Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 83
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759

Pėr: Prejardhja e fjaleve shqip

Citim Postuar mė parė nga illyrianboyful Lexo Postimin
    WIKI pedia thote se Gege rrjedhé nga greqishtja e lasht GAEGOS=gjigant

vérejmé rrénjét e shqipes GAEGOS >GA-E-GOS = gja e gjat, duke marré parasyshé se gjerma GJ éshté e vonshme né gjuhén shqipe, mé paré pérdorej vetém G.

Ky éshté mendimi qé mé pélqen mé shumé, gegét jan njeréz té gjaté dhe té médhenjé.

Por éshté edhe njé mendimé tjetér i mundshém!

GEGE = GJEGE = djege si zjarri, Prushe, gjaku prushe i nxehte.

Prusia = prushia

Geg= Goth+Emos+Genger,,,,,,,,,,njeri i mire,i pashem,i drejte, sinqerte,,,,,,,,,,,,,,,etj

Tosk= njeri i kategorise ulet, dinak, shemtuar,idiot,,,,,,,etj

Pa keqkuptime vllazen,,,,,,,,,,keto jon kuptimet e sakta te ketyne fjaleve

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Si, ose pse pikėrisht u quajtėn organet gjenetale ashtu si quhen pėrfshi kėtu edhe tė pasmet ?! lol
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-06-2014
    Postime
    67

gheg = kek, kush ka ardhur i ka ngrene si kek derisa gjeten strehim ne mal.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

Citim Postuar mė parė nga loni-loni Lexo Postimin
    Geg= Goth+Emos+Genger,,,,,,,,,,njeri i mire,i pashem,i drejte, sinqerte,,,,,,,,,,,,,,,etj

Tosk= njeri i kategorise ulet, dinak, shemtuar,idiot,,,,,,,etj

Pa keqkuptime vllazen,,,,,,,,,,keto jon kuptimet e sakta te ketyne fjaleve
    gheg = shkurtim i fjales LEGEN...edhe kategori e ulet edhe te shemtuar edhe idiot edhe na quan vellazen????!!! Kush e quan veten vellai yt?!?!
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759

Citim Postuar mė parė nga Elian70 Lexo Postimin
    gheg = shkurtim i fjales LEGEN...edhe kategori e ulet edhe te shemtuar edhe idiot edhe na quan vellazen????!!! Kush e quan veten vellai yt?!?!

Jesh mire ne Avlona,,,,,,,kesh limon,portokall,kesh nje vlla ne ministri te brendeshme,me mori ne qafe,,,,,,,,,,me solli ketu ne Skiperia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2014
    Postime
    3

Pėr: ??

Kurreshtari,
    Une nuk jam gjuhetar, kam shume pak ose aspak njohuri ne zhvillimet historike te gjuheve dhe te shqipes ne vecanti. E megjithate befasohem nga disa cudi gjuhesore dhe ngjashmeri fjalesh (ne kuptimin baze te tyre). Ne nje nga komentet e tua ke permendur peremrin vetor TI.
    Po marre shkas nga kjo fjale qe per mua por edhe per kedo eshte fjale themeli i komunikimit te grupeve shume te vogla njerezish qysh ne perpjekjet fillestare te organizimit njerezor. Une mendoj se edhe shoqeria me primitive do ishte ne gjendje te prodhonte 5, 10 ose 20 fjale per komunikim. Kjo duke filluar nga identifikimi i vetevehtes. Peremri vetor UNE me ka bere aq entuziast per lashtesine e shqipes dhe ndikimit themelor te saj tek gjuhet e tjera indo-europiane. Pse? UNE perfaqeson veteveten, eshte i pari subjekt dhe e vendos personin ne qender te rrethit natyror. Pra eshte numri NJE ne kete ekuacion njerezor. Rreth tij fillon ai ose ajo qe eshte me afer thirrur me TI (TY) i ngjashem me numrin DY. Atehere shikoni ngjashmerine e "llahtarshme" uno (ita.), un (ferngj), one (ang), e te tjera ose due, deux, two. Une mendoj se ka ndikim latin, grek, frncez apo anglez ne shqip, sidomos ne fjalet qe identifikoheshin me nivelin me te larte te teknologjise, shkences qe ato shoqeri kane perfaqesuar gjate historise ne krahasim me shoqerine "primitive" te paraardhesve tane. Ashtu si anglishtja i imponohet botes me termat sot e per shume kohe.

Nese pranojme se fjalet UNE, TI jane huazime nga latinishtja apo greqishtja, atehere une mendoj se eshte e kote qe te flasim per lashtesine e shqipes. Nga ana tjeter, nese shqipja eshte e lashte, huazimet nga gjuhet e tjera, qofte edhe me te perparuara nuk mund ndryshojne termat themelore te komunikimit te nje gjuhe sado primitive te jete.
    Ato 5, 10 apo 20 fjale baze mund te marrin ngjyrime te tjera tingellore, por asnjehere nuk mund te zevendesohen apo te pushtohen. UNE perfaqeson veteveten qe eshte NJESHI ne krahasim me te tjeret. Ndonje mendim?
    Do desha edhe komentet tuaja te hidhnin ca drite.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2014
    Postime
    3

Pėr: ??

Kurreshtari,
    Une nuk jam gjuhetar, kam shume pak ose aspak njohuri ne zhvillimet historike te gjuheve dhe te shqipes ne vecanti. E megjithate befasohem nga disa cudi gjuhesore dhe ngjashmeri fjalesh (ne kuptimin baze te tyre). Ne nje nga komentet e tua ke permendur peremrin vetor TI.
    Po marre shkas nga kjo fjale qe per mua por edhe per kedo eshte fjale themeli i komunikimit te grupeve shume te vogla njerezish qysh ne perpjekjet fillestare te organizimit njerezor. Une mendoj se edhe shoqeria me primitive do ishte ne gjendje te prodhonte 5, 10 ose 20 fjale per komunikim. Kjo duke filluar nga identifikimi i vetevehtes. Peremri vetor UNE me ka bere aq entuziast per lashtesine e shqipes dhe ndikimit themelor te saj tek gjuhet e tjera indo-europiane. Pse? UNE perfaqeson veteveten, eshte i pari subjekt dhe e vendos personin ne qender te rrethit natyror. Pra eshte numri NJE ne kete ekuacion njerezor. Rreth tij fillon ai ose ajo qe eshte me afer thirrur me TI (TY) i ngjashem me numrin DY. Atehere shikoni ngjashmerine e "llahtarshme" uno (ita.), un (ferngj), one (ang), e te tjera ose due, deux, two. Une mendoj se ka ndikim latin, grek, francez apo anglez ne shqip, sidomos ne fjalet qe identifikoheshin me nivelin me te larte te teknologjise, shkences qe ato shoqeri kane perfaqesuar gjate historise ne krahasim me shoqerine "primitive" te paraardhesve tane. Ashtu si anglishtja i imponohet botes me termat sot e per shume kohe.

Nese pranojme se fjalet UNE, TI jane huazime nga latinishtja apo greqishtja, atehere une mendoj se eshte e kote qe te flasim per lashtesine e shqipes. Nga ana tjeter, nese shqipja eshte e lashte, huazimet nga gjuhet e tjera, qofte edhe me te perparuara nuk mund ndryshojne termat themelore te komunikimit te nje gjuhe sado primitive te jete.
    Ato 5, 10 apo 20 fjale baze mund te marrin ngjyrime te tjera tingellore, por asnjehere nuk mund te zevendesohen apo te pushtohen. UNE perfaqeson veteveten qe eshte NJESHI ne krahasim me te tjeret. Ndonje mendim?
    Do desha edhe komentet tuaja te hidhnin ca drite.

Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Pėr kėtė pyetjen nuk dha njeri p4rgjigje ?!

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Si, ose pse pikėrisht u quajtėn organet gjenetale ashtu si quhen pėrfshi kėtu edhe tė pasmet ?! lol
    Po Xhami dhe Hoxh nga e kanė prejardhjen ?

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Pėr kėtė pyetjen nuk dha njeri p4rgjigje ?!

Po Xhami dhe Hoxh nga e kanė prejardhjen ?
    XHAMI.....nga arabishtja XHEM (tubim, shih edhe fjalen XHUMA - dita e tubimit, XHEMAT - te tubuarit, MESXHID - vendtubimi, konkretisht xhamia ne vendet arabe quhet MESXHID)
    HOXHA....nga persishtja per mesues
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    XHAMI.....nga arabishtja XHEM (tubim, shih edhe fjalen XHUMA - dita e tubimit, XHEMAT - te tubuarit, MESXHID - vendtubimi, konkretisht xhamia ne vendet arabe quhet MESXHID)
    HOXHA....nga persishtja per mesues
    Pa lidhje po m'duket bre Nuh !?!!!!!!!!!

Pse nuk i kan huazuar tė paktėn siē duhet ? Xhamia me tubimin nuk ka lidhje, po ashtu Hoxha me Persishten. Po flasim pėr dy emėrtime qė i pėrkasin fes Islame dhe jo rrumpallhane veja emrin si ta marin mėndja. Nejse ty t'faleminers pėr skjarimin he burr

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •