Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 52
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Për: Qytetarët ankohen për gjobat në mungesë, Policia: Gjithçka në përputhje me Kodin

Konflikte qytetar/polici per gjobat jane normale dhe ndodhin ne cdo vend te botes dhe zgjidhen me gjykata.
    Ajo qe eshte kryesorja eshte qe gjoba duhet te jete gjithmone e mbeshtetur ne nje thyerje ligji sipas rastit.
    Qytetari qe ka makinen nuk mban pergjegjsi per gjoben vetem ne rastet kur ne vendin ku ka parkuar
    makinen nuk ka rrotull tabele lajmeruse qe ndalon parkimin.Eshte pergjegjsia e shtetit tevendose tabela paralajmeruse.
    Eshte pergjegjsia e cdo shoferi qe te njohe sistemin e sinjalistikes/sidhe shenjat rrugore.
    Mbi bazen e njohjes se ketyre tabelave/shenjave dhe ligjeve ai duhet te respektoje ligjet..
    Shume ankohendhe bashkohen me korin,na vendosin gjoba kot.
    Kur je injorant dhe nuk respekton shenjat rrugore dhe ligjet lokale
    dhe ne rastin me te keq,nuk e ke idene se cfare domethene ajo shenje rrugore
    atehere fajin e ke vet dhe nuk ta ka shteti,

Cdo shofer duhet te hape syte dhe tregohet i vemendshem,i pergjegjshem te mos thyeje rregullat.
    Jam i bindur qe 90% e shoferave qe ankohen e kane fajin vet.
    Marrja e makines dhe udhetimi vjen me pergjegjsi qe te njihen rregullat lokale te qarkullimit
    dhe komplet tabelat te kuptohen dhe respektohen
    Nqs dikush qe punon ne shtet pret gjoba pa pergjegjsi fare dhe pa kufizim duke gjobitur cdo makine
    qe sheh te parkuar, atehere kjo ka emrin idiotesi e pashembullt dhe krim i rende dhe ky person e meriton te shkoje ne burg
    per mashtrim dhe vjedhje ne mase.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 09-01-2014 më 22:04
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,198
    Postimet në Bllog
    22

Për: Qytetarët ankohen për gjobat në mungesë, Policia: Gjithçka në përputhje me Kodin

Hajde rilindje hajde!

I veme gjobe qytetarit tek makina.
    Gjoba nuk ka as emrin e policit qe e vuri.
    Gjoba nuk ka as ndonje shenje identifikuese ku qytetari mund te marri me shume informacion.
    Gjoba nuk ka as informacion se si qytetari mund te ankimoje gjoben.

Ah dhe me e bukura:

- Po e mori era gjoben nga xhami i makines dhe i zoti i makines nuk e merr vesh qe i kane vene gjobe dhe nuk e paguan, policia do ti heqe patenten!

Taksat e reja do ta mbushin Arken e Shtetit plot. Gjobat e makinave do t'ua japim policeve si rritje rroge 20% ne 2014!

Dhe policet e varfer, jane vene ne gare kush e kush ve me shume gjoba!

Ta gezoni e trashegoni Rilindjen shqiptare!

Albo

Gjobat bejne shume mire qe i japin. Sa me shume gjoba aq me mire, kuptohet kur gjobat jane te merituara, se ashtu ulet numri i makinave neper rruge por dhe ato makinat e tjera ecin me me kujdes dhe u binden me mire rregullave te qarkullimit.

Por duhet te kete dhe nje gjykate te posacme per njerezit qe te kene mundesi te ankohen per gjobat. Sic kerkohet rregull nga shoferetm duhet te kete rregull dhe nga policia. Nese shoferi ka prova se nuk ka shkelur rregullat, atehere duhet ti lehtesohet puna per te hequr gjoben.

i/e regjistruar Maska e par
    Anëtarësuar
    10-09-2010
    Postime
    818

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Hajde rilindje hajde!

Gjoba nuk ka as ndonje shenje identifikuese ku qytetari mund te marri me shume informacion.

Ah dhe me e bukura:

- Po e mori era gjoben nga xhami i makines dhe i zoti i makines nuk e merr vesh qe i kane vene gjobe dhe nuk e paguan, policia do ti heqe patenten!

Taksat e reja do ta mbushin Arken e Shtetit plot. Gjobat e makinave do t'ua japim policeve si rritje rroge 20% ne 2014!

Albo
    nje mik i imi ishte gjobitur dhe nuk e dinte kur,ku , pse
    mezi arrin te mbyll muajin me hallet qe ka, i nxjerrin dhe nje gjobe qe as nuk ke ku te sqarohesh, sic duket tek zyrat e shtetit mbi automjete nxjerrin targat dhe vene gjoba.
    shtet mor shtet je kthy ne komitet
    Morali & Miresia
    Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Nese shoferi ka prova se nuk ka shkelur rregullat, atehere duhet ti lehtesohet puna per te hequr gjoben.
    pra te bredh hu me hu per pesemije leke gjobe....te le edhe 40-50 mije per te gjetur te "drejten" rilindase (edhe pse nje denoncim fillon nga 100mije leke) dhe po fitoi i hiqet gjoba kurse polici vazhdon punen i qete jo me si polic por si polic hajdut...rrofte rilindja hajdute...
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    pra te bredh hu me hu per pesemije leke gjobe....te le edhe 40-50 mije per te gjetur te "drejten" rilindase (edhe pse nje denoncim fillon nga 100mije leke) dhe po fitoi i hiqet gjoba kurse polici vazhdon punen i qete jo me si polic por si polic hajdut...rrofte rilindja hajdute...
    Ashtu eshte gjithandej. Do kete gjithmone gjoba kot, me qellim apo pa qellim. Ne Amerike kur marre gjobe ne levizje (te parkimit mund te behen ne internet), duhet te shkoj ne gjykate dhe te le punen. Polici dhe po humbi ne gjyq nuk shkarkohet nga puna por vazhdon punen i qete. Gjithesesi ti e ke hallin te politika jo te gjobat mesa duket.

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Hajde rilindje hajde!

Ah dhe me e bukura:

Albo
    A eshte sistemi i gjobave dhe procedurave qe percjellin i perkryer,pergjigja eshte,JO?
    Sidoqofte,me mire nje sistem me disa veshtirsi,sesa nje Kryeqytet pa kurrfare sistemi.

Ne video sqaroheshin disa gjera dhe faqja se ku mund te shikojne statusin.Jo keto qe thua ti.
    Era mund ta merr gjoben nga xhami edhe kendej,per ate egziston faqja e DMV-se.
    Mendo dhe shprehu njehere vetem si qytetar.Ke mbetur besnik i Partise.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ashtu eshte gjithandej. Do kete gjithmone gjoba kot, me qellim apo pa qellim. Ne Amerike kur marre gjobe ne levizje (te parkimit mund te behen ne internet), duhet te shkoj ne gjykate dhe te le punen. Polici dhe po humbi ne gjyq nuk shkarkohet nga puna por vazhdon punen i qete. Gjithesesi ti e ke hallin te politika jo te gjobat mesa duket.
    kur une s'jam anetar i asnje partie, pra si me gjykon??? e kam hallin edhe te politikat qe po ndiqen sot per sot duke rritur gjithshka. jashte shtetit kur te vene gjobe te dergojne edhe fotografine, ose e kane fotografine dhe eshte sinqeriteti yt ajo me te cilen luan policia. kurse policia jone qe sic pretendojne qe s'kane as buke te hane (300€) nuk i ka keto komoditete. me erdhi edhe mua njehere jashte nje gjobe per 5 km diference, por kishin te drejte dhe e pagova, pike! tani nese policat vene tabele kastile per mosparakalim dhe vijat ne rruge jane te nderprera (jo te vazhdueshem) ti si Qyfyre ke do te zbatosh? shko ne autosdraden e lushnjes te klubi i shoferit (sic quhej atehere), apo edhe ne vlore te nje kryqezim qe t'a verifikosh... policet e dine, vene gjoba koti dhe te marrin edhe per idiot...e sa e sa raste...prandaj ne shqiperi po vdesin te gjithe vetem nga aksidentet se te gjithe policet dhe "ligjvenesit" kane kete mendjen tende...

p.s. si qytetar i ndershem protestoj dhe s'kam frike nga asnje...
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

kur une s'jam anetar i asnje partie, pra si me gjykon??? e kam hallin edhe te politikat qe po ndiqen sot per sot duke rritur gjithshka. jashte shtetit kur te vene gjobe te dergojne edhe fotografine, ose e kane fotografine dhe eshte sinqeriteti yt ajo me te cilen luan policia. kurse policia jone qe sic pretendojne qe s'kane as buke te hane (300€) nuk i ka keto komoditete. me erdhi edhe mua njehere jashte nje gjobe per 5 km diference, por kishin te drejte dhe e pagova, pike! tani nese policat vene tabele kastile per mosparakalim dhe vijat ne rruge jane te nderprera (jo te vazhdueshem) ti si Qyfyre ke do te zbatosh? shko ne autosdraden e lushnjes te klubi i shoferit (sic quhej atehere), apo edhe ne vlore te nje kryqezim qe t'a verifikosh... policet e dine, vene gjoba koti dhe te marrin edhe per idiot...e sa e sa raste...prandaj ne shqiperi po vdesin te gjithe vetem nga aksidentet se te gjithe policet dhe "ligjvenesit" kane kete mendjen tende...

po si nuk te pam te protestojsh si qytetar i ndershem para kater pes mujve ty mo vlla? e njeta polici asht te njetat rregulla te njetat tabela i njeti sistem gjobash vetem drejtusit jan ndryshu

ku ishe ma para ti?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

kur thua "rilindje" me shume se "gjoba" ne teme per gjobat, kuptohet lehte.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •