Me vonese po te pergjigjem dhe seē po e shikoja temen, si ka devijuar... kam frige se e lexojne femerorja e forumit se do ta shkruaja ne ēfare e keni kthyer... edhe Jul Ēensusin e kishin sjellur, pastaj shkrime te tipit partizanja e vockel buumen e ka qite, gjysem milione i ka mbyte, tregime heroike ēlirimtare, qe as vet populli lexhendare i Kosoves, nuk i beson!
O Rrambushja, meqe e kishte pranuar ne njeren nga vidjojat e sjellura, qe eshte i budallem, e qe ne fakt ka shume kohe qe ai gjindet ne kursin e budallem te deklaratave dhe kjo per fllliqtanat nuk eshte e para, sikur qe nuk do mbetet e fundit! Ka plot xhevahire propozime, prej atyre kur propozonte serbeve ne veri me ua derguar nga dy traktora dru edhe me jepen

nga 500 Ojra nga shteti i Kusov`s, pastaj ato qe deshiron te behte klyministel dhe se fundit edhe ajo e fundit me parashikimin e tij, qe do te jete klyministel i ardhshem i Kosoves, vete kjo e fundit eshte fyese per popullin perseri lexhendare tu Kosoves.
Une mund ta kuptoj qe pasimi i tij nga korneri te kete pelqyer, por perseri edhe kjo deklarate e tij eshte ne radhen e deklaratave bam e bum e bam ne kursin e tij perplases me veteveten qe ndodhet.... une i urrej flliqtanat, por kam rrespekt per islamin tradicional !!! deklarate e forte ama... sikur te thuash une i rrespektoj njerezit, por i urrej homot... kujt i plas se ēfare urren e ēfare parapelqen.
Apropo, ekstremizem fetare... per mendimin tim, keta flliqtanat me mjekrra, nuk jane te inkriminaur deri tani ne asnje veprim, qe i lidh me krimin,kercenimin, vrasje dhe diēka qe rrezikon... kane deklarata te tyre te pamatura e te palogjikshme, qe me shume i dergojne autogola ne porten e tyre... bartin tre furrtalka, po le ti bartin, munden edhe ne nje furrtalke pantollona te ecin, nese nuk ju behet ftohte, pastaj ato mjekrrat edhe nese kurre nuk i lajne, eshte problem i tyre, pse do brengosem se nuk i lajne o e kam per obligim tu dergoj shamponin e sapunin per mjekrra.
Problemi i imazhit ne Evrope, nuk jane trefurrtalkat e mjekrrat e tyre, por krimi i organizuar dhe i cili perkrahet ne menyre institucionale nga pronto qeverite e vendeve shqiptaro-folese, treguese e brroēkalluese... Asnje medium informimi ne evrope nuk mirret me trefurrtakat, por pothuajse te gjitha, per ate shembull qe u shkon me skaf dhe 400 kilogram Marihuane me skaf, me trafikimin e qenjeve te gjalla, e qe veorimtaria e tyre eshte e lidhur me surrata, qe kane emer e mbiemer dhe pozita ne pushtetin e shteteve te tyre... e shume e shume gjera te tjera.
E shkruajta edhe ne shkrimin e kaluar, mentaliteti i ketyre qe veten e quajne per politikane e kandidate per klyministla, nuk dallon nga ai i Kandaharit dhe te tille njerez jane te fundit, ama te fundit qe u tregojne zhvillimet.Pse ku ishin deri dje ? mos nuk jetonin ne Kosove, apo ishin te nxene me haraēet e tyre dhe te blenin villa edhe emirateve, te pakten keshtu ja ka thene nje pronta tjeter... Dhe tani Rrambushes i doli gjumi dhe i prgjumur si i "budallem" ju kujtua qe duhet ti liftojna ekstremistat.
Kur eshte shtruar ne nivel te vendit kjo problematike, ta zeme ne parlament dhe te kerkohej sqarim te pakten nga kompetentet e institucioneve fetare, per qellimin, arsyen dhe ekzistencen e ketyre "esktremisteve" fetare dhe kush qendron pas tyre ???
Ata qe demtojne vendin politikisht dhe ekonomikisht, bartin pergjegjesin per mbetjen mbrapa te nje shoqerie dhe nje vendi te pakten nje shekull, ne mos edhe me shume. E shikon qe tere ajo shoqeri ka degraduar ne ēdo lemi te zhvillimit ekonomik, politik, kulturore e shkencore... sepse mentaliteti pronto i Kandaharit, nuk mund te ofroje prosperitet dhe zhvillim politik, ekonomik e kulturor, sepse keta kane mungese dhe deficit intelektual, kulturore, kombetare e shtetformues ne kokat e tyre.
Mentaliteti i kullave... kursiti pushka e ushtojke mali, une e kam pas kallashen ne krah edhe mua me takon shteti i e pushteti !!! E din sa gjenralat serbe jane akuzuar dhe denuar ne gjykaten e Hages dhe jo per krime ndaj bashkombasve te tyre, por ndaj popujve tjere, per dallim nga Rrambushja dhe asnjeri nga ata nuk kane kulla, vila, haraēe e Ojra, sikur kumanantat lexhendare tu Kosov`s, por kane shtetin dhe jo kullat e pronto pasurine. Kur ke shtetin ke te gjitha, nese ka shteti kane te gjithe... e nese kane prontat dhe haraēinjet, atehere kane vetem ata, por nuk ka shteti e nuk ka as populli.
Krijoni Kontakt