Ndërsa për gjashtëmbëdhjetë çështje është përgjigjur në kuadrin e asaj që dinte” “Sijarul Ealemu Nubele“ (77/8).

Imam Maliku [Allahu e mëshiroftë] thoshte: “Mburoja e dijetarit është fjala e tij “Nuk e di”. “Terikhu Dimeshk“ (363/8) dhe“Sijarul Ealemu Nubele“ (77/8).

Une nuk e kam studiu kete pune dhe nuk e kam nijet te jap pergjigje.

Nje shkrim i mire ne lidhje me kete eshte postuar me lart "PAISJA ME PASAPORT APO LEJE TE UDHETIMIT A ESHTE KUFR? ".
    Vllau im? Sa vjec je? Sa vite ke qe je duke studju islamin? Sa mire e njef kuranin? Po fik'hun? Po hadithin?

Keto qe ke shkrujt me siper nuk osht mir me i fut neper diskutime ven pa ven.

E di si thu ti? Imagjino nje profesor i cili jep nje ligjerat dhe ne fund kur vje koha e pyetjeve i pergjigjet t'gjithve se nuk din. E kupto se ca do me thon kjo? Qe ai profesori (gjoja) ose ka msu tekstin e ligjerates permendesh ose ka qen duke e lexu ( ne rastin tat ti e ke me mire me copy paste).

Nuk ma merr menja qe Imam Maliku pasi t'ket mbajt nje ligjerat per kamaten (bie fjala) kur e kan pyet per ceshtje te kamates ne 32 ceshtje i osht pergjigj nuk e di.

Kur te vish dhe te sjellesh shkrime vllau im dili per zot atyne qe shkrun sepse e bon popullin konfuz. Mos merr qaf kot muslimon e shkatrro familje me dekleratat qe jep se jon ceshtje te rrezikshme.

Selam vlla.

Ue alejkum selam

Vllau im? Sa vjec je? Sa vite ke qe je duke studju islamin? Sa mire e njef kuranin? Po fik'hun? Po hadithin?
    Sa i perket themelit te dinit islam te gjithe ata qe hyne ne moshe madhore duhet ta din, bile edhe nese jane analfabet.

"Une nuk i krijova xhinnët dhe njerëzit pos që të Me adhurojnë”. (Dharijatë-56).

"Dhe dije se La ilahe il-lAllah (nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut)." [Muhamed:19]

Pra, kur e sheh dikend që benë shirk, pa marrë parasysh a eshtë dijetarë apo nxenes i dijes apo prej njerzeve të thjesht që ka ra në shirk, ti e ke per detyrë ta shpallesh si mushrik, edhe nese ti je prej njerzeve të thjesht (pra nuk je dijetarë). Nese nuk i benë tekfir ata që bejnë shirk (qofte dijetari apo nxenesi i dijes që eshtë duke berë shirk), ti nuk je musliman sepse nuk e ke mohuar taghutin dhe nuk e ke kuptaur se qka eshtë mohimi i taghutit. Nuk eshtë tekfiri vetem për "ulemat" siq thojnë xhehmijet. Ketë nuk e thotë askush që e ka nuhat eren e Teuhidit, por secili – qoftë edhe musliman i thjeshtë – e ka si detyrë ti shpall si mushrik ata që bejnë shirk.

Keto qe ke shkrujt me siper nuk osht mir me i fut neper diskutime ven pa ven.

E di si thu ti? Imagjino nje profesor i cili jep nje ligjerat dhe ne fund kur vje koha e pyetjeve i pergjigjet t'gjithve se nuk din. E kupto se ca do me thon kjo? Qe ai profesori (gjoja) ose ka msu tekstin e ligjerates permendesh ose ka qen duke e lexu ( ne rastin tat ti e ke me mire me copy paste).

Nuk ma merr menja qe Imam Maliku pasi t'ket mbajt nje ligjerat per kamaten (bie fjala) kur e kan pyet per ceshtje te kamates ne 32 ceshtje i osht pergjigj nuk e di.

Tregon Hejthem ibën Xhemili, Allahu e mëshiroftë, se Imam Maliku thoshte: “Kush i përgjigjet ndonjë pyetjeje, është mirë që para se të përgjigjet ta paraqesë veten e tij para xhennetit dhe xhehennemit e të mendojë se si do të jetë përfundimi i tij në botën tjetër. Më pas le të përgjigjet.” Është pyetur në një mesele dhe ka thënë: “Nuk e di.” Dikush (nga të pranishmit) tha: “Kjo është pyetje e thjeshtë (e lehtë).” Ai u zemërua dhe tha: “Në dituri nuk ka gjë të lehtë. A nuk i ke dëgjuar fjalët e Allahut: “Ne do të shpallim ty fjalë të rëndë (të madhe).”[5] Çdo gjë në dituri është e rëndë, sidomos për atë që do të pyetesh në Ditën e Kiametit.” Sifetul-Fetva vel-Mufti vel-Mustefti”, fq. 8.

Kur te vish dhe te sjellesh shkrime vllau im dili per zot atyne qe shkrun sepse e bon popullin konfuz. Mos merr qaf kot muslimon e shkatrro familje me dekleratat qe jep se jon ceshtje te rrezikshme.

Selam vlla.
    Besoj se te gjitha shkrimet e postuara nga une ne kete teme jane te qarta.

Nje keshille per fund:

Sheikh Muhammed ibn Abdul-Vehhab (Allahu e mëshiroftë ka thënë):

''Pasha Allahun O vëllezër, përmbajuni Themelit të fesë (Aslud Dinit), fillimit të saj deri në mbarim - bishtit dhe kokës, e ajo është shehadeti 'La ilahe il-la Allah' (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!). Mësojeni domethënien e saj, duani ata që i përkasin asaj, konsideroni ata vëllezër të juaj nëse edhe janë shumë larg jush. Taghutët shpallni kafira, urreni ata që i duan taghutët dhe që polemizojnë ose i mbrojnë ata, ose ata që nuk duan ti shpallin kafira ose thotë për ta: "Allahu nuk më ka ngarkuar që të mirrem me ta." Ai ka shpifur një rrenë të madhe ndaj Allahut. Përkundrazi, Allahu e ka ngarkuar dhe e ka detyruar që të mirret me ta duke e urdhëruar që të bënë mosbesim mbi ta, të distancuarit prej tyre po sikur qofshin ata vëllezërit e tij nga gjaku ose fëmijët e tij. Për Allahun, përmbajuni themelit të fesë (Aslud Din) suaj që të takoheni me Sunduesin tuaj duke mos i përshkruar atij shokë në adhurim. O Allah, na merr shpirtin si musliman në Islam dhe na bashko me të mirët.''

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •