"Refer, JE GABIM..."
Ne cilen gjuhe preferon te ta shkruaj, qe ta kuptosh ???, ndoshta te ka irrituar pakez fakti se as shaje e as ofendoj...ndoshta ne boten tende te kesulkuqes komunikohet ne gjuhe tjeter, por ne boten time komunikohet ne menyren sa me te bute, sa me te embel.....keshtu me meson ISLAMI....
Kure te kam keshilluar ne ndonje forme per fene tende ???..........une skam problem me te krishteret, une kam problem me KISHEN....e cila pos HUMANIZMIT, krejte te zezat e dynjase i ka ne murrnajat e saja shekullore. Humanizmi i saje i percjellur me "shkolle" dhe me "provime", sjell rrezulltate si puna jote......ku nuk te ka mbet forumist, qe se ndane mendimin tend, mos me e quajt gabel, jevg, turk, harap, etj....kisha humanizem nuk ka treguar ne asnje moment te historise kur ajo i ka patur "dizginat" ne duar, perkundrazi, ka bere krimet me te rrenda qe mund ti behen njeriut mbi faqen e dheut. Humanizmi perendimore eshte prodhim i nje dhimbje te gjate historike qe ka rrezulltuar nga pervoja e hidhur e perendimoreve mbi mishin e vet....kisha ne kete kontekts ka shume pak merita pozitive.
Tregom keshtu, sa LEK te kushton humanizmi, se kam qejfe edhe une ta kem ate, por sun e gjeje ne pazare, e shoh vetem tek ti, A PO MA SHET ???
Une qe moti kame filluar te mendoj ndryshe, per shembull moti kohe e kerkoj shamine ne shkollat publike.....(sa per info, mos ja futish prap cepeve, konteksti eshte rreth SHKOLLAVE dhe nivelit te arsimit)....
tungi
Krijoni Kontakt