Postuar mė parė nga
Nuh Musa
@semik
Shoki jem, kur te them se europa nuk ta hab hakun, nuk i kam ndermend platinin e blatterin por Institutet dhe organet e ndryshme te qytetetuara te saje, qe jane funksionale dhe te besueshme.
Natyrisht se e ke te lire ti interpretosh realitetet si te duash, por edhe une nuk jam per ate qe te petjashtohet serbia (te denohet rrende Po se po).me perjashtimin e fed. serbe do te denohen lojtaret, qe ne Fakt i perkasin gjenerates te pasluftes dhe edukohen dhe disciplinohen neper top-ligat europjane (njejte si djemt tane). Kete besoj se e don gjithe europa, ose eshte e detyruar keshtu ta shoh, ngase serbija nuk eshte ne skaj te dynjase, por ne mes te saje - Europa ka probleme tjera, nuk ka kohe te miret me komplekset e ballkanenzeve. Per kete llogari politike nuk e shoh te arsyeshme te kalohet mbi shpinen tone (duke fabrikuar akuza te paqena - drona shqiptare, rrefuzimi i vazhdimit te lojes). Ketu eshte pika ime, te luftohen keto akuza qe jane ne tavoline, e jo te qajme se ndodhi kjo, pse nuk u more para sysh kjo....
Akuzat e ngrejtura kunder serbise jane te vertetuara me fakte, dhe mjaftojne ta torpedojne futbollin serb per vite me rradhe, se per neve eshte "pak" e kuptoj, por kjo nuk eshte ne interess te tjereve, perpos ne tonin, dhe kete me prapavije politike.
Pra, qe ta kuptosh, mua me inteteson pozita jone, me interesojn TRE piket, dhe me intereson qe mos denohet shqiperia te luaj ndeshje pa publik ose ne vend neutral.
Per neve eshte me rrendesi ato da pikat ti luftojme, e jo te bejme si te hutuar pse uefa nuk e mer kete e kete e kete parasysh.
Krejt e kane te lire ti mundojn gjyqet, po qe se ndihet dikush i shkelur ne te drejtat e veta.
Ne shqiptareve duhet te na behet e qarte se nuk jemi ne ate pozite qe te drejten tone mund ta fitojme ne koker te shpines, sa e vertete qofte ajo, as na ka kush borxh, as i intereson kujt....kush mbrin, dhe kush mund, TE SHKEL PA PIKEN E MESHIRES. Nese sjellja e serbeve menjehere pas nderpritjes nuk ju eshte shkolle, atehere me vjen keq se nuk i kuptoni "njerezit" se si punojne per ti fituar avantazhet per vete. Per 5 minuta e akuzuan Olsin, pas 10 minuta e gjeten vendin e startimit te drones, dhe pas 15 minuta e gjeten edhe shqiptarin fiktiv qe eshte ngjit larte mbi kishe nepermjet te percuesit te vetetimes. SNatyrisht pa piken e proves, por ju duhet prove, apo nuk e pa asnje flamurin me portretet e rilindaseve tane ?
Tung
Krijoni Kontakt