Close
Faqja 10 prej 20 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 192
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Për: Rrëzohet busti i Nënë Terezës në Mitrovicë

Mosmirenjohja eshte nje fjale qe thjesht"Shqiptaret nuk e duan"heheh.Ata sot i jane mirenjohes turkomongoleve qe dikuar na ndihmuan shume me nje fjale bene na shkrumb dhe hi na shkaterruan jeten na....nanen,dhe sot u themi babe.Pra"shipetaret"u jane mirenjohes turqeve per"ndihmen qe na dhane"dhe sote"shqiptaret"gjeten fjalen emer per ti quajtur vella,heheh.Kesaj i thone"shqiptaret" mirenjoje....Ndersa figurat e Tyre i neperkembin pa e ditur se shkelin veten e tyre,kjo nuk u ben pershtypje aspak..."shqiptaret"sot kan vullnetin tjeter:ata duan te bejne xhihad,duan baben(se jau ka..nanen),duan sherijat,duan qe mos te kene pune me Europen dhe Ameriken,sepse e kan kapercyer ujin e turbullt,me nje fjale"shqiptaret"ijane mirenjohes babes sevet(sepse ua ka ...)...
    ...Prandaj edhe kane te drejt,sepse atij qe ta ....vertete thirret babe...

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    E kujt po i 'tregojm se po e respektojm nje humaniste ? E din ti se gjermanet nuk i mbajn mendt nate e dit tek nene tereza ? Po ashtu francezet, italianet, polaket, amerikanet, portugezet, zuzaket, indianet e po kaloj ? Pse po hanu me perralla mor vllezer ? Lereni keto budalleqe se askush se do Italin shkaku i Leonard da Vinci, as serbin shkaku i Nicolas Teslas e as Ameriken shkaku i Tomas Jefferson-it ! Nuk aterohet ne vlera perendimore me buste e shtatore ! Nuk arrihet niveli i zvicrres me servilizëm fetar, e as me njerez kurrvar qe fyejn pjesen dermuese kinse per ta respektue nje minoritet, qe i ngjan sepaku ne rite fetare Lukaçenko's ! Sot me shume numron buste, shtatore e lapidare me shume Kosova se i tere shteti i Frances i cili eshte 25x me i madhe se Kosova, dhe i cili ka perjetuar 2 luftra boterore !!
    Un tregova pse dikush i ka ndertu keto permendore,ai dikushi jan njerzit rreth Rugoves dhe LDK,un nuk pajtohem me ta,po edhe me hiq nuk pajtohem me keta qe rrenoin permendore e gure varrezash.

sodalis
    i/e ftuar

Në çastin e marrjes së Çmimit Nobel më 1979, një nga klerikët që merrte pjesë në sallë e pyeti Nënë Terezen se nga ishte. Ajo deklaroi: “Kam lindur në Shkup, jam shkolluar në Londër, jetoj në Kalkutë dhe punoj për të gjithë njerëzit e varfër në Botë. Atdheu im është një vend i vogël me emrin Shqipëri”

sodalis
    i/e ftuar

Nene Tereza u be kultura me e larte nderlidhese e njohjes se shqiptareve ne bote. Bill Clinton ka thene boterisht ne qershor 2002: “Nene Tereza, ishte e para Ajo qe me beri ta dua kombin shqiptar. Dhe tani ndihem shume krenar qe plotesova nje detyre morale ndaj saj dhe ndaj vlerave te lirise”. Por origjina shqiptare nuk duhet absolutizuar. Duke qene shqiptare Nene Tereza nuk i perket vetem Shqipërise, guacka etnike do ta kufizonte. Gonxhja u be qytetarja e botes, e popujve, feve dhe e qyteterimeve. Ne vitin 1950, ajo themeloi urdhrin e saj te murgeshave te quajtur Misionaret e Bamiresise qe i sherbejne teresisht te varferve. Shqiptarja trupvogel ishte kthyer ne nje legjende te gjalle. Vetem sipas te dhenave te vitit 1980, ajo ishte kujdestare e 7 500 femijeve ne 60 shkolla, mjekonte 960 000 te semure ne 213 spitale, ishte e vetmja ne bote qe trajtonte 47 000 viktima te lebrozes ne 54 klinika, kujdesej per 3 400 pleq te braktisur e te lene rrugeve ne 20 shtepi pleqsh dhe kishte biresuar 160 femije jetime.

sodalis
    i/e ftuar

Nder titujt qe i jane dhene Nene Terezes permenden:
    --Pamada Shir; Gjoni XXIII per Paqe, te cilen ja dorezoi personalisht Papa Pali VI;
    --Samaritani i Mire, ne Boston;
    --Shperblimi Nderkombetar John Kennedy, ne Uashington;
    --Nena e te Gjitha Nenave, Balzan; Çmimi Nobel per Paqen;
    --Medalja e Lirise, shperblimi me i larte amerikan;
    --Medalja e Paqes, shperblimi me i larte i Rusise; etj.

sodalis
    i/e ftuar

........dhe nje fakt se ajo e konsideronte Shqipërine atdheun e saj. Me ne fund, e para pasaporte (per kete rast ishte diplomatike) e dhene per nenshtetas te huaj me origjine shqiptare iu dha pikerisht Nene Terezes, e cila vizitoi Shqipërine me 1989. Nene Tereza kishte gjithashtu pasaporte nga India, Vatikani, Britania e Madhe dhe Italia. Kur i thane per pasaporten Shqiptare ajo u pergjigj: “E pranoj me kenaqesi, sepse eshte pasaporta e vendit tim; atje kam nenen dhe motren, atje kam miq e te njohur, atje shume shpejt do te hapim misionin tone e une do te jem vete aty”. Kur mori çmimin Nobel ne vitin 1979, amerikanet i ofruan nenshtetesine amerikane dhe pasaporten, por ajo nuk pranoi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Sot po te pyesesh Shqiptaret se si mbijetuam,ata pergjigjen ne disa menyra:

..Disa thone na shpetoj vetja jone Heronjet Tane,te cilet neper te gjitha koherat u flijuan per MEMEDHENE.Na shpetuan PRELATET TANE QE GJUHEN TONE E SHKRUAN ME GJAK.
    disa te tjere thone qe na shpetoj osmanija mongole,dhe ngulin kemb duke brohoritur rroft baba rroft dovleti...
    Koheve te fundit kemi edhe nje pjese qe brohorasin rroft Amerika...
    ..E gjithe kjo mjergulline them une(e kam mendimin e sigurt qe e thone edhe nje pjese e kpnsiderueshme e popullit tone)erdhi si pasoj e tragjedise kombetare qe pesuam neper shekujt e eger osman..
    ....Ndersa I MADHI HOMERI YNE AT GJEGJ FISHTA duke pare dhe perjetuar katrahuren e popullit te TIJ thoshte:...me perpara mund te mbledh nje thes me pleshta,sesa ti beje dy Shqiptare bashke.
    ...E une duke pare te'k At FISHTA nje person GJGAND TE KOMBIT SHKROVA:

...e kush me mire ti njohu plaget,
    oj ARBERIJA e KASTRIOTIT
    e kush me mire ti qau dhe ti njohu hallet
    e t'naltesoj mbi zonja t'motit ???!!!..

Vetem nje Gjergj i biri ketij Dheut
    qe pat shpirtin e SKENDERBEUT
    qet'knoj me nja't ZA T"BUKUR SI BILBILI
    qe per SHQIPNINE ESHTE VET KANDILI...Per juve DIELLI...

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar dielli1 për postimin:

Ura e Cekajve (22-01-2014)

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    Mosmirenjohja eshte nje fjale qe thjesht"Shqiptaret nuk e duan"heheh.Ata sot i jane mirenjohes turkomongoleve qe dikuar na ndihmuan shume me nje fjale bene na shkrumb dhe hi na shkaterruan jeten na....nanen,dhe sot u themi babe.Pra"shipetaret"u jane mirenjohes turqeve per"ndihmen qe na dhane"dhe sote"shqiptaret"gjeten fjalen emer per ti quajtur vella,heheh.Kesaj i thone"shqiptaret" mirenjoje....Ndersa figurat e Tyre i neperkembin pa e ditur se shkelin veten e tyre,kjo nuk u ben pershtypje aspak..."shqiptaret"sot kan vullnetin tjeter:ata duan te bejne xhihad,duan baben(se jau ka..nanen),duan sherijat,duan qe mos te kene pune me Europen dhe Ameriken,sepse e kan kapercyer ujin e turbullt,me nje fjale"shqiptaret"ijane mirenjohes babes sevet(sepse ua ka ...)...
    ...Prandaj edhe kane te drejt,sepse atij qe ta ....vertete thirret babe...
    Ti definitivisht je e çmendur !
    … ///

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga sodalis Lexo Postimin
    Nder titujt qe i jane dhene Nene Terezes permenden:
    --Pamada Shir; Gjoni XXIII per Paqe, te cilen ja dorezoi personalisht Papa Pali VI;
    --Samaritani i Mire, ne Boston;
    --Shperblimi Nderkombetar John Kennedy, ne Uashington;
    --Nena e te Gjitha Nenave, Balzan; Çmimi Nobel per Paqen;
    --Medalja e Lirise, shperblimi me i larte amerikan;
    --Medalja e Paqes, shperblimi me i larte i Rusise; etj.
    ??? Po ja falim edhe Çmimët e Kinës, te Korese Veriore,.. edhe çka tani ?! T'i ndertojm edhe nje tembull ?!

Sigurisht se per paqe do e merrte çmimin, e jo per letërsi, apo doktor shkence !
    … ///

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Ne radhe te pare, nga kjo ngjarje shihet paaftesia institucionale e shtetit te percaktoj shkakun dhe arsyen e rrezimit prej nga edhe rrjedhin faturimet e metutjeshme. Perndryshe i ka dalur boja shtet dhe shoqeri mbuti, qe nuk i ka mbetur tjeter me te rendesishme ne zhvillimin e tij/saj, pos te kthehet tere ai mjerim politik qe mbizoteron ne çeshtje te diskutimit fetare. Ngaterrohen ministra e turli qenefi i skenes politike me komenetet e tyre ne vend se te mirreshin me prioritetet e tyre dhe te kontribuonin ne zhvillimin e shtetit dhe shoqerise, krahas vendeve tjera, ata e kthejen teren ne drejtim te mesjetes e ne anen e kundert qe ecin vendet dhe shoqerit e mençura dhe te zhvilluara, politikisht, ekonomikisht dhe shume sfera te tjera.
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Faqja 10 prej 20 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •