Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 131
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Pėr: Shefqet Krasniqi qan dhe lutet pėr shi

Ane, te them te drejten, per sa i perket vetes tende, e kuptoj qe eshte ceshtje mosinformimi, sepse kam pershtypjen qe ti je tipi i njeriut, qe po e pe dicka, do t'a thuash te verteten me vone, e do i qendrosh besnike asaj. Por, po, kane ndodhur sherime e mrekulli nga me te ndryshmet e me te hatashmet, qe per ditet e sotme jane te veshtira per t'u kuptuar edhe nga vete te krishteret, sepse keto dite njerezit nuk jane te thjeshte e te perulur si dikur. Ka patur shenjtore, si Hildegard Von Bingen per shembull, qe qysh ne shek.12 mos gabohem, bente nje klasifikim ekzakt te semundjeve, dhe lidhte si shkak gjendjen shpirterore te njerezve ne lidhje me to, pra mekatet e ndryshme ne te cilat mund te kete rene njeriu. E keto nuk jane perralla. Mjekesia per shembull, ka perparuar ne lidhje me disa medikamente lehtesuese, por eshte ne nje gjendje jashtezakonisht alarmante e injorante, sepse shumicen e rasteve doktoret, nuk dine se c'po i ndodh njeriut. T'a lesh njeriun ne duart e nje doktori mosbesimtar eshte krim, por meqe njerezit ne kete gjendje kane arritur, e shumica jane injorante ne lidhje me te verteten, Zoti i le te vazhdojne, derisa e verteta te dale. Shume gjera ndodhin me besim. S'pate besim, s'ka sherim. Kjo persa i perket vetem mjekesise. Sa per analfabet, me injorant eshte ai qe nuk njeh Zotin e gjalle, sesa ai qe nuk njeh diturite e botes. Vetem Zoti i gjalle ben civilizim te vertete, sepse vetem Ai i ben njerezit te dashur e te perulur, sic i ka hije dinjitetit te nje njeriu. Kjo urtesi, sjell paqen, paqja sjell meditimin, e meditimi sjell njohurine e vertete. Preferoj nje njeri te tille, para nje njeriu super te shkolluar e te fryre nga dituria e mendjes njerezore. Keshtu eshte bere qyteterimi i vertete e keshtu duhet te jete. Sot njerezit bejne nje gabim klasik, se i mendojne njerezit e shekujve me pare si te egjer e te padijshem. Jane kaq shume gabim. Sot eshte bere njeriu i eger, e me shume ne nevoje per meshiren e Zotit. Por ka shprese, se Zoti ekziston dhe e mira do te vije. Keshtu mendoj une.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Ane, te them te drejten, per sa i perket vetes tende, e kuptoj qe eshte ceshtje mosinformimi, sepse kam pershtypjen qe ti je tipi i njeriut, qe po e pe dicka, do t'a thuash te verteten me vone, e do i qendrosh besnike asaj. Por, po, kane ndodhur sherime e mrekulli nga me te ndryshmet e me te hatashmet, qe per ditet e sotme jane te veshtira per t'u kuptuar edhe nga vete te krishteret, sepse keto dite njerezit nuk jane te thjeshte e te perulur si dikur. Ka patur shenjtore, si Hildegard Von Bingen per shembull, qe qysh ne shek.12 mos gabohem, bente nje klasifikim ekzakt te semundjeve, dhe lidhte si shkak gjendjen shpirterore te njerezve ne lidhje me to, pra mekatet e ndryshme ne te cilat mund te kete rene njeriu. E keto nuk jane perralla. Mjekesia per shembull, ka perparuar ne lidhje me disa medikamente lehtesuese, por eshte ne nje gjendje jashtezakonisht alarmante e injorante, sepse shumicen e rasteve doktoret, nuk dine se c'po i ndodh njeriut. T'a lesh njeriun ne duart e nje doktori mosbesimtar eshte krim, por meqe njerezit ne kete gjendje kane arritur, e shumica jane injorante ne lidhje me te verteten, Zoti i le te vazhdojne, derisa e verteta te dale. Shume gjera ndodhin me besim. S'pate besim, s'ka sherim. Kjo persa i perket vetem mjekesise. Sa per analfabet, me injorant eshte ai qe nuk njeh Zotin e gjalle, sesa ai qe nuk njeh diturite e botes. Vetem Zoti i gjalle ben civilizim te vertete, sepse vetem Ai i ben njerezit te dashur e te perulur, sic i ka hije dinjitetit te nje njeriu. Kjo urtesi, sjell paqen, paqja sjell meditimin, e meditimi sjell njohurine e vertete. Preferoj nje njeri te tille, para nje njeriu super te shkolluar e te fryre nga dituria e mendjes njerezore. Keshtu eshte bere qyteterimi i vertete e keshtu duhet te jete. Sot njerezit bejne nje gabim klasik, se i mendojne njerezit e shekujve me pare si te egjer e te padijshem. Jane kaq shume gabim. Sot eshte bere njeriu i eger, e me shume ne nevoje per meshiren e Zotit. Por ka shprese, se Zoti ekziston dhe e mira do te vije. Keshtu mendoj une.
    Shume gabim je ..besimtaret nuk e kane monopolizimin e "njeriut te mire" ,faktet e tregojne te kunderten ,njerezit me bamires ,me pak te kriminalizuar jane jobesimtar ,une per vete nuk besoj ne fe ,sa i perket Zotit ,here besoj se ka dicka here me humb besimi por kjo sme ben njeri te keq dhe ste ben ty si besmitare njeri me te mire .
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Po varet kujt i thua ti i mire. Jam shume dakord, qe ne bote ka lloj-lloj njerezish, ca super mekatare, por qe kane nje dispozite drejt se mires e qe jane te terheqshem nga Zoti. Por, ne shumicen e rasteve, edhe nese nuk sillet keq, eshte i humbur nese s'ka gjetur driten e vertete. Kjo eshte e verteta, s'ka te vertete tjeter. Ti ben edhe nje gabim tjeter, une si besimtare ne Krisht, nuk e quaj veten te mire, por mekatare qe shpresoj ne shpetimin nga Zoti. Pra, merita ime qendron ne besim dhe konvertim, por ne te, ne asnje moment nuk i them vetes 'e mire', ja di per nder Zotit per shpetim, por kaq. Eshte i mire ai qe pranon mekatet e veta, jo ai qe e quan veten i drejte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Po varet kujt i thua ti i mire. Jam shume dakord, qe ne bote ka lloj-lloj njerezish, ca super mekatare, por qe kane nje dispozite drejt se mires e qe jane te terheqshem nga Zoti. Por, ne shumicen e rasteve, edhe nese nuk sillet keq, eshte i humbur nese s'ka gjetur driten e vertete. Kjo eshte e verteta, s'ka te vertete tjeter. Ti ben edhe nje gabim tjeter, une si besimtare ne Krisht, nuk e quaj veten te mire, por mekatare qe shpresoj ne shpetimin nga Zoti. Pra, merita ime qendron ne besim dhe konvertim, por ne te, ne asnje moment nuk i them vetes 'e mire', ja di per nder Zotit per shpetim, por kaq. Eshte i mire ai qe pranon mekatet e veta, jo ai qe e quan veten i drejte.
    Nuk te kuptoj pse e mban vetem per mekatare nese nuk rren ,nuk vjedh ,nuk kurveron ,nuk vret?
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Plus, njeriu me te vertete bamires eshte ai qe shperhap fjalen e Zotit, sepse vetem e verteta e Zotit sjell shpetim e liri te shpirtit, qe ne fund te fundit eshte ajo cka cdo shpirt do. Une nuk besoj tek te ashtuquajturit 'bamires' te tokes, ne qofte se nuk e ben nje veper ne emer te Zotit. Pse, nje cope buke me shume e me pak, cfare do te me beje mua, o do vdes me heret, ose me vone. Kur m'a jep me dashurine e Zotit, me hap vend ne nje bote tjeter, e nje horizont tjeter, me jep nje jete te re, qe nuk varet nga standartet e botes. Ka shume diference mes te dyve. E ka emrin shprese. Duhet t'a ndjesh qe t'a kuptosh.

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Nuk te kuptoj pse e mban vetem per mekatare nese nuk rren ,nuk vjedh ,nuk kurveron ,nuk vret?

Kushedi o Ane, mund t'i kem bere ca nga keto gjerat. Por, edhe nese nuk i kam bere, shpetimi nuk me jepet sepse nuk i bej, por sepse e konformoj jeten me ate te Zotit te kryqezuar, qe eshte jete hiri e pendese, e ne kete pike, nuk mund te pretendoj qe nuk mekatoj. Njeriu mekaton sa here merr fryme. Vetem hiri i Zotit te mban ne jete e pa mekat, por ky eshte nga besimi im ne falje, jo nga qe e di veten per te mire.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Semiko, une per ty dhe shoket e tu jame thjeshte DOKTOR !!!,
    Je doktor nė 50 m2 tė banesės tėnde,dhe pėr insanėt qė sillen aty pari ... ups tė dhash shumė katror mė mirė tė thuash ne banjėn tėnde - atje je suveren dhe doktor pranė sholės qė e bėn kakėn.

.....a thua une jam aq poetik a ???.........ne te ardhmen te kisha lut te me drejtohesh vetem me Dr. Nuha !!!
    Kam propozim mė tė mirė se doktor Nuha,tė titulloj si Ēajupi i madh ...Baba Musa Lakuriq....Nuh Musa Lakuriqani tė pėlqen ?

Baba Musa lakuriq - Ēajupi
    Vanė mėnt' e mia, vanė,
    njė mejtim mė prishi trutė,
    Glithė profetėt pse janė
    ja arapė, ja ēifutė?
    Pse s'ka profetė tė tjerė?
    Kėtė s'e kuptoj dot...
    Gjėrat q'u bėnė njė herė
    pse nuk' bėhen dhe sot?
    Gjėra qė s'i kuptoj. ....

Do tė marrėsh pėrgjigjen pėr citimet mė lartė qė mi ke bėre,do gjej kohė !

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar semiku pėr postimin:

Cen Durimmadhi (18-02-2014)

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Je doktor nė 50 m2 tė banesės tėnde,dhe pėr insanėt qė sillen aty pari ... ups tė dhash shumė katror mė mirė tė thuash ne banjėn tėnde - atje je suveren dhe doktor pranė sholės qė e bėn kakėn.
    Pse mendon se nuk me shqeteson perdorimi i fekalizmave nga ty ???

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Do tė marrėsh pėrgjigjen pėr citimet mė lartė qė mi ke bėre,do gjej kohė !
    Sille aman edhe tezen Kimete.......

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga beta85 Lexo Postimin
    Ēka nuk degjon njeriu edhe nga keta hoxhė..!!

Hoxha kerkon te vriten qent e zi sepse "jane shejtan"!

......ahahahahahahahaha...."qent me vetlla te zeza"....ahahahahahahahe ka thon Muhamedi me lejen e Allahut....ahahahhahahahh....madheshtore...!!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Ja e lexova ēke shkruar edhe atė me mundė tė madh.Nuk ja vlen tė tė pėrgjigjet,shoh qė nuk pranon as faktet mė banale,ndėrsa replikat janė tė varfėra pa fije kreativiteti.
    Unė vetėm tė porosis qė mos krijo kėtu njė komb tė veēant Shqiptarmusliman,se kjo ėshtė direkt pėrēarje dhe ekstremizėm.Shqiptarėt janė NJĖ pa marrė parasysh bindjet fetare.Hiqi syzet nga bota e feve kur shkruan pėr shqiptarėt shikoje realitetin dhe ule euforinė pėr Turko-arabėt....harroje,hupe nga mendja,kaput,pėrshėndetu me pretendimin qė Ka Musliman jopraktikant.
    Shih ne cfare enderre jetoj une:
    Une mundohem te te bindi, se islami si FE, eshte pjese e perditshmerise shqiptare, vetem kete, jo me shume.
    Kėtė unė se mohoj,ēka ke tė mė bindėsh ?... 5,6 veta nė xhami nė tėrė qytetin,2 bajrame shkel e shko nė vit,ndėgjimin e ndonjė ligjėrate tė cirkuzave hoxhallarė pėr tė pėrmirėsuar humorin - AQ !
    Nuk e ke ditur qė shqiptari edhe ne Perandorinė Osmane ka qenė besimtari mė i keq/i dobėt nė tėrė perandorinė - ani pjesė e ummetit hehe.

* Vetėm kjo fjali mė intereson - a je i gatshem tė qėndrosh nė kėto korniza.Shkrimet e tua kėtu janė kryekėput turboislamoturkoarabe e spektrit vehabosherijatikoselafist.
    Ta fusim kėtė fjali nė arkivė,kur tė hyshė arave ta pėrplasim hunėve.

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •