Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 72
    Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Për: Francë: Dy priftërinj katolikë ditën e xhumasë në xhami

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .........dallimi mes intolerantit dhe tolerantit eshte pikerisht IDIOTESIA.....

Si thua ti ceno ???
    tungi
    Vallah lloqke je ose car... a pi razumet! Hajt se u... err tani!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Vallah lloqke je ose car... a pi razumet! Hajt se u... err tani!
    Ooooo cen-oooo,

Thuj naj fjal per cfar u pyte.....hiqi pastaj brek't, ktu rrin babushi, mos mbaj dert ti....
    albanish by nature

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Ooooo cen-oooo,

Thuj naj fjal per cfar u pyte.....hiqi pastaj brek't, ktu rrin babushi, mos mbaj dert ti....
    o nuh tunxhi o karo mio....!!!!! po pse bre locke pi e lodh veten me ket gjuhe kavrrash..!!!
    hajt allahu ek-berr!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    o nuh tunxhi o karo mio....!!!!! po pse bre locke pi e lodh veten me ket gjuhe kavrrash..!!!
    hajt allahu ek-berr!
    Si ishte ajo puna me tolerantin ndaj jotolerantit ?....pse mer citate n'goj qe si merr vesh pra ?....ulu, njish e ki (munesh me u ul ?)...

Tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Pasi qe keta dy muslimanet qenkan te 'devijuar" nga feja islame dhe vepra e tyre s'paska te bej asgje me islam ,cka jane keto atehere :
    33 AHZAB
    57. E s'ka dyshim se ata janë të cilët e fyejnë All-llahun dhe të dërguarin e Tij, ata i ka mallkuar All-llahu në Dunja e në Ahiret dhe për ta ka përgatitur një dënim të dhembshëm.
    61. (Do të jenë) Të mallkuar, kudo që të ndeshen, do të kapen dhe do të mbyten.
    Ajeti apo Vargu 57 ka kuptimin e largimit nga meshira e Zotit te atyre qe ofendojne Zotin dhe te Derguarin e Tij , dhe ajeti permbyllet me tregimin e fundit te tyre qe do ta kene . Eshte shume i kuptueshem vargu Kur'anor . Kurse , ajeti i 61 mund te kuptohet vetem ne kontekstin historike ane .
    Dine ti sa luftera ka bere Muhamedi a.s. ? Ai eshte detyruar te shperngulet nga atdheu i vete , nga malltretimet , ofendimet , tentim-vrasjet . Dhe as kjo nuk i ka mjaftuar idhujtareve ...! Lexo jeteshkrimin e tij do ta kuptosh me mire Kur'anin .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 21-01-2015 më 19:35
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Po si kure te kishte ndodhur e kunderta (imamet te shkonin ne kishe), sa per hire te tolerances?
    Po kjo eshte injorance dhe asgje me shume. Po Kurani " te pafete" i diskriminon aq sa u thote muslimanve qe ... E dini eee?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Po si kure te kishte ndodhur e kunderta (imamet te shkonin ne kishe), sa per hire te tolerances?
    Po kjo eshte injorance dhe asgje me shume. Po Kurani " te pafete" i diskriminon aq sa u thote muslimanve qe ... E dini eee?
    Cka u thot kurani muslimaneve per te pafete ???, nje ajet kuranore po na gjen ???

tungi
    albanish by nature

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Cka u thot kurani muslimaneve per te pafete ???, nje ajet kuranore po na gjen ???

tungi
    tunxh-o nqs e ke fjalen se cfare shkruhet ne kurran per vrasje e therje lexo (nqs mundesh) icik ketu:
    1. Kuran shurre 9 ne verset 4,5 dhe 6!
    2. Kuran shurre 9 verset 28, 29 dhe 30!
    hajt qus!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

tungi
    Me ty eshte e kote te "bisedojme". Ti ne Austri mire je? Ja disa mrrekulli nga "Libri i shkences dhe i paqes"

Sure 2, Fjalia 191: "I vritni (jobesimtaret) kudo qe i takoni, i deboni nga ku ju debuan; sepse joshja (ne mosbesim) eshte me e keqe se vrasja ..."

Sure 5, Fjalia 52: "O besimtare, mos merni as te krishtere e as cifute per miq"

Sure 8, Fjalia 12: "... Sigurisht ne zemrat e jobesimtareve, une hedh frike. I goditni ne qafe dhe ju keputni gishterinjte."

Sure 8, Fjalia 60: "Mobilizoni kunder tyre cdo force dhe arme qe keni qe t'i veni te gjithe ne frike: Armiqte e juaj, armiqte e Allahut dhe ata tjeret qe ju nuk i njihni, por qe i njeh Allahu..."

Sure 9, Fjalia 5: "Kur te kene mbaruar muajte e shenjte, i vritni paganet (idhujtaret) kudo qe i zini, i rrethoni dhe ju beni kurtha kudo qe mundeni. Por nese tregojne pendim dhe nese i paguajne taksat, i leni te shkojne. E shihni, Allahu eshte i meshirshem."
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Me ty eshte e kote te "bisedojme". Ti ne Austri mire je? Ja disa mrrekulli nga "Libri i shkences dhe i paqes"

Sure 2, Fjalia 191: "I vritni (jobesimtaret) kudo qe i takoni, i deboni nga ku ju debuan; sepse joshja (ne mosbesim) eshte me e keqe se vrasja ..."

Sure 5, Fjalia 52: "O besimtare, mos merni as te krishtere e as cifute per miq"

Sure 8, Fjalia 12: "... Sigurisht ne zemrat e jobesimtareve, une hedh frike. I goditni ne qafe dhe ju keputni gishterinjte."

Sure 8, Fjalia 60: "Mobilizoni kunder tyre cdo force dhe arme qe keni qe t'i veni te gjithe ne frike: Armiqte e juaj, armiqte e Allahut dhe ata tjeret qe ju nuk i njihni, por qe i njeh Allahu..."

Sure 9, Fjalia 5: "Kur te kene mbaruar muajte e shenjte, i vritni paganet (idhujtaret) kudo qe i zini, i rrethoni dhe ju beni kurtha kudo qe mundeni. Por nese tregojne pendim dhe nese i paguajne taksat, i leni te shkojne. E shihni, Allahu eshte i meshirshem."
    Te gjithe ajetet jan te lidhur ne kontekst me luftera ne progress, ku muslimanet keshillohen si te sillen gjate atyre perleshjeve. Behet pra fjale per rregulla qe vlejn ne kohe dhe vend te caktuar (pjese te ligjit ushtarak).

Une nuk te pyeta per ajete qe zakonisht perdoren nga sharlatane neper kafehane, por per ajete konkrete qe edhe brenda historise 1400 vjeçare te islamit pikerisht jane perdore per te justifikuar padrejtesi mbi motivin e perkatesise fetare. Pra, trego se din te diskutosh....

Tungi
    albanish by nature

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •