Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2015
    Postime
    10

Pėr: Bibla sipas pershkrimit te Kur'anit.

I nderuar, Kostandin Spiro

Shiko se ēfarė thotė All-llahu xh.sh nė Kur'anin adhimushan pėr jobesimtarėt-qafirėt. Lexoi me kujdes, mendo dhe analizoi mirė se me ēfarė po ju paralajmėron All-llahu xh.sh.

- Sure: El-Bekare ajetet 4, 5, 6, 7, 10, 13, 15, 16, 18, 21, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 39, 40, 41, 42, 44, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 53, 54, 55, 60, 61,
    veēanėrisht ajetin 62.
    Vazhdim: 66, 75, 76, 77, veēanėrisht 78, 79, 80, 81, 82, 83, 85, 86, 87, 88, 89, 91, 97, 98, 99, 111, 113, 114, 116, 117, 120, 123, 124, 125, 127, 130, 132, 133, 135, 136, 138, 140. Edhe shumė ajte tė tjera.

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

[QUOTE=nusret84;3794552]I nderuar, Kostandin Spiro

Shiko se ēfarė thotė All-llahu xh.sh nė Kur'anin adhimushan pėr jobesimtarėt-qafirėt. Lexoi me kujdes, mendo dhe analizoi mirė se me ēfarė po ju paralajmėron All-llahu xh.sh.

- Sure: El-Bekare ajetet 4, 5, 6, 7, 10, 13, 15, 16, 18, 21, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 39, 40, 41, 42, 44, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 53, 54, 55, 60, 61,
    veēanėrisht ajetin 62.

Patjeter qe e dime se cfare thuhet aty ,ne Xhennhem Zjari,uje i vluar,,ushqim i hidhur,

,Ndersa juve ju pret Xhenneti,i mbushur me 100 hyrie sy zeza,dhe djelmenosha te veshur me jeshile.
    ju do te jeni te zene me 100 hyrie qe i ngjan nje shtepie publike se sa nje xhenneti,eshte jashte logjike:
    ju presin lumenj dhe hije te mira,do te pini vere, i dime edhe ato qe ju kane joshur juve per xhennetin,hajde hajde 100 hyrije ne dite ,,hajde xhennet hajde,,ketij i them shpreblim une ,
    Neve jemi ata qe sipas kuranit do te grysemi me futyra te nxira,dhe do te na mbuloj turpi se nuk besuam ne xhennetin qe thote Muhamedi te mbushur plote me hyrije syzeza,qe do te rrine gjithmone te virgjera,,,,Hajde fantazi Hajde,,,
    ,,,,, Te Mjeret ne qe nuk joshemi nga deshirat e mishit qe i kane njerezit ketu ne toke te cilat do te na jepen ne xhennete ,Hajde Logjike Hajde,,,kesaj i them fantazi une,,
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2015
    Postime
    23

Citim Postuar mė parė nga nusret84 Lexo Postimin

Sipas kėsaj fjalie qė e keni shėnuar :

" BIBLA e pershkruar ne Kur’an si fajala e Perendise".

Asnjėherė nuk ėshtė e vėrtetė se Bibla ėshtė e pėrshkruar nė Kur'an si fjala e Perėndisė.

Nė Kur'an tregohen se ka pasur Libra tė Shenjtė para Kur'anit adhimushan si: Teurati ( i ėshtė dhėnė Musaut a.s - sipas jush Mojseut ), Zeburi ( i ėshtė dhėnė Davudit a.s - sipas jush Davidit ), Inxhili ( i ėshtė dhėnė Isaut a.s - sipas jush Jezusi ), si dhe Librin e Shenjtė dhe tė fundit Kur'anin adhimushan i ėshtė dhėnė Muhammedit s.a.v.s - paqja dhe mėshira e All-llahut xh.sh qoftė mbi Muhammedin s.a.v.s, mbi familjen e Tij dhe mbi shokėt e Tij qė i qėndruan besnik deri nė fund.
    Pėrveē Kur'anit adhimushan qė ekziston 14036 vjet, Librat e tjera tė Shenjta qė i pėrmenda pak mė lartė nuk ekzistojnė fare nė kėtė botė, mendoj pėr Origjinalet.
    1.Kur vdiqėn profetėt-pejgamberėt e All-llahut xh.sh: ( Musau a.s - sipas jush Mojseu, me Librin e Shenjtė Teuratin ), ( Davudi a.s -sipas jush Davidi, me Librin e Shenjtė Zeburin ).

2.Kur All-llahu xh.sh e ngriti Isaun a.s lartė nė qiellė, e ngriti edhe Librin e Shenjtė Inxhilin nė qiellė. Qė don tė thotė se nuk ka mbetur ndonjė pjesė nga Librat e Shenjtė tė zbritura para Kur'anit adhimushan. Kur'ani adhimushan ėshtė i vetmi Libėr i Shenjtė qė ekziston pas vdekjes sė Muhammedit a.s, dhe se ėshtė libėr nė cilėn nuk ka dyshime ( shih nė Sure El-Bekare ajeti 2 ).

Bibla dmth Libri e perkthyewr ne Shqip . ne kur'an permendet emertimi Libri per Librin e te krishtereve ne shek 7 si Fjale e Perendise. Keni ndonje kundershtim per kete i nderuar Nusret?

I nderuar Nusret, A ka ndonje reference ne kur'an qe te tregoje se Ungjilli nuk eshte fjale e Perendise dhe qe nuk duhet besuar ? Une ju kam sjelle fakte nga vete Kur'ani ne postimin tim te pare por asnje pergjigje nuk me ke dhene per ate postim.

Kur'ani e konsideron Biblen si fjale te Allahut dhe i detyron Muslimanet qe ta lexojne dhe ta besojne per te patur udhezim dhe drite.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2015
    Postime
    23

I nderuar Nusret, perendia te ndricofte mendjen tende dhe shpirtin tend qe te pranosh te vertetene Ungjillit te perjeteshem dhe te shpetohesh ti dhe familja jote duke e pranuar jezusin si shpetimtarin tend ne zemren tende dhe duke rrefyer mekatet e tua para Zotit.

Po i marr perseri me rradhe pikat tuaja.

1. Po Jezusi ishte njekohesisht Zot dhe Bir i Zotit. Kjo eshte dicka e pakuptueshme per ne njerezit pasi natyra e perndise nuk konceptohet dot prej nesh. E si mundesh te arrije nje njeri te konceptoje Zotin dhe natyren e Tij qe te mund te beje ate pyetje qe ju keni bere i nderuar?

I nderuar nusret si nu paska logjike te jesh njekohesisht bir dhe ba njekohesisht? A je ti i martuar? Une po kam edhe femije. Jam njekohesiht bir i babait tim dhe jam njekohesisht baba. keshtu eshte natyra njerezore. Por te lutem mos bej krahasime te tilla per natyren Hyjnore pasi nuk do arrish te konceptosh dot natyren e perendise me keto lloj pyetjesh i nderuar.

2. Jezusi ne toke ishte 100% njeri por dhe 100% ZOT. SI njeri ai vdiq ne kryq por jo si Zot.
    Vdiq natyra e tij njerezore por aspak ajo hyjnorja.
    jezusi ka egzistuar para se te lindte, Ai eshte Zoti. Ai eshte Kalimatulah. Ai eshte Fjala e Perendise. Dhe Fjala e Perendise u be mish njerezor. Me qellimin per te vdekur ne kryq per mekatet tona.
    Por nuk vdiq Fjala e Perendise , vdiq vetem natyra njereozre qe mori Fjala e Perendise ne toke. Fjala e Perendise mbetet perjete, ai eshte i perjetshem.

3. Ne bibel nuk flitet per ndeshkim te vehtes. As une nuk kam thene i nderuar nusret qe Zoti e ndeshkoi vehten, nqs e kam thene te lutem me trego qe te korrigjohem. Une kam thene qe Perendia e ndeshkoi Njeriun Jezus ne kry per mekatet tona.
    Kam thene qe Zoti eshte i pavdekshem dhe ne fakt Fjala e Perendise eshte i pavdekshem.
    Nuk kam thene askund qe jane dy zotera, kam thene qe Fjala e Perendise u be njeri dhe natyra e tij njereozer u ndeshkua ne kryq nga Ati per mekatet tona. Une nuk i tregoj asnje popi mekatet e mia ja rrefej ato vetem Perendise ne emer te Jezusit. Ne te krishteret paras e te behemi te krishtere kemi qene mekatare. Pasi u beme te krishtere natyra jone e vjeter u ndeshkua ne kryq bashke me Jezusin, dhe Perendia na dha nje natyre te re ose nje zemer te re dhe nje shpirt te ri. Por natyra e vjeter eshte akoma ne mishin tone, pasi akoma nuk kemi marre nje mish te ri. Do ta marrim edhe ate kur te ringjallemi atehere do te jete fitorja perfundimtare ndaj vdekjes vella Nusret.

Ka dy aresye qe nuk mund te pranojme Muhamedin si profet.

1. Ka fakte nga vete kur'ani qe Muhamedi eshte quajtur vetem lajmes ose vertetues dhe garantues i Fjales se meparshme.

2. Muhamedi nuk ishte nje Hebre dhe nuk ishte i popullit te beselidhjes me Abrahamin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Kostandin Spiro Lexo Postimin

Ka dy aresye qe nuk mund te pranojme Muhamedin si profet.

1. Ka fakte nga vete kur'ani qe Muhamedi eshte quajtur vetem lajmes ose vertetues dhe garantues i Fjales se meparshme.

2. Muhamedi nuk ishte nje Hebre dhe nuk ishte i popullit te beselidhjes me Abrahamin.

E ku eshte logjika e gjithe asaj qe ke shkruar, gjegjesisht bombarduar?!

Nese paska (se pakut dy) aresye per mos ta pranuar Muhammedin a.s. si profet, atehere duhet doemos te mos e pranosh eshte qe eshte shkruar mbi Biblen ne Kur'an.

S'duhet me shumese nje kokerr mend per ta kuptuar kete edhe nje vogelush nga foshnjorja.

P.S.

Mos kerko nga te tjeret dic te cilen ti vet nuk je i gatshem (a ne gjendje) per ta bere!!!

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2015
    Postime
    10

E tash e morra pėrgjigjen e saktė nga ti: Si ėshtė e mundur kjo qė Si ėshtė e mundur qė Jezusi njėkohėsisht tė jet edhe Zot edhe Biri i Zotit ? Pse nuk mund ta konceptojmė ? Ndoshta ashtu ju kanė mėsuar popat pėr tė thėnė: NUK MUND TĖ KONCEPTOHET ZOTI DHE NATYRA QĖ KUR TĖ ANALIZOHET ME LOGJIK TĖ SHĖNDOSH. SEPSE AS POPAT NUK DINĖ POR E KAN MĖSUAR ASHTU SI ĖSHTĖ.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2015
    Postime
    23

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    E ku eshte logjika e gjithe asaj qe ke shkruar, gjegjesisht bombarduar?!

Nese paska (se pakut dy) aresye per mos ta pranuar Muhammedin a.s. si profet, atehere duhet doemos te mos e pranosh eshte qe eshte shkruar mbi Biblen ne Kur'an.

S'duhet me shumese nje kokerr mend per ta kuptuar kete edhe nje vogelush nga foshnjorja.

P.S.

Mos kerko nga te tjeret dic te cilen ti vet nuk je i gatshem (a ne gjendje) per ta bere!!!

*
    Muhamedi nuk pranohet si profet por mund ta pranojme si vertetues te SHpalljeve te me parshme. Tjeter gje te jesh profet dhe tjetergje vertetues.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2015
    Postime
    23

I nderuar Nusret.

Nuk e kuptoj se c'fare me keni shkruajtur. Kuptoj vetem qe po me lidhini me popat. NUK kam lidhje me Popat, nuk i njoh se kush jane keta popat. A po flasim per popat apo per Kur'anin dhe Biblen.

Ju lutem mos i devijoni temes. Jam i hapur per te diskutuar por shikoj se nuk paskeni deshire te diskutoni. Pasi e coni muhabetin tek popat perhere.

Sa per Jezusin . Ti vete me dhe nje shembull per te treguar se nuk ka mundesi te jesh njekohesisht bab e bir ne natyren njerezore. Une ta hodha poshte kete pretendim se ne fakt egziston koncepti dhe realiteti i te qenit bab dhe bir njekohesisht ne natyren njerezore. Keshtu pra si koncept i drejte ky koncept egziston edhe ne natyren Hyjnore por Ne nuk mund te krahasojme natyren e njeriut me ate te Zotit.

Une ju kam dhene pergjigje se Jezusi ishte njekohesisht Bir i Perenbdise dhe Perendi sepse keto dy fjale jane ekuivalente.

Tani ju nqs nuk keni ndonje pyetje tjeter , atehere une dua te bej nje pyetje juve.

A e kundershton Kur'ani konceptin e te pasurit Bir Hyjnor te Allahut? Nese po ju lutem me tregoni ndonje ajet?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Kostandin Spiro Lexo Postimin
    Muhamedi nuk pranohet si profet por mund ta pranojme si vertetues te SHpalljeve te me parshme. Tjeter gje te jesh profet dhe tjetergje vertetues.
    Aha!

Ti paske nevoje per kali me qellim qe ta kalosh lumin. Kur ta kalosh lumin ..."t'dhjefsha kalin".

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2015
    Postime
    23

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Aha!

Ti paske nevoje per kali me qellim qe ta kalosh lumin. Kur ta kalosh lumin ..."t'dhjefsha kalin".

*
    Norca li keshtu si ti je shprehur nuk jam shprehur une dhe as nuk do te shprehehm ndonjehere.

Mendimin tim e kam dhene dhe pergjigjen ndaj pyetjes tende gjithashtu.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •