Close

Rezultati i Sondazhit: Kush do te shpallet Kampion Bote?

Votues
16. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Gjermania

11 68.75%
  • Argjentina

5 31.25%
Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 217
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321

Pėr: BRAZIL 2014: GJERMANIA shpallet Kampion Bote

Citim Postuar mė parė nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Urime tifozave Gjerman per titullin, (keshtu eshte kur do Robben te futet me gjithe top ne porte ne minute te 92 j/k),do shkruaj pak me vone ndonje koment ndoshta me te gjate po nje pyetje kam tani qe nuk po me le rehat. ..ne cfare universi jepet faull per Gjermanine nderhyrja Kung Fu-eske (alla de jong ndaj xabi alonso)?! Nuk po them te kuq se prish ekuilibrat...po te verdhe ? Faull ? Ai e dha kunder fare ! Hahahaha
    Citim Postuar mė parė nga Fleur Blanche Lexo Postimin
    Freeopen, ke luajtur apo arbitruar ndonjėherė ndeshje futbolli, tė ndonjė kampionati botėror?!
    Sepse, tė flasėsh me njė siguri tė tillė, tek ua "qartėson" me kėtė lloj sigurie "paqartėsitė" tė tjerėve, duhet sė paku qė njeriu tė ketė pėrvojė konkrete dhe, jo me atė syrin e dikujt qė ndjek ndeshjet me ndonjė shishe birrė pėrpara, fjala vjen. Pėrndryshe, komentet ngelen thjesht tė njė tifozi, aq mė tepėr qė dukesh qartė se po tregohesh shumė emotiv nė atė qė shkruan. Mė duket se harroni qė, futbolli s'ėshtė matematikė.

Mesa shoh, e paske nda mendjen akoma mos me festu gjss, ēdo njeri ka tė drejtėn e tij tė tregohet subjektiv... askush nuk tė gjykon pėr kėtė.
    Fundja, s'thonė kot qė, pėr politikė, fe dhe futboll s'duhet debatuar... sidomos qė ne shqiptarėt, e kemi vėshtirė t'i japim "Ēezarit" atė qė i takon por, mundėsisht tė bėjmė viktimėn edhe kur fitojmė, tė marrim inat njėri tjetrin pėr shkak tė njė lloj bindje vetjake qė ka tjetri ndryshe nga ne, tė gjykojmė kollaj tė tjerėt pėr gjėra qė ne as s'jemi tė zotėt t'i bėjmė etj etj etj...

..keqardhje vėrtetė...!!
    Vetem prej teje me erdhi keq qe humbi Argjentina. Po te fitonte do me vinte inat te shikoja argjentinasit duke ngritur trofeun ne "MARACANA".

Sa per faullin e Neuer, megjithese perplasja fizike eshte e rende, Neuer grushtoi topin dhe ishte brenda zones se tij, ku duhet theksuar se portieri brenda 16 metrave ka perparesi kundrjet lojtareve te tjere. Nese kjo nderhyrje do te ishte bere jashte zone, Neuer do dilte me kartonin e kuq. Kte e them per aq sa kam dijeni une, ndoshta dhe mund te kete ndryshuar rregulli i gjurit te portierit. Kur kam qen stervitur vete per portier, trajneri thoshte gjithmone qe ne dalje, brenda zones, te ngrinim njerin gju lart per t'u mbrojtur. Duhet theksuar edhe njehere qe Neuer ishte brenda zones se tij dhe me duar kishte perparesi ndaj Higuain. Po te ishte jashte zones, Neuer nuk do te mund te luante me dore, ē'ka do te thote qe do ta humbiste perparesine per topin te cilen do ta kishte Higuain. Dhe nese nderhynte Neuer jashte zones, do ishte karton i kuq i menjehershem.

Talentin e Messi-t nuk e ve njeri ne diskutim por vetem talenti nuk mjafton. Messi-t i mungon personaliteti i Kampioneve si Diego, Pele e Kaizeri, te cilet ishin te afte t'i mernin perdore ekipet e tyre dhe ishin te afte per t'u bere burim motivimi edhe per lojtare qe ishin jo ne nivel te kenaqshem. Ndersa Messi nuk u be asnjehere frymezim per shoket e tij. Le qe duke filluar nga ndeshja me Zvicren, Belgjiken, Hollanden si dhe finalja ndaj Gjermanise, ai ka qene hija e vetvetes. Nuk behet fjale ketu per 2-3 dalje apo per ndonje asist tek-tuk. Nga Messi pritet qe te mare iniciativen ne ēdo ēast, te jete burim frymezimi dhe energjie edhe per te tjeret, "te komunikoje" me bashkelojtaret ne fushen e lojes dhe jo te qendroje i vetmuar ashtu siē ka qendruar ai ne 4 ndeshjet e fundit. Edhe per zgjedhjet nuk i ka faj askush, pasi te gjitha mediat ne Argjentine bejne me dije qe Messi ka qene njeriu me ndikues per perzgjedhjen e lojtareve si dhe per skemat taktike.

Messi-t i mungon personaliteti dhe forca e brendshme qe karakterizonte Maradonen, ndaj ne Argjentine Maradona eshte nje MIT qe Messi nuk mund ta rrezoje. Nuk e di nese ke mundur te shikosh ndonjehere videot e Maradones me shoket e ekipit para apo pas ndeshjeve ne Boterorin e 1986 dhe t'e krahasosh atmosferen e atehershme me kete te sotmen. Nese ben kete krahasim do e kuptosh ndryshimin (keshtu mendoj une).
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e CRO
    Anėtarėsuar
    29-12-2013
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    305

Messi-t i mungon personaliteti dhe forca e brendshme qe karakterizonte Maradonen
    I rrit me hormone... ca mund te presesh nga nje njeri qe eshte rritur me hormone artificiale? Kungull!

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar mė parė nga CRO Lexo Postimin
    Titulli tendencioz duke njohur edhe antipatine qe kane italianet per gjermanet...
    Mos eshte gje fotomontazh ky, se nuk e kam pare ndonjehere CDS me kete lloj faqeje te pare..?
    Ka mundesi lol, cfare nuk bejne tifot anti gjermane
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Citim Postuar mė parė nga freeopen Lexo Postimin
    Nuk po citoj asnje vetem po shkruaj qe te qartesohen disi paqartesite.
    1-Nderhyrja e Neurer kunder Higuain eshte plotesisht faull i ketij te fundit ndaj portierit. Higuain nuk ishte ne zoterim te topit dhe as e kish pasur ne zoterim me pare,Neurer eshte ne avantazh kundrejt kundershtarit dhe eshte ai qe e godet topin i pari duke arritur te topi shume me pare se kundershtari.nese nje lojtar pengon portierin ne dalje e siper kur ky lojtar nuk eshte ne zoterim te topit fishkellehet faull ne favor te portierit.Impakti fizik ishte i vrazhde por kjo nuk do te thote qe eshte faull i portierit,eshte portieri qe arrin i pari te topi dhe kush mbron te kunderten nuk ka luajtur ndonjehere futboll dhe as e ka idene nga rregullat e futbollit.Higuain shume mire mund te shmangej impaktit me portierin por adrenalina e ndeshjes beri qe ai te vazhdonte vrapin dhe te perplasej me portierin.
    2-no name, nuk kishe ndonje gazete me te besueshme sesa ato te r.madrid dhe barca.
    faktet jane keto: Dy nderhyrje nga mbrapa te Maskerano dhe Demikelis ne pjesen e pare Rizzoli nuk i ndeshkoi me karton dhe si per cudi nxorri karton te verdhe kunder Schvaistaiger kur nuk ishte as faull ndaj Lavezit,per me teper ishte argjentinasi qe duhej te ndeshkohej per simulim.Nderhyrjen e garay kunder Kramer as e llogariti fare dhe kjo eshte e cuditshme,ajo nderhyrje mund te kishte pasoja shume te renda per gjermanin.
    Ne pjesen e dyte dhe ne shtese Aguero,palacio dhe Maskerano u falen shume here nga gjyqtari dhe kulmi ishte kur Aguero godet me qellim Shvaistaiger dhe gjyqtari jep vetem faull normal pa karton te verdhe.
    Nderhyrja e Howedes ishte e ashper por morri vetem karton te verdhe sepse te dy lojtaret nuk ishin ne vrapim e siper dhe nuk u nderpre ndonje aksion per gol,ishte nje nderhyrje per topin midis dy lojtareve qe ndodheshin te ndalur dhe perballe njeri-tjetrit.
    Cudi si keto gazetat e famshme nuk permendin asnje nga keto ''gabime'' te gjyqtarit.
    3-perdorimin e fjales jevg,nuk e kam perdorur duke pasur ne mendje romet sic dhe e kam thene ne nje postim me siper por e kam perdorur per te personifikuar sjelljen e argjentinasve ne fushe,nderhyrje te ashpra,provokime,simulime,protesta te ekzagjeruara per cdo vendim te gjyqtarit me kete te fundit qe nuk kundervepronte dhe qershia mbi torte ishte kur argjentinasit nuk i kthyen topin gjermaneve kur pasimi i Kroos u nderpre nga gjyqtari dhe doli jashte,kete nga anet time e quajn evgjitllek.
    4-semik ...ke dashur te thuash shume gjera por si perfundim ke kundershtuar vetem veten tende kur thua qe Gjermania prandaj nuk ka fituar me pare sepse nuk ka individualitete dhe lidera qe te bejne te fitosh ndeshjen por ka nje kolektiv te shkelqyer kur boterori tregoi te kunderten,kolektivi fitoi ndersa individet nuk bene agje per te vertetuar fjalet e tua.

ps: dikush mund te me shpjegoje se te cilet ben pjese shqiptari nga Gostivari i quajtur Mustafi,te jevgjit apo azilantet.
    Tani se po na proklamohet kaq shume kartoni i kuq per lojtaret e Argjentines,u be boze ! Nqs ka ndonje qe duhet te dilte (jo dilte,po zbythej do ishte shprehja vulgare me e pershtatshme per ate psikopat) ishte Howedes me ate nderhyrje qe ti e quan ne vrapim e siper,ku ai sic ishte shtrire ngriti take te paster pasi topi e kishte kaluar komplet gjatesine e trupit te tij (e theksoj ishte shtrire,pra ishte dribluar dhe lene mbrapa tashme) dhe ben komplet faull pa u interesuar per top ne kemben e kundershtarit,ME TAKA NGRITUR !
    Pra ti leme nderhyrjet e nje morie lojtaresh ndaj Schweinit dhe merremi individualisht me kete episod qe ishte drastik. Po s do ta pranosh,une nuk do ta shtyj me tutje kete muhabet,gjithsecili te mbaje opinionin e tij,nuk i imponoj askujt asgje.
    Argjentina e bazoi lojen e saj vertete ne loje fizike,po kjo nuk do te thote qe te hiperbolizohet po aq sa u amplifikuan dhe nderhyrjet e Kileneve ndaj Bamboleve te Brazilit.
    Kalojme tani te ajo qe permenda une,dhe qe ti e ke pasur replike per mua paragrafin e pare po i ke rene tangent.
    Ajo nderhyrje,eshte shume gjera,po e paster ,nuk eshte ! Kjo puna e daljes se portjerit dhe perparsise ne zone eshte si ato pikat ne ligje qe kane atributin e interpretimit (Fleur e shpjegon me mire kete) dhe levrohen sipas interesit tend,timit,apo te dikujt tjeter.
    Perparesia e portjerit qe e permend dhe Madaber me poshte,nuk eshte ne limit me nxjerrjen e pistoletes dhe marrjes shenje ne koke te sulmuesit.
    Praktikisht,fakti qe Neuer eshte brenda kuadratit te zones,nuk i jep perparesi ketij te bej ndonje akrobaci nga ato qe i ka zakon te beje,megjithate nuk do gjykoj ad hominem,do gjykoj rastin.
    Higuain eshte ne trajektoren e topit(sic eshte dhe Neuer) dhe e shoqeron topin me koken kthyer mbrapa,me pas vjen impakti nga goditja me grushta e topit.
    Tani,si mundet Higuain te beje faull,kur nuk futet ne dyluftim ?
    Urdhero :

Nqs argumenti kush kap topin i pari dhe ca ben me mbrapa nuk ka rendesi eshte i vertete keshtu shabllon dhe nuk ka shtjellim per rrjedhen e situates post goditje topi atehere une heq dore nga diskutimi.
    Por do te bej nje pyetje te fundit;
    Kur topi eshte i diskutueshem ne fushe,dhe dy lojtare nisin sprintin drejt tij,njeri lojtar e kap topin i pari e godet forte ne drejtim te "paditur" dhe pas goditjes i hipen ne kurriz lojtarit tjeter ose e qellon ate...pse jepet faull per kete te dytin ? Apo sepse eshte lojtar i Gjermanise : p.

Madaber e fshiva gabimisht citimin tend ketu,do te ta bej repliken edhe ty per pak minuta.

Mqs ra fjala,ketu dolem gjithe futbolliste,portjera dhe arbitra,ec e bejme nje ndeshje
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Madaber, unė asnjėherė nuk kisha qėllim pėr tė thėnė qė Nojer ishte pėr karton tė kuq apo "uaaaa si s'na dha penallti arbitri"; sepse, nuk jam pėr kartona tė kuq pėr asnjė lojtar kur luhet nė finale. Ėshtė hipokrizi tė flasim kollaj pėr njė finale tė kėtij rangu, kur asnjė prej nesh s'e ka pėrjetuar dhe as ka shansin ta pėrjetojė; vetėm lojtarėt dhe arbitrat qė janė tė pėrfshirė dpd, e dinė mė mirė se ē'ėshtė njė finale dhe loja luftarake nė tė cilėn ndodhen. Po flasim pėr njerėz dhe jo alienė apo robotė. Rastin e Nojer, e solla si shembull sa pėr tė thėnė se arbitrimi ishte i ekulibruar, se djalli e marrtė ne sytė nė ballė i kemi!!! Ē'faj ka arbitri qė ėshtė italian dhe tifozat gjermanė i kanė fobi kėta tė fundit. Na pėlqen apo jo, arbitrat mė tė mirė qė u janė besuar ndeshjet mė tė rėndėsishme, ka nxjerrė sa tė dush Italia. Inatin mbaja, hakun jepja.

Edhe mos harro, se sadoqė mbizotėrimin nė lojė e kishte gjermani, rastet mė flagrante pėr shėnim i patėn argentinasit, po ē'tė bėsh qė higuain dhe palaēoja gjuajtėn sikur nuk donin tė shėnonin.

Si tifozave gjermanė dhe atyre brazilianė, mė shumė iu djeg qė mori Messi trofeun si talent individual, mu nė mes tė festės sė gjermanėve dhe zemrės sė brazilianėve. E kanė nė gjak shqipot inatin/zilinė/smirėn, ėshtė mė e fortė se ēdo ndjenjė tjetėr... kam pėrshtypjen se zėnė rekord nė "Ferrin e Dantes", sa i pėrket njėrit nga 7 mėkatet: envy

p.s. Blood, paskemi postu nė tė njėjtėn frekuencė kohore
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 14-07-2014 mė 11:35

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321

Citim Postuar mė parė nga Fleur Blanche Lexo Postimin
    Madaber, unė asnjėherė nuk kisha qėllim pėr tė thėnė qė Nojer ishte pėr karton tė kuq apo "uaaaa si s'na dha penallti arbitri"; sepse, nuk jam pėr kartona tė kuq pėr asnjė lojtar kur luhet nė finale. Ėshtė hipokrizi tė flasim kollaj pėr njė finale tė kėtij rangu, kur asnjė prej nesh s'e ka pėrjetuar dhe as ka shansin ta pėrjetojė; vetėm lojtarėt dhe arbitrat qė janė tė pėrfshirė dpd, e dinė mė mirė se ē'ėshtė njė finale dhe loja luftarake nė tė cilėn ndodhen. Po flasim pėr njerėz dhe jo alienė apo robotė. Rastin e Nojer, e solla si shembull sa pėr tė thėnė se arbitrimi ishte i ekulibruar, se djalli e marrtė ne sytė nė ballė i kemi!!! Ē'faj ka arbitri qė ėshtė italian dhe tifozat gjermanė i kanė fobi kėta tė fundit. Na pėlqen apo jo, arbitrat mė tė mirė qė u janė besuar ndeshjet mė tė rėndėsishme, ka nxjerrė sa tė dush Italia. Inatin mbaja, hakun jepja.

Edhe mos harro, se sadoqė mbizotėrimin nė lojė e kishte gjermani, rastet mė flagrante pėr shėnim i patėn argentinasit, po ē'tė bėsh qė higuain dhe palaēoja gjuajtėn sikur nuk donin tė shėnonin.

Si tifozave gjermanė dhe atyre brazilianė, mė shumė iu djeg qė mori Messi trofeun si talent individual, mu nė mes tė festės sė gjermanėve dhe zemrės sė brazilianėve. E kanė nė gjak shqipot inatin/zilinė/smirėn, ėshtė mė e fortė se ēdo ndjenjė tjetėr... kam pėrshtypjen se zėnė rekord nė "Ferrin e Dantes", sa i pėrket njėrit nga 7 mėkatet: envy

p.s. Blood, paskemi postu nė tė njėjtėn frekuencė kohore
    Nuk thashe qe proklamove kartonin e kuq, thjesht permenda diēka qe e dija nga eksperienca ime "amatoriale" prej portieri (behet fjale per moshen 13-14 vjeē). Por di te them qe ne zonen e rreptesise portieri ka perparesi dhe mund te luaje me njerin gju te ngritur (jo taka). Ne kemi pare mjaft futboll dhe kemi pare shpesh here qe ne goditje standarte psh, jepen faulla shume here ne favor te portiereve (shume prej ketyre faullave neve nuk i kuptojme, por lojtaret ne fushe as qe protestojne kur jepet faull ne favor te portierit).

Mbaj mend qe nje dalje me "te eger" se kaq ka bere Barthez ne finalen France vs Brazil ndaj Ronaldos.

Duke pare dhe pozicionin e Ronaldos me topin dhe Higuain me topin, mund t'i gjykosh vete rastet. Brazilianet nuk kane patur pretendime per kete rast. Dhe ne dijenine time as Argjentinasit nuk kane pretendime per rastin e Higuain.

Mua s'me djeg fare per trofeun qe fitoi Messi, por e dime edhe une edhe ti qe ate trofe me shume se kushdo tjeter e meritonte James Rodriguez. Por meqe ekipi i Messi-t vajti ne finale, hajt t'ja japim. Kam dhe nje arsye tjeter qe s'me djeg. S'me djeg se ky trofe s'para kujtohet nga ndonje njeri. Ajo qe mbetet ne fund eshte KAMPIONI I BOTES dhe Golashenuesi i Boterorit. Pra, do kujtohet Gjermania dhe James Rodriguez.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MaDaBeR : 14-07-2014 mė 11:52
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Tani Madaber po te them dy fjale per Messin.
    Messin nuk e zhben as nje finale e humbur,as 10. Ti dhe une aq me pak njehere. Madheshtine e tij nuk kemi ngelur,ose po flas ne veten e pare me mire se mbase ti jo,nuk kam ngelur ta tregoj apo dekonspiroj une.Nqs ka ndonje arsye qe Argjentina erdhi ketu,eshte Messi. Kjo eshte taksative.
    Krahasimet me Maradonen kane arritur nje pike sa jane bere qesharake,se po na beni tani sikur Maradona luante me 10 kaloresa jo futbollista.
    Kjo fotografi eshte per cmimin qe mori :

Lexova qe vetem Maradona dhe Jairzinho (une nuk e kam degjuar ndonjehere) kane arritur te bejne me shume driblime sesa Messi ne nje kupe bote.
    Me shume kete kupe bote eshte permendur Messi sesa vet kompeticioni,mos harroni qe Messi kishte me shume presion mbi shpatulla sesa komplet ekipi jot i Brazilit.

Deklaratat patetike te Loew pas ndeshjes qe jane ushqim per veshet e atyre qe jane te shurdher pastaj jane komplet frymezuese per nje zhytje ne det...

Miracle Boy Goetze proved he is better than Messi.

Urdhero c'thote Mourinho,skeptiku nr 1 per Messin;

"He is still a historical player. He does not need to be world champion to be a historical player, especially in this last decade.

"For me Pele is Pele and Maradona is Maradona. It's not for me to compare players from different generations. Maybe because he is from the same generation as when I was born - for me Maradona is Maradona."
    Nuk ka ngelur njeri nga ne te gjykoje Messin nqs eshte i madh apo jo.
    Keto tipat pastaj si CRO apo si e ka emrin qe ka filluar me keto meme te troll futboll dhe hormonet...jane gallate fare lol !

Te Neuer tani...e ke parasysh kete ?

Te njejtin arsyetim qe bere per Neuer ke bere dhe per kete ? Eshte faull i veshit te Higuain qe preku gjurin e Neuer lol !

Urdhero,postimi ne te njejtin kohe lol dhe me te njejten analogji
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BlooD_VenoM : 14-07-2014 mė 12:04
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Gjermania e ka merituar titullin .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Rihanna, fanse e Gjermanise.

tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321

E kam cekur me lart kte rast per te ilustruar Neuer. Thashe qe as brazilianet as argjentinasit nuk kane patur pretendime per keto dy raste, perveē tifozeve nuk dine te pranojne humbjen.

Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •