Close
Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 192
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Për: Rrëzohet busti i Nënë Terezës në Mitrovicë

Ky shkrim qe vjen po ashtu nga besimtare myslimane dhe qe e denon kete deklarate qesharake te ketij forumi,si ju duket,apo jane me pak besimtare keta sesa ju qe gezoheni me kete?

Marrëzia e rradhës e Forumit të të Rinjve Muslimanë

Rrëzimi i monumentit të Nënë Terezës ka krijuar reagime të ndezura të cilat nuk i bëjnë mirë aspak shoqërisë shqiptare në Kosovë. Kjo ngjarje vijon një klime të ligë konfliktualiteti që media dhe politikanë të shumë po e kultivojnë me pasion, duke prodhuar urrejtje fetare dhe një polaritet të rrezikshëm që kërcënon bashkëjetesën dhe zhvillimin normal të shoqërisë shqiptare. Vërejmë me keqardhje se në këtë klimë konfliktualiteti zërat që vendosen më shumë në vëmendje janë ata më ekstremistë dhe kjo është fatkeqësi për çdo komb. Askush nuk dëgjon gjykimet e mençura dhe të matura, por vëmendja amplifikohet tek ata që çirren më fort e që fyejnë e mallkojnë më shumë. Media dhe politikanë të papërgjegjshëm po marrin peng opinionin publik, duke i detyruar qytetarët të rreshtohen doemos ose në njërin ose në tjetrin kamp të kësaj barrikade pa mend.
    Në këtë klimë nuk mund të mungonte as Forumi i të Rinjve Muslimanë, i evidentuar edhe herë të tjera nga blogu ynë për marrëzira të pafalshme në reagimet e tyre. Ky forum është prononcuar nëpërmjet një deklarate, duke ofenduar Nënë Terezën e duke shprehur gëzim mbi rrëzimin e monumentit të saj në Mitrovicë. Deklarata e quan atë një “put” që duhet rrëzuar, njësoj si ai i Leninit të rrëzuar në Ukrainë dhe ai i Enver Hoxhës të rrëzuar në Shqipëri. Në këtë linjë, deklarata mbështet rrëzimin e monumenteve të saj kudo që janë në trojet shqiptare.
    Theksojmë se kjo gjuhë është në kundërshtim të plotë me parimet e fesë Islame, me urdhëresat Kuranore e profetike dhe me projektin që një musliman normal duhet të ketë për shoqërinë ku jeton. Zoti na mëson të jetojmë në paqe me të krishterët, t’u ofrojmë atyre mirësi, e jo të përdorim rastet e ekstremizmit tek ata për të mbjellë konfliktualitet fetar. Një gjë e tillë është e patolerushme dhe e dënueshme, në rradhë të parë nga premisa fetare. Zoti na mëson që të mos fyejmë as idhujt e politeistëve, e jo më të ofendojmë figura fetare të dashura për një komunitet që në Kuran konsiderohet si komuniteti më i afërt me muslimanët, siç janë të krishterët.
    Forumi i të Rinjve Muslimanë po përdor klimën agresive të prodhuar kundër muslimanëve nga politikanë e media të shumtë, për t’iu përgjigjur me të njëjtën gjuhë, madje edhe më keq, duke pasuar provokimet e tyre. Duhet thënë se mediave të tilla të papërgjegjshme, siç është gazeta Express e shumë të tjera, u interesojnë pikërisht zëra të tillë radikalë si ky forum, për të legjitimuar urrejtjen fetare që ato po përhapin ndaj fesë së shumicës së popullsisë në Kosovë. Deklarata si kjo e FRM-së janë ushqimi më i mirë për të legjitimuar propagandën e tyre përçarëse, antifetare e antikombëtare.
    Natyrisht, jemi të vetëdijshëm se figura e Nënë Terezës po përdoret sot në mënyrë abuzive, përtej misionit që ajo vetë i ngarkoi vetes në të gjallë të saj. Grupe fondamentalistësh në media e politikë, por edhe në institucionet kishtare, e përdorin figurën e saj si mjet dominimi ideologjik e kulturor mbi komunitetet e tjera. Kjo bën që reagimet agresive kundër saj të jenë thjesht kundërpërgjigje në të njëjtin nivel konfliktualiteti e papërgjegjshmërie. Rrjedhimisht figura e Nënë Terezës përdoret nga qarqe të tillë si instrument përçarjeje. Edhe Forumi i të Rinjve Muslimanë, gjithashtu, e përdor këtë këtë realitet për t’i dhënë zë e legjitimitet reagimeve konfliktuale. Ata ofrojnë kështu një projekt përballjeje ndaj fondamentalizmit katolik, i cili në fakt, e fortifikon konfliktualitetin si një gjendje të përhershme, ndërkohë që nuk kanë asnjë projekt paqeje mbi të krishterët normalë, të cilët nuk urrejnë.
    Në të njëjtën mënyrë, ana tjetër e histerisë, plotësohet nga Fronti Demokristian Shqiptar, Shqipëri-Kosovë-Maqedoni, të cilët mesa duket “kanë ndezur edhe nervin” e FRM-së, duke deklaruar se do të vendosë mijëra monumente të Nënë Terezës kudo në Shqipërinë Etnike, nën logjikën emblematike për mendjet e fortifikuara me ideologji luftarake: një bie, mijëra ngrihen. FRM i përgjigjet këtij grupimi se nuk do të lejojnë asnjë monument të tillë, a thua se monumentet në Shqipëri ngrihen me lejen e tyre, që çudi si u paska shpëtuar në Mitrovicë! Një realitet i tillë duket sa qesharak edhe shqetësues.
    Duke e konsideruar krejtësisht joracionale sherrnajën e ngritur mbi një monument që, mbi të gjitha sipas policisë, nuk është rrëzuar nga dora njerëzore, na duhet të shprehim keqardhje për pengmarrjen që i bëhet opinionit publik nga zëra të tillë jopërfaqësues si FRM dhe FDK, që synojnë ta dërgojnë opinionin publik në qorrsokakun e tyre periferik, por edhe nga zëra shumë herë më mainstream, të cilëve, mesa duket u leverdis kjo klimë. Na duhet të themi se kjo polemikë prodhon një realitet krejt të kundërt me atë që vetë Nënë Tereza ka predikuar në jetën e saj, e që çdo musliman i përgjegjshëm sot në botë përpiqet ta ndërtojë me punët dhe sjelljen e tij. Nëse monumenti i një nobelisteje për paqen sjell kaq shumë sherr, kjo do të thotë se të gjithë ata që e mbrojnë (pasi për ata që nuk e duan, gjërat janë të kuptueshme), nuk kanë asnjë lidhje me të.

http://www.e-zani.com/2014/01/21/mar...jve-muslimane/

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ok, une nuk e kuptoj , ma shpjego ti te lutem? C'fare eshte ky laicitet dhe bustet e terezes si misionare katolike kane zaptuar gjithe kosoven e shqiperine? Busti gjigand i saj ne aeroportin e rinasit eshte fiks ne pamjen e kryqit plus qe vendosja e duarve te saj simbolizon lutjen e katolikeve.

Je shume gabim , krishterimi e ka te ndaluar po ashtu vendosjen e busteve por keta nuk besojne ne zot por ne djall.
    Ore ju mjekroshat jeni te habitshem.

E kuptoni ju qe shteti eshte laik ne vetevete fhe ska lidhje me fene.

Vendosja e bustit se Nene Terezes ska lidhje me fene por me nderimin qe i behet nje Shqiptareje e cila me punen e saj humanitare eshte bere e njohur dhe eshte nderuar ne te gjithe boten. Ndihma e saj ka qene pertej fese. A e di ti sa myslimane ka ne Indi? Rreth 160 milione.

Nene Tereza nderohet ne te gjithe boten. Statuja dhe buste te saja jane ngritur ne te gjithe boten dhe eshte mese jormale qe te ngrihen dhe ne Shqiperi. Nuk ka pse te indinjohen fare mjekroshat sepse nuk eshte ndertuar ndonje faletore por thjesht nje bust ne shenje respekti sic jane ndertuar buste per Skenderbeun, Ismail Qemalin, Naimin etj etj etj.

Une nuk di ndonje musliman te kete bere ate qe ka bere nene Tereza dhe te meritoje respektin e te gjithe botes. Ne pergjithesi muslanet njihen per masakrat terroriste qe kane bere dhe tentativat per te imponuar fene e tyre me dhune tek te tjeret.

Gjithashtu muslimanet Shqiptare faktikisht jane tradhetare te cilet adoptuan fene e pushtuesit duke braktisur traditat Shqiptare.
    Kliko për të mësuar se përse nuk duhen marrë seriozisht ato që shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU

Une nuk di ndonje musliman te kete bere ate qe ka bere nene Tereza dhe te meritoje respektin e te gjithe botes. Ne pergjithesi muslanet njihen per masakrat terroriste qe kane bere dhe tentativat per te imponuar fene e tyre me dhune tek te tjeret.
    Gjithashtu muslimanet Shqiptare faktikisht jane tradhetare te cilet adoptuan fene e pushtuesit duke braktisur traditat Shqiptare.
    Gonxhe Bojaxhieska ishte në fakt vllehe me prejardhe të përzier dhe çka tiu thuash asaj nuk gabon,pra në daç thuaj serbe,ja ke qëllu,në daç rrumune ja ke qëllu,në daç shqiptare ja ke qëlllu e në daç hinduse ja ke qëllu
    Kjo është problem se ju bëni statuja dhe ata presin që dikush ti shkatërron.Ju ka hyrë sëmurja dhe sindromi maqedon që spo lejnë vend pa bërë statuaja dhe me të drejt maqedoniaj llogaritet vendi nr. nji për statuja dhe kryqa.
    Ju jeni në kërkim të identitetit kombëtar sikur sllavomaqedonët duke kujtuar se përmes statujave dhe kryqave bëhet identiteti.Doni që me zorr çdo figurë ta paraqitni si shqiptare.
    Ajo nuk meriton që quhet edhe krishtere sepse krishti nuk ka kushtëzuar fukaratë dhe skamnorët që të bëhen krishterë me zorr.
    pa leje kur e quani edhe nënë...tregoni morre rrenca se ku i ka fëmijët ajo?apo i ka kopila me papën dhe spo i dihen?Nënë quhet njëra që ka pjell fëmij,dhe nuk quhet nënë ajo kë ska bërë asnji fëmij.
    Ju nga tju kapish secili ju nxen për veshi...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007

refer i kisha ba thirrje bashkimit europian me te pagua ty e shokve tuj me ju dhan mend si te dali Europa nga kriza ekonomike
    sepse keni vertet te pa kapshem
    idhnohesh pse i thone gonxhes nene Tereza hahahahahhahahaha
    jeni vertet number one
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Gonxhe Bojaxhieska ishte në fakt vllehe me prejardhe të përzier dhe çka tiu thuash asaj nuk gabon,pra në daç thuaj serbe,ja ke qëllu,në daç rrumune ja ke qëllu,në daç shqiptare ja ke qëlllu e në daç hinduse ja ke qëllu
    Kjo është problem se ju bëni statuja dhe ata presin që dikush ti shkatërron.Ju ka hyrë sëmurja dhe sindromi maqedon që spo lejnë vend pa bërë statuaja dhe me të drejt maqedoniaj llogaritet vendi nr. nji për statuja dhe kryqa.
    Ju jeni në kërkim të identitetit kombëtar sikur sllavomaqedonët duke kujtuar se përmes statujave dhe kryqave bëhet identiteti.Doni që me zorr çdo figurë ta paraqitni si shqiptare.
    Ajo nuk meriton që quhet edhe krishtere sepse krishti nuk ka kushtëzuar fukaratë dhe skamnorët që të bëhen krishterë me zorr.
    pa leje kur e quani edhe nënë...tregoni morre rrenca se ku i ka fëmijët ajo?apo i ka kopila me papën dhe spo i dihen?Nënë quhet njëra që ka pjell fëmij,dhe nuk quhet nënë ajo kë ska bërë asnji fëmij.
    Ju nga tju kapish secili ju nxen për veshi...
    Po ku e moret vesh ju morrat arabe se nga vjen nene Tereza. Juve dini vetem perralalt qe tregon kurani.

Qe ta merrni vesh o morra prinderit e saj jane me origjine nga Prizreni i cili ka qene qyetet ne Dardani shume perpara levizjes se Vllehve dhe Sllaveve ne Europe, dhe akoma shume me perpara (rreth 1700 vjet) sesa levizja e morrave muslimane ne kte zone.

Vllehet dhe Sllavet qe ta merrni vesh ju o morra, jane Ortodokse, ndersa Shqiptaret e Prizrenit ishin Katolike. Prinderit e saj ishin Katolike, pra Shqiptare o morra te islamit.

Me vjen shume keq per te gjithe ata qe kane vuajtur e jane masakruar nga Serbet, po nga ana tjeter me vjen mire qe kane shfarosur shume nga fara juaj e keqe muslimane...
    Kliko për të mësuar se përse nuk duhen marrë seriozisht ato që shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

besoj disa nga ju me kuptoni perse une keto lloj specjesh i urrej deri ne mase , kam ketu e kohe qe e kam kuptuar se cfare zagare jan .

Sa per ata islamiket te FRM , eshte e kollaj , kapni ate mjekercapin liderin e tyre edhe rraseni ne burg me izolim , edhe ata 2 ose 3 injorantet adoleshent qe i vene nga pas me naivitetin me te madh futini ndonje shpull mos u vine mend ne vend .

Keto lloj morrash qe parasitojne gjuhen shqiptare , edhe po na cajne menderen , duhen shkullur , po e perserise duhen HEQUR QAFE pa asnje meshire .

Perse ... Sepse jan qenje miazmatike , qe si qellim kane percarjen e populsise shqiptare .

Edhe nje here , aj mjkerecapi , eshte agjent i paguar , kjo i kalon ceshtjet e fese , por hyn ne ceshtjet e sigurise publike edhe shteterore , sepse agjentet keshtu inflirtohen per llogari te shteteve te huaja .

Duhet shikuar me me shume hollesi keto lloj ndodhish sepse , ne keto lloj organizatash ndodhen edhe agjentet anti shqiptar qe perdhosin gjuhen shqipe , per llogari te shteteve te treta .

Per mua ka nje problem , por edhe nje zgjdhje shume shume te thjesht ....

Citim Postuar më parë nga Xinxerfilli Lexo Postimin
    Po ku e moret vesh ju morrat arabe se nga vjen nene Tereza. Juve dini vetem perralalt qe tregon kurani.

Qe ta merrni vesh o morra prinderit e saj jane me origjine nga Prizreni i cili ka qene qyetet ne Dardani shume perpara levizjes se Vllehve dhe Sllaveve ne Europe, dhe akoma shume me perpara (rreth 1700 vjet) sesa levizja e morrave muslimane ne kte zone.

Vllehet dhe Sllavet qe ta merrni vesh ju o morra, jane Ortodokse, ndersa Shqiptaret e Prizrenit ishin Katolike. Prinderit e saj ishin Katolike, pra Shqiptare o morra te islamit.

Me vjen shume keq per te gjithe ata qe kane vuajtur e jane masakruar nga Serbet, po nga ana tjeter me vjen mire qe kane shfarosur shume nga fara juaj e keqe muslimane...
    O qafir,ty vetja po të duket plesht që tjerët po i sheh si morra?
    Është turp që ajo të thirret nënë,sepse nënë në shqip i thuajnë asaj që ka lind fëmij,kurse ajo nuk ka lindë fëmij bile as edhe ndonji kopil,këtë marrëzi vetëm ju bëni.
    Është nji turp i madh që asaj ti thoni shqiptare sepse nuk u ka hije shqiptarëve që të mashtrojnë të varfërit me nji kore bukë për ti thirrë në krishterizëm.
    ajo është nji person shum kontradiktor jo që e thuajnë neve po ke plor material edeh nga intereneti dhe të tregojnë edhe anën tjetër të sajë të famshme.
    NJi ndër ato që kam lexuar është edhe nga nji këshill i arsimarëve kanadez që kanë stjudjuar '' bamirësitë'' e saj.NJi ndër ata bamirësi është edhe se ajo është kënaqur me vuajtjet e pacientëve të saj sepse këtë ajo e i ka identifikuar me vuajtjet e krishtit në kryq,që vjen nga besimi krishter.
    Paramendoni ore pleshta se si ësht që të kënaqesh gjoja duke e ushqyer f[mijën para kamerave për tu treguar e dhimsur ,kurse djallëzia e saj ka qenë që të kënaqet duke parë ato fëmijë që po vdesin në agonitë e vdekjes nga ushqimi...
    Kurse ju këtë njerkë e keni shpallur bile edhe nënë.
    Illyrian patriot :
    eshte e kollaj , kapni ate mjekercapin liderin
    Ti si shum ke qef që njerëzit ti kapish për mjekrra dhe tu lëvaresh për menderës për topa...
    Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 25-01-2014 më 13:27
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    O qafir.........
    qafir i sat'ame more antishqiptar arab i felliqur si guxon ti??!
    Si guxon ti te shkruash keshtu ne nje forum qe quhet SHQIPETAR!!!!!!!!!!!!!!
    Turp ju moderatorve qe lejoni te tilla felliqesira te shkruajne ketu, te pakten nderroni emrin dhe mos na genjeni me mbiemrin SHQIPTAR, ky eshte tashme nje forum arab!
    Nuk durohet me te te shajne simbolet kombetare!
    TURP dhe vetem TURP!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Cen Durimmadhi për postimin:

semiku (26-01-2014)

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Citim Postuar më parë nga Xinxerfilli Lexo Postimin
    Si nuk turprohesh te thuash gjera si keto?!
    Ata qe u vrane dhe masakruan gjate luftes nuk ishin angmokio,refera,la deve e mutsihane tjera po ishin shqiptar.Keto qelbesira nuk vriteshin nga serbet,po vriteshin shqiptaret.

Turp per ty qe gjene gezim edhe ne masakrimin e femijeve shqiptare qe kishin nje m_ut besimi tjeter nga m_ut besimi i krishtere.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Citim Postuar më parë nga unreal Lexo Postimin
    Si nuk turprohesh te thuash gjera si keto?!
    Ata qe u vrane dhe masakruan gjate luftes nuk ishin angmokio,refera,la deve e mutsihane tjera po ishin shqiptar.Keto qelbesira nuk vriteshin nga serbet,po vriteshin shqiptaret.

Turp per ty qe gjene gezim edhe ne masakrimin e femijeve shqiptare qe kishin nje m_ut besimi tjeter nga m_ut besimi i krishtere.
    Genocidi dhe pastrimi etnik ne Kosove nuk ishte thjesht ndaj Shqiptareve, ishte kryesisht ndaj muslimaneve. Me vjen teper keq per cdo Shqiptar i cili eshte prekur nga masakrat e Serbeve, por nuk me vjen aspak keq per faren e keqe te ketyre muslimaneve qe kurresesi nuk mund te quhen Shqiptar. Biles me vjen keq qe nuk i zhduken te gjithe...

Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •