Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-01-2013
    Postime
    67

Pėr: Pse shkenca nuk e mohon ekzistencėn e Zotit

Ju si lexues e besimtare t'kuranit a dini me na parapri ndoj shpikje apo arritje t'rradhs ku vete shkenca do t'na e konfirmojn ???
    Hajt i here jepini vedit ne ''famelartesin'' e kuranit....

Mos hini me na than tesh :- Jo po kjo,jo po ajo shpikje ishte ne kuran !!

Mos vononi shume mi gjet se kurani asht i kuptushem edhe prej fmive(t'pakten kshtu pretendohet prej kuranxhinje....

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Pėrfshi kėtu edhe Djallin ?!
    Po ashtu eshte, e krijoi si engjellin me te ndritshem, dhe kur ai u krenua dhe deshi te veje veten mbi Zotin, ra si nje rrufe prej qiellit direkt, duke terhequr me vete engjejt e tjere te cilet ishin ne grupin e tij. Djalli bashk me engjejt e grupit te tij humben bukurine qe kishin dhe u shnderruan direkt ne krejt te kunderten. Pra ate ne te cilen djalli u shnderrua nuk e krijoi/shkaktoi Zoti/Krishti por akti i zilise (envy).

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Eshte e rendesishme sepse s'mund te jesh ne te njejten kohe edhe i krishtere edhe shkenctare ! Te pakten kete gje e kane bere shume atesit te krishtere . Krishterizmi ka qene ne konflikft me shkencen sic dihet boterisht , pastaj kisha i ka da dhet e dhit me shtetin ! E kjo gje nuk ka ndodhure asnjehere me fene tone te lartesuar Islame qe shkenca apo studimet shkencore te bien ndesh me mesimet Kuranore .
    Kurani i paraprin shkences , kurse shkenca bashkohore vetem sa e konfirmon Kuranin per te gjitha ato ceshtje qe flete ne menyre argumentuese dhe bindese . Ama jo bindese permes ''frymes se shenjte'' , por bindese permes vertetimit te faktit dhe argumentit !
    Nje gje nuk kuptova mire une me keto qe shkruan ti:

- Ti po thua qe Kurani verteton te vertetat e shkences, apo shkenca verteton me prova te vertetat e Kuranit?

Ti si besimtar musliman, e beson ate qe lexon ne Kuran me syte e tu apo e beson vetem kur del nje shkencetar e thote, e bera proven dhe doli qe ajo qe shkruhet ne Kuran eshte e vertete.

Cfare thote shkenca per "xhenetin" qe lexojme ne Kuran? E ka vertetuar apo eshte akoma duke e vertetuar?

Albo

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar mė parė nga user010 Lexo Postimin
    Po ashtu eshte, e krijoi si engjellin me te ndritshem, dhe kur ai u krenua dhe deshi te veje veten mbi Zotin, ra si nje rrufe prej qiellit direkt, duke terhequr me vete engjejt e tjere te cilet ishin ne grupin e tij. Djalli bashk me engjejt e grupit te tij humben bukurine qe kishin dhe u shnderruan direkt ne krejt te kunderten. Pra ate ne te cilen djalli u shnderrua nuk e krijoi/shkaktoi Zoti/Krishti por akti i zilise (envy).
    Ē'taksirat kishin engjėjt e tjerė nga verpimi i Diallit ?

p.s

Zilin e Diallit a nuk ja dha nė gen Zoti/Krishti ? Apo ashtu ishte puna ?!
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Engjejt u krijuan te gjithe te mire, por secili me personalitetin e vet dhe mbi te gjitha me liri veprimi (te veprojne sipas deshires). Kishte 10 grupe engjejsh, engjelli i pare ne ierarki ishte djalli i cili sado qe u krijua i paster u korruptua dhe u krenua, mundej ta bente kete sepse sepse ishte i lire.

Po te ishte e pa mundur qe djalli te prekej nga e keqja, atehere nuk do quhesh qenie e lire. Krenaria e tij u kthye ne arrogance, ai u prek nga e keqia, si rezultat shume engjej te tjere u kthyen dhe ata drejt te keqes dhe revoltuan kunder te mires dhe Zotit duke ndjekur shembullin e kryetarit te tyre. Pra secili engjell qe u rrezua, e shkaktoi vete kete, pasi ishte qenie e lire. P.sh kry-engjelli Mihail (kryetar i grupit te vet prej engjejsh), reagoi dhe u perpoq (me deshire te lire) te ruaj veten dhe engjejt e tjere qe te mblidhen afer Zotit ne kohen qe djalli po rrezohej prej qiellit.

Asnje zili nuk ju dha djallit ne gen (engjejt jane pa material), dhe me tej Zoti pranon pendimin e kujte do, akoma akoma dhe te djallit ne qofte se ai do pendohej. Kur nje qenie lidhet forte me te keqen, atehere humbet (i dobesohet) edhe lirine e veprimit. Prandaj eshte e rendesishme te kuptoj njeriu qe duhet te bej perdorim te mire te lirise, sepse po u lidhe fort me te keqen (p.sh droge, bixhoz, dhune, arrogance, zili etj) atehere humbet lirine e veprimit, vepron vetem ashtu sic te udhezon e keqja (droga, bixhozi, arroganca etj etj).

Duhet te kuptosh ca do te thote te jesh i lire, kush ndjek rrugen e drejte dhe deshiron driten e Zotit ai ben perdorim te mir te lirise, keshtu (duke ndjekur rrugen e drejte) i ben mir vetes, kush ndjek rrugen e shtrember ai ben perdorim te keq te lirise, kush ndjek rrugen e mire e ndjek sepse ai do, kush ndjek rrugen e keqe e ndjek sepse nuk mundet te shkeputet me nga e keqja, eshte i lidhur kemb e duar(bixhozi etj qe mos ti perseris prape).

Gjithcka ka kuptim, drite dhe shije vetem kur jemi afer Zotit, kur ndjekim rrugen e arrogances, gjithcka humbet kuptimin, shtremberohet, dhe robi ngelet gjithmon i pa ngopur (shpyrterisht).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga user010 : 28-05-2014 mė 12:07

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Ē'taksirat kishin engjėjt e tjerė nga verpimi i Diallit ?

p.s

Zilin e Diallit a nuk ja dha nė gen Zoti/Krishti ? Apo ashtu ishte puna ?!
    eshte egua jote (humane) qe e krijon djallin...
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Nje gje nuk kuptova mire une me keto qe shkruan ti:

- Ti po thua qe Kurani verteton te vertetat e shkences, apo shkenca verteton me prova te vertetat e Kuranit?

Ti si besimtar musliman, e beson ate qe lexon ne Kuran me syte e tu apo e beson vetem kur del nje shkencetar e thote, e bera proven dhe doli qe ajo qe shkruhet ne Kuran eshte e vertete.

Cfare thote shkenca per "xhenetin" qe lexojme ne Kuran? E ka vertetuar apo eshte akoma duke e vertetuar?

Albo
    Kurani permban ne vete njohuri te shkencave natyrore dhe shoqerore , pra i paraprin shkencave ne njohurit shkencore . Kurse shkenca me arritjet e saj i verteton njohurit qe gjenden ne Kuran . Ne kete kontekst e thash Albo .

Une si besimtare muslimane nuk besoj ne Islam pse jam nga prind muslimane . Por , prej se i kam mbushur 18 vjete jam interesuar ta njohe fene islame permes dijes , te lexoj-studijoj se cilat jane mesimet islame dhe a perputhen me mendjen dhe aktualitetin shqoeror . Dhe te theme te drejten Albo ajo qe me jep frymezim ta besoj me zemer Allahun si Zot timin eshte mrekullia e Kuranit . Kurani eshte mrekulli ne vete . Dhe nuk e di a ka mrekulli me te madhe ne Bote se sa Kurani ! Prej sa jam udhezuar ne Islam , Kurani eshte per mua shoqeruesi me i mire , eshte sheruesi im , eshte percjellesi im , eshte strehimi im , eshte keshilluesi im , eshte mbrojtja ime , eshte kenqesia dhe lumturia ime . Vetem me Kuran e qetesoj zemren dhe shpirtin tim . Dhe prej se e praktikoj Islamin si program jete , jeta ime ka ndryshuar 360 shkalle .

Kur i lexoj studimet shkencore Albo vetem sa me shtohet besimi , dhe ndjehem i sigurt ne ate qe besoj . Kurse per ty si besimtare i krshtere pse nuk te shtysin ne dyshime thenjet e Bibles kur nje te derguar(i cili njihet si i derguari I Zotit ) i cili sot njihet nga miliarda njerez dhe eshte feja e tij eshte me e kerkuar tek njerezit ? Une po te ishe ne vend tuajin gjumin s'do ta kisha bere nga frika se mos eshte mashtrim ai varg biblik qe e quan rrence nje te derguar-fe kaq madheshtore dhe kaq me intresim qe eshte sot ne bote . Ne shek.7 ishte nje muslimane , e sot ne shek.21 , jane 1 miliarde dhe feja me me se shumti besimtare !

Xhenneti eshte ceshtja e konfirmimit si ceshtja e konfirmimit te Qenies se Zotit . Perderisa njeriu s'mund ta konfirmoj ekzistimin e Zotit me sy ne kete bote , ashtu nuk do te mund ta konfirmoj edhe shume gjera te tjera te fese , te cilat jane te paperceptueshme dhe te pamundeshme prej njerzve , te pakten ne kete bote .
    Dhe mos u beje i pa drejte , une thash disa njohuri shkencore qe gjenden ne Kuran i paraprijne shkencave . Kurse sic e dijme ka shume gjera ne Bibel qe jane absurditet dhe te papranueshme per nje intelektual ti besoj ato se jane fjale te Zotit . Historia na meson kete gje , shkenca na meson dhe verteton kete qe po e theme . Kurse shkenca me Kuranin asnjehere nuk eshte perplasur dhe nuk e ka thene te kundereten me ate qe thuhet ne Kuran per njohurit shkencore . E sot per kete fakt ke shume atesit te krishtere te cilet e kane mohuar fene e tyre nga ky shkak .
    Une i therras te gjithe keta atesit te vijne te besojne ne Zot , sepse Zoti ekziston , feja e Tij e vertete e ekziston . E ajo eshte Islami , per ta konfirmuar kete duhet studim dhe lexim .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 29-05-2014 mė 05:32
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Une si besimtare muslimane nuk besoj ne Islam pse jam nga prind muslimane . Por , prej se i kam mbushur 18 vjete jam interesuar ta njohe fene islame permes dijes , te lexoj-studijoj se cilat jane mesimet islame dhe a perputhen me mendjen dhe aktualitetin shqoeror . Dhe te theme te drejten Albo ajo qe me jep frymezim ta besoj me zemer Allahun si Zot timin eshte mrekullia e Kuranit . Kurani eshte mrekulli ne vete . Dhe nuk e di a ka mrekulli me te madhe ne Bote se sa Kurani ! Prej sa jam udhezuar ne Islam , Kurani eshte per mua shoqeruesi me i mire , eshte sheruesi im , eshte percjellesi im , eshte strehimi im , eshte keshilluesi im , eshte mbrojtja ime , eshte kenqesia dhe lumturia ime . Vetem me Kuran e qetesoj zemren dhe shpirtin tim .
    Arsyeja pse te ndodh kjo lumturi e papare (arsyeja kryesore) eshte,demonstrim i egoizmit,gjegjesisht prezentim vetvetes qe ke zbuluar dic te madhe.Ndersa realisht gjindesh ne nivelin me te ulet te te besuarit.
    E genjen vetveten me kete eufori,dhe ky iluzion vie si pasoje e : mungese njohurish dhe tendences se marrjes se supozimeve dhe bindjeve si fakte personale.
    Nga mungesa e njohurive ,rrjedh gjithcka,sepse atehere ky teater te mundeson qe me ndertime artificiale te realizosh bindje ne gjithcka qe te flet Kurani.Madje bindesh jo vetem per vetveten,por fillon te shohesh edhe gjera te paqena qe - Kurani i paraprine shkences !

Dhe prej se e praktikoj Islamin si program jete , jeta ime ka ndryshuar 360 shkalle .
    Asgje spake bere,qenke kthyer atje ku ke qene....hehe

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Arsyeja pse te ndodh kjo lumturi e papare (arsyeja kryesore) eshte,demonstrim i egoizmit,gjegjesisht prezentim vetvetes qe ke zbuluar dic te madhe.Ndersa realisht gjindesh ne nivelin me te ulet te te besuarit.
    E genjen vetveten me kete eufori,dhe ky iluzion vie si pasoje e : mungese njohurish dhe tendences se marrjes se supozimeve dhe bindjeve si fakte personale.
    Nga mungesa e njohurive ,rrjedh gjithcka,sepse atehere ky teater te mundeson qe me ndertime artificiale te realizosh bindje ne gjithcka qe te flet Kurani.Madje bindesh jo vetem per vetveten,por fillon te shohesh edhe gjera te paqena qe - Kurani i paraprine shkences !
    Mendon se mendimi cka ndiej une eshte iluzion ? Une per lumturin time flas me komptence dhe me fakte te argumentuara . Kurse ti flet per mua ne baze te paragjykimeve dhe ne munges te fakteve ! Keshtu eshte ceshtja edhe sa i perket KuRanit apo Islamit nese ke informacione per ta kuptuar ate . Por , me intreson te dije nga ti , pse te shtyt mendimi se une s'mund te jem i lumture ??? Mendon se lumturia nuk ezksiton ?! Mendon te thuash se vete nuk je i lumture , dhe as te tjeret nuk mund te jene te lumture ? Mendon nese ata qe e thone kete eshte iluzion ? Pajtohem ne kete pike me ty , se te zgjedhesh rrugen e gabuar te jetes , kurre s'ke per te qene i lumture , dhe nga kjo mungese e lumturise , kur i ndegjon/lexon te tjeret se ndjehen te lumture , mendon se ata kane iluzione !!! A eshte keshtu apo jo ?
    Keto jane disa pyetje psikologjike sa per informacion , dhe nese mendojme rreth shkrimit tend ne aspektin psikologjik , te thuash se te ''tjeret'' nuk jane te lumture , dhe i akuzon per gjera qe nuk mund te argumentosh kurre , psikologjia flete sigurishte edhe per tipat e kesaj natyre , dhe tregon gjendjen psikologjike te tyre !

Ah more Semiku , nese deshiron kete lumturin qe e ka cdo muslimane dhe qe e shijon ne tere jeten e tij , te therras ta pranosh fene islame si fene tende , se pa te s'ka kuptim jeta dhe pa te mungon thesari i jetes .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 31-05-2014 mė 03:54
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Ceni- Eshte e rendesishme sepse s'mund te jesh ne te njejten kohe edhe i krishtere edhe shkenctare !
    Pra duhet te jesh i pa fe (ateist).
    Te pakten kete gje e kane bere shume atesit te krishtere
    .
    Ceni,ti more zoteri ke nje rremuje ne koke qe nuk i japin dot zgjidhje shkencetaret, kurani e bibla te mbledhura bashke.

Kurani i paraprin shkences , kurse shkenca bashkohore vetem sa e konfirmon Kuranin per te gjitha ato ceshtje qe flete ne menyre argumentuese dhe bindese . Ama jo bindese permes ''frymes se shenjte'' , por bindese permes vertetimit te faktit dhe argumentit
    MOS I NDY TEMAT no name

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •