Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 72
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Francë: Dy priftërinj katolikë ditën e xhumasë në xhami

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    tunxh-o nqs e ke fjalen se cfare shkruhet ne kurran per vrasje e therje lexo (nqs mundesh) icik ketu:
    1. Kuran shurre 9 ne verset 4,5 dhe 6!
    2. Kuran shurre 9 verset 28, 29 dhe 30!
    hajt qus!
    Eeeh, shume bukur ke fol.........tash per kontrast na sill poashtu edhe ajete ku kurani keshillon (apo urdheron ?) per paqe, bamiresi, bashkjetese me jomuslimanet.

Tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Kurani eshte shkruajtur pikerisht kur njerezit gjithmone kane qene ne lufte shpirterore,territori, idhujtaria,dhe me e madhja eshte etja per pushtet ,sic shkruhet tek El azhzabe ,,, ku Muhamedi thote per vete se ai mund te beje c'te doje dhe mbi te ska kurr fare mekati Justifikimi i thirrjeve per vrasje qe ndodhen ne kuran ,nuk mund te interpretohen ashtu si i interpreton Z.Nuhu Musa por merren te mireqena ashtu si jane shkruajtur,,,,dhe ate ligj po zbatojne edhe ata te Kalifatit,Xhihadistet,,,dhe per mendimin time ata jane vertet besimtar qe zbatojne urdheresat e Kuranit ,,,Keshtu qe asnje gje nuk i justifikon ajtetet e kuranit ku flitet per dhune dhe veasje ,,, sa do te qe mund te mundohen per justifikim , E Verteta dhemb,e verteta del ne shesh nje dite, nje Varg nga Bibla thote : kur ta njihni te verteten ,e verteta do tju beje te lire !!
    Jezusi ka thene : Nqs nje njeri te qellon ne faqen e majte,kthei edhe te djathten/ e ndersa ne Kuran thuhet Sy per sy,dhemb per dhemb Atehere c'fare tolerance eshte kjo? Sot ne vitin 2015 nuk i ha me njeri ato dokrra ,ska me budallenj ne ditet e soteme qe ti hidhet hi syve.

Nqs ne Kuran eshte e shkruajtur e zeza mbi te bardhe,,ska njeri ta justifikoj !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga lace : 25-01-2015 më 05:09
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Kurani eshte shkruajtur pikerisht kur njerezit gjithmone kane qene ne lufte shpirterore,territori, idhujtaria,dhe me e madhja eshte etja per pushtet ,sic shkruhet tek El azhzabe ,,, ku Muhamedi thote per vete se ai mund te beje c'te doje dhe mbi te ska kurr fare mekati Justifikimi i thirrjeve per vrasje qe ndodhen ne kuran ,nuk mund te interpretohen ashtu si i interpreton Z.Nuhu Musa por merren te mireqena ashtu si jane shkruajtur,,,,dhe ate ligj po zbatojne edhe ata te Kalifatit,Xhihadistet,,,dhe per mendimin time ata jane vertet besimtar qe zbatojne urdheresat e Kuranit ,,,Keshtu qe asnje gje nuk i justifikon ajtetet e kuranit ku flitet per dhune dhe veasje ,,, sa do te qe mund te mundohen per justifikim , E Verteta dhemb,e verteta del ne shesh nje dite, nje Varg nga Bibla thote : kur ta njihni te verteten ,e verteta do tju beje te lire !!
    Me Nuhiun nuk mund te diskutohet. Ai zbraz bresheri kallashi mbi cdo postim. Sikure te dinte ai te na thone se kure ka qene ajo kohe qe muslimanet nuk kan qene ne lufte me dike qe nga koha e Muhamedit?
    Pra keto mund te zbatohen ne çdo kohe me "plot ndergjegje" nga muslimanet e devotshem.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar iliria e para për postimin:

jarigas (26-01-2015)

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Me Nuhiun nuk mund te diskutohet. Ai zbraz bresheri kallashi mbi cdo postim. Sikure te dinte ai te na thone se kure ka qene ajo kohe qe muslimanet nuk kan qene ne lufte me dike qe nga koha e Muhamedit?
    Pra keto mund te zbatohen ne çdo kohe me "plot ndergjegje" nga muslimanet e devotshem.
    Te mos e mbivleresojme nuh-un dhe nuherit e tjere! Te gjithe ..dogmaxhite qe besojne se kane shumicen e aksioneve te se vertetes absolute ne kete bote te tille jane!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Te mos e mbivleresojme nuh-un dhe nuherit e tjere! Te gjithe ..dogmaxhite qe besojne se kane shumicen e aksioneve te se vertetes absolute ne kete bote te tille jane!
    ....O Durim_Madhi(vetete durues),Ilirija ua ka bre nje pyetje te"veshtire"ketyre nuhive,porse kam mendimin qe nuk do gjejne pergjigjje.Porse keta rrugehumbes dhe shkeles te vetes se vet nuk lodhen se dredhuari ne tema,edhe pse u ka dale falli krejt,prapeseprap po mbahen(me shpine per toke).....Pershendetje DURIMMADHI.

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Cen Durimmadhi Sipas Emrit qe ke vene Durimi eshte nje dhunti qe s'mund te fitohet lehete,, dhe te pergezoj nqs ke durim te madh.por per dogmat edhe aksionet nuk jam dakord ashtu si e ke etiketuar ti,
    Puna e dogmes eshte tjeter gje,dhe ajo smund te ngaterrohet me aksione, ,, ideja eshte se ku qendron e verteta,dhe vlerat njerezore ,mbi c'fare besimi, kush ka nivelin me te larte te virtyteve njerezore, dhe ne kete kontext nuk eshte fjala per te marre aksjone por per te gjetur te verteten bashkangjitur me virtytet njerezore me dashuri,paqe,vetekontroll,falje,etj,,,.
    Une personalisht nuk jam religjoonar,jam thjeshte besimtar pa etiket kategorie apo religjoni,dhe eshte mire qe te gjithe ta gjejne te verteten ne vet-vete, Ka mysliman qe e dine te verteten shume mire,,por kane frike ta shprehin hapur se vellezerit e tyre mysliman mund ti vrasin sipas ligjit qe i ndjeri Muhamed ka vene ne KURAN/
    Une nuk kam ecur asnjehere me idene e ndonje aksioni mbi besimin qe une kam ,por mendoj sa here qe njerezit duhet te hapin syte dhe te shikojne anet pozitive dhe negative qe nje fe e caktuar doktrinon bazuar mbi vlerat reale njerezore,
    I Lutem Zotit c'do here qe njerezit ta shohin te verteten ne sy,dhe te mos ushqejne egon e tyre me argumenta apsurde,dhe te jene te vetekenaqur duke i thene vetes se i di te gjitha,,ose kam njohuri te thella Krenaria,Mburrja,mosperfillja,ushqejne egon e personave qe ecin te vereber dhe zhyten ne nje padituri te madhe ,Ndersa qetesia shpirterore,Dashuria,paqja,vetekontrolli,perulesia ndaj Zotit Krijuesit te udhezon per te bere nje jete normale me vlreat njerezore dhe me dashuri per njerezit qe te rrethojne.

Ceni Durimmadhi ,Te uroj Paqe Vella !!!
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga lace Lexo Postimin
    Jezusi ka thene : Nqs nje njeri te qellon ne faqen e majte,kthei edhe te djathten/ e ndersa ne Kuran thuhet Sy per sy,dhemb per dhemb Atehere c'fare tolerance eshte kjo? Sot ne vitin 2015 nuk i ha me njeri ato dokrra ,ska me budallenj ne ditet e soteme qe ti hidhet hi syve.

Nqs ne Kuran eshte e shkruajtur e zeza mbi te bardhe,,ska njeri ta justifikoj !!!
    O shoki jem, kurani interpretohet nga muslimanet, ngase nga ata praktikohet. TI, si jomusliman, e ke te lire te hulumtosh dhe kerkosh te verteten NEPERMJET te interpretimit te muslimaneve, e jo nepermjet te interpretimit tend personal !!!, kjo eshte metodologjia e vetme objektive, po qe se ndjen ndonje nevoje per ti sqaruar punet per vetveten tende. Shkurt e shqip, kur te dhemb dhembi, shkon te veterinari ti ???, natyrisht se jo, ti do shkoje te stomatologu !!!

UNE jam ai qe ti jep intepretimet e SAKTE, ngase une jam musliman, dhe jetoj me fene time, dhe nese deshiron te kuptosh dicka nga feja ime, duhet MUA te me pyesesh. Dhe nese me pyet mua, une te them, se ajetet kuranore me larte jane te lidhura per kontekstin e kohes dhe vendit, dhe me kete jane valide ne gjendje LUFTE. Pra, nese ka lufte, muslimanit i lejohet me VRA, LEJEN per kete e gjen ne ajetet e kuranit qe i ke permende, i lejohet me e SHKATTERRUAR TERRESISHT ARMIKUN (kete e nenkupton fjala "edhe majet e gishtave")....

......nese ke ardhe ketu me na bere "reklame" per krishterimin, atehere mundoju me i nenvizu miresite e krishterimit pa ndihmen e islamit, lere islamin rehat......kurani nuk ka nevoje te justifikohet nga nje jomsliman

tungi
    albanish by nature

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Nuh Musa për postimin:

angmokio (26-01-2015)

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Vendi jone, nga shek. i 16 deri ne fund te shek. 19, pra, per tre shekuj me rradhe ka qene i paqesuar !!!........mos bisedojme per vende tjera muslimane sidomos ne afriken veriore ku nga fillimi i perhapjes se islamit deri ne kohen e kolonializimit njerezit nuk kane pare lufte (perpos kryqezatave - pra, nuk e kerkuan luften, JU SHKOJ LUFTA ATJE).....MESO HISTORI e dhe e kupton se perpos islamit ASNJE ideologji e njerezise periudha kaq te gjata paqeje nuk ka mund te siguroje...

Kur don me fole dicka me substance, duhet edhe me dijt me na ofruar ALTERNATIVA, na trego periudhe paqesore te trojeve shqiptare PARA islamit, urdhero.....nese pra duhet me zgjedhe mbi faktorin PAQE, atehere nuk ke alternative tjeter pos islamit, i cili eshte i vetmi qe ka referenca maramendese ne kete senz !!!

Blub blub.....kundershtoje ate qe shkruajta, mos na trego paaftesine tende me ndru edhe dy fjale me biseduesit !!!

tungi

PS:

Cka te rre nga afganistani ???, ja kan vjedh ndonje kamioni rrotat ???
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Ooooo, so sweeet !!!
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ....O Durim_Madhi(vetete durues),Ilirija ua ka bre nje pyetje te"veshtire"ketyre nuhive,porse kam mendimin qe nuk do gjejne pergjigjje.Porse keta rrugehumbes dhe shkeles te vetes se vet nuk lodhen se dredhuari ne tema,edhe pse u ka dale falli krejt,prapeseprap po mbahen(me shpine per toke).....Pershendetje DURIMMADHI.
    Vallahi goxha pyetje e veshtire.....pra, po jav dredhojme kur ju themi se "keshtu" e kuptojne muslimanet, dhe kur ju nxjerin poashtu edhe referenca se "keshtu" edhe e kane praktikuar muslimanet....PRAP, dredhi jane ato, apo ???, e verteta eshte ashtu si jav kap juve radaka, a ???

Keshtu nje pyetje.....a kishin te drejte kosovaret te luftojne dhe te vrasin serbin BRENDA kosoves ???

tungi
    albanish by nature

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •