Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 131
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Shefqet Krasniqi qan dhe lutet pėr shi

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Po pra nen sherijatin islamik nuk kane arrdhmeri as qenet e lere me te tjeret...shkrova qe ngjyra e zez nuk eshte e till dhe kete muhamedi nuk e dinte.Kur fliste per qente nuk e kishte linkun me allahun ?
    Puna e qenit te zi per ti eshte televizor me boja....ku e merr vesh ti pejgamberin e muslimaneve !!!...c'lidhje ka QENI si krijese e Allahut me punet e shejtanit, me intencionin e Pejgamberit, me hadithin ne fjale ???

Pejgamberi si njeri "privat" qent nuk i ka dash, nje ceshtje gustoje personale (ketu lidhen edhe interpretimet qe i adresojne vlere negative hadithit, me kete qe ja kthejn Pejgamberit fjalet qellimisht ne dem te islamit).....ka hadith ku thot: po te mos ishin qent popull, do te kisha urdheruar ti faroni !!!

Dijetaret e fese tone kete hadith e kane interpretuar per MBROJTJEN e kafsheve. Me sheriat pra eshte e ndaluar qe te vriten kafshet, ngase jane POPULL....dhe kjo natyrisht edhe keshtu eshte praktikuar, ngase vet natyra e islamit eshte e tille, qe GJITHECKA ne lidhje me islamin vetem atehere interpretohet sakte, kur nderlidhet me gjithe attributet e mundshme POZITIVE, ngase islami sic e dijme eshte fee e paqes....apo nuk eshte islami fe e paqes, je i te njejtit mendim me disa dilbera te forumit ???

Perndryshe, ka kush miret me keto pune. Ne fene tone e ke shkencen e hadithit, dhe ka korifeja e korifeja te lemise qe miren me interpretimet e haditheve, ke bile edhe permbledhje voluminoze, ke selektime te llojeve te ndryshme, ke kategorizime etj... etj....dhe ka qene dhe eshte e papelqyeshme, ligjerisht edhe e denueshme, te dalin sharllatana si puna e forumisteve ketu, dhe te mbajne ligjerata per "cimen e zeze" te qenit, e hadithin e te aludojne me mendimet e tyre ne sfera fantaste me perfundime fantaste......ti e kupton se "ligjin" e interpreton "advokati" ???.........po edhe kjo mesele eshte e njejte, edhe kete e interpreton advocati, dhe e gjykon gjyqtari..... e kape ???, thuaj PO Doktor Nushi....faleminderit per sqarimin.

Nuk e shoh te arsyeshme ti behesh krah nje fanatiku te kishes qe per pese lek e ka shit edhe nenen dhe baben e vet !!!, kujdes !, qellimi i atyre eshte i kthjellet si ylberi pas shiut.....aty nuk ka as piken e dyshimit !

Nuk kam ēka tė trembem,unė jetoj tani nė mesin e shqiptarėve qe mbajnė nė prapavijė islamin - si mundė tė trembet dikush nga ajo qė e njeh ?
    Trembet dhe ėshtė i frustruar ana jote qe njerėzit i ikin ligjėratave primitive qė mbartin hoxhallarėt e tu...paramendo sa primitiv je - i urren dhe shkumon ne gojė pa ndėrpre per shqiptarė qe nuk pranojnė besimin tėnd personal.I urren njerėzit qė ikin nė ateizėm/agnosticizėm ,demek kjo ėshtė trtadhėti ndaj kombit....o trutharė ku ka me kombėtar dhe mė lojal ndaj kombit dhe interesave tė tij sesa nje ateist...po ne nuk kemi perendi dhe shoqata abrahamike qė tė mbėshtetimi.Abrahamiku i tėrbuar mė mban ligjėrata dhe mė ben akuza qė nuk e duam shqiptarin !
    Cilin e urrej ???.......une te edukoj, nuk te urrej !, jav kam thane shume here se jam ketu te ju bej shqiptare !, po te ju urreja, do ju kisha lane rrehat, ose do te ju kisha rrah shpatullave, do te ju kisha perkrah edhe me shume ne shpartallim e shqiptareve, ne hapjen e hendeqeve ndermjet shqiptareve...do te kisha ndikuar, qe mes TI dhe asaj PRAPAVIJES tende te krijohet nje distance akoma edhe me e madhe.......po ti kaq kupton !!!.....ti e quan vehten agnostik e ateist e cfare hamamin edhe mund ta quash as qe ja kam idene, aman kete nuk e ben pse je ateist, por thjeshte pse MENDON se ashtu duhet te jesh. Pra, je viktime e modes......dhe kjo eshte tipike....pikerisht keshtu tipa me FATIN tend, me dy dit "arome" jete perendimore, kur kthehen ne vendlindje ju duket vetja si mbret.....eeeeeeeh, cka pashe une atje ne perendim.....me ndegjoni mua, se une DIJ cka bej, une jam i dalet, une jam njeri qe e ka ec dynjane.....

Pėrditshmėrija e Shqiptarit mė shume dhe nė rend tė parė ėshtė e determinuar nga KANUNI,aaa e harrova mehrin ups trallala....Pyetėm edhe ti mua dhe nė detaje ti spjegojė deluzionet tua fetare dhe antikombtarizmin,madje tė spjegoj edhe pse nuk ndien turp....gratis pa mė pyetur ta spjegojė edhe perverzitetin lidhės me mikun imagjinar harabesk.
    O djali i puces, shqiptaret musliman jane kryekeput te "determinuar" nga shkolla hanefije, SHERIATI nuk bazohet ne kanun, por ne kuran dhe hadith. Kryqezimet e rrendeve shoqerore, qe kane qene te NJEJTA, ose te NGJAJSHME me rrendet hanefije kane mbet pa prek, ashtu sic kane mbet plote rrende shoqerore ne kultura tjera te dynjase (afrike, azi), islami as ka asgjesuar, as ka tjetersuar, ai ZULLUMIN e ka shkule me rrenja, kurse ato hadete e rrende te pelqyeshme i ka lene sic kane qene, dhe ka qene PUNE E TE PREKURVE ti kultivojne ato sipas nevojes te tyre.

Kultura ISLAME dhe ajo e krishtere jane SIMOTRA, ngase qe te dija ARABE (ose sic e preferon ti ABRAHAMIKE). Mos e keqinterpreto kete realitet me fantazia nga bota e kesulkuqes. Vete fakti i "orientalizmave" qe kane DEPERTUAR truc edhe ne thesarin gjuhesore te komunitetit orthodoks dhe katolik shqiptare te deshmon qarte se cila kulture ka ndikuar. Perputhshmerite me ne fund jane thjeshte te RASTIT, dhe nga keqdashesit, nga ato qe ta kane cullavit trurin, keqperdoren me PLOT VETEDIJE si XHOKERA....te hjekin per hunde si ate muzatin qe ja cet kasapi hallken ne hunde dhe e con ka don.....pra, ti nuk je i DIJTUR, ti je viktime....ta kane shperlare trurin me kanunin si VLERE kombetare, dhe ti kane automatizuar reflekset...kanuni ka vlere EKSKLUZIVIKISHT per komunitetin e krishtere, qofte per arsye kulturore, qofte per arsye praktike ne perditshmeri....per mua si musliman eshte thjeshte JORELEVANT perpos faktik qe i perket thesarit kulturore te popullit tim....ti je i HYPNOTIZUAR !!!.........kush e autorizoje perparesine e kanunit para sheriatit ???.....koha ???, se kanuni qenka ma i vjeter ???, po edhe ai me ne fund eshte i indoktrinuar nga kultura orientale......pse pra TI, me DITURINE qe ke, i jep perparesi kanunit para sheriatit ???

O glup,sa pėr informatė Unė kam jetuar deri mė tani ne perendim ,atje kam diplomuar dhe vullnetarisht jam kthyer ne atdhe pas disa viteve.Ēka ka tė mė tregoj vegjelija yte pėr perendimin...teza injorantėsh - nuk e pranon besimin islam domozdo kjo ėshtė nga se tė pėlqen perendimi ! hajt nxirre njė akuzė mė bindėse..
    Shih me larte, ti je ne udhekryq........ti nuk i njeh vlerat e perendimit. Edhe pse ke studjuar ne perendim, ti me jeten e nje perendimori nuk ke asnjecfare perputhshmerie. Ti nuk ja din VLEREN jetes se nje perendimori, ti nuk e njeh inteligjencen emocionale te tije. Po ta njihje, do ti kishe pare NGJAJSHMERITE (ngase kultura e krishtere dhe islame jane simotra), dhe me ne fund do te kishe dijtur me DALLUAR, cka eshte e fese, cka eshte e jetes, cka eshte e politikes, cka eshte e interessit, cka eshte e ego-s......ti ke nje pasqyre siperfaqesore.....

Nje shembull banal: ke dale ne periferi ne ate vend ku ke studjuar ???, ke dale ne fshatra, ne mehalla ??, e ke pare atje jeten e rrendomte te qytetareve ???........jashta metropoleve, ne ora 18 shuhen dritat e rrugeve, dhe xhinja ja trusin gjumit.....ne cdo udhekryq e ke nganje kapele, nje kryq, nje qiri te ndezur....ne cdo fshat, edhe me 10 shtepi qofte, ne mes e ke nje kishe dhe perrreth shtepite, ne cdo oborr nga nje traktor, ne cdo kasolle nga nje lope , e ne cdo kotec do pula....mund ta parafytyrosh kete qe ta pershkruaj ???...........50 % e perendimoreve jetojne ne kesisoj rrethana, pra, ne vende rurale me halle, nevoja dhe probleme KRYEKEPUT te njejta me keto tonat qe i kemi.............edhe ai Franzi ose Hansi para se tja trus gjumit i lutet Zotit ti ket toka bereqet.....kur ulen ne sofer me ngrane buk kryqezohen e kendojne nje "dove" e i falemnderohen Zotit etj.....

Degjenerimet te stilit ekstravagant i ke ne metropolet ku kryqezohen kultura, fe, adete, ngjyra, orientime, ideologji te lloj-lloj hamameve......TI dhe keto qe mendojne si TI, ASNJEKOHE nuk do ta arrijne ate FOTOGRAFI ne prishtine, shkup ose tirane qe aktualisht e sheh ne metropolet perendimore.....thjeshte, sepse te mungon MATERIALI..........nuk i ke njerezit, nuk i permbush KUSHTET.....per te qene modern, duhet te keshe nje kinez, nje amerikan, nje japonez, nje nigerian, nje gjerman, nje danez......dhe ato do te jene njekohesisht SFIDA e jote, e cila me ne fund do ta detyroje fotografine e berlinit, parisit ose londres....pra, ajo fotografi do te vije VETVETIU, ti hic nuk do duhet te punosh per ate !!!

Pra, me ne fund, e heton se ku eshte problemi ???, tek KAOSI qe ekziston vetem ne imagjinaten tende, asgje nuk ka te beje me realitetin....fatkeqeisht kete KAOS ne tru e kane plot njerez ne trojet tona, kundrejt te cileve i kemi drejtuar duart dhe plot shprese PRESIM te na drejtojne !!!

Unė jam kthyer EDHE pėr tu ndeshur me sllavin,po ti pse nuk e bėn kėtė ? Cila anė ėshtė kontraverze - Ti apo Une ?!!Ti musliman i devotshėm qė pėllet nga zemra e perendimit dhe ende lėpin prapanicėn e krishterėve ndan leksione.Ėshtė e sinqertė kjo,nuk ėshtė e aq mė pak tė lejohet tė besh akuza.Ndėrsa nė realitete imagjinare ikin pikėrisht fetarėt si modeli juaj ,madje ju errėsohet arsyeja kalojne edhe nė selafizem.
    Une ???, nuk e sheh a ??...........une e din kur do ta luftoje shkaun ???, kur do te keme TI ne krah....o i humbur !!, une duhet njehere te luftoje qe TI te te beje krah....a nuk e sheh a ???..........ketu ku jame, jame si gogla ne vjam, ketu i kame KREJT MUNDESITE per ta luftuar shkaun.....dhe te jesh i bindur, se kete e bej !.......a je i DIJTUR, apo je VIKTIME ???...tregom....lidhja jokausale me selefizmin ta ekspozon viktimizimin ne tablete argjendi !

O njeri mė duhet tė them qė TI jeton nė ėndėrra,,Shqiptari ka tjera probleme egzestinciale se sa tė luftojė ditė e natė pėr islamin.Shqiptarin e kėtushėm e mundon diē tjetėr,islami ėshtė bira e fundit e kavallit pėr shumicėn apsolute tė kėtij populli.Dhe ēfare akuze ėshtė kjo qė Unė punojė qė shqiptarėt tė largohen nga islami...je i ēmendur ti,qė mua mė intereson besimi i dikujt....Islami vetvetiu ėshtė i integruar te popullata por jo ashtu siē mendon ti....
    Ketu eshte problemi, TI as qe e din se punon kunder islamit....ketu eshte KRUKSI, ketu eshte gjenialiteti i gjithe meseles......hoxha nuk ben asgje mor, asgje nuk ben....i meson njerezit ta njohin fene e tyre, e ben ate pune qe e kane bere GJENERATA te terra para tij....

Shih ne cfare enderre jetoj une:

Une mundohem te te bindi, se islami si FE, eshte pjese e perditshmerise shqiptare, vetem kete, jo me shume. Kurse TI te kane cullavit qe te mendosh, se NUHA, kur do fole per islamin, ai e ka ndermend te te indoktrinoje qe ti ta marrish eksplozivin, ta veshish ne brez, dhe te shkosh ta shkaterrosh statujen e car dushanit (dhe keshtu nuk e meson hoxha shqiptare tradicional, por ai i arabise).....pa marre para sysh se cka fole nuha, ti e lexon vetem ate qe ka te beje me qellimin e nuhes, pra, me shkaterrimin e car dushanit.....jo se shkaterrimi i car dushanit nuk eshte synym i alltant, aty jemi dakor qe te dy, JO, rruga qe ka zgjedh nuha, ajo eshte problematike.....dhe me kete indoktrimin, me kete trushperlarje arrihen dy qellime, NJE, NUHA te behet armik, dhe DY, car dushani jo qe nuk shkaterrohet, e kunderta, TI do ta mbrosh bile ate.....e kape ???

Shiqo,unė znj.Kimete e njoh edhe personalisht.Dhe ajo pėr dallim nga teje ėshtė ėngjėll,e arsimuar,tolerante ,e njeh religjionin tėnd nė ēdo detaj.
    Ta njihte islamin, do te ish muslimane !!!, nje llogjike banale ne shikjim te pare......do ta mesosh me vone kete !

Madje ėshtė edhe besimtare por Deiste.
    Pra, edhe Kimeti nje "viktime" si ti ???, me vjen keq per fatin qe e paski !, kesaj pune i thojn ART PA BUKE !!!. Fundi i fundit, OSE BESON, ose NUK BESON.......nje shkalle ndermjet nuk ka.....ose je musliman, i krishtere, hinduist, budist etj.....ESHTE PAAFTESIA dhe njekohesisht edhe dobesia intelektuale, per me mare VENDIM !!!............natyrisht se njeriu mund te rrej veteveten, por THELLE, ne shpirt, ai qe e ka dyshimin e sinqerte, jo te aktruar, jo per sy e faqe.....duhet thjeshte ti lutet ZOTIT....i lutesh ti Zotit, apo je i zoti i vetvetes, dhe nuk ke nevoje per ndihme ???

Pra ėshtė shumė me e ngritur nė vetedije shpirtėrore se sa ti dhe miliona shqiptarė tė tjerė.Pėr dallim nga Ti qė ke mbetur ne perendin personale,pra nė nivelin mė primitiv Ajo ka kaluar aq faza, sa qė ti as qė i din qė egzistojnė...
    Jeta e njeriut eshte shume e shkurter, nuk jam aq i sigurte, se njeriu paska aq kohe, te kaloje FAZA e FAZA te jetes vete......kesaj i thojn me HUMB KOHE, nje kohe qe nuk e kemi !!!.......te duket INTELIGJENTE kjo pune ???....eshte zgjedhja e jote ti shoku semik....por gjithesesi njeriu ka aftesi ti zbukuroje gjerat, qe te jetoje me ato, se ndryshe behen te padurueshme....nje instinkt natural, aspak nga intelekti, kujdes pra !, te kalosh faza e faza nuk ka te beje me intelektin por me instinktin.....

Une e preferoj te mesoj nga GABIMET e tjereve, e jo nga gabimet e mia....

.ndėrsa sa pėr atė qė shqiptarėt e njohin besimin/religjionin e vet mos ma ēaj kokėn me budallallėqe se vetėm dil nė Tetovė dhe pyeti se cilin rend /shkollė juridike i takojnė nė islam dhe e sheh rezultatin. I din pėrmbajtjen e dovave hamamin,tregoje kėtė nė ndonje ēajtore tė wiennės...tė dish dova dmth e njeh besimin tėnd hehe ...shqiptari mesatar e din islamin me tė ndėgjueme,atė ēka e ka ndier nga ndonjė hoxhė.Pra me tė ndėgjueme,pak ėshtė kjo,asgjė..
    Ti vet ja jep pergjigjen vetvetes tende, nuk ka nevoje une te te mesoje.....e sheh sa mire pra, HOXHOLLARET jane aty, qe ti mesojne njerezit mbi fene e tyre.....nisur nga fakti se ASKUSH nuk lind i dijtur.....njeriu cdohere duhet te jete ne mesim, dhe cdohere duhet te kete mesues.....kete pune e bejne hoxhollaret....

Dhe tash une duhet te te pyes, ngase zoja kimete qenka jashtzakonisht e mprehet, PSE gjithe ai shkrim ???, per te na treguar se njeriu qe nuk din, duhet te mesoje ???...........kush sipas mprehtresise tende dhe te zonjes kimete eshte KOMPETENT per ti mesuar shqiptaret per islamin ???...........hoxha ???..........pra, i meson HOXHA shqiptaret, apo kush ???.............apo donit qe te dy ju te mencmit te na thoni se hoxha duhet ti mesoje shqiptaret se cka shkruan ne kuran, e jo mbi politiken.....pyetja e javes eshte kjo: Cka shkruan ne kuran ???......30% e kuranit ka dispozita kryekeput politike....pra, nese hoxha i meson muslimanet per kuran, atehere DOEMOS do te ju ofroje edhe politike....

Pse shokohen sot shqiptarėt kur ndėgjojne hadithe tė tilla ? sepse nuk i kan ditur a gjėrat elementare dhe kur ndėgjojnė marrėzitė e sotme turpėrohen.
    Hääää ???, cili shqiptare shokohet ???.........po shokohesh TI dhe disa shoke te tu......tjeret nuk shokohen, mvaresisht cfare background-i fetare kane ne shtepi.....pjesa dermuese e shqiptareve qe kane sfond NORMAL fetare ne shtepi nuk shokohen, ngase a priori jeten fetare e kane te mbushur me vlera POZITIVE....edhe nese e ndegjojne nje hadith te ketij lloji, ata do ta kerkojne ne te HAJRIN, e jo ZULLUMIN.....e kape ???...dhe ASNJEHERE nuk do te besojne pallavrat qe ti dhe shoket do te jav tregonit mbi hadithin, thjeshte, sepse jane mesuar ta DUAN ALLAHUN DHE PEJGAMBERIN !!!, ki eshte shqiptari i rrendomte, shqiptari normal. Dhe gjithesesi, qe mos te shokohen edhe ato qe NUK DIJN, ka hoxhollare qe jav sqarojne meselet.....qarte deri ketu ???

Flet pėr veten dhe pakicėn wehabisto-talibaneske.Jo or mik,ti dhe ata si ti jeni pacient tė kėtyre sharrlatanėve...unė reagojė kur kėta lugat arabije sulmojnė shqiptarin.Mirė tha Kimete qė i dekodon gjuha shqipe ,e unė do shtoja edhe flamuri kombėtar.
    Vet reagimi i jot deshmon haptaz per nervozitetin qe ju shkaktojne....hoxha per ty aktualisht eshet penicilin, eshte si uji i bekuar ose kryqi kunder drakulles....

Shiqo,shko nė tė samės tande...ti dikujt i thua kėto fjalė.Edhe nga kush se ,nga nje Turēeli i Tetovės.
    Cila ėshtė kultura jote nė shtėpi ? - tė mbajshė nė shtėpi njė bauēkė tė mbuluar dhe ti spjegosh fėmijėve tu qė sllavin e kemi vėlla ....E dinė ēka ėshtė Bauēkė ?
    Ka kush mendon dhe kujdeset pėr shqiptarin,e jo Turēelite dhe selafistėt.
    Ja prap ku e deshmon viktimizimin....edhe sharjen e ke tjetersuar, e ke "importuar".....shaj njehere si shkupjan, mos'm fol turce.....perderisa mua me konsideron armik, nuk do mend se je argat i shkjaut.....natyrisht se nuk e heton kete...perndryshe do te ishe krahu im !

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Natyrisht qė mundet ... tė ka detyruar edhe ta heqesh anėtaren Ane nga lista e injorimit.Mjafton kaq hahah.
    Ēfarė muslimani ėshtė ai qė nuk mundė ta refuzoj tundjen ... ti nė tė vėrtet nuk mundė tė provokohesh sepse je i mesmerizuar nga allahu, shto edhe qė nuk mundė ta kapėsh ironin,sarkazmen dhe llojet tjera suptile te dialogut tė mirėfillte - tė mbetet vetėm tė krijosh poezi banale dhe filozofi mbi mollen Hahah ..Mollė e shijshme, Molla ime !!!
    Semiko, une per ty dhe shoket e tu jame thjeshte DOKTOR !!!, andaj, kush tha se e kam hjek nga lista e injorimit ???.......aty do te qendroje pergjithmone, anushka eshte e privilegjuar !!!
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Ndėrsa mua mė pėlqen mė shumė firma e tij - Molla e shijshme qenka kokėrr mollė edhe atė i qendronka zemra nė dorė ... thuj qė dreqi nuk ėshtė poetik.
    Firma jote - U mutnmė ... e Konicės nuk ju ofrohet askund firmės sė tij

Nuk e kuptoj rreshtin e parė tė poezisė Nuhiane - qė shpirti i njė jo muslimane tė bėhet i atij ... kėtu i ka dhėnė shqelm islamit...i ka mbetur vetėm trupi (mishi) musliman hehe...
    Ma e kam shkruar shumė herė qė kėta turboislamėt nuk besojnė seriozisht nė allahun,ashtu e kanė me tė thanme.
    .....a thua une jam aq poetik a ???.........ne te ardhmen te kisha lut te me drejtohesh vetem me Dr. Nuha !!!
    albanish by nature

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Pėr: Shefqet Krasniqi qan dhe lutet pėr shi!!!!!!!!!
    Ore kam nje kojshi qe ka nje problem me majasellin, dini gje te ndihmon Qeti edhe per majasell!?
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Ajo qe s'kuptoj une eshte se si disa kristiane e gjykojne kete hoxhen per kete veprim. Ne gjithe kohet e historise, shume shenjtore i jane lutur Zotit per gjera e mrekulli te tilla, pse duhet t'i duket nje besimtari e cuditshme nje gje e tille?!! Eshte e vertete vecse, qe keto dite qe besimi eshte venitur e holluar e perzier e bere nje me boten, t'i duken si gjera qesharake veprime te tilla. Kane luajtur njerezit mendsh!

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Diella1 pėr postimin:

Ceni-1 (19-02-2014)

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Ajo qe s'kuptoj une eshte se si disa kristiane e gjykojne kete hoxhen per kete veprim. Ne gjithe kohet e historise, shume shenjtore i jane lutur Zotit per gjera e mrekulli te tilla, pse duhet t'i duket nje besimtari e cuditshme nje gje e tille?!! Eshte e vertete vecse, qe keto dite qe besimi eshte venitur e holluar e perzier e bere nje me boten, t'i duken si gjera qesharake veprime te tilla. Kane luajtur njerezit mendsh!
    o sunny i ke rene si me sponde por nqs. e ke fjalen per mua une nuk jam kristian!
    Jam vetem shqiptar pa rrjedhje ne koke dhe me besim te fuqishem ne syte dhe veshet qe me ka falur nena ime!
    Kjo qe thua ti me kujton nje histori shkodrane te koheve te xhaxhit (po e tregoj per te tjeret se ti nuhu dhe ju te pertej gardhit si zor ta kuptoni! Sikurse nuk kuptohemi per 99,99 % te gjerave te tjera!)! Kur transmetohej muzike polifonike nga radio shkodra ne shkordanet kishim nje shprehje: nderro stacionin se prishet koha se do bie shi neser (edhe nuk na pelqenin shume kenget e jugut!) derisa e degjoi Tef Palushi kete dhe tha: Nuk ka mundesi te jete e vertete kjo se po te ishte keshtu Partia do kishte shperndare nga nje grup polifonik per cdo kooperative bujqesore.....!
    Ene kjo puna e Qet K..it keshtu eshte perderisa sa ka loqevare (qe paguajne mire) do kete gjithmone nje Qet ne kete bote..!!!!
    Z. Einstein thoshte dikur budallalleku dhe universi nuk kane fund... per kete te fundit biles nuk ishte fort i sigurte..!!!!!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

O Cen, n.q.s s'je kristian, atehere s'e kam me ty, fli rehat!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Natyrisht qe ju kane lutur Zotit per gjera te tilla sepse ishin analfabet ,para 500 viteve ne Europe njerezit digjnin femra ne turra te druve se besonin se ishin shtriga ,ne disa vende ne Indi deri para pak vitesh ..nuk eshte asgje e jashtezakonshme ,ku ka injorance ka gjera te tilla ..
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

10. 2 antarėt mė poshtė falenderuan ane pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Cen Durimmadhi (18-02-2014),jarigas (18-02-2014)

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Natyrisht qe ju kane lutur Zotit per gjera te tilla sepse ishin analfabet ,para 500 viteve ne Europe njerezit digjnin femra ne turra te druve se besonin se ishin shtriga ,ne disa vende ne Indi deri para pak vitesh ..nuk eshte asgje e jashtezakonshme ,ku ka injorance ka gjera te tilla ..

E mjere, ti nuk di se cfare po flet! Gjithe Perendimi dridhej, sepse i shihte me syte e vet keto mrekulli, e mbaje gojen para se t'i quash analfabet; shumica e ketyre shenjtoreve kishin qene me para njerez super te shkolluar por qe me vone ia dhane zemren Zotit te gjalle e qe jeton. I gjithe Perendimi i bukur qe shohim ne sot eshte i lindur nga ndjenjat e pervujterise qe istigonin keto njerez, qe do te thote qe Kisha ishte e pavarur e sovrane dhe cdo gje tjeter i bindej frymes se saj. Nga kjo ka lindur cdo gje e bukur dhe e paperseritshme e atyre koheve (a mos don te thuash qe moderniteti eshte me i mire!! ha ha), dhe i gjithe Perendimi eshte i mbrujtur nga shembulli e meshira e ketyre njerezve. Te gjykosh shenjtoret e atyre koheve eshte t'i kesh syte e erresuar e te mos dish per cfare je duke folur. Por kjo eshte e keqja ne Shqiperi e Kosove, se vetem anet e keqija te botes ish-kristiane na vijne, e njerezit nuk dine e nuk informohen per gjerat e mira. Por, ka shprese, Zoti eshte Zot, cfare ishte e Tij, e Tija do te behet prape, s'ka dyshim per kete. Kush do te degjoje, do t'i behet mire, kush s'do, do te thyeje koken e trute, e prapeseprape skllav i Tij do behet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

E mjere, ti nuk di se cfare po flet! Gjithe Perendimi dridhej, sepse i shihte me syte e vet keto mrekulli, e mbaje gojen para se t'i quash analfabet; shumica e ketyre shenjtoreve kishin qene me para njerez super te shkolluar por qe me vone ia dhane zemren Zotit te gjalle e qe jeton. I gjithe Perendimi i bukur qe shohim ne sot eshte i lindur nga ndjenjat e pervujterise qe istigonin keto njerez, qe do te thote qe Kisha ishte e pavarur e sovrane dhe cdo gje tjeter i bindej frymes se saj. Nga kjo ka lindur cdo gje e bukur dhe e paperseritshme e atyre koheve (a mos don te thuash qe moderniteti eshte me i mire!! ha ha), dhe i gjithe Perendimi eshte i mbrujtur nga shembulli e meshira e ketyre njerezve. Te gjykosh shenjtoret e atyre koheve eshte t'i kesh syte e erresuar e te mos dish per cfare je duke folur. Por kjo eshte e keqja ne Shqiperi e Kosove, se vetem anet e keqija te botes ish-kristiane na vijne, e njerezit nuk dine e nuk informohen per gjerat e mira. Por, ka shprese, Zoti eshte Zot, cfare ishte e Tij, e Tija do te behet prape, s'ka dyshim per kete. Kush do te degjoje, do t'i behet mire, kush s'do, do te thyeje koken e trute, e prapeseprape skllav i Tij do behet.
    Diella ,nese ata skane qene analfabet ,populli ka qene ,kjo ska dyshim ,une deri me tani nuk di qe me lutje u realizua dicka ,nese ti siguron buken e sherohesh pa vajtur te doktori me lutje ,e lumja ti
    Nuk ka asgje kunder krishterimit ,sidomos per katolicizmin kam nje respekt te veqante por kjo sdo thote se nuk duhet replikuar me besimtaret e tij.
    Me te mira!
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •