Puna e qenit te zi per ti eshte televizor me boja....ku e merr vesh ti pejgamberin e muslimaneve !!!...c'lidhje ka QENI si krijese e Allahut me punet e shejtanit, me intencionin e Pejgamberit, me hadithin ne fjale ???
Pejgamberi si njeri "privat" qent nuk i ka dash, nje ceshtje gustoje personale (ketu lidhen edhe interpretimet qe i adresojne vlere negative hadithit, me kete qe ja kthejn Pejgamberit fjalet qellimisht ne dem te islamit).....ka hadith ku thot: po te mos ishin qent popull, do te kisha urdheruar ti faroni !!!
Dijetaret e fese tone kete hadith e kane interpretuar per MBROJTJEN e kafsheve. Me sheriat pra eshte e ndaluar qe te vriten kafshet, ngase jane POPULL....dhe kjo natyrisht edhe keshtu eshte praktikuar, ngase vet natyra e islamit eshte e tille, qe GJITHECKA ne lidhje me islamin vetem atehere interpretohet sakte, kur nderlidhet me gjithe attributet e mundshme POZITIVE, ngase islami sic e dijme eshte fee e paqes....apo nuk eshte islami fe e paqes, je i te njejtit mendim me disa dilbera te forumit ???
Perndryshe, ka kush miret me keto pune. Ne fene tone e ke shkencen e hadithit, dhe ka korifeja e korifeja te lemise qe miren me interpretimet e haditheve, ke bile edhe permbledhje voluminoze, ke selektime te llojeve te ndryshme, ke kategorizime etj... etj....dhe ka qene dhe eshte e papelqyeshme, ligjerisht edhe e denueshme, te dalin sharllatana si puna e forumisteve ketu, dhe te mbajne ligjerata per "cimen e zeze" te qenit, e hadithin e te aludojne me mendimet e tyre ne sfera fantaste me perfundime fantaste......ti e kupton se "ligjin" e interpreton "advokati" ???.........po edhe kjo mesele eshte e njejte, edhe kete e interpreton advocati, dhe e gjykon gjyqtari..... e kape ???, thuaj PO Doktor Nushi....faleminderit per sqarimin.
Nuk e shoh te arsyeshme ti behesh krah nje fanatiku te kishes qe per pese lek e ka shit edhe nenen dhe baben e vet !!!, kujdes !, qellimi i atyre eshte i kthjellet si ylberi pas shiut.....aty nuk ka as piken e dyshimit !
Cilin e urrej ???.......une te edukoj, nuk te urrej !, jav kam thane shume here se jam ketu te ju bej shqiptare !, po te ju urreja, do ju kisha lane rrehat, ose do te ju kisha rrah shpatullave, do te ju kisha perkrah edhe me shume ne shpartallim e shqiptareve, ne hapjen e hendeqeve ndermjet shqiptareve...do te kisha ndikuar, qe mes TI dhe asaj PRAPAVIJES tende te krijohet nje distance akoma edhe me e madhe.......po ti kaq kupton !!!.....ti e quan vehten agnostik e ateist e cfare hamamin edhe mund ta quash as qe ja kam idene, aman kete nuk e ben pse je ateist, por thjeshte pse MENDON se ashtu duhet te jesh. Pra, je viktime e modes......dhe kjo eshte tipike....pikerisht keshtu tipa me FATIN tend, me dy dit "arome" jete perendimore, kur kthehen ne vendlindje ju duket vetja si mbret.....eeeeeeeh, cka pashe une atje ne perendim.....me ndegjoni mua, se une DIJ cka bej, une jam i dalet, une jam njeri qe e ka ec dynjane.....
O djali i puces, shqiptaret musliman jane kryekeput te "determinuar" nga shkolla hanefije, SHERIATI nuk bazohet ne kanun, por ne kuran dhe hadith. Kryqezimet e rrendeve shoqerore, qe kane qene te NJEJTA, ose te NGJAJSHME me rrendet hanefije kane mbet pa prek, ashtu sic kane mbet plote rrende shoqerore ne kultura tjera te dynjase (afrike, azi), islami as ka asgjesuar, as ka tjetersuar, ai ZULLUMIN e ka shkule me rrenja, kurse ato hadete e rrende te pelqyeshme i ka lene sic kane qene, dhe ka qene PUNE E TE PREKURVE ti kultivojne ato sipas nevojes te tyre.
Kultura ISLAME dhe ajo e krishtere jane SIMOTRA, ngase qe te dija ARABE (ose sic e preferon ti ABRAHAMIKE). Mos e keqinterpreto kete realitet me fantazia nga bota e kesulkuqes. Vete fakti i "orientalizmave" qe kane DEPERTUAR truc edhe ne thesarin gjuhesore te komunitetit orthodoks dhe katolik shqiptare te deshmon qarte se cila kulture ka ndikuar. Perputhshmerite me ne fund jane thjeshte te RASTIT, dhe nga keqdashesit, nga ato qe ta kane cullavit trurin, keqperdoren me PLOT VETEDIJE si XHOKERA....te hjekin per hunde si ate muzatin qe ja cet kasapi hallken ne hunde dhe e con ka don.....pra, ti nuk je i DIJTUR, ti je viktime....ta kane shperlare trurin me kanunin si VLERE kombetare, dhe ti kane automatizuar reflekset...kanuni ka vlere EKSKLUZIVIKISHT per komunitetin e krishtere, qofte per arsye kulturore, qofte per arsye praktike ne perditshmeri....per mua si musliman eshte thjeshte JORELEVANT perpos faktik qe i perket thesarit kulturore te popullit tim....ti je i HYPNOTIZUAR !!!.........kush e autorizoje perparesine e kanunit para sheriatit ???.....koha ???, se kanuni qenka ma i vjeter ???, po edhe ai me ne fund eshte i indoktrinuar nga kultura orientale......pse pra TI, me DITURINE qe ke, i jep perparesi kanunit para sheriatit ???
Shih me larte, ti je ne udhekryq........ti nuk i njeh vlerat e perendimit. Edhe pse ke studjuar ne perendim, ti me jeten e nje perendimori nuk ke asnjecfare perputhshmerie. Ti nuk ja din VLEREN jetes se nje perendimori, ti nuk e njeh inteligjencen emocionale te tije. Po ta njihje, do ti kishe pare NGJAJSHMERITE (ngase kultura e krishtere dhe islame jane simotra), dhe me ne fund do te kishe dijtur me DALLUAR, cka eshte e fese, cka eshte e jetes, cka eshte e politikes, cka eshte e interessit, cka eshte e ego-s......ti ke nje pasqyre siperfaqesore.....
Nje shembull banal: ke dale ne periferi ne ate vend ku ke studjuar ???, ke dale ne fshatra, ne mehalla ??, e ke pare atje jeten e rrendomte te qytetareve ???........jashta metropoleve, ne ora 18 shuhen dritat e rrugeve, dhe xhinja ja trusin gjumit.....ne cdo udhekryq e ke nganje kapele, nje kryq, nje qiri te ndezur....ne cdo fshat, edhe me 10 shtepi qofte, ne mes e ke nje kishe dhe perrreth shtepite, ne cdo oborr nga nje traktor, ne cdo kasolle nga nje lope , e ne cdo kotec do pula....mund ta parafytyrosh kete qe ta pershkruaj ???...........50 % e perendimoreve jetojne ne kesisoj rrethana, pra, ne vende rurale me halle, nevoja dhe probleme KRYEKEPUT te njejta me keto tonat qe i kemi.............edhe ai Franzi ose Hansi para se tja trus gjumit i lutet Zotit ti ket toka bereqet.....kur ulen ne sofer me ngrane buk kryqezohen e kendojne nje "dove" e i falemnderohen Zotit etj.....
Degjenerimet te stilit ekstravagant i ke ne metropolet ku kryqezohen kultura, fe, adete, ngjyra, orientime, ideologji te lloj-lloj hamameve......TI dhe keto qe mendojne si TI, ASNJEKOHE nuk do ta arrijne ate FOTOGRAFI ne prishtine, shkup ose tirane qe aktualisht e sheh ne metropolet perendimore.....thjeshte, sepse te mungon MATERIALI..........nuk i ke njerezit, nuk i permbush KUSHTET.....per te qene modern, duhet te keshe nje kinez, nje amerikan, nje japonez, nje nigerian, nje gjerman, nje danez......dhe ato do te jene njekohesisht SFIDA e jote, e cila me ne fund do ta detyroje fotografine e berlinit, parisit ose londres....pra, ajo fotografi do te vije VETVETIU, ti hic nuk do duhet te punosh per ate !!!
Pra, me ne fund, e heton se ku eshte problemi ???, tek KAOSI qe ekziston vetem ne imagjinaten tende, asgje nuk ka te beje me realitetin....fatkeqeisht kete KAOS ne tru e kane plot njerez ne trojet tona, kundrejt te cileve i kemi drejtuar duart dhe plot shprese PRESIM te na drejtojne !!!
Une ???, nuk e sheh a ??...........une e din kur do ta luftoje shkaun ???, kur do te keme TI ne krah....o i humbur !!, une duhet njehere te luftoje qe TI te te beje krah....a nuk e sheh a ???..........ketu ku jame, jame si gogla ne vjam, ketu i kame KREJT MUNDESITE per ta luftuar shkaun.....dhe te jesh i bindur, se kete e bej !.......a je i DIJTUR, apo je VIKTIME ???...tregom....lidhja jokausale me selefizmin ta ekspozon viktimizimin ne tablete argjendi !
Ketu eshte problemi, TI as qe e din se punon kunder islamit....ketu eshte KRUKSI, ketu eshte gjenialiteti i gjithe meseles......hoxha nuk ben asgje mor, asgje nuk ben....i meson njerezit ta njohin fene e tyre, e ben ate pune qe e kane bere GJENERATA te terra para tij....
Shih ne cfare enderre jetoj une:
Une mundohem te te bindi, se islami si FE, eshte pjese e perditshmerise shqiptare, vetem kete, jo me shume. Kurse TI te kane cullavit qe te mendosh, se NUHA, kur do fole per islamin, ai e ka ndermend te te indoktrinoje qe ti ta marrish eksplozivin, ta veshish ne brez, dhe te shkosh ta shkaterrosh statujen e car dushanit (dhe keshtu nuk e meson hoxha shqiptare tradicional, por ai i arabise).....pa marre para sysh se cka fole nuha, ti e lexon vetem ate qe ka te beje me qellimin e nuhes, pra, me shkaterrimin e car dushanit.....jo se shkaterrimi i car dushanit nuk eshte synym i alltant, aty jemi dakor qe te dy, JO, rruga qe ka zgjedh nuha, ajo eshte problematike.....dhe me kete indoktrimin, me kete trushperlarje arrihen dy qellime, NJE, NUHA te behet armik, dhe DY, car dushani jo qe nuk shkaterrohet, e kunderta, TI do ta mbrosh bile ate.....e kape ???
Ta njihte islamin, do te ish muslimane !!!, nje llogjike banale ne shikjim te pare......do ta mesosh me vone kete !
Pra, edhe Kimeti nje "viktime" si ti ???, me vjen keq per fatin qe e paski !, kesaj pune i thojn ART PA BUKE !!!. Fundi i fundit, OSE BESON, ose NUK BESON.......nje shkalle ndermjet nuk ka.....ose je musliman, i krishtere, hinduist, budist etj.....ESHTE PAAFTESIA dhe njekohesisht edhe dobesia intelektuale, per me mare VENDIM !!!............natyrisht se njeriu mund te rrej veteveten, por THELLE, ne shpirt, ai qe e ka dyshimin e sinqerte, jo te aktruar, jo per sy e faqe.....duhet thjeshte ti lutet ZOTIT....i lutesh ti Zotit, apo je i zoti i vetvetes, dhe nuk ke nevoje per ndihme ???
Jeta e njeriut eshte shume e shkurter, nuk jam aq i sigurte, se njeriu paska aq kohe, te kaloje FAZA e FAZA te jetes vete......kesaj i thojn me HUMB KOHE, nje kohe qe nuk e kemi !!!.......te duket INTELIGJENTE kjo pune ???....eshte zgjedhja e jote ti shoku semik....por gjithesesi njeriu ka aftesi ti zbukuroje gjerat, qe te jetoje me ato, se ndryshe behen te padurueshme....nje instinkt natural, aspak nga intelekti, kujdes pra !, te kalosh faza e faza nuk ka te beje me intelektin por me instinktin.....
Une e preferoj te mesoj nga GABIMET e tjereve, e jo nga gabimet e mia....
Ti vet ja jep pergjigjen vetvetes tende, nuk ka nevoje une te te mesoje.....e sheh sa mire pra, HOXHOLLARET jane aty, qe ti mesojne njerezit mbi fene e tyre.....nisur nga fakti se ASKUSH nuk lind i dijtur.....njeriu cdohere duhet te jete ne mesim, dhe cdohere duhet te kete mesues.....kete pune e bejne hoxhollaret....
Dhe tash une duhet te te pyes, ngase zoja kimete qenka jashtzakonisht e mprehet, PSE gjithe ai shkrim ???, per te na treguar se njeriu qe nuk din, duhet te mesoje ???...........kush sipas mprehtresise tende dhe te zonjes kimete eshte KOMPETENT per ti mesuar shqiptaret per islamin ???...........hoxha ???..........pra, i meson HOXHA shqiptaret, apo kush ???.............apo donit qe te dy ju te mencmit te na thoni se hoxha duhet ti mesoje shqiptaret se cka shkruan ne kuran, e jo mbi politiken.....pyetja e javes eshte kjo: Cka shkruan ne kuran ???......30% e kuranit ka dispozita kryekeput politike....pra, nese hoxha i meson muslimanet per kuran, atehere DOEMOS do te ju ofroje edhe politike....
Hääää ???, cili shqiptare shokohet ???.........po shokohesh TI dhe disa shoke te tu......tjeret nuk shokohen, mvaresisht cfare background-i fetare kane ne shtepi.....pjesa dermuese e shqiptareve qe kane sfond NORMAL fetare ne shtepi nuk shokohen, ngase a priori jeten fetare e kane te mbushur me vlera POZITIVE....edhe nese e ndegjojne nje hadith te ketij lloji, ata do ta kerkojne ne te HAJRIN, e jo ZULLUMIN.....e kape ???...dhe ASNJEHERE nuk do te besojne pallavrat qe ti dhe shoket do te jav tregonit mbi hadithin, thjeshte, sepse jane mesuar ta DUAN ALLAHUN DHE PEJGAMBERIN !!!, ki eshte shqiptari i rrendomte, shqiptari normal. Dhe gjithesesi, qe mos te shokohen edhe ato qe NUK DIJN, ka hoxhollare qe jav sqarojne meselet.....qarte deri ketu ???
Vet reagimi i jot deshmon haptaz per nervozitetin qe ju shkaktojne....hoxha per ty aktualisht eshet penicilin, eshte si uji i bekuar ose kryqi kunder drakulles....
Ja prap ku e deshmon viktimizimin....edhe sharjen e ke tjetersuar, e ke "importuar".....shaj njehere si shkupjan, mos'm fol turce.....perderisa mua me konsideron armik, nuk do mend se je argat i shkjaut.....natyrisht se nuk e heton kete...perndryshe do te ishe krahu im !
tung
Krijoni Kontakt